SDP

bluesjunior

#47351 Re: SDP

Post by bluesjunior »

eeeh da smiju bit okačeni na bandere drugačije bi se oni ponašali ha ha
kmirsad

#47352 Re: SDP

Post by kmirsad »

malakh wrote:
El_comadante wrote:
mislio sam na izbornu kampanju, to nesmije. a što se tiče navedenog to može, samo ko to može organizovati? on ili stranka?
trenutno smije sve raditi, sem biti okačen na bandere i plakate. kako će bilo kojem kandidatu cik zabraniti da hoda po gradovima i priča sa ljudima?

naravno, sva ta hodanja iziskuju organizaciju, a džaferoviću to sve radi sda. to isto sdp treba raditi za bećirovića, ali nažalost ne radi.
Ma nek hoda i priča... šta to Šefik može obečati biračima,... da će ako pobijedi,zbog mita , korupcije, plačke imovine, nepotizma,... pohapsiti će pola svoje stranke uključujći i rukovodstvo, oduzeti im nelegalno stečenu imovinu ... a kasnije i drugu polovinu... ma daj...i narod će odmah povjerovati...
Last edited by kmirsad on 08/08/2018 11:29, edited 1 time in total.
kmirsad

#47353 Re: SDP

Post by kmirsad »

bluesjunior wrote:eeeh da smiju bit okačeni na bandere drugačije bi se oni ponašali ha ha
:lol:
Roccohljup

#47354 Re: SDP

Post by Roccohljup »

kmirsad wrote: Ma nek hoda i priča... šta to Šefik može obečati biračima,... da će ako pobijedi,zbog mita , korupcije, plačke imovine, nepotizma,... pohapsiti će pola svoje stranke uključujći i rukovodstvo, oduzeti im nelegalno stečenu imovinu ... a kasnije i drugu polovinu... ma daj...i narod će odmah povjerovati...
Tu priču nećeš čuti nikad kako od SDA tako i od ostlaih nacionalista na vlasti jer nemaju nikakve potrebe za tim. Oni glasove dobijaju na širenju straha i igrajući na kartu nacionalnih/etničkih/vjerskih torova i svaki put im upali.
doktor78

#47355 Re: SDP

Post by doktor78 »

...
Last edited by doktor78 on 08/08/2018 12:39, edited 1 time in total.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#47356 Re: SDP

Post by malakh »

kmirsad wrote:Ma nek hoda i priča... šta to Šefik može obečati biračima,... da će ako pobijedi,zbog mita , korupcije, plačke imovine, nepotizma,... pohapsiti će pola svoje stranke uključujći i rukovodstvo, oduzeti im nelegalno stečenu imovinu ... a kasnije i drugu polovinu... ma daj...i narod će odmah povjerovati...
ma pusti ti to. džaferović radi kampanju. obilazi od stoca do bihaća i još malo pa će i iz konzerve početi izlaziti.

imam osjećaj da šefko posjeti wc, da bi odmah klix i faktor objavili, džaferović posjetio wc i u ugodnoj atmosferi obećao da će poslije izbora promijeniti fuge iznad veš mašine.

i onda sutra se svi koelktivno čudimo kako denis nije pobijedio i kako su ljudi opet birali isto, a pojedini će me ponovo ubjeđivati kako sdp nije naguzio (da izvineš na izrazu) denisa.
pemanapemani

#47357 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Pa jel Denis malouman ili ga je neko puškom natjerao da se kandiduje? Eto, bio referendum u stranci, on ipak ne želi, povuče se i gotova stvar.

Prije će biti da Komšić Denisu ne može naći nikakvu patriotsku mrlju, pa sad ide priča kako je SDP nasankao Denisa i od čovjeka se pravi osoba sa posebnim potrebama.

Komšić se zajebao, jer je potrčao da kandiduje sam sebe, bez dogovora sa partnerima iz građanskih stranaka. Ako izgubi, nema Parlamenta, kompenzacijskih listi, domova naroda i ostalih p. materina.
Mene jedino brine kako će Željko bez plate od 5 milja. Nije malo 12 godina primati tolike pare, a ne raditi ništa. Srećom da skija redovno, plašio bih se da ne dobije bruh ako digne bilo šta teže od kašike, ili nedao dragi Bog da se vruć vode napije.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#47358 Re: SDP

Post by malakh »

pemanapemani wrote:Pa jel Denis malouman ili ga je neko puškom natjerao da se kandiduje? Eto, bio referendum u stranci, on ipak ne želi, povuče se i gotova stvar.
bio referendum, on odbije i lagano radnu knjižicu i na biro. ovako mu ostaje nada da će ga drugovi predložiti u državni dom naroda, jer ga bajgi stranka podržava.
Prije će biti da Komšić Denisu ne može naći nikakvu patriotsku mrlju, pa sad ide priča kako je SDP nasankao Denisa i od čovjeka se pravi osoba sa posebnim potrebama.

