BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zgembo_uscuplic

#47451 Re: BHTelecom All About

Post by zgembo_uscuplic »

Image

Ko zna, mozda ovako treba :)
mirza_15

#47452 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

drugi profil wrote:Sta je ovo ovako pao profit? Prepolovljen u odnosu na isti period lani?
Jebiga nije mi drago jer sad moram misliti sta sa dionicama, a samo se pitam jel vama u telekomu ista zazvonilo u glavi zbog toga?
Prihod je ostao isti kao prosle godine (prvi put nakon duzeg vremenskog perioda konstantnog pada prihoda). Potroseno je 5 miliona vise za nabavku opreme i zbog toga je dobit manja za tih 5 miliona. Ne znam gdje si vidio da se "prepolovio"

Sent from my mobile phone using Tapatalk
zippoo87

#47453 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ja vidim komentarisete nesto moja web tv a vidim da je pao redizajn
evo meni je dobra slika na web tvu,bolja nego prije i fluidno ide a prije je znalo stekati stalno
posebno kada sam ukljucivao HD ,tada je sjeckala slika

ovo mi sada i ne djeluje lose,barem sto se slike tice,slazem se da su programi sakriveni i da je malo teze doci do zeljenog programa
drug_profi

#47454 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

mirza_15 wrote:
drugi profil wrote:Sta je ovo ovako pao profit? Prepolovljen u odnosu na isti period lani?
Jebiga nije mi drago jer sad moram misliti sta sa dionicama, a samo se pitam jel vama u telekomu ista zazvonilo u glavi zbog toga?
Prihod je ostao isti kao prosle godine (prvi put nakon duzeg vremenskog perioda konstantnog pada prihoda). Potroseno je 5 miliona vise za nabavku opreme i zbog toga je dobit manja za tih 5 miliona. Ne znam gdje si vidio da se "prepolovio"

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Evo sad cu napamet pricat jer nemam pred sobom FI. Pamtim da je proslogodisnja neto dobit na polugodistu bila 41 mio. Sad je, ako se ne varam, 22 mio. To je skoro upola.
U medjuvremenu sam vidio da je -10 mio na gubitak fer vrijednosti od finansijskih sredstava raspoloživih za prodaju. Sto se ispostavilo da us dionice EUTELSATa koje su pale 30% radi loseg poslovanja, a sto znaci da je BH telekom tamo ulozio 30 mio.
Igrala se uprava malo na berzi novcem dionicara, pa se pokliznula, ups. I to u vrijeme kad tvrde da im nedostaje sredstava za investiranje u opremu za core biznis.
Tu je -10, ti si obrazlozio jos -5, fale nam jos -4 da vidimo gdje su se prosula pa ce jednacina biti kompletna.
Dzaba su prihodi isti ili veci, ako se rasipa vise nego prije.
naravno da ti nisi za to kriv i hvala ti sto se trudis da repliciras. Mene samo zanima da li se iko tamo zabrine zbog ovih cifara?
mirza_15

#47455 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

.
nemezis

#47456 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Jesam li ja nesto krivo razumio, kako nabavka opreme utiče na dobit?
Pirija

#47457 Re: BHTelecom All About

Post by Pirija »

nemezis wrote:Jesam li ja nesto krivo razumio, kako nabavka opreme utiče na dobit?
pa od cega ce platit nego od dobiti ?
escobar__

#47458 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Karta pokrivenosti 3G mrežom. Je li moguće da su ovoliko pokrili?

Image
made_in_sarajevo

#47459 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Sumnjam da su toliko, ja nedavno u bihac kad sam isao, cim sa travnik prosao vise nisam imao mreze na 3g nego sto sam imao

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
fortaleza

#47460 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Da ovo nije 2G pošto na karti ima samo par rupa koje su u biti nenaseljena područja?

Zašto ne izbace službenu kartu pokrivenosti na svojim stranicama kao što su to uradila ostala dva operatera?
doff

#47461 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Pirija wrote:
nemezis wrote:Jesam li ja nesto krivo razumio, kako nabavka opreme utiče na dobit?
Neće od dobiti platit nego od prihoda. Dobit je ono šta ostane kad na kraju podvućeš crtu. :)
escobar__

#47462 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

fortaleza wrote:Da ovo nije 2G pošto na karti ima samo par rupa koje su u biti nenaseljena područja?

Zašto ne izbace službenu kartu pokrivenosti na svojim stranicama kao što su to uradila ostala dva operatera?
Nije, 3G je, na 2G pokazuje da je pokriveno sve. :D Pogledaj i sâm.

