BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#47401 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

jarobot wrote:
Black swan wrote:za sta ce vam 13 ili 20 brzina neta :mrgreen: osim ako ne mlatite lovu
imam 50 brzinu u firmi...

ne vidim razlike od ove brzine 5
Ti ili se zajebavaš ili si monter BH Telekoma. Tipična monterska priča. Štaće ti više od 5 Mb/s.
Ako i ne treba hoću da imam ono što plaćam ili ispištovati naznačeno ili smanjiti cijenu.
Jel ti u trgovini uzmeš jedan kruh a platiš dva zato što ti taj dan ne trebaju 2 kruha ?

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
eee da sam dabogdo monter

dva stba, televizor na kojem pici YouTube dva mobitela i tablet...
5 brzina...ponekad mrvicu zastopa jednom mjesecno
Truba

#47402 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

KvaziExpert wrote:
Black swan wrote:za sta ce vam 13 ili 20 brzina neta :mrgreen: osim ako ne mlatite lovu
imam 50 brzinu u firmi...

ne vidim razlike od ove brzine 5
Da imas dvoje djece na youtube HD pit'o bi te onda jel' dovoljno [emoji38]
a sto ce ti djeci hd :?

kod nas kad se komsiji automatski televizor zakaci za wi fi ako je spora veza malo se smanji kvalitet slike i dalje pici pjesma i spot
nije neki razlog za nerviranje i malteretiranje sluzbenika kace 10 brzina

kazem imamo 50 u firmi...ucitavanje stranice istom brzinom
koci youtube na movitelu kao i svuda

vjerojatno ni japanskih 100 ne bi bilo dovoljno kad zine gladna guza :mrgreen:

seru protiv onih 500 mega na mini15
ja surfo ko lud jedva 400 potrosio :mrgreen:
Hyperthalamus

#47403 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

nemezis wrote:
nightvision wrote:
nemezis wrote:Ja ne mogu, iako vjerujem da je tako, naći nigdje da pise da "tih 5 KM održava broj aktivnim". I ranije su to tvrdili ali niko nije dao link validnog dokumenta gdje to stoji.
Eto imas ljude koji koriste tu kombinaciju, najsigurnije da ti oni kazu.
Pa evo pišemo o tome već neko vrijeme, javljali su se neki ali niko nije rekao "ja koristim". Ja sam rekao da ne mogu naći zvanični dokument gdje to piše.
Koristim ja.
Svaki mjesec ti "legne" 5 KM, i promjeni ti se datum vazenja kredita za mjesec dana (sto ce reci da tih 5 KM odrzava broj aktivnim). Tih 5 KM koristis za pozive prema BHT brojevima i uspostavu poziva.
Truba

#47404 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

možda pretjerujem jel nisu svi isti :)
Ned071

#47405 Re: BHTelecom All About

Post by Ned071 »

ja vas gospodo fakat ne razumijem. treci put odlazim do saltera, nakon dva poziva, i nemate telefona za prodaju uz prepaid pakete. nemate samsung, nemate huawei, nemate nista... ne znaju vam ljudi na salterima kada ce biti, traze da se salje neki mail? da rezervisem? kakva bolan rezervacija, ne narucujem ulje marihuane il sta vec... jel shvatate vi da postoje ljudi koji rade i koji ne mogu izlaziti sa posla i stajati u redu pk pola sata da bi slusali od vasih radnika sta nema. jednostavno ne znate raditi i dzaba... dabogsacuva
nemezis

#47406 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Hyperthalamus wrote:
nemezis wrote:
nightvision wrote: Eto imas ljude koji koriste tu kombinaciju, najsigurnije da ti oni kazu.
Pa evo pišemo o tome već neko vrijeme, javljali su se neki ali niko nije rekao "ja koristim". Ja sam rekao da ne mogu naći zvanični dokument gdje to piše.
Koristim ja.
Svaki mjesec ti "legne" 5 KM, i promjeni ti se datum vazenja kredita za mjesec dana (sto ce reci da tih 5 KM odrzava broj aktivnim). Tih 5 KM koristis za pozive prema BHT brojevima i uspostavu poziva.
[emoji106]
Semo28

