SDP

kmirsad

#47401 Re: SDP

Post by kmirsad »

Svaki dan, povazdan molim dragog Bogu da im konačno omrkne... i da narodu ove lijepe zemlje već jednom svane... da se lopovi pohapse, osude i pošalju na robiju, narodu vrati oteta imovina, da se uradi revizija svih zapošljavanja u javnom sektoru gdje nije bilo javnih konkursa sa preciznim kritrijima za bodovanje, ponište ugovori o radu, i za ista njesta raspišu konkursi...izvrši provera rukovođenja u firmama privatiziranim od strane PIF-ova, naročito tamo gdje još uvijek ima nerasprodatih nekretnina, da se spasi što se spasiti može...... Naravno treba glasačka večina da se izmjene, preciziraju i zaoštre zakoni, naročito u oblasti organizovanog kriminala, korupcije i privrednog kriminala.
mrjasmin

#47402 Re: SDP

Post by mrjasmin »

Iskreno mislim da ce SDA pasti i vise nego sto mislim. Uzmite samo koliko ce im glasova uzeti NB u Zenici radi Fuada Kasumovica skum su zenicani prezadovoljni. Pa onda i sam Sepic uzima dobar dio glasova i Konakovic jedan dio u KS.
El_comadante

#47403 Re: SDP

Post by El_comadante »

mrjasmin wrote:Iskreno mislim da ce SDA pasti i vise nego sto mislim. Uzmite samo koliko ce im glasova uzeti NB u Zenici radi Fuada Kasumovica skum su zenicani prezadovoljni. Pa onda i sam Sepic uzima dobar dio glasova i Konakovic jedan dio u KS.
pitanje je i koliko ce NB ili NiP uzeti i SBBovih glasova ne samo SDA a vjerovatno i u manjem broju i SDPovih ili onih na koje su i oni računali
vatrogasac

#47404 Re: SDP

Post by vatrogasac »

mrjasmin wrote:Iskreno mislim da ce SDA pasti i vise nego sto mislim. Uzmite samo koliko ce im glasova uzeti NB u Zenici radi Fuada Kasumovica skum su zenicani prezadovoljni. Pa onda i sam Sepic uzima dobar dio glasova i Konakovic jedan dio u KS.
Historijska prilika za SDP da bude prva stranka u Bošnjaka. Svi ovi koji su izašli iz SDA i napravili kao nove stranke, sutra će radije koalirati sa SDP-om nego SDA. I A-SDA i PDA i Narod i pravda i NB i tu će SDP uspjeti u nekoliko kantona napraviti vlast, ali dalje ih na višim nivoima čeka klasika u formi HDZ-a i SNSD-a u boljoj verziji, ali manje vjerovatnoj, HDZ 1990 i SzP.
drug_profi

#47405 Re: SDP

Post by drug_profi »

Te su stranke nagazne mine. Nisu on iz SDA izasli radi principa ili filantropije, vec samo radi toga sto su im se poceli brkati talovi, a bili dovoljno pametni da vide da SDA tone. Pa bolje ne potonuti sa njom.
putokaz1

#47406 Re: SDP

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:Svaki dan, povazdan molim dragog Bogu da im konačno omrkne... i da narodu ove lijepe zemlje već jednom svane... da se lopovi pohapse, osude i pošalju na robiju, narodu vrati oteta imovina, da se uradi revizija svih zapošljavanja u javnom sektoru gdje nije bilo javnih konkursa sa preciznim kritrijima za bodovanje, ponište ugovori o radu, i za ista njesta raspišu konkursi...izvrši provera rukovođenja u firmama privatiziranim od strane PIF-ova, naročito tamo gdje još uvijek ima nerasprodatih nekretnina, da se spasi što se spasiti može...... Naravno treba glasačka večina da se izmjene, preciziraju i zaoštre zakoni, naročito u oblasti organizovanog kriminala, korupcije i privrednog kriminala.
Nažalost nema toga kod nas
Prvo nemamo jasnu ujedinjenu i kvalitetnu opoziciju
Drugo nemamo Narod
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#47407 Re: SDP

Post by malakh »

kiligonzales wrote:
Vazda se necije drugo ime pominje za zasluge te kampanje, samo da bi se omalovazila pomenuta stranka. Kampanja zvanicno nije krenula. Imamo samo nesto sto se zove Beciroviceva promocija knjige "Drzava BiH u fokusu". Vidjecemo sve kada se masina zaholca.

Pretpostavljam da ces ti glasati za GS.

