Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

typeOnegative

#47426 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

To je nešto do acc vj ili im steam verzija nešto brljavi jer igra radi savršeno ( bar ove MS verzije).Imam i horizon i motorsport (MS verzije) , igram svaki dan i nikakvih problema nisam imao ( ko što je bio slucaj i sa FH4)
Bosnian Dragon1

#47427 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Probacu sa ddu drajvere mada sam prije mozda 2 mjeseca stavio zadnje i jos uvijek su ti...ne znam to sa akauntom sta da radim, dal je do njega, jucer sam novi u igri napravio ponudilo mi, prikaze mi username u igri sto valjda znaci da je aktivan, ne znam sta da gledam vezano za akaunt
Peacean

#47428 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

I drugi EA klasici sada na Steamu

https://store.steampowered.com/developer/EA/sale/classic-games-sale
typeOnegative

#47429 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Bosnian Dragon1 wrote: 08/03/2024 09:47 Probacu sa ddu drajvere mada sam prije mozda 2 mjeseca stavio zadnje i jos uvijek su ti...ne znam to sa akauntom sta da radim, dal je do njega, jucer sam novi u igri napravio ponudilo mi, prikaze mi username u igri sto valjda znaci da je aktivan, ne znam sta da gledam vezano za akaunt
Ne znam fkt šta bi moglo biti jer je steam verzija, ali vj je slično kao i sa Microsoft store verzijom.. uglavnom ,xbox app vj treba biti uvezan na neki način s računom gdje je igra, kao i sa Microsoft računom... xbox i windows računi moraju biti isti da bi uopće mogao ući u igru ( passw username, email mora bit hotmail ) .pogledaj to malo :thumbup:
Bosnian Dragon1

#47430 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

typeOnegative wrote: 08/03/2024 12:11
Bosnian Dragon1 wrote: 08/03/2024 09:47 Probacu sa ddu drajvere mada sam prije mozda 2 mjeseca stavio zadnje i jos uvijek su ti...ne znam to sa akauntom sta da radim, dal je do njega, jucer sam novi u igri napravio ponudilo mi, prikaze mi username u igri sto valjda znaci da je aktivan, ne znam sta da gledam vezano za akaunt
Ne znam fkt šta bi moglo biti jer je steam verzija, ali vj je slično kao i sa Microsoft store verzijom.. uglavnom ,xbox app vj treba biti uvezan na neki način s računom gdje je igra, kao i sa Microsoft računom... xbox i windows računi moraju biti isti da bi uopće mogao ući u igru ( passw username, email mora bit hotmail ) .pogledaj to malo :thumbup:
Evo skinuo sam i xbox app sa microsoft store, isti mi je racun na oboje...na xbox app ne vidim igru ima samo opcija da kupim a kupio sam vec na steam, dal se moze uvezati uopste sa steam na xbox app
Bosnian Dragon1

#47431 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

EDIT : uspio sam uvezati xbox app i steam ali opet crasha, trazio sam refund pa cu probati kupiti preko xbox app da vidim hocel tu raditi....microsoft govnari, citam ljudi jos ima kupili igru i po godinu pokusavaju pokrenuti ne mogu
ferratilis

#47432 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ja sam nekad davno imao problem sa svim igrama koje traze Microsoft account, bilo je nesto na fazon "change your family restriction settings," rijesio sam nakon cackanja svih mogucih postavki. Nikad vise nisam imao problem s tim. Ali od tad je Microsoft promijenio interfejs postavki, da me ubijes ne mogu pronaci gdje se to nalazi. Njihov account management interfejs je uzasan, postavke su uvijek zakopane u nekim pod-menijima i lose obiljezene.
typeOnegative

#47433 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Bosnian Dragon1 wrote: 08/03/2024 14:37 EDIT : uspio sam uvezati xbox app i steam ali opet crasha, trazio sam refund pa cu probati kupiti preko xbox app da vidim hocel tu raditi....microsoft govnari, citam ljudi jos ima kupili igru i po godinu pokusavaju pokrenuti ne mogu
Ne znam fkt, čudno baš... što se tiče Microsoft store verzija možda bolje da uzmes gamepass, imaš one triale 7dana za dolar , dva (450+ igara , između ostalih i forza) isprobaj kako radi , ako je sve ok kupis igru ili uzmi pass , po želji .
Tito_i_Partija

#47434 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@Averus joj da ti pravo kažem, i ovaj Styx mi nešto jedva ide. Da li su me iskvarili Dishonored i AC serijali što se tiče stealth žanra, ne znam, možda, al' ovo mi je nekako tromo, rasuto, ne osjećam filing zabave dok igram.

