Tebi sega,jer si kreten.Hakiz wrote: ↑11/08/2021 10:09Ovo prvo je neprijavljeni rad, bez plate, doprinosa, poreza itd. I tada dijete radi za nekog, radi za oca.drug_profi wrote: ↑11/08/2021 10:02 Po meni nije nikako isto kad dijete pomaze ocu da zaradi pare, i to kad dijete posaljes da radi za nekog.
Ovo prvo je vaspitanje, a ovo drugo je eksploatacija.
Ima zakon o radu koji kaže da u čini mi se u poljoprivredi može da se radi sa 15, ali možda i griješim. Sve ispod i sve drugo je kršenje zakona.
Pomoć je oprati prozor, kupovina, usisati i slično, ne razbijati beton.
Ali, ljudi stave kljinca od 3 godina u krilo kada sjednu da voze. Naravno, i pojas ne postoji. Jer, sinčina.
Ali, šega mi je kada neko da bi se valjda pohvalio, kaže da je i on kao klinac radio teške poslove. Kao da je muka jedini moralno ispravan put.
Svako to gleda iz svoje pozicije.
Ja sam naveo svoj primjer jer nisam imao za hljeba,a trebalo mi je i da jedem,i da obucem tene i da kupim GRASov kupon da mogu otici da se obrazujem.
Nikakva hvala,niti sramota,ali radio i zaradjivao posteno,da bih danas bio sto jesam.Niti se stidim,niti se hvalim.
Nije mi tata bio SDA kadar pa da je navrnuo milione na tunelu ili opario se u ratu.
Mlatio bih vas na svakom cosku,da ikako mogu. FGR i dugine boje