SDP
-
zbiljovski
#47326 Re: SDP
Koliko mogu pročitati i vidjeti SDA je svu svoju energiju usmjerila na SDP i Becirovica ? Da li ovo može značiti slabiji rrzultat SDP-a, da li se SDP moze nositi sa ovako jakim pritiskom? Druge stranke kao da ne postoje, ne napadaju SBB, DF, NS, pa ni HDZ ? Skoro nikog, izuzev SDP-a?
- drug_profi
#47327 Re: SDP
Procjena je da se njih ne moraju plasiti jer ce podbaciti na izborima.SDP im moze prici blizu glasovima i jasan je cilj.
-
LARVA
#47328 Re: SDP
SDP: Vlast oporezivanjem freelancera želi opljačkati mlade i otjerati ih iz zemlje

I to jebenim zakonom za koji je glasao SDP.
- Steph
#47329 Re: SDP
Ako ga sada uspješno promijene osigurat će sebi bruku glasova tako da je to bio vizionarski potez 
- drug_profi
#47330 Re: SDP
Kod nas sve stranke imaju taj sindrom Alije Izetbegovića. Ujutro misle jedno popodne drugo.
Sami sebi opozicija stalno.
Sami sebi opozicija stalno.
-
zbiljovski
#47331 Re: SDP
Vjerovovatno ima tu istine, ja nesto ne vjerujem da ce bilo koja stranka prebacit 200 000 glasova, SDA je u problemima, a SDP tesko da moze vise od 170 000?drug_profi wrote:Procjena je da se njih ne moraju plasiti jer ce podbaciti na izborima.SDP im moze prici blizu glasovima i jasan je cilj.
- Pandakonda
#47332 Re: SDP
Pa SDP-u ideološki više odgovaraju porezi, pogotovo što sad tek čujem da su oni sami glasali za taj zakon. Koja lobotomija 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47333 Re: SDP
ideološki.
ali u stvarnosti imaš desničarsku stranku koja u prava uvlači ogroman broj ljudi da bi opstala na vlasti. sad više nije stvar ideologije, nego čiste odgovornosti smanjenja javne potrošnje.
u stvarnosti imaš desničarsku stranku kojoj je primarni cilj kontrola nad resursima u svojoj avliji, a granice države su tu da ih se sjete u predizbornoj kampanji.
ali u stvarnosti imaš desničarsku stranku koja u prava uvlači ogroman broj ljudi da bi opstala na vlasti. sad više nije stvar ideologije, nego čiste odgovornosti smanjenja javne potrošnje.
u stvarnosti imaš desničarsku stranku kojoj je primarni cilj kontrola nad resursima u svojoj avliji, a granice države su tu da ih se sjete u predizbornoj kampanji.
- JThomas
#47334 Re: SDP
nismo mi došli do toga da se bavimo ideologijom, iz čisto praktičnih razloga. kad je svaka pojedinačna isplata plata i penzija problem, a presudni dio glasova kupljen budžetskim i kvazibudžetskim primanjima, nema tih razlika i svako se ponaša isto.
pa sdp jeste bio spremio povećanje akciza, samo nije uspio progurati.
pa sdp jeste bio spremio povećanje akciza, samo nije uspio progurati.
- cadburry
#47335 Re: SDP
Zakon je usvojen 2009. godine kada su vlast činile SDA, SBiH i HDZ. SDP je i tada, kao i danas, bio u opoziciji.LARVA wrote:SDP: Vlast oporezivanjem freelancera želi opljačkati mlade i otjerati ih iz zemlje
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#47336 Re: SDP
Zanimljiv je nastavak nase davnasnje sage o saradnji SDP-SDA u julu 2018 izborne godine , naime na jucerasnjoj sjednici OV Novo Sarajevo klubovi zastupnika SDP I DF su glasali ZA :johntra wrote:sad skačeš sa Kiseljaka na Sarajevo...pitao sam te za Kiseljak zato što znam da tamo nije tako...što se tiče ovog slučaja, mislim da pričaš o Novom Gradu i znam o kome pričaš...taj se svrstao uz SDA tamo i nije više u SDP-u...pokrenut je postupak protiv njega...sabina1 wrote:Niko me nije slagao.johntra wrote:
ko te za ovo slaga?![]()
SDP je tako jak u upravljačkim strukturama, da neki SDP-ovci napuštaju SDP kako bi ostali u preduzećima u kojima vlada SDA i imali beneficije od strane SDA...
Krajem prošle godine se desio slučaj u jednom našem (sarajevskom) općinskom vijeću , da je vijećnik SDP-a tražio(ničim izazvan) da se katastrofalan izvještaj jednog javnog preduzeća pretvori u informaciju kako se o njemu ne bi glasalo i kako bi ti kadrovi u tom preduzeću - preživjeli.
