BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dembele

#47301 Re: BHTelecom All About

Post by dembele »

Aidmedo wrote:U subotu sam podnio zahtjev za prenos broja i kazu da ce nazvat , pa da dođem po papire pa da mogu svom operateru predat, pa da oni izvrse prenos broja. Koliko se čeka, evo sedmica će proći, a oni ne zovu?

Sent from my LG-K420 using Tapatalk
Pa budući da ideš od njih, načekaćeš se dobro. :D
channel10

#47302 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Aidmedo wrote:U subotu sam podnio zahtjev za prenos broja i kazu da ce nazvat , pa da dođem po papire pa da mogu svom operateru predat, pa da oni izvrse prenos broja. Koliko se čeka, evo sedmica će proći, a oni ne zovu?

Sent from my LG-K420 using Tapatalk
Ja dobio sutradan prije nekih godinu i 2-3 mjeseca.
montypython2000

#47303 Re: BHTelecom All About

Post by montypython2000 »

Počeh danas neki upload (2 Gb) i vidim ide ekstremno sporo trebalo bi 20 sati. Uradio on line speedtest i piše, po sjećanju ping 1200 ms download 1,7 Mbps upload 0,02 Mbps. Je li zna neko ima li neki problem s mrežom (okolina Mostara) ili je nešto samo kod mene? Paket je Netflat5 i mislim da bi npr upload trebao biti cca.10-15 PUTA brži. Imam čak utisak da je jako usporio i internet na mobilnom.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#47304 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Sta je sa ovim brzim internetom, potrosi se 500 mb za 4 dana??? Pretplatnik sam, mini 15, i nevjerovatno kako se za kratko vrijeme potroši, a samo sam na tapatalku, facebook-u, klixu, bez ikakvog download-a, upload-a?! Ima l' kaka caka da ga ustedim????[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#47305 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Pa Facebook i Klix su ti download... Što više slika i klipova, to više skidaš :mrgreen:

Ukratko, zaobilazi multimediju na 3G-u ako hoćeš da ti traje.
Maharadza

#47306 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

konektovan wrote:Sta je sa ovim brzim internetom, potrosi se 500 mb za 4 dana??? Pretplatnik sam, mini 15, i nevjerovatno kako se za kratko vrijeme potroši, a samo sam na tapatalku, facebook-u, klixu, bez ikakvog download-a, upload-a?! Ima l' kaka caka da ga ustedim????[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
Image

Broj 9!!!

http://www.zdnet.com/article/avoid-the- ... pire-apps/

Zato FB samo kroz browser otvarati, ionako ima mobilna verzija stranice koja odlično radi. ;)
sabanss

#47307 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

konektovan wrote:Sta je sa ovim brzim internetom, potrosi se 500 mb za 4 dana??? Pretplatnik sam, mini 15, i nevjerovatno kako se za kratko vrijeme potroši, a samo sam na tapatalku, facebook-u, klixu, bez ikakvog download-a, upload-a?! Ima l' kaka caka da ga ustedim????[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
Za pocetak pogledaj sta trosi internet, mozda se iznenadis?
konektovan

#47308 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

sabanss wrote:

poslano sa Sonija Ze
Za pocetak pogledaj sta trosi internet, mozda se iznenadis?
Ma znam da trosi, al' iznenadjen sam da tako brzo ode, k'o ljeto u Bosni.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
sabanss

#47309 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

Pokusaj sa Opera Max aplikacijom. Kompresuje multimediju i omogucava solidnu ustedu bandwitha.
konektovan

#47310 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

sabanss wrote:Pokusaj sa Opera Max aplikacijom. Kompresuje multimediju i omogucava solidnu ustedu bandwitha.
Pokusam i sa tom varijantom, hvala na prijedlogu.

poslano sa Sonija Ze
Casual's

#47311 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Meni ostane po 100 mb od onih 500 (moj izbor), a svaki dan viber, fb lite i portali po bar 2-3 sata. Opera max i njihov brwoser koristim..
oldtajmer