Možda završim, možda odustanem, ne znam još. Probaj ti kad mogneš pa mi javi šta misliš.
Peacean

#47435 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Styx nije ništa posebno mada nije ni loša igra. Dvica je malo bolja ali završava sa cliffhangerom :(
Bosnian Dragon1

#47436 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

typeOnegative wrote: 08/03/2024 14:58
Bosnian Dragon1 wrote: 08/03/2024 14:37 EDIT : uspio sam uvezati xbox app i steam ali opet crasha, trazio sam refund pa cu probati kupiti preko xbox app da vidim hocel tu raditi....microsoft govnari, citam ljudi jos ima kupili igru i po godinu pokusavaju pokrenuti ne mogu
Ne znam fkt, čudno baš... što se tiče Microsoft store verzija možda bolje da uzmes gamepass, imaš one triale 7dana za dolar , dva (450+ igara , između ostalih i forza) isprobaj kako radi , ako je sve ok kupis igru ili uzmi pass , po želji .
Znaci nevjerovatno ali sranje od strane microsofta se i dalje nastavlja....pokusao kupiti gamepass preko xbox app i sve prodje do trenutka placanja kad kliknem da zavrsim kupovinu i izbaci mi error da mi se lokacija microsoft store ne podudara .... fakat se nisam odavno ovako iznervirao,kad god sam u zivotu nesta pokusao od mikrosofta sranje je ispalo
Last edited by Bosnian Dragon1 on 07/04/2025 02:10, edited 1 time in total.
typeOnegative

#47437 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Da bi prošlo plaćanje regija u windowsima mora biti bih , sad smo i službeno podržani...
Bosnian Dragon1

#47438 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Ma odustajem od forze za sada , mozda pokusam starije iz serijala probat , nisam nikad nijedan dio igrao.

Koja je najstarija iz horizon serijala a da je podrzana na PC i ovaj drugi trkaci serijal motorsport ili kako su se vec zvali prije a da je podrzan isto za PC
ferratilis

#47439 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Bosnian Dragon1 wrote: 08/03/2024 18:13 Ma odustajem od forze za sada , mozda pokusam starije iz serijala probat , nisam nikad nijedan dio igrao.

Koja je najstarija iz horizon serijala a da je podrzana na PC i ovaj drugi trkaci serijal motorsport ili kako su se vec zvali prije a da je podrzan isto za PC
4
Averus

#47440 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Bosnian Dragon1 wrote: 08/03/2024 18:13 Ma odustajem od forze za sada , mozda pokusam starije iz serijala probat , nisam nikad nijedan dio igrao.

Mogao si me poslušati u startu i odmah odustati :D
Doslovno uradi search forza i postovi od Averusa i vidjećeš moju cijelu sagu :lol:
Averus

#47441 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 08/03/2024 16:30 @Averus joj da ti pravo kažem, i ovaj Styx mi nešto jedva ide. Da li su me iskvarili Dishonored i AC serijali što se tiče stealth žanra, ne znam, možda, al' ovo mi je nekako tromo, rasuto, ne osjećam filing zabave dok igram.

Možda završim, možda odustanem, ne znam još. Probaj ti kad mogneš pa mi javi šta misliš.
Nisam još probao, daću mu nekad šansu. Ja volim pravo stealth igre kad su dobro urađene. Styx mi je pohvalio jaran koji ga je davno na PS-u igrao, pa eto...