Recite vi meni johntra iz kojih motiva je to moglo biti napravljeno ?
- da se za predsjednika skupstine gubitaskog JP ONSA iz Novog Sarajeva imenuje Jusuf Losic jedan od najstaknutijih clanova SDA iz ove opcine
- da se za clana skupstine istog gubitaskog preduzeca imenuje Miljana Cvijan odnosno Vahedin Bulja za clana NO iste gubitaske firme a oboje su kadrovi SBB-a
Sta mislite Johntra , iz kojih motiva su SDP I DF ovo podrzali ?
Hvala.
- Banksy
#47337 Re: SDP
Predsjednik Glavnog odbora i poslanik SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović uputio je otvoreno pismo tužilaštvima u BiH povodom nekontroliranog i sve jačeg govora mržnje koji se širi putem komentara na tekstove u online medijima
Krenuvši od pretpostavke da smo svi zajedno svjesni količine govora mržnje u javnom prostoru, medijima, na političkoj sceni, komentarima na internet portalima i drugim mjestima, te da dijelimo mišljenje da je to vrlo veliki i ozbiljan problem, želim vas ovim pismom potaknuti na konkretnu akciju.
Još u januaru 2015. godine sam na pitanje u vezi otvorenog pozivanja na nasilje i mržnju putem interneta od Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine dobio precizan odgovor koji kaže da je izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u BiH, propisano kao krivično djelo u sva četiri krivična zakona u Bosni i Hercegovini. U Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine za ovo krivično djelo propisana je kazna u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine zatvora. Entitetski i zakon Brčko Distrikta su također vrlo precizno definisali ovo krivično djelo.
Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine je u odgovoru na moje poslaničko pitanje nedvosmisleno navelo da ne postoji zapreka da se mržnja izražena putem interneta podvede pod već definisanu inkriminaciju.
Imajući sve to u vidu molim vas da počnete primjenjivati zakon i one koji koristeći govor mržnje destabilizuju državu Bosnu i Hercegovinu, uznemiruju građane i kreiraju atmosferu straha i nesigurnosti procesuirate na zakonom propisan način. Internet portali su u komentarima na vijesti prepuni poziva na rat, ubistva, nove ratne zločine, mržnju i sl. Samo nekoliko procesuiranih osoba koje skrivene iza tastature i ekrana prizivaju nove zločine bi imalo ogroman efekt. Siguran sam da će vam i vlasnici on line medija pružiti svu neophodnu pomoć.
Posebno skrećem pažnju da se govor mržnje intenzivirao kako se približavamo predizbornoj kampanji i da ga svojim aktivnostima izazivaju upravo političari. Njihov govor mržnje iskazan u javnom prostoru, najčešće motiviran pokušajem političkom manipulisanja i sijanjem straha u nadi da će dobiti još jedan mandat, je ogledni primjer slučajeva za sankcionisanje. Koriste ga oni koji nemaju ništa konkretno ponuditi, te posežu za mržnjom i teškim riječima kao najprimitivnijim, ali oprobanim alatom. Iskreno se nadam da se slažemo u tome da je jedan ljudski život važniji od bilo čije političke fotelje za koju se mnogi bore spremni na sve.
Molim vas da neko od vas konačno reaguje prije nego što padne mrtva glava. Onda ćemo se svi baviti temom govora mržnje, ali bi tada moglo biti kasno. Ne postoji racionalni razlog za nečinjenje i pozivam da što prije povučete odgovorne poteze u skladu s vašim mandatima.
-
putokaz1
#47338 Re: SDP
bez obzira na saradnju SDP -SDA ,SDP raste zbog sve veceg razocarenja u SDA,ali rastu i NBL NB ASDA PDA i sl
- Kaligrafija
#47339 Re: SDP
Jedni manje na mom popisu, nikad SDA, nikad SBB, a Bgm poslije ovoga nikad ni SDP...bas kad sam mislio da opet nebi bilo lose dati SDPu glas, pored ponudjenih opcija, poslije ovoga, sigurno necu...a siguran sam da i mnogi poput mene koji su mislili dati glas SDPu, sad sigurno nece...sto im ovo treba...!?!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-za- ... /180807094
Vozdra SDP!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-za- ... /180807094
Vozdra SDP!