Tu kampanju nisu iznjeli Emir i Reuf, vec Lagumdzija i Komsic, pogotovo ovaj drugi koji je bio dominantan lik u toj kampanji kao vec jednom birani clan predsjednistva. Emir se tada samo mogao lickati Lagumdziji i pisati knjige o njemu i stranci. Sami Lagumdzija, pa i Komsic vrijede par puta vise od Niksica, Becirovica, Magazinovica, Mijatovica i nekih drugih koje stranka sada gura. Nebi jednog Pudarica mjenjao za sve pomenute tu, pa ni vjecitog Imamovica.
svi znaju da su reuf u emir osmislili koncept pobjednicke kampanje sdpa 2010. godine. vise reuf, nego emir, ali o tom po tom. lagumdzija i komsic su bili glavni izvodjaci radova iste te kampanje, pa posjeta zorana milanovica i zavrsilo je kako je zavrsilo.

i nazalost vec je sada otpisana pobjeda becirevica, jer ga je sda hobotnica uhvatila u masinu i nece ga popustati.
putokaz1

#47408 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP vuku Bećirović,Imamović,Delić,Daso,Kamenjaković,Edis,te Maglajlija,Krupljak i Ključanin
Nikšić samo smeta,Nermin Naravno
vatrogasac

#47409 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:SDP vuku Bećirović,Imamović,Delić,Daso,Kamenjaković,Edis,te Maglajlija,Krupljak i Ključanin
Koji Edis?
kmirsad

#47410 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:SDP vuku Bećirović,Imamović,Delić,Daso,Kamenjaković,Edis,te Maglajlija,Krupljak i Ključanin
Zaboravio si Bijedića... :)... najviše naših sa TK... :-D
Heller

#47411 Re: SDP

Post by Heller »

kmirsad wrote:
Bijedić SDP može samo u istom pravcu sa Nikšićem voditi.
kmirsad

#47412 Re: SDP

Post by kmirsad »

Heller wrote:
kmirsad wrote:
Bijedić SDP može samo u istom pravcu sa Nikšićem voditi.
Reformisani SDP bi mogla biti dobra stranka...armirani beton... pod uslovom da armatura nije struhla...Inače onaj vijadukt u Italiji...
spreca

#47413 Re: SDP

Post by spreca »

kmirsad wrote: Reformisani SDP bi mogla biti dobra stranka...armirani beton... pod uslovom da armatura nije struhla...Inače onaj vijadukt u Italiji...
SDP se samo drzi jos na kadru iz TZ......mislim da kadar iz TZ treba da preuzme upravljanje strankom inace ode sve u helac sa raznim LaguNdzijama i Niksicima....bez glasaca iz TK oni bi vec davno bili u Crnom moru ...vrijeme je da Becirovic ili neko drugi lupi sakom o sto i kaze ili ovako ili rasap
kmirsad

#47414 Re: SDP

Post by kmirsad »

spreca wrote:
kmirsad wrote: Reformisani SDP bi mogla biti dobra stranka...armirani beton... pod uslovom da armatura nije struhla...Inače onaj vijadukt u Italiji...
SDP se samo drzi jos na kadru iz TZ......mislim da kadar iz TZ treba da preuzme upravljanje strankom inace ode sve u helac sa raznim LaguNdzijama i Niksicima....bez glasaca iz TK oni bi vec davno bili u Crnom moru ...vrijeme je da Becirovic ili neko drugi lupi sakom o sto i kaze ili ovako ili rasap
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Morao bi da iskoristi svoju trenutnu bezrezervnu i ogromnu popularnost u članstvu i sazove vanredni izborni Kongres SDP-a... pročisti redove... SDP bi preko noči postao nepobjediva stranka i svim lijevim strankama poželjan i prihvatvilj partner za koaliranje i ujedinjanje,... čak i jedno javno obečanje da će to uraditi bi ih odvelo u sami vrh...
spreca

#47415 Re: SDP

Post by spreca »

kmirsad wrote:
spreca wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Morao bi da iskoristi svoju trenutnu bezrezervnu i ogromnu popularnost u članstvu i sazove vanredni izborni Kongres SDP-a... pročisti redove... SDP bi preko noči postao nepobjediva stranka i svim lijevim strankama poželjan i prihvatvilj partner za koaliranje i ujedinjanje,... čak i jedno javno obečanje da će to uraditi bi ih odvelo u sami vrh...
:thumbup:
Nadam se da ce neko presjeci ovu agoniju SDPa i napraviti generalno ciscenje(i pokazati drugim strankama kako se to radi) anti elemenata u stranci koji joj nanose samo veliku i ne popravljivu stetu dok nisu dozivjeli kontaminaciju zelene SDA bagre jer ce posle biti kasno za bilo sta
spreca

#47416 Re: SDP

Post by spreca »

dupli
kmirsad

#47417 Re: SDP

Post by kmirsad »

Nema neko... to može samo dr. Denis Bečirović... narod ga voli, prati... i ja ga volim... nažalost, kao BiH patriota, moram glasati protiv Čovića...kad več SIPA i FMUP, Tužilaštvo... neče da ga uhapsi za veleizdaju BiH... Nažalost, neče ni Dodika...
El_comadante

