Za Forzu moras imati najnoviju verziju Windowsa, provjeri da li ima kakav update pa probaj. I odradi obavezno "verify local files" na Steamu.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 11:27 Kupio sinoc na steam forza horizon 5 na snizenju, instalirao i kad pokrenem dodje do onog zadnjeg loading screen i crasha... ne znam sta je problem, samo mi jednom pokazalo neki error illegal operation koliko sam uspio vidjeti....uglavnom ne mogu proci loading screen crash uvijek
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
#47401 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
Bosnian Dragon1
#47402 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam to provjerio dal ima update windowsa mada se neku noc mescini updejtovo...da verifikujem fajlove nakon windows update ? Maloprije sam verifikovo al crasha opetferratilis wrote: ↑07/03/2024 12:34Za Forzu moras imati najnoviju verziju Windowsa, provjeri da li ima kakav update pa probaj. I odradi obavezno "verify local files" na Steamu.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 11:27 Kupio sinoc na steam forza horizon 5 na snizenju, instalirao i kad pokrenem dodje do onog zadnjeg loading screen i crasha... ne znam sta je problem, samo mi jednom pokazalo neki error illegal operation koliko sam uspio vidjeti....uglavnom ne mogu proci loading screen crash uvijek
- ferratilis
#47403 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad si pokrenuo igru, jel ti trazilo da se ulogujes sa Microsoft accountom? Forza ima veoma jak DRM, mozda je to razlog.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 12:57Nisam to provjerio dal ima update windowsa mada se neku noc mescini updejtovo...da verifikujem fajlove nakon windows update ? Maloprije sam verifikovo al crasha opetferratilis wrote: ↑07/03/2024 12:34Za Forzu moras imati najnoviju verziju Windowsa, provjeri da li ima kakav update pa probaj. I odradi obavezno "verify local files" na Steamu.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 11:27 Kupio sinoc na steam forza horizon 5 na snizenju, instalirao i kad pokrenem dodje do onog zadnjeg loading screen i crasha... ne znam sta je problem, samo mi jednom pokazalo neki error illegal operation koliko sam uspio vidjeti....uglavnom ne mogu proci loading screen crash uvijek
-
Bosnian Dragon1
#47404 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da jeste trazilo akaunt ali nisam ga imao jer imam samo gmail, pa sam napravio skroz novi hotmail i ulogovao se bez problema... nece opet da mi taj error iskoci samo izadje na desktop, a znam da je bilo dosta teksta uspio sam samo procitat da pise illegal operation nesta
Probao sam i ono da promjenim kompatibilnost kad pokreces .exe faj , kod dosta igara mi je to pomagalo prije ali ovde opet isto, probao i run as admin isto crasha... ne znam sto samo do windows 8 ima u ovom meniju

Probao sam i ono da promjenim kompatibilnost kad pokreces .exe faj , kod dosta igara mi je to pomagalo prije ali ovde opet isto, probao i run as admin isto crasha... ne znam sto samo do windows 8 ima u ovom meniju

- ferratilis
#47405 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nista kompatibilnost, to je za starije igre, Forza je DX12. To ti je sigurno vezano za account nesto. Jesi li dobio email da verifikujes account? Otidji i na MIcrosft account management i vidi da li ti je Xbox profil podesen.
- Tito_i_Partija
#47406 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tako isto i kod mene. Izaš'o iz zatvora, proš'o cijeli dvorac, pokupio što sam mog'o pokupit' i nemam pojma kako dalje. Šteta, igra mi je simpa, al' stvarno mi se ne da ulagat' vremena i lutat' okolo. Pogotovo kad one pacove ne mogu trajno nokautirat', već ih stalno moram izbjegavat'.Averus wrote: ↑07/03/2024 07:13E tačno zbog toga sam i ja odustaoTito_i_Partija wrote: ↑07/03/2024 06:07 Odust'o sam od Ghost of a Tale. Stvarno mi se ne da satima istraživat' gdje da idem, šta da tražim, gdje se ko nalazi. I to sve u stealth igri gdje ne možeš neprijatelje eliminisat', već se stalno moraš od njih krit'. Fuck that shit.
Da ostanem u stealth domenu, instalir'o sam Styx: Master of Shadows, pa da vidimo kako će to da fercera.
Hajde stealth i nekako, nije problem. Ali sam u dvorištu i onim sobicama u dvorcu zalutao (nakon izlaska iz zatvora). Imam osjećaj da sam sve pokupio što se moglo, ali džaba.
Šteta, jer je igra vizuelno fina, ali fakat se vidi da je indie iz svog vremnea
Jesi li prob'o Styx? Tu mislim da makar možeš rokat' neprijatelje, što je meni lično zabavnije.