-
zippoo87
#47340 Re: SDP
pokusaj infiltracije kadra odanog Miletu u Parlament FBiH...da Mile postane glavni i u Federaciji
mozda je to dogovoreno na onom sastanku Mileta i Niksica
SDP stvarno nije u stanju provjeriti svoje kandidate i nekima reci NE
mozda je to dogovoreno na onom sastanku Mileta i Niksica
SDP stvarno nije u stanju provjeriti svoje kandidate i nekima reci NE
- vjesticanametli
#47341 Re: SDP
LARVA wrote:SDP: Vlast oporezivanjem freelancera želi opljačkati mlade i otjerati ih iz zemlje
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#47342 Re: SDP
čudi me kako niko ne prodiskutira kako je dzaferovic svakim danom sve blizi pobjedi, a denis iz dana u dan, porazu i politickom groblju.
covjek je, do trenutka objave kandidature, do danas totalno neprimjetan.
nesto objavljuje po facebook-u, stize podrska, a na terenu i u medijima, gdje mu stranka treba pomoci, ga nema.
dobro su ga drugovi zavalili. prvo malo pustili pricu da bi on mogao biti kandidat, pa onda malo kroz medije, pa se on kao pokusao izvaditi onim saopcenjem da ce biti kandidat samo pod uslovom da bude jedini ispred ujedinjene ljevice, pa mu onda pojacase pritisak i na kraju mu slože referendum, koji je, prema mojim informacijama, bio apsolutna farsa, ali dovoljno jak argument da ga se proglasi izdajnikom i da ga sklone sa svih stranackih lista u slucaju da odbije kandidaturu
usput su uspjeli i komsica zahebati.
nesto objavljuje po facebook-u, stize podrska, a na terenu i u medijima, gdje mu stranka treba pomoci, ga nema.
dobro su ga drugovi zavalili. prvo malo pustili pricu da bi on mogao biti kandidat, pa onda malo kroz medije, pa se on kao pokusao izvaditi onim saopcenjem da ce biti kandidat samo pod uslovom da bude jedini ispred ujedinjene ljevice, pa mu onda pojacase pritisak i na kraju mu slože referendum, koji je, prema mojim informacijama, bio apsolutna farsa, ali dovoljno jak argument da ga se proglasi izdajnikom i da ga sklone sa svih stranackih lista u slucaju da odbije kandidaturu
-
El_comadante
#47343 Re: SDP
zvanično kampanja nije još počela pa ga tehnički SDP nemože gurati, sad što SDA malo zaobilasi zakone i propise to je drugomalakh wrote:čudi me kako niko ne prodiskutira kako je dzaferovic svakim danom sve blizi pobjedi, a denis iz dana u dan, porazu i politickom groblju.
- Banksy
#47344 Re: SDP
To.El_comadante wrote:
zvanično kampanja nije još počela pa ga tehnički SDP nemože gurati, sad što SDA malo zaobilasi zakone i propise to je drugo
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#47345 Re: SDP
a koji zakon? gdje je to zakonom zabranjeno održavanje panel diskusija i okruglih stolova na mnoštvo tema?El_comadante wrote:
zvanično kampanja nije još počela pa ga tehnički SDP nemože gurati, sad što SDA malo zaobilasi zakone i propise to je drugo
a te zakone i propise zaobilaze svi. šta ti misliš, da klix gura mašića i magazinovića zato što su im simpatični?
- johntra
#47346 Re: SDP
Čuj nema ga u medijima, a svaki skoro dan bude jedno saopštenje o njemu...gdje li ti živiš da mi je znati?malakh wrote:a koji zakon? gdje je to zakonom zabranjeno održavanje panel diskusija i okruglih stolova na mnoštvo tema?El_comadante wrote:
a te zakone i propise zaobilaze svi. šta ti misliš, da klix gura mašića i magazinovića zato što su im simpatični?
doduše i Šefik skuplja glasove lubenicama...
- malakh
#47347 Re: SDP
budi fin i reci mi gdje budu ta saopćenja, da i ja pratim..johntra wrote:
Čuj nema ga u medijima, a svaki skoro dan bude jedno saopštenje o njemu...gdje li ti živiš da mi je znati?
- johntra
#47348 Re: SDP
google is your friend.malakh wrote:budi fin i reci mi gdje budu ta saopćenja, da i ja pratim..johntra wrote:
Čuj nema ga u medijima, a svaki skoro dan bude jedno saopštenje o njemu...gdje li ti živiš da mi je znati?
-
El_comadante
#47349 Re: SDP
mislio sam na izbornu kampanju, to nesmije. a što se tiče navedenog to može, samo ko to može organizovati? on ili stranka?malakh wrote:a koji zakon? gdje je to zakonom zabranjeno održavanje panel diskusija i okruglih stolova na mnoštvo tema?El_comadante wrote:
- malakh
#47350 Re: SDP
trenutno smije sve raditi, sem biti okačen na bandere i plakate. kako će bilo kojem kandidatu cik zabraniti da hoda po gradovima i priča sa ljudima?El_comadante wrote:
mislio sam na izbornu kampanju, to nesmije. a što se tiče navedenog to može, samo ko to može organizovati? on ili stranka?
naravno, sva ta hodanja iziskuju organizaciju, a džaferoviću to sve radi sda. to isto sdp treba raditi za bećirovića, ali nažalost ne radi.