#47407 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Semo28 »

Ned071 wrote:ja vas gospodo fakat ne razumijem. treci put odlazim do saltera, nakon dva poziva, i nemate telefona za prodaju uz prepaid pakete. nemate samsung, nemate huawei, nemate nista... ne znaju vam ljudi na salterima kada ce biti, traze da se salje neki mail? da rezervisem? kakva bolan rezervacija, ne narucujem ulje marihuane il sta vec... jel shvatate vi da postoje ljudi koji rade i koji ne mogu izlaziti sa posla i stajati u redu pk pola sata da bi slusali od vasih radnika sta nema. jednostavno ne znate raditi i dzaba... dabogsacuva
Razumijem tvoj bijes i razocarenje.Nesto slicno se i meni desilo,koji god sam telefon trazio,nisu imali. I posaljem mail,rezervisem i to sve,javili su mi se da trenutno nema na stanju ali bi trebalo doci kao "samo sto nije". Naredni dan me zove neki Enes iz Tuzle kao nabavio je telefon,da li zelim da potvrdim rezervaciju pa da ga posalje odmah. Kroz 3 sata telefon stigao. I posto znam radnika sa saltera,pitam ga da li zna odakle je telefon stigao,kaze iz Sarajeva. A u to vrijeme se davala krv djevica samo da se dodje do ovog telefona,ja ga dobio jednom obicnom rezervacijom. Pokusaj,ne kosta te nista.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ned071

#47408 Re: BHTelecom All About

Post by Ned071 »

ali zasto, pobogu, moram slati mail? zasto ne skines sa stranice ono sto nema? zasto radnik nema pojma sta ima a sta nema? zasto nema pojma kada ce doci? zasto nemas na stanju ista a vidis da se prodaje? zasto mi ne kazes ima u tuzli, dobavicemo, dodjite sutra? cirkus... isto kao da je besplatan a ne dobro skup i isto kao da oni meni daju pare a ne ja njima.
Haris.ba

#47409 Re: BHTelecom All About

Post by Haris.ba »

A zašto moraš koristiti uslugu BH Telecoma? Ako ljudi imaju nešta, što nema nijedan drugi pružaoc usluga, onda mogu da rade šta hoće. I da te maltretiraju da šalješ e-mail, stojiš u redu pola sata. I slično. Ako nemaš izbora,trpi. :D

Mislim, napiši na forumu, i ja kritikujem. Ali, uzmem pouku i promjenim obrazac ponašanja. Jednom da nemaju neki mobitel na stanju, i ne znaju mi prodati, odmah odem kod drugoga i kupim. Za moje pare hoću uslugu kakvu ja mislim da trebam dobiti.

Usluga sa mobitelima (prodaja) im je kriza. Umjesto da naprave jednostavnu aplikaciju da prati stanje u poslovnicama, i gdje ima koji model (ustvari da je učine javnom), oni to kriju i tjeraju te da dolaziš u poslovnicu. Razumijem ih da zbog zakona o javnim nabavkama su donekle ograničeni. Ali zato postoje planiranja, a i na osnovu klikova i zainteresiranosti za određeni model može se planirati i količina nabavke. Ali, to ipak zahtjeva znanje svog posla. :D
seoBIH

#47410 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Da li se sa studentpaketa moze preci sa viseg na nizi bez odlaska na salter?
Semo28

#47411 Re: BHTelecom All About

Post by Semo28 »

Niti jedna ustanova u BiH,pa i sire ne radi na principu da korisnici znaju stanje nekog proizvoda na lageru. Cak ni privatna d.o.o. preduzeca koja pruzaju usluge prodaje nemaju precizan sistem "sta imamo a sta ne". Mozemo hejtati koliko hocemo,nekad je taj hejt opravdan ali vecinom nije. Cak ni radnici na visim pozicijama u telekomu ne znaju kako funkcionise pojedini sektor,a da znamo mi,obicni ljudi. Ne branim telekom,imaju komplikovane procedure i nekad im je logika nepoznat pojam,ali skoro uvijek imamo drugu opciju. Neko za nju ne zna a neko je ne zeli koristiti.