-
Bosnian Dragon1
#47407 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
fakat se ne razumijem oko outlook/hotmail jer uvijek koristim gmail, napravio sam email novi ,u igri mi ponudilo, i kad sam zavrsio samo me logovalo.. evo sad sam otisao na hotmail stranicu da se logujem i imam samo jednu poruku , ono welcome to outlook, nema nikakvog email za verifikaciju , niti od xboxa nista ni forza horizon... gdje podesavam to sto kazes microsoft account management za xbox profilferratilis wrote: ↑07/03/2024 13:57 Nista kompatibilnost, to je za starije igre, Forza je DX12. To ti je sigurno vezano za account nesto. Jesi li dobio email da verifikujes account? Otidji i na MIcrosft account management i vidi da li ti je Xbox profil podesen.
- Peacean
#47408 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imaš li najnovije grafičke drivere instalirano? Ne bi te izbacivalo iz igre ako je samo logovanje u pitanju.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 14:41fakat se ne razumijem oko outlook/hotmail jer uvijek koristim gmail, napravio sam email novi ,u igri mi ponudilo, i kad sam zavrsio samo me logovalo.. evo sad sam otisao na hotmail stranicu da se logujem i imam samo jednu poruku , ono welcome to outlook, nema nikakvog email za verifikaciju , niti od xboxa nista ni forza horizon... gdje podesavam to sto kazes microsoft account management za xbox profilferratilis wrote: ↑07/03/2024 13:57 Nista kompatibilnost, to je za starije igre, Forza je DX12. To ti je sigurno vezano za account nesto. Jesi li dobio email da verifikujes account? Otidji i na MIcrosft account management i vidi da li ti je Xbox profil podesen.
-
Bosnian Dragon1
#47409 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
, da zadnji su drajveri, probat cu jos poslije kad stignem.kuci windows update ako ima, me znam sta bi moglo bit fakat,dadoh 30 eura za igru ne mogu igratPeacean wrote: ↑07/03/2024 14:49Imaš li najnovije grafičke drivere instalirano? Ne bi te izbacivalo iz igre ako je samo logovanje u pitanju.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 14:41fakat se ne razumijem oko outlook/hotmail jer uvijek koristim gmail, napravio sam email novi ,u igri mi ponudilo, i kad sam zavrsio samo me logovalo.. evo sad sam otisao na hotmail stranicu da se logujem i imam samo jednu poruku , ono welcome to outlook, nema nikakvog email za verifikaciju , niti od xboxa nista ni forza horizon... gdje podesavam to sto kazes microsoft account management za xbox profilferratilis wrote: ↑07/03/2024 13:57 Nista kompatibilnost, to je za starije igre, Forza je DX12. To ti je sigurno vezano za account nesto. Jesi li dobio email da verifikujes account? Otidji i na MIcrosft account management i vidi da li ti je Xbox profil podesen.
- ferratilis
#47410 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma trazi refund, ne isplati se toliko zajebavat oko igre. Ja sam s Forzom isto imao dosta problema sa CTD i restartima, ali sve je prestalo kad sam uzeo nvidia karticu.
- Peacean
#47411 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probaj da izbrišeš igru, restartuj računar i onda ponovo skini. Možda se nešto poremetilo a steam ne prepoznaje.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 15:41, da zadnji su drajveri, probat cu jos poslije kad stignem.kuci windows update ako ima, me znam sta bi moglo bit fakat,dadoh 30 eura za igru ne mogu igratPeacean wrote: ↑07/03/2024 14:49Imaš li najnovije grafičke drivere instalirano? Ne bi te izbacivalo iz igre ako je samo logovanje u pitanju.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 14:41
fakat se ne razumijem oko outlook/hotmail jer uvijek koristim gmail, napravio sam email novi ,u igri mi ponudilo, i kad sam zavrsio samo me logovalo.. evo sad sam otisao na hotmail stranicu da se logujem i imam samo jednu poruku , ono welcome to outlook, nema nikakvog email za verifikaciju , niti od xboxa nista ni forza horizon... gdje podesavam to sto kazes microsoft account management za xbox profil
- n+1
#47412 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Je li ima neki tool da povežeš isti sa Steam, Epic, GOG, Uplay, i EA Play pa dobiješ listu igara koje imaš.
Po mogućnosti bez launchera, samo web. 