Komšić se zajebao, jer je potrčao da kandiduje sam sebe, bez dogovora sa partnerima iz građanskih stranaka. Ako izgubi, nema Parlamenta, kompenzacijskih listi, domova naroda i ostalih p. materina.
Mene jedino brine kako će Željko bez plate od 5 milja. Nije malo 12 godina primati tolike pare, a ne raditi ništa. Srećom da skija redovno, plašio bih se da ne dobije bruh ako digne bilo šta teže od kašike, ili nedao dragi Bog da se vruć vode napije.
željko komšić je novi član predsjedništva. to je i više nego očito. ne zna više šta da pričam na tu temu.
kmirsad

#47359 Re: SDP

Post by kmirsad »

pemanapemani wrote:Pa jel Denis malouman ili ga je neko puškom natjerao da se kandiduje? Eto, bio referendum u stranci, on ipak ne želi, povuče se i gotova stvar.

U zdravom tijelu, zdrav bruh.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47360 Re: SDP

Post by Chmoljo »

malakh wrote:
bio referendum, on odbije i lagano radnu knjižicu i na biro. ovako mu ostaje nada da će ga drugovi predložiti u državni dom naroda, jer ga bajgi stranka podržava.

željko komšić je novi član predsjedništva. to je i više nego očito. ne zna više šta da pričam na tu temu.
ako je egzistencija u pitanju, Denis je taj koji se najmanje ima čega plašiti. savršena udavača za bilo koju stranku u BiH ako je do toga.

prošao bi glat u državni parlament.

opet.
malakh

#47361 Re: SDP

Post by malakh »

Chmoljo wrote:
ako je egzistencija u pitanju, Denis je taj koji se najmanje ima čega plašiti. savršena udavača za bilo koju stranku u BiH ako je do toga.

prošao bi glat u državni parlament.

opet.
slažem se sa tobom, ali vrijeme baš i nije igralo u njegovu korist.
zbiljovski

#47362 Re: SDP

Post by zbiljovski »

malakh wrote:
kmirsad wrote:Ma nek hoda i priča... šta to Šefik može obečati biračima,... da će ako pobijedi,zbog mita , korupcije, plačke imovine, nepotizma,... pohapsiti će pola svoje stranke uključujći i rukovodstvo, oduzeti im nelegalno stečenu imovinu ... a kasnije i drugu polovinu... ma daj...i narod će odmah povjerovati...
ma pusti ti to. džaferović radi kampanju. obilazi od stoca do bihaća i još malo pa će i iz konzerve početi izlaziti.

imam osjećaj da šefko posjeti wc, da bi odmah klix i faktor objavili, džaferović posjetio wc i u ugodnoj atmosferi obećao da će poslije izbora promijeniti fuge iznad veš mašine.

i onda sutra se svi koelktivno čudimo kako denis nije pobijedio i kako su ljudi opet birali isto, a pojedini će me ponovo ubjeđivati kako sdp nije naguzio (da izvineš na izrazu) denisa.
Sa jedne strane tvrdiš da će Komšić sigurno pobjediti, Komšić koji ne mrda iz kafane, dok Čović u potpunosti mobilizira svoje biračko tijelo u BiH i dijaspori. Sa druge strane tvrdiš da će Džaferović pobjediti jer je krenuo agresivno 2 mjeseca prije izbora u kampanju, a Denis će izgubiti jer ga nema na terenu. Izvini, ali kompletna postavka tvojih teza je kontradiktorna.

SDA ima najjaču logistiku i ako se želi pobjediti, mora se imati strategija. Neki dan sam pročitao na FB-u da Denis izdaje knjigu, ne znam tačno o kakvoj knjizi se radi, ali je vezana za domovnu BiH i koliko sam shvatio kreće sa promocijom te knjige širom BiH, što govori da je on sve to već godinu - dvije unaprijed pripremio i da ima evidentno strategiju, koja se bazira na percepciji prosječnih glasača, koji zaborave šta su jeli u prethodna 24 sata.
Puf

#47363 Re: SDP

Post by Puf »

Cekaj sad, za koga covjek da glasa? Ne valja Dodo, ne valja Cova, ne valja ovaj SDA bot, ne valja Scepo, ne valja Denis, ne valja mali Falatar, ne valja nehljebovic Zeljko?
putokaz1

#47364 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Puf wrote:Cekaj sad, za koga covjek da glasa? Ne valja Dodo, ne valja Cova, ne valja ovaj SDA bot, ne valja Scepo, ne valja Denis, ne valja mali Falatar, ne valja nehljebovic Zeljko?
Svi su isti
Mnogi naši glasaju zaAngelu Merkel
Prpa.ba

#47365 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Jedini ispravan litmus test je da li je kandidat sa listica makar pola marke u svojoj karijeri zaradio u privatnom, ne tenderski/budzetski orijentisanom sektoru. :D
JThomas