Iz iskustva znam da im je 3G najbolji što se pokrivenosti tiče ali nisam baš mislio da je ovoliko pokriveno... Inače karta je nedavno ažurirana...
mirza_15

#47463 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

made_in_sarajevo wrote:Sumnjam da su toliko, ja nedavno u bihac kad sam isao, cim sa travnik prosao vise nisam imao mreze na 3g nego sto sam imao

Ja sam vala cesto na putu do Jajca i imam 3G na tom putu. Na tom putu sam na vise mjesta primjetio da postoji 3G mreza samo BH Telecoma.
made_in_sarajevo

#47464 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

mirza_15 wrote:
made_in_sarajevo wrote:Sumnjam da su toliko, ja nedavno u bihac kad sam isao, cim sa travnik prosao vise nisam imao mreze na 3g nego sto sam imao

Ja sam vala cesto na putu do Jajca i imam 3G na tom putu. Na tom putu sam na vise mjesta primjetio da postoji 3G mreza samo BH Telecoma.
E eto ja kad sam isao po gradovima uhvati, cim izadjem 2g jedino fata da je puna mreza ali internet kao da ga u nema. Pisao sam vec da u centru bihaca sam jedva 3 crte na 3g imao. Jel kakav kvar bio ili sta je ne znam, tako je :D. Zadnjih par dana sam po sarajevu primjetio da je 3g los, ima brzine 7+ mbita download i upload 1+ ali youtube samo zaglavi pa vrti pa pusti, stranice neke pa onda opet krene

SkyLimit

#47465 Re: BHTelecom All About

Post by SkyLimit »

Ja ili sam izgubio pojam o vremenu ili meni u zadnje vrijeme kad dopunim "kredit" od 2 KM već nakon 3 - 4 dana pri pokušaju poziva glasovna sekretarica javi da mi je "kredit" istekao? Nisu valjda opet skratili, nekad je trajalo 14 dana, pa 7 dana, nije valjda sad i kraće?

Ja sam uvijek koristio BHTelecom broj zbog neke društvene svijesti jer on sponzoriše većinu stvari što valja u ovoj državi, ali što je previše previše je. I ja razmišljam o Mitelu i drugim opcijama.
kakaljin

#47466 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

SkyLimit wrote:Ja ili sam izgubio pojam o vremenu ili meni u zadnje vrijeme kad dopunim "kredit" od 2 KM već nakon 3 - 4 dana pri pokušaju poziva glasovna sekretarica javi da mi je "kredit" istekao? Nisu valjda opet skratili, nekad je trajalo 14 dana, pa 7 dana, nije valjda sad i kraće?

Ja sam uvijek koristio BHTelecom broj zbog neke društvene svijesti jer on sponzoriše većinu stvari što valja u ovoj državi, ali što je previše previše je. I ja razmišljam o Mitelu i drugim opcijama.
Ne znam koliko 2 KM traju, ali 5 KM traje mjesec dana.
drug_profi

#47467 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Na cesti Visici - Neum (tzv.Svitava) gubi se i 2g signal na par mjesta. Nedobog da ti zatreba sta samo Eronet ili strana kartica pomaze, narocito jer su blokirali nacionalni roming.

Poslano sa Tipfeler mašine
drug_profi

#47468 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

doff wrote:
Pirija wrote:
Neće od dobiti platit nego od prihoda. Dobit je ono šta ostane kad na kraju podvućeš crtu. :)
A koja se smanjila jer je bilo vise rashoda.... ffs

zateznistub

#47469 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Ma sta vam je, ono bijelo...e to je pokrivenost 3G mrezom....

joj patnje....
maraccana

#47470 Re: BHTelecom All About

Post by maraccana »

...
zateznistub

#47471 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

drugi provajder i pokrivenost

Image

Za trećeg nema ni podataka...
escobar__

#47472 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

:lol:

m:tel cirkusantska mreža, po jedna 3G bazna stanica u svakom gradu i lafo pokrivaju većinu stanovništva. :lol: Ja tog operatera uopšte ne uzimam u razmatranje kad poredim bilo kakve ponude u BiH, k'o da i ne postoji. :lol:
MOSALJOZE

#47473 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

Koji će meni qrac mtel pored bhtelecoma :-)
purgatorio

#47474 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by purgatorio »

made_in_sarajevo wrote:
mirza_15 wrote:

E eto ja kad sam isao po gradovima uhvati, cim izadjem 2g jedino fata da je puna mreza ali internet kao da ga u nema. Pisao sam vec da u centru bihaca sam jedva 3 crte na 3g imao. Jel kakav kvar bio ili sta je ne znam, tako je :D. Zadnjih par dana sam po sarajevu primjetio da je 3g los, ima brzine 7+ mbita download i upload 1+ ali youtube samo zaglavi pa vrti pa pusti, stranice neke pa onda opet krene

Bihać je veoma dobro pokriven sa 3G BH Telecoma, slabije od eroneta ali sasvim zadovaljavajuće. Nikad nisam izgubio 3G u Bihaću.
Dady

#47475 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

drugi profil wrote:

Na cesti Visici - Neum (tzv.Svitava) gubi se i 2g signal na par mjesta. Nedobog da ti zatreba sta samo Eronet ili strana kartica pomaze, narocito jer su blokirali nacionalni roming.

Bez obzira na blokirani nacionalni ili internacionalni roaming uvijek možeš zvati SOS telefonske brojeve dok imaš pristup signalu bilo koje mobilne mreže.
Ali svejedno si u pravu da ovaj dio juga Hercegovine je jako los po pokrivenosti signalom pogotovo 3G. Mislim na taj potez Svitava-Ravno-Ljubinje-Trebinje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Locked