#47418 Re: SDP

Post by El_comadante »

spreca wrote:dupli
sa kim bi čistio SDP Bečirović? i gore u Tz imaš svega, Bijedić, vječiti načelnik Imamović.... koji su to ljudi koji bi trebali voditi novi SDP po tvom mišljenju
kmirsad

#47419 Re: SDP

Post by kmirsad »

El_comadante wrote:
sa kim bi čistio SDP Bečirović? i gore u Tz imaš svega, Bijedić, vječiti načelnik Imamović.... koji su to ljudi koji bi trebali voditi novi SDP po tvom mišljenju
SDP ima veliki, ogroman broj poštenih, moralnih, čestitih, principjelnih i kompetentnih članova, koji nisu nikada bili politički aktivni. Treba ih pronači i ubijediti da se aktiviraju, ubijediti da mogu promjeniti BiH ako ostanu dosljedni sebi. Drugo, nigdje ne piše da moraju biti stari članovi stranke,
spreca

#47420 Re: SDP

Post by spreca »

El_comadante wrote:
Nisam SDPeovac a i nisam placen da im dajem konkretne ideje i savjete....oni to znaju i bez mene/nas......samo treba dati podrsku onome ko ce to uradit a takvih ima i jednom za uvijek uraditi tako da lopovi bjeze od SDPa a i drugih stranaka...Imamovic?...nehvalim ga niti ga kudim...ali moram reci da je ipak uspio nesto napraviti od TZ dok ga zelena SDA banda drzi u okruzenju i opsadi kao sto je Sa bilo 92-95....njemu nimalo nije lako u TK voditi TZ...eto pogledaj SA ..i u SA i u KS su na vlasti zeleni i mnogo vise stvari nestima nego nego u TZ....TZ je u mnogo cemu uredjenija nego SA ,bar sto se tice stanovnika......ali moram priznati da od posjete one Kobile sa UKCS ni na UKC Tz cini mi se stvari nisu kao ranije nego su malo losije
kmirsad

#47421 Re: SDP

Post by kmirsad »

spreca wrote:
El_comadante wrote:
Nisam SDPeovac a i nisam placen da im dajem konkretne ideje i savjete....oni to znaju i bez mene/nas......samo treba dati podrsku onome ko ce to uradit a takvih ima i jednom za uvijek uraditi tako da lopovi bjeze od SDPa a i drugih stranaka...Imamovic?...nehvalim ga niti ga kudim...ali moram reci da je ipak uspio nesto napraviti od TZ dok ga zelena SDA banda drzi u okruzenju i opsadi kao sto je Sa bilo 92-95....njemu nimalo nije lako u TK voditi TZ...eto pogledaj SA ..i u SA i u KS su na vlasti zeleni i mnogo vise stvari nestima nego nego u TZ....TZ je u mnogo cemu uredjenija nego SA ,bar sto se tice stanovnika......ali moram priznati da od posjete one Kobile sa UKCS ni na UKC Tz cini mi se stvari nisu kao ranije nego su malo losije
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vatrogasac

#47422 Re: SDP

Post by vatrogasac »

kmirsad wrote:
To sam i ja uočio da je izgleda lokomotiva SDP-a u TK pa sam ga zato i pitao koji Edis jer ako mislimo na istog onda se i on uklapa u priču. Ono što je moglo biti jednostavno za SDP na TK sada se stvara kao problem, a to su Kukić i Topčagić sa svojom PDA bez kojih SDP teško da će moći napraviti vlast na kantonu. Dugoročno to može biti problem SDP-u.
kmirsad

#47423 Re: SDP

Post by kmirsad »

vatrogasac wrote:
kmirsad wrote:
To sam i ja uočio da je izgleda lokomotiva SDP-a u TK pa sam ga zato i pitao koji Edis jer ako mislimo na istog onda se i on uklapa u priču. Ono što je moglo biti jednostavno za SDP na TK sada se stvara kao problem, a to su Kukić i Topčagić sa svojom PDA bez kojih SDP teško da će moći napraviti vlast na kantonu. Dugoročno to može biti problem SDP-u.
Nekada je bolje ostati jaka poštena i moralna opozicija, pa prcati ološ sa strane, nego prodati guzicu i obraz za poziciju, pa postati kurva sa uvijek spuštenim gačama do koljena.
A TK, posebno Tuzla jeste gnijezdo ljevičarenja i sličnih opcija..
spreca

#47424 Re: SDP

Post by spreca »

vatrogasac wrote:
kmirsad wrote:
Oni su ista ona zelena banda minderaska kao i SDA samo sto su ovaj put obukli za nijansu drugi dres...valjda narod prepozna podvalu i kazni i jedne i druge na izborima
spreca

#47425 Re: SDP

Post by spreca »

kmirsad wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
upsha se bolan polahko :lol:
Post Reply