#47366 Re: SDP

Post by JThomas »

ko od desetina hiljada na listama prolazi taj test :mrgreen:

jebo majku ako jedno 2% stvarne populacije nije na listama... :lol:
madner

#47367 Re: SDP

Post by madner »

Svaka stranka ima takve ljude na listama. Obicno od nekog 10 mjesta, da ubace ove ispred. :D
JThomas

#47368 Re: SDP

Post by JThomas »

ali niko neće proći :mrgreen:
Prpa.ba

#47369 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

JThomas wrote:ko od desetina hiljada na listama prolazi taj test :mrgreen:

jebo majku ako jedno 2% stvarne populacije nije na listama... :lol:
Meni je sa ovih listi bilo poznato oko cetrdesetak imena a da nisu u siroj javnosti, od toga samo jedan lik koji je iz privatnog sektora. A i za njega znam da je saradjivao na jednom tenderu iako mu tenderi nisu biznis model. Porazavajuce. Hrpa budzetlija, NVO-ovaca i "volontera". :run:

Posebno znaju biti smijesni upravo SDP-ovci sa reklamiranjem ljudi "iz privatnog sektora", a ono rade u firmicama koje su od ranije poznate budzetskim platnim nalozima. :lol:
madner

#47370 Re: SDP

Post by madner »

To je poseban problem, drzava ima takav monopol nad sredstvima da je malo pravih privatnika.
Prpa.ba

#47371 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Hazime, imamo bingo. :-D U takvoj situaciji logicno je da nece postojati opozicija i kriticko misljenje, ipak valja zaraditi svoj hljeb. :-D
Bosanski_kralj

#47372 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Mislim da je više do tih privatnika što ih nema na listama, nego što je do stranaka. Samim pojavljivanjem na listi jedne političke partije rizikuju da budu u problemima u poslu koji obavljaju.
Ludzak

#47373 Re: SDP

Post by Ludzak »

putokaz1 wrote:
Puf wrote:Cekaj sad, za koga covjek da glasa? Ne valja Dodo, ne valja Cova, ne valja ovaj SDA bot, ne valja Scepo, ne valja Denis, ne valja mali Falatar, ne valja nehljebovic Zeljko?
Svi su isti
Mnogi naši glasaju zaAngelu Merkel
Ne bi naši ni za Angelu glasali kad bi se našla na listi.
djkurt

#47374 Re: SDP

Post by djkurt »

Prpa.ba wrote:Jedini ispravan litmus test je da li je kandidat sa listica makar pola marke u svojoj karijeri zaradio u privatnom, ne tenderski/budzetski orijentisanom sektoru. :D
Imamo takvog premijera, pa vid nas doklen smo došli.
malakh

#47375 Re: SDP

Post by malakh »

zbiljovski wrote: Sa jedne strane tvrdiš da će Komšić sigurno pobjediti, Komšić koji ne mrda iz kafane, dok Čović u potpunosti mobilizira svoje biračko tijelo u BiH i dijaspori. Sa druge strane tvrdiš da će Džaferović pobjediti jer je krenuo agresivno 2 mjeseca prije izbora u kampanju, a Denis će izgubiti jer ga nema na terenu. Izvini, ali kompletna postavka tvojih teza je kontradiktorna.

SDA ima najjaču logistiku i ako se želi pobjediti, mora se imati strategija. Neki dan sam pročitao na FB-u da Denis izdaje knjigu, ne znam tačno o kakvoj knjizi se radi, ali je vezana za domovnu BiH i koliko sam shvatio kreće sa promocijom te knjige širom BiH, što govori da je on sve to već godinu - dvije unaprijed pripremio i da ima evidentno strategiju, koja se bazira na percepciji prosječnih glasača, koji zaborave šta su jeli u prethodna 24 sata.
šta je bolan kontradiktorno?

džaferović je imao kontakt sa građanima, direktno ili indirektno, obišao je desetak gradova, držao govore i radio kampanju, a uz to medijski i više nego popraćen, i to sve 2 mjeseca prije izbora. ako je sada ovako krenuo, onda te ja pitam kakva će mu biti kampanja? isto je prije četiri godine radio i bakir izetbegović, a mnogi su bili uvjereni da će ga pobijediti neki suljagići ili radončići. sa druge strane, denis, sem, par izjava, nije imao ništa spektakulrano i ako će kampanju graditi na osnovu napisane knjige, onda bolje da na samom početku odustane, valjda ne moram objašnjavati zašto.

dalje, džaferoviću kampanju radi stranka i iza svake tribine stoji dobro organizirana stranačka mašinerija. to isto je sdp morao uraditi za bećirovića i prije kampanje pripremiti teren, ali je, nažalost, sdpu bitniji magazinović, od bećirovića.
Post Reply