Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NK33 wrote:Napokon odigrali pametno protiv bunkera, smireno i bez zalijetanja, kad necete vi necemo ni mi. Arsenal se malo otvori i odma golcina. Svaka cast Luis Enrique.
Bunker
Jebo me svak ako ovakvi ko ti mi ne zgade Barcu
Da bunker, pogledaj gdje je Giroud proveo najvise vremena (hint: u svom kaznenom).
Takvi kao ti inace ljudima zgade sve, cak i fudbal.
Prvo poluvrijeme Arsenal je igrao otvoreno i bio je bolji. Drugo su igrali povučenije, ali opet ne može se reći da je bio bunker. Bunker je ono što Chelsea zna ponekad igrati, samo nabijaju loptu, ne pokušavajući da naprave bilo kakvu akciju.
Ako smo gledali istu utakmicu, Arsenal je igrao (kao sto je Enrique i rekao prije utakmice) sa svim igracima na svojoj polovini terena i onda na kontre. Koliko ja znam to nije otvoreno, mozda nemamo isto vidjenje fudbala. Meni je ova Arsenalova igra bas licila na Mourinhovu, s tim da su se tek kasnije otvorili i primili golove.
Pogledaj samo par pokusaja suta Barce, 6-7 igraca Arsenala blokira udarac u kaznenom prostoru (Barca 0 udaraca u okvir gola u prvom poluvremenu upravo zbog toga).
Kad kažu da je Arsenal bio bolji. Po čemu je bio Arsenal bolji? Nek neko razjasni. Po tome što su igrali većinu utakmice na svojoj polovici, i ako ih posere koja kontra onda je istrče? U kojem momentima je to Arsenal diktirao tempo utakmice, pa da su bili bolji? Izgleda da je pojedinim srce stalo kad bi Arsenal prešao centar i ono 'eh evo gola bajo moj'.
Crvena Tifoza wrote:Kad kažu da je Arsenal bio bolji. Po čemu je bio Arsenal bolji? Nek neko razjasni. Po tome što su igrali većinu utakmice na svojoj polovici, i ako ih posere koja kontra onda je istrče? U kojem momentima je to Arsenal diktirao tempo utakmice, pa da su bili bolji? Izgleda da je pojedinim srce stalo kad bi Arsenal prešao centar i ono 'eh evo gola bajo moj'.
Jesu, bili su bolji, ali su izgubili 0-2
Englezi druga liga za Spance
Evo samo nekih od situacija iz highlights-a, na utakmici ih je bilo puno vise. Koliko se ja sjecam, kad ti je cijela ekipa u radiusu od 10m od tvog kaznenog a nije prekid nego uobicajeni protivnicki napad, to se zove bunker. Osim mozda kod Mourinhovih simpatizera.
Crvena Tifoza wrote:Kad kažu da je Arsenal bio bolji. Po čemu je bio Arsenal bolji? Nek neko razjasni. Po tome što su igrali većinu utakmice na svojoj polovici, i ako ih posere koja kontra onda je istrče? U kojem momentima je to Arsenal diktirao tempo utakmice, pa da su bili bolji? Izgleda da je pojedinim srce stalo kad bi Arsenal prešao centar i ono 'eh evo gola bajo moj'.
Ko je igdje napisao da su bili bolji ?
Nemojte izmisljati jebem ga,prvo poluvrijeme su bili tu negdje i bas me iznenadila dobra igra Arsenala...drugo su mogli potop dozivjeti,ali opet zbog toga sto nisu igrali bunker kako vi predstavljate.
Pročitaj par postova iznad. Niko ne izmišlja.
Mene nije iznenadila dobra igra Arsenala. Čak su mogli i bolji odigrati. Imali su prednost da prvu igraju kući. Da se razumijemo, nije Arsenal neka Granada, ipak ovo je najjače takmičenje u Evropi, i niko nije zalutao u ovaj stepen takmičenja LP na lijepe oči.
Da je Arsenal igrao otvoreno, i nije. Pogotovo u prvom iako su prvi stvorili šansu. Nisu igrali ni bunker, igrali su jako oprezno Klasična na kontre. Srećom ni Enrique nije vesla sis'o pa ni on nije na glavu skočio. Barca kod njega rijetko prima iz kontri. Ali zato ih daju, puno više nego kod Pepa. Jednostavno pametan čoik u današnjem fudbalu mora to znat koji put odigrat. Makar da protivnički trener ima više mozgat.