-
Bosnian Dragon1
#47413 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Izbriso sam igru, evo odradio i neki windows update, pa cu opet instalirat....fakat mi se igra forza horizon al mora vazda neko sranje bit s microsoftom...jedino da se nije sta poremetilo sinoc kad sam skidao igru, par puta sam pauzirao i jednom nestalo struje ugasio se racunar i jutros opet nastavio dok nije skinulo...evo sad cu u komadu da skinem bez pauzaPeacean wrote: ↑07/03/2024 16:54Probaj da izbrišeš igru, restartuj računar i onda ponovo skini. Možda se nešto poremetilo a steam ne prepoznaje.Bosnian Dragon1 wrote: ↑07/03/2024 15:41, da zadnji su drajveri, probat cu jos poslije kad stignem.kuci windows update ako ima, me znam sta bi moglo bit fakat,dadoh 30 eura za igru ne mogu igrat
- Tito_i_Partija
- Averus
#47415 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Playnite ima, odlican. Ja sam sve uvezao s njim, da imam na jednom mjestu. Samo futavi uPlay nema API za playtime, ali mozes unijeti rucno.Tito_i_Partija wrote: ↑07/03/2024 17:35GOG Galaxy radi to, samo nisam siguran za EA i Ubisoft. Definitivno radi za Steam, Epic, i GOG.
GoG Galaxy ima probleme neke otkako su ga izdali, a koje nikad nisu rijesili.
- Averus
#47416 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam jos, ali imam oba. Djeluje mi kao nesto sto ce se meni svidjeti pravoTito_i_Partija wrote: ↑07/03/2024 14:20
Jesi li prob'o Styx? Tu mislim da makar možeš rokat' neprijatelje, što je meni lično zabavnije.![]()
- Rootboi
#47417 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Deus Ex: Mankind Divided FREE slijedećeg četvrtka na EPIC-u.
- ferratilis
#47418 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
EA je dodao kamaru njihovih starih igara na Steam. Nadam se da ovo znaci da ce u buducnosti odustati od smeca zvanog EA app/Origin.
Cijela C&C kolekcija je 10 eura
Cijela C&C kolekcija je 10 eura
-
Tabakmalac
#47419 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Opa, iako imam Saboteur na EA App, ide lagano Steam verzija.
Hvala EA, iako ste mi mrski već odavno.
Hvala EA, iako ste mi mrski već odavno.
- Peacean
#47420 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neće odustati, ovo im je samo pokušaj da izvuku još koji dolar iz starijih ip-ova.
-
Bosnian Dragon1
#47421 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo gledam battlefield 3, 39 eura , nisu normalni
- ferratilis
#47422 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi li pokrenuo Forzu? 
-
Bosnian Dragon1
#47423 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
...
Last edited by Bosnian Dragon1 on 07/04/2025 02:07, edited 4 times in total.
- Averus
#47424 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Battlefield haman svaki imam, dobio besplatno 
Mislim da sam tricu u svoje vrijeme kupio za 2-3€
Što se tiče Forze, odustani u refundiraj.
Ja sam Forzu 4 imao na gamepass, instalirao - i opet je imala problema. Nije crashala, ali je stalno gurala na integrisanu grafiku (tadašnjeg i7-4771) i nema boga da je natjeraš da koristi dedicated GPU.
Na kraju nekako sam nakurikao da ima više od 20FPS-a, da koristi grafičku, međutim onda nisam mogao s jaranom multiplayer jer iz nekog razloga je jebavao onaj windowsov klinac. Pa sam onda po googlu visio, teredo tunneling i ostala sranja me zajebavala, na kraju im jeb'o mater i rek'o neću ni igrat'. Cancellovao gamepass i zdra'o.
Boli njih k, neće oni propasti što ti i ja ne kupimo njihovo sranje od igre
Mislim da sam tricu u svoje vrijeme kupio za 2-3€
Što se tiče Forze, odustani u refundiraj.
Ja sam Forzu 4 imao na gamepass, instalirao - i opet je imala problema. Nije crashala, ali je stalno gurala na integrisanu grafiku (tadašnjeg i7-4771) i nema boga da je natjeraš da koristi dedicated GPU.
Na kraju nekako sam nakurikao da ima više od 20FPS-a, da koristi grafičku, međutim onda nisam mogao s jaranom multiplayer jer iz nekog razloga je jebavao onaj windowsov klinac. Pa sam onda po googlu visio, teredo tunneling i ostala sranja me zajebavala, na kraju im jeb'o mater i rek'o neću ni igrat'. Cancellovao gamepass i zdra'o.
Boli njih k, neće oni propasti što ti i ja ne kupimo njihovo sranje od igre
- Peacean
#47425 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kao zadnju opciju možeš probati da obrišeš drivere preko Display Driver Uninstaller u safe modu windowsa i ponovo ih instaliraš.