Jašta ukljucio ja staroj house of cards da gleda kaže dobra je, al' je Ertugrul malo bolja.kakavdanakneiskustvu wrote:90minut wrote:Nismo svi isti, eno na game of thrones temi rece neko zar je moguce da ima 600 stranica o ovom sranju od serije..milejovic1971 wrote:Get out ako mozes svariti onoliku kolicinu gluposti...no bila je rasprava...meni film za jedva do kraja izdrzat![]()
![]()
ja jbg,nekome got ne valja,valja mu npr. ona indijska mala nevjesta ,ne propusta je,sta bi,nismo svi isti
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
90minut
#47326 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
-
statixx
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#47328 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Private war dosadnjikav. Libija propagandno obradjena.
- Optimus09
#47329 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam nikoga da kaze da je got losa serija ko je od pocetka krenuo gledati.Ako sad krenes,nece ti biti pretjerano interesantna jer ne poznajes radnju i likove.kakavdanakneiskustvu wrote:90minut wrote:Nismo svi isti, eno na game of thrones temi rece neko zar je moguce da ima 600 stranica o ovom sranju od serije..milejovic1971 wrote:Get out ako mozes svariti onoliku kolicinu gluposti...no bila je rasprava...meni film za jedva do kraja izdrzat![]()
![]()
ja jbg,nekome got ne valja,valja mu npr. ona indijska mala nevjesta ,ne propusta je,sta bi,nismo svi isti
Koliko je kvalitetno odradjena gledanost pokazuje
- johnnykola
#47330 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT3 22.45.
Ratni film. Rat u Abhaziji, u Gruziji 1990. godine. Estonac Ivo ostaje na svom imanju kako bi pobrao urod mandarina. Nakon krvavog sukoba jedan ranjenik ostavljen je pred njegovim vratima i Ivo nema izbora nego unijeti ga u kuću.
Film je nominiran za Oscara 2015. kao najbolji strani film te za Zlatni globus.

RTS2 22.15.
Mnogi kritičari smatraju kako je Potjera za zlatom najbolji film legendarnog Charlesa Chaplina. U glasovitoj anketi održanoj u povodu Svjetske izložbe u Briselu 1958. Potjera za zlatom je proglašena drugim najboljim filmom svih vremena.
Aljaska, koncem 19. stoljeća. Ljudi iz svih krajeva svijeta dolaze u negostoljubivo podneblje nadajući se kako će ondje pronaći zlato i tako se obogatiti. Ono što nalaze je, međutim, nepodnošljiva hladnoća i nedostatak hrane. Među takvim očajnim pustolovima je i simpatični usamljeni tragač (C. Chaplin), a na njegovom se putu nađu i dvojica snažnijih i naizgled snalažljivijih tipova, neotesani ali dobroćudni Big Jim McClain (M. Swain) i lopov i ubojica Black Larsen (T. Murray). Glad ljude natjera na svašta: jednoga dana usamljeni tragač u trošnoj kolibi priprema Big Jimu očajničku večeru - kuhanu cipelu.
Samom Chaplinu Potjera je bila njegovo najomiljenije ostvarenje, film po kojem je, kako je više puta izjavio, želio ostati zapamćen. Riječ je o oglednom primjeru Chaplinove estetike, duhovitom, zabavnom i melankoličnom filmu u kojem se veliki redatelj satirički odnosi prema pojedincu i društvu, ali istodobno iskazuje veliko povjerenje u čovjeka i njegove mogućnosti.
Pedantni Chaplin snimio je 27 puta više materijala no što je uvršteno u konačnu verziju filma, za potrebe snimanja fascinantne uvodne scene angažirao je 2500 statista, pravih tragača za zlatom. Klasična scena u kojoj Chaplin i Mack Swain jedu kuhanu cipelu snimana je pak tri dana, doživjevši 63 ponavljanja. Veliki hit u doba premijere, Potjera za zlatom je u kinima ponovno distribuirana 1943., obogaćena novom muzikom i Chaplinovom zvučnom naracijom, te bila nominirana za dva Oscara. Zanimljivo, jedna od nominacija koju je ovaj nijemi klasik zavrijedio bila je i ona za najbolji zvuk.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu H3:

Film na TV-u
-
kakavdanakneiskustvu
#47331 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam nikoga da kaze da je got losa serija ko je od pocetka krenuo gledati.Ako sad krenes,nece ti biti pretjerano interesantna jer ne poznajes radnju i likove.Optimus09 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Nismo svi isti, eno na game of thrones temi rece neko zar je moguce da ima 600 stranica o ovom sranju od serije..milejovic1971 wrote:Get out ako mozes svariti onoliku kolicinu gluposti...no bila je rasprava...meni film za jedva do kraja izdrzat![]()
![]()
sve ok,ali jbg postoje ljudi kojima se to ne svidja,isto kao sto se nekome ne svidja i npr. kum,gospodar prstenova,apokalipsa sad,taksist,klub boraca itd.,mislim ja sam jedva docekao 8. sezonu,da ne bude zabune
- beni-bu-man
-
milejovic1971
#47333 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ja jbg,nekome got ne valja,valja mu npr. ona indijska mala nevjesta ,ne propusta je,sta bi,nismo svi isti[/quote]
Ne znam nikoga da kaze da je got losa serija ko je od pocetka krenuo gledati.Ako sad krenes,nece ti biti pretjerano interesantna jer ne poznajes radnju i likove.
[/quote]
sve ok,ali jbg postoje ljudi kojima se to ne svidja,isto kao sto se nekome ne svidja i npr. kum,gospodar prstenova,apokalipsa sad,taksist,klub boraca itd.,mislim ja sam jedva docekao 8. sezonu,da ne bude zabune[/quote]
msm da sam jedan od rijetkih koga apsolutno ne zanima serija GOT, nikad nisam pogledao 2 min... i ostace tako, mozda cu pogrijesiti, ali...nesto u startu znam da ne volim tu tematiku
Ne znam nikoga da kaze da je got losa serija ko je od pocetka krenuo gledati.Ako sad krenes,nece ti biti pretjerano interesantna jer ne poznajes radnju i likove.
sve ok,ali jbg postoje ljudi kojima se to ne svidja,isto kao sto se nekome ne svidja i npr. kum,gospodar prstenova,apokalipsa sad,taksist,klub boraca itd.,mislim ja sam jedva docekao 8. sezonu,da ne bude zabune[/quote]
msm da sam jedan od rijetkih koga apsolutno ne zanima serija GOT, nikad nisam pogledao 2 min... i ostace tako, mozda cu pogrijesiti, ali...nesto u startu znam da ne volim tu tematiku
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#47334 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisambeni-bu-man wrote:Jel ko gledo ovo
The Professor and the Madman
https://www.imdb.com/title/tt5932728/
Ima li gdje
- beni-bu-man
#47335 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima, upravo ga skidam ide link u PPTomahawk11 wrote:Nisambeni-bu-man wrote:Jel ko gledo ovo
![]()
Ima li gdje
- Point.
#47336 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Može li link, ako ima naš prevod? Hvala, thanks, grazie, ta ck.beni-bu-man wrote:Ima, upravo ga skidam ide link u PPTomahawk11 wrote:Nisambeni-bu-man wrote:Jel ko gledo ovo
![]()
Ima li gdje
- beni-bu-man
#47337 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
et ti u PPPoint. wrote: Može li link, ako ima naš prevod? Hvala, thanks, grazie, ta ck.
- Point.
#47338 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
To mi radibeni-bu-man wrote:et ti u PPPoint. wrote: Može li link, ako ima naš prevod? Hvala, thanks, grazie, ta ck.
-
LikeLike
#47339 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Imas li prevod za ovaj film?beni-bu-man wrote:et ti u PPPoint. wrote: Može li link, ako ima naš prevod? Hvala, thanks, grazie, ta ck.
-
90minut
#47340 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne vjerujem da ima 1080 snimak izašao prije nepunih 24 sataLikeLike wrote:Imas li prevod za ovaj film?beni-bu-man wrote:et ti u PPPoint. wrote: Može li link, ako ima naš prevod? Hvala, thanks, grazie, ta ck.
-
LikeLike
#47341 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I meni cudno da ima, ali vidim pisu salji link i prevod 
-
90minut
#47342 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Engleski prijevod predpostavljam i ja gledam s njim svaki film ili seriju..LikeLike wrote:I meni cudno da ima, ali vidim pisu salji link i prevod
- beni-bu-man
#47343 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Yify .......nema prevod danas kad sam ga pustao preko BsPlayer-aLikeLike wrote:I meni cudno da ima, ali vidim pisu salji link i prevod
- drag_gost
#47344 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eden Lake je za mene licno kultni film.johnnykola wrote:Ovaj je dobar ako nisi gledao:Gerro wrote:Dajte preporuku nekih horora, mogu i slasheri vala.![]()
Neki dan gledao ''Happy death day'' , ''You're next'' pa moze nesto i na taj fazon
Film na TV-u
- johnnykola
#47345 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