Previše zicera propustili. Morali bi poradit još koju po tom pitanju. Mislim da se Sule i sam iznenadi koliko šansi dobije po utakmici. Prije je bio poznat što iskoristi skoro svaku.
ja i dalje ne vjerujem kako je Suarez promašio onaj zicer sa 5 metara, tacnije pogodio stativu bilo je teže promašiti, nego pogoditi
pa ono Suarez žmireći završava u 99% slucajeva...Messi mu je sve servirao i odradio perfektnu asistenciju
A možda je to i dobro, mislim da ce u revanšu ginuti da se iskupi za onaj promašaj
Arsenal me priločno iznenadio kako su se dobro držali nekih 70 minuta....jesu igrali ziheraški, dosta zatvoreno i oprezno i uspjeli su se prvo poluvrijeme ravnopravno nosti sa Barcom što se šansi tiče.....može se reći da je za nijansu Braca bila bolja u prvom dijelu tekme
u drugom, kad se tekma malo otvorila, Arsenal je pao
ja i dalje ne vjerujem kako je Suarez promašio onaj zicer sa 5 metara, tacnije pogodio stativu bilo je teže promašiti, nego pogoditi
pa ono Suarez žmireći završava u 99% slucajeva...Messi mu je sve servirao i odradio perfektnu asistenciju
A možda je to i dobro, mislim da ce u revanšu ginuti da se iskupi za onaj promašaj
Gine on u svakoj, nemam brige. Ali zna je vala i fulat, što jes' jes' Šta će jadan, nikad prije nije imao ovoliko šansi. Nemre čoik natrpat koliko mu Messi more namjestit
Kod njega mi se posebno sviđa što hoće dodat u situaciji u kojoj bi svaki drugi klasični špic opalio po golu. Kad vidi da mu baš i ne ide on je dovoljno inteligentan da doda drugom, da ne siluje. Nekad imam dojam da su njegovi često neuspjeli pokušaji dodavanja na prvu besmisleni. Ali kad vidiš kontru i loptu Neymaru to je što on stalno pokušava. Kad prođe onda tu bude šansa ili gol.
da, ni mene ne brine što Suarez maši koju, jebi ga, nije isto kad u Liverpoolu znaš da ćeš dobiti 3 prilike maksimalno na utakmici pa moraš jednu iskoristiti i kad u barci dobiješ 5 šansi za jedno poluvrijeme. Opusti se čovjek malo.
sizifinho wrote:da, ni mene ne brine što Suarez maši koju, jebi ga, nije isto kad u Liverpoolu znaš da ćeš dobiti 3 prilike maksimalno na utakmici pa moraš jednu iskoristiti i kad u barci dobiješ 5 šansi za jedno poluvrijeme. Opusti se čovjek malo.
A i to što zna dodati, to mu je za svake pohvale.
U svakom slučaju gledamo novog Suareza sto posto.
Suarez je u svojoj prvoj sezoni u Liverpoolu bio poznat kao kralj promasaja sta je taj covjek sve masio... Mislim da je tada oborio record po broju pogedjenih stativa. I sada mu se svako malo desi da promasi iz ovakve jednostavne situacije, ali zato zabija iz nemoguceg nema tu brige...
brate, taj liverpool je meni bio milina za gledat
ne samo zbog Suareza, mislim on je veliki dio pružio, ali kolektivno tad je liverpool igrao strašno. Jest da su imali svoj karakterističan fah gdje razderu tamo nekog jakog a onda kiksaju protiv WBA, al svejedno...
i da se znao isfulati, jeste, ali nisam znao da su ga zvali "kraljem promašaja"... jebi ga, trebali su ga više cijeniti onda
sizifinho wrote:brate, taj liverpool je meni bio milina za gledat
ne samo zbog Suareza, mislim on je veliki dio pružio, ali kolektivno tad je liverpool igrao strašno. Jest da su imali svoj karakterističan fah gdje razderu tamo nekog jakog a onda kiksaju protiv WBA, al svejedno...
i da se znao isfulati, jeste, ali nisam znao da su ga zvali "kraljem promašaja"... jebi ga, trebali su ga više cijeniti onda
Vjerovatno pricas o sezoni 2013-2014... tada je bio zvjer a i tim je igrao strasno bas zbog njega. Ali u njegovoj prvoj polusezoni, i u prvom dijelu druge polusezone on nije bio ni priliblizno onom sto je sad. Sam je zasluzio taj naziv jer je masio stvarno puno kada je igrao, sto nije bilo uvijek jer je preko 10 utakmica bio suspendiran...
Naravno bilo je lako za vidjeti da ce biti igracina i da mu samo treba vremena jer je pravio cuda na terenu samo ga golovi nisu isli... Onda je umjesto Carolla i Dalglisha dosao Rodgers i Sturridge i sve se promjenilo.
Kakav je igrac Suarez govori onaj Mesijev penal, koji je trebao biti za Neymara ali opet je on prvi stigao do lopte i zabio, iako nije znao (bar po Neymarovoj prici). Nema igraca koji grize i zeli uspjeh timu vise od njega... Sjecam se da je Liverpool jednom igrao protiv nekog tima iz 3-4 lige u FA kupu i vodio... Ulazi Suarez pred kraj tekme i rukom daje gol, i kune se sudiji da nije e to je Suarez...