Da hoće izdati Beyond Good and Evil jebački remake ili nastavak (nikad, možda ni tad), to bih svima preporučio. To mi je najdraža stealth igra od svih :thumbup:
Bosnian Dragon1

#47442 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Averus wrote: 08/03/2024 18:37

Mogao si me poslušati u startu i odmah odustati :D
Doslovno uradi search forza i postovi od Averusa i vidjećeš moju cijelu sagu :lol:
Microsoft je inace karina u supportu , kako sad uopste igrat forzu, kupit xbox samo radi forze, posto ocito na pc igrat je nemoguce
_coRey_

#47443 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

Nikad ni jedan problem nisam imao na FH5 a igram od prvog dana

Steam verzija je u pitanju
Averus

#47444 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

_coRey_ wrote: 08/03/2024 19:55 Nikad ni jedan problem nisam imao na FH5 a igram od prvog dana

Steam verzija je u pitanju
Nisam ni ja imao nikad problem sa i nakon Windows Updates, pa eno pun net ljudi koji se žale.
Ne možeš na osnovu sebe suditi jbg

Dosta igara s kojima su ljudi imali bruku problema, bugova, crasheva itd., ja sam prekucao bez ijednog problema.
A onda uzmem Talos Principle i na trećoj četvrtini igre mi se ubaguje igra, pola komandi ne radi, sjeb'o se dok sam prešao.

PC sistemi su toliko raznoliki - od hardvera, softvera, postavki, korisnika - nije od ikakve koristi napisati "pa meni radi" :)
ferratilis

#47445 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ma na vrijedi kupit konzolu radi jedne igre, iako sam i sam to radio (PS4 radi Bloodborne, PS5 radi GT7). Uostalom, PC verzija FH5 je odlicna, ovo kod Zmaja je nesto do Microsftovog sranja sa DRM-om ili account menadzmentom. Optimizacija same igre je jako dobra, pa ljudi je igraju na Steam Decku sa odlicnom grafikom i performansama.
Tabakmalac

#47446 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Najstarija je tehnički Forza Horizon 3, mada je uklonjena sa Microsoft Store-a zbog isteklih licenci, ali ima narodna verzija.

Forza Horizon 4 i 5 isto imaju narodne verzije, obe se i dalje prodaju na Microsoft Store, te su kasnije dodane i na Steamu.
Ali očekivati je da će doći dan kada će i njih povući iz prodaje zbog isteklih licenci, kao što je vazda i slučaj.

Što znači Forza Horizon serijal za PC ide 3, 4, 5. Horizon 1 i 2 ti treba Xenia tj. Xbox 360 emulator za PC.

Od Motorsport serijala ti je bilo sljedeće:

Forza 6: Apex (ne postoji narodna verzija koliko vidim, ala Motorsport 6 za Xbox samo mnogo manje sadržaja za PC)
Motorsport 7 (narodna verzija postoji ako se dobro sjećam, uklonjena sa Microsoft Store-a zbog licenci)
Forza Motorsport (2023) (Narodna verzija postoji, ali je promašaj u mnogim sferama u odnosu na prijašnje Motorsport igre)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47447 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

zanimljivo. po trailerima mi liči malo na prejak RTS: World in conflict.
Peacean

#47448 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Chmoljo wrote: 08/03/2024 20:57

zanimljivo. po trailerima mi liči malo na prejak RTS: World in conflict.
Gledao sam neke klipove, definitivno nije za casual igrače. Veliki je fokus na logistici i očuvanju jedinica. Za one kojima je C&C ili Starcraft po mjeri ovo nije dobar izbor.
Bosnian Dragon1

#47449 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

kad mi danas vec ne ide nista kako treba po pitanju gaminga evo maloprije ponovo kupih Battlefield 3, Bf4, Bf1 i Bf5 ,koje sam sve imao prije dok mi EA nije banovala akaunt ...bar sam dobro prosao, sve me izaslo 17 eura, jos premium editione sam sve uzeo , sale im trenutno... sad cu svaki dan bar da otvorim ovaj EA app da me opet ne banuju zbog nekorištenja :D :D

Odigrah par meceva BF3, odmah me nostalgija spuca, ima i dalje punih servera
ferratilis

#47450 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Kad niko ne spominje, ja cu. RIP Akira Toriyama. Imao je ogroman utjecaj na industriju video igara, posebno u Japanu.
Image

:kakoste:
Post Reply