RTS2 17.05.
Dovoljno je samo staviti klipić:

Prva 23.00.
Slijede spojleri.
Porodica Vinyard živjela je mirnim životom u živopisnom predgrađu Los Angelesa, Venice Beachu, koje je nekad bilo nastanjeno isključivo pripadnicima američke bijele radničke klase. Nakon nekoliko godina sve se počelo mijenjati doseljavanjem stanovnika iz crnačkih četvrti što dovodi do rastuće napetosti i nasilja. Mladim bijelcima Venice Beacha idol je Derek Vinyard (E. Norton) koji je nakon očeve smrti, a oca mu je ubila banda crnih dilera, postao karizmatični vođa lokalne neonacističke skupine skinheadsa. Njegova popularnost dostiže vrhunac kad jedne noći hladnokrvno ubije dvojicu mladih Afroamerikanca koji su mu pokušali ukrasti automobil. Derek je osuđen na tri godine zatvora, a za to vrijeme njegov mlađi brat Danny (E. Furlong) nastavlja njegovim stopama i potpada pod utjecaj lokalnog neonacističkog gurua Camerona (S. Keach). Dannyju nastoji pomoći nekadašnji Derekov mentor iz srednje škole, direktorSweeney (A. Brooks). Pri tome mu pomaže i Derek koji izlazi iz zatvora sasvim promijenjene ideologije i novih pogleda na život.
Jedan od najboljih filmova koji se bavi subkulturom skinheadsa ostat će zapamćen iz nekoliko razloga. Među prvima, on predstavlja otkriće iznimno talentiranog mladog glumca, Edwarda Nortona, kojemu je poslužio kao odskočna daska u karijeri (u kojoj će uslijediti Fincherov Klub boraca s Bradom Pittom kao partnerom).
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D7:

FIlm na TV-u
-
90minut
#47346 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisam gledao par godina X moram opet.
- johnnykola
#47347 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eto.90minut wrote:Nisam gledao par godina X moram opet.
- johnnykola
#47348 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

RTS1 13.30.
Slažem se sa svime što je dječko iznio (slijede spojleri):

Film je prikazan na dvadeset i prvom SFF-u 2015. godine u okviru programa Pretpremijere. Iz kataloga festivala:

HRT2 20.05.
Napisi na posteru i glumačka ekipa ukazuju da se radi o odličnom filmu. On to jeste. Na mapi Movielanda nalazi se u kvadrantu D5:

Film na TV-u
-
kakavdanakneiskustvu
#47349 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
upravo skidam ovaj srbijanski
- johnnykola
#47350 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kakavdanakneiskustvu wrote:upravo skidam ovaj srbijanski