Ko zna, mozda ovako treba
Moderator: Benq

Prihod je ostao isti kao prosle godine (prvi put nakon duzeg vremenskog perioda konstantnog pada prihoda). Potroseno je 5 miliona vise za nabavku opreme i zbog toga je dobit manja za tih 5 miliona. Ne znam gdje si vidio da se "prepolovio"drugi profil wrote:Sta je ovo ovako pao profit? Prepolovljen u odnosu na isti period lani?
Jebiga nije mi drago jer sad moram misliti sta sa dionicama, a samo se pitam jel vama u telekomu ista zazvonilo u glavi zbog toga?
Evo sad cu napamet pricat jer nemam pred sobom FI. Pamtim da je proslogodisnja neto dobit na polugodistu bila 41 mio. Sad je, ako se ne varam, 22 mio. To je skoro upola.mirza_15 wrote:Prihod je ostao isti kao prosle godine (prvi put nakon duzeg vremenskog perioda konstantnog pada prihoda). Potroseno je 5 miliona vise za nabavku opreme i zbog toga je dobit manja za tih 5 miliona. Ne znam gdje si vidio da se "prepolovio"drugi profil wrote:Sta je ovo ovako pao profit? Prepolovljen u odnosu na isti period lani?
Jebiga nije mi drago jer sad moram misliti sta sa dionicama, a samo se pitam jel vama u telekomu ista zazvonilo u glavi zbog toga?
Sent from my mobile phone using Tapatalk
pa od cega ce platit nego od dobiti ?nemezis wrote:Jesam li ja nesto krivo razumio, kako nabavka opreme utiče na dobit?

Neće od dobiti platit nego od prihoda. Dobit je ono šta ostane kad na kraju podvućeš crtu.Pirija wrote:pa od cega ce platit nego od dobiti ?nemezis wrote:Jesam li ja nesto krivo razumio, kako nabavka opreme utiče na dobit?
Nije, 3G je, na 2G pokazuje da je pokriveno sve.fortaleza wrote:Da ovo nije 2G pošto na karti ima samo par rupa koje su u biti nenaseljena područja?
Zašto ne izbace službenu kartu pokrivenosti na svojim stranicama kao što su to uradila ostala dva operatera?
made_in_sarajevo wrote:Sumnjam da su toliko, ja nedavno u bihac kad sam isao, cim sa travnik prosao vise nisam imao mreze na 3g nego sto sam imao
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
E eto ja kad sam isao po gradovima uhvati, cim izadjem 2g jedino fata da je puna mreza ali internet kao da ga u nema. Pisao sam vec da u centru bihaca sam jedva 3 crte na 3g imao. Jel kakav kvar bio ili sta je ne znam, tako jemirza_15 wrote:made_in_sarajevo wrote:Sumnjam da su toliko, ja nedavno u bihac kad sam isao, cim sa travnik prosao vise nisam imao mreze na 3g nego sto sam imao
Ja sam vala cesto na putu do Jajca i imam 3G na tom putu. Na tom putu sam na vise mjesta primjetio da postoji 3G mreza samo BH Telecoma.
Ne znam koliko 2 KM traju, ali 5 KM traje mjesec dana.SkyLimit wrote:Ja ili sam izgubio pojam o vremenu ili meni u zadnje vrijeme kad dopunim "kredit" od 2 KM već nakon 3 - 4 dana pri pokušaju poziva glasovna sekretarica javi da mi je "kredit" istekao? Nisu valjda opet skratili, nekad je trajalo 14 dana, pa 7 dana, nije valjda sad i kraće?
Ja sam uvijek koristio BHTelecom broj zbog neke društvene svijesti jer on sponzoriše većinu stvari što valja u ovoj državi, ali što je previše previše je. I ja razmišljam o Mitelu i drugim opcijama.
Na cesti Visici - Neum (tzv.Svitava) gubi se i 2g signal na par mjesta. Nedobog da ti zatreba sta samo Eronet ili strana kartica pomaze, narocito jer su blokirali nacionalni roming.made_in_sarajevo wrote:Sumnjam da su toliko, ja nedavno u bihac kad sam isao, cim sa travnik prosao vise nisam imao mreze na 3g nego sto sam imao
A koja se smanjila jer je bilo vise rashoda.... ffsdoff wrote:Neće od dobiti platit nego od prihoda. Dobit je ono šta ostane kad na kraju podvućeš crtu.Pirija wrote:pa od cega ce platit nego od dobiti ?nemezis wrote:Jesam li ja nesto krivo razumio, kako nabavka opreme utiče na dobit?

Bihać je veoma dobro pokriven sa 3G BH Telecoma, slabije od eroneta ali sasvim zadovaljavajuće. Nikad nisam izgubio 3G u Bihaću.made_in_sarajevo wrote:E eto ja kad sam isao po gradovima uhvati, cim izadjem 2g jedino fata da je puna mreza ali internet kao da ga u nema. Pisao sam vec da u centru bihaca sam jedva 3 crte na 3g imao. Jel kakav kvar bio ili sta je ne znam, tako jemirza_15 wrote:made_in_sarajevo wrote:Sumnjam da su toliko, ja nedavno u bihac kad sam isao, cim sa travnik prosao vise nisam imao mreze na 3g nego sto sam imao
Ja sam vala cesto na putu do Jajca i imam 3G na tom putu. Na tom putu sam na vise mjesta primjetio da postoji 3G mreza samo BH Telecoma.. Zadnjih par dana sam po sarajevu primjetio da je 3g los, ima brzine 7+ mbita download i upload 1+ ali youtube samo zaglavi pa vrti pa pusti, stranice neke pa onda opet krene
Bez obzira na blokirani nacionalni ili internacionalni roaming uvijek možeš zvati SOS telefonske brojeve dok imaš pristup signalu bilo koje mobilne mreže.drugi profil wrote:Na cesti Visici - Neum (tzv.Svitava) gubi se i 2g signal na par mjesta. Nedobog da ti zatreba sta samo Eronet ili strana kartica pomaze, narocito jer su blokirali nacionalni roming.made_in_sarajevo wrote:Sumnjam da su toliko, ja nedavno u bihac kad sam isao, cim sa travnik prosao vise nisam imao mreze na 3g nego sto sam imao
Poslano sa Tipfeler mašine