Ned071

#47412 Re: BHTelecom All About

Post by Ned071 »

mislite da je kod ostalih operatera bolje?
kloniran

#47413 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

Semo28 wrote:Niti jedna ustanova u BiH,pa i sire ne radi na principu da korisnici znaju stanje nekog proizvoda na lageru. Cak ni privatna d.o.o. preduzeca koja pruzaju usluge prodaje nemaju precizan sistem "sta imamo a sta ne". Mozemo hejtati koliko hocemo,nekad je taj hejt opravdan ali vecinom nije. Cak ni radnici na visim pozicijama u telekomu ne znaju kako funkcionise pojedini sektor,a da znamo mi,obicni ljudi. Ne branim telekom,imaju komplikovane procedure i nekad im je logika nepoznat pojam,ali skoro uvijek imamo drugu opciju. Neko za nju ne zna a neko je ne zeli koristiti.

ima jena điđa za oto i zove se kompjuter, u peniju znaju u koliko kojoj radnji imaju imaju sarafa na stanju i iz jedne radnje mozes gledati ima li na stanju u drugoj ali telekom jos nije dostigao toliki nivo opremljenosti za razliku od penija :roll:
Semo28

#47414 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Semo28 »

kloniran wrote:
Semo28 wrote:Niti jedna ustanova u BiH,pa i sire ne radi na principu da korisnici znaju stanje nekog proizvoda na lageru. Cak ni privatna d.o.o. preduzeca koja pruzaju usluge prodaje nemaju precizan sistem "sta imamo a sta ne". Mozemo hejtati koliko hocemo,nekad je taj hejt opravdan ali vecinom nije. Cak ni radnici na visim pozicijama u telekomu ne znaju kako funkcionise pojedini sektor,a da znamo mi,obicni ljudi. Ne branim telekom,imaju komplikovane procedure i nekad im je logika nepoznat pojam,ali skoro uvijek imamo drugu opciju. Neko za nju ne zna a neko je ne zeli koristiti.

ima jena điđa za oto i zove se kompjuter, u peniju znaju u koliko kojoj radnji imaju imaju sarafa na stanju i iz jedne radnje mozes gledati ima li na stanju u drugoj ali telekom jos nije dostigao toliki nivo opremljenosti za razliku od penija :roll:
Svakako da su pojedini trgovci dostigli skoro pa savrsen nacin pracenja svojih zaliha ali gdje postoji ljudski faktor tu je i greska moguca. Ne znam kako je to u telekomu ali znam kako je u realnom sektoru i nekim javnim institucijama,ne postoji savrsen nacin pracenja robe. To nema ni Amazon. Cak i tamo cesto "padne neki uredjaj sa palete"tokom transporta i skladistenja,pa prikazano i realno stanje nije isto.

ing-ecc

#47415 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

korijal wrote:Pozdrav,

Može li mi neko pomoći u vezi mobilnog interneta Buy&Surf... Nazovem *108*1*0# za 0,50 KM i dobijem poruku da mi je aktiviran internet za 24h, a ustvari interneta ni na mapi, ništa mi ne može pokrenuti (iPhone 5S). Slao sam Prijava na 061 1100 ali ne dobijam nikakvu poruku. Jel zna iko do čega je to?

Hvala.
1. aktivacija usluge
2. postavke telefona za mobilni internet
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#47416 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

ing-ecc wrote:
korijal wrote:Pozdrav,

Može li mi neko pomoći u vezi mobilnog interneta Buy&Surf... Nazovem *108*1*0# za 0,50 KM i dobijem poruku da mi je aktiviran internet za 24h, a ustvari interneta ni na mapi, ništa mi ne može pokrenuti (iPhone 5S). Slao sam Prijava na 061 1100 ali ne dobijam nikakvu poruku. Jel zna iko do čega je to?

Hvala.
1. aktivacija usluge
2. postavke telefona za mobilni internet
Iphone je jebada, ukucaj rucno u postavkama APN "active.bhmobile.ba". I vidi da li si spasio postavke. Onda bi trebalo da proradi.
radiostar

#47417 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

kloniran wrote:

joj, izvini, ali nije bas tako, kad si vec pomenuo peni, ja neki dan uzmem predracun za neki sudoper, platih odmah i tek jutros odem da ga preuzmem, kad radnik tamo veli 'joj, je li ovo iko provjerio ima li na stanju?' reko ne znam ja, znam samo da su ga uredno naplatili. helem, covjek otisao u magacin i dobrih pola sata trazio navedeni sudoper.

Sent from my A0001 using Tapatalk
mirza_15

#47418 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

kloniran wrote:

Sta mislis kako je onaj iz Tuzle znao da u Sarajevu ima mobitel koji korisniku treba pa ovi iz Sarajeva poslali?

Sent from my mobile phone using Tapatalk
kloniran

#47419 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:
kloniran wrote:

Sta mislis kako je onaj iz Tuzle znao da u Sarajevu ima mobitel koji korisniku treba pa ovi iz Sarajeva poslali?

koliko "ulazete" u opremu trebali bi znati kad ko prdne a ne gdje ima koji telefon :P
ako onaj u peniju zna u kojoj radnji ima koji saraf onda bi i vi trebali znati kad je kome od uposlenika tvrda stolica, a ne par telefona gdje ima na stanju, ili vam je jednostavno naj obicnija logistika nula bodova
mirza_15

#47420 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Kad bi svi znali svoj posao onako kako misle da znaju tudji gdje bi nam kraj bio.

kloniran

#47421 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

bas tako, kad firma koja okrece godisnje stotine miliona ne zna gdje ima koji telefon na stanju sta reci, bas gdje nam je kraj ili ti ga dno :-)

ali da ne oftopičimo, evo da vas malo pohvalim, malo ste sredili sistem pa mi poruke ne kasne nekoliko sati, nego sahatak najvise, a i cesce sam dostupan nego prije :thumbup:
mirza_15

#47422 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ja ti maloprije rekoh da se zna gdje i koliko ima telefona jer onaj iz tuzle sigurno nije zvao svaki shop da provjeri. Ti nastavljas po svom.

Sa sistemom je sve u savrsenom redu jer ja cujem samo od tebe da ti poruke kasne. Da je problem generalni ova tema bi gorila.

Fauja Singh

#47423 Re: BHTelecom All About

Post by Fauja Singh »

Mogu i ja potvrditi da je bio problem sa porukama, meni nikako nisu dolazile i zvao sam podršku, kažu da znaju za problem i da rade na tome, ima tome jedno 5 dana, sad je sve ok.

poslano s mobitela
joske

#47424 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

mirza_15 wrote:Ja ti maloprije rekoh da se zna gdje i koliko ima telefona jer onaj iz tuzle sigurno nije zvao svaki shop da provjeri. Ti nastavljas po svom.

Sa sistemom je sve u savrsenom redu jer ja cujem samo od tebe da ti poruke kasne. Da je problem generalni ova tema bi gorila.

kad tako znas reci gdje ima lumia 640xl koja poslovnica i direkcija ga ima na stanju :D :D
jarobot

#47425 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Evo ga danas se svečano navršilo 2 mjeseca kako čekam dodatni paket 1 na mojaTV... :D
A ima još i gore od čekanja sad su mi sjebali i solidan internetna mojaTV net paketu ( 14 Mb/s ) sad ne može ni 10 Mb/s sa ugašenim STB_om...
Aferim BH telekom ja većih neradnika i debila ne vidjeh.....
Ima jedna dobra stvar HD kanale i Pink+ ne naplaćuju dok ne realiziraju paket 1 u potpunosti... :skoljka: :skoljka:
Locked