#47312 Re: BHTelecom All About

Post by oldtajmer »

jutros otkljucam mob kad mi izleti poruka "mmi kod je uspjesno promijenjen" i onda poslije toga kada zovem bilo koga iskace mi poruka "omoguceno je uvjetno prosljedjivanje poziva"
u cemu li je caka sa tim
konektovan

#47313 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Ima li iko informacije kad ce staviti u ponudu coolpad telefone???? Covjek sa bh telecom saltera, blage veze nema?!

poslano sa Sonija Ze
jarobot

#47314 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

konektovan wrote:Ima li iko informacije kad ce staviti u ponudu coolpad telefone???? Covjek sa bh telecom saltera, blage veze nema?!

poslano sa Sonija Ze
U BH telekomu su veoma pohitni da urade bili šta tako je vjerojatno i sa tim telefonima. Čovječe sad je vrijeme godišnjih odmora a ti došao tražiti da se uvrsti tamo neki Kinez... :-D :-D :-D :-D :D :D :D
joske

#47315 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

mirza ing hoce li biti sta od novi kanala na moja tv tipa History2 AMC DTX DA VINCI LEARNING ili nesto sto valja sem ovi web camera :D :-D
konektovan

#47316 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

jarobot wrote:
konektovan wrote:Ima li iko informacije kad ce staviti u ponudu coolpad telefone???? Covjek sa bh telecom saltera, blage veze nema?!

poslano sa Sonija Ze
U BH telekomu su veoma pohitni da urade bili šta tako je vjerojatno i sa tim telefonima. Čovječe sad je vrijeme godišnjih odmora a ti došao tražiti da se uvrsti tamo neki Kinez... :-D :-D :-D :-D :D :D :D
Jesam bezobrazan, ja zaboravio na godisnje?![emoji1] Vec odavno na jumbo plakatima najava, al' nigdje coolpad-a, pa prije cemo mi u EU, nego neki kinez do nas.[emoji23] [emoji1]

poslano sa Sonija Ze
nemezis

#47317 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Imam pitanje u vezi mobilnog interneta. Sta praktično znači obračunska jedinica (recimo 100 kB)? Pretpostavljam da to znači da ako se telefon spoji, ostvari promet 10 kB, oni računaju 100 kB? Kako se to radi u praksi ako je telefon spojen stalno na Internet?
jarobot

#47318 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Sa ovim BH Telekomom samo razočarenja.
Poslije skoro 2 mjeseca ganjanja dodatnog paketa 1 , danas napokon dobijem nadležnu službu u mojoj direkciji od koje sam dobio obavijest da vjerojatno neću dobiti dodatni paket 1 zato što nemaju portova ma šta to značilo , dok mi u korisničkoj službi kažu da mi je dodatni paket 1 već aktiviran i da će oni hitno proveriti o čemu se radi ( ovo inače uvijek kažu ) . Ovdje lud jeb.. zbunjenog.
Ovako je bilo isto i za brzinu na Mojoj TV isto nemože to brže to je tako ,pa poslije mjesec dana odjednom nešto pročepilo zahvaljujući Mirzi...uspio mi je povećati brzinu za jednu četvrtinu...
Nikad sa BH telekom za zelenu granu...
Snjima je ko Španska sapunica...sve nešto ne može....
nightvision

#47319 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

oldtajmer wrote:jutros otkljucam mob kad mi izleti poruka "mmi kod je uspjesno promijenjen" i onda poslije toga kada zovem bilo koga iskace mi poruka "omoguceno je uvjetno prosljedjivanje poziva"
u cemu li je caka sa tim
provjeri je li ti mimo tvog dopustenja ukljucen call forwarding. koji ti je tel, ako ti je handroid na telefonu probaj moze li ti pomoci aplikacija protiv zlonamjernog pokretanja mmi koda na telefonu h**ps://play.google.com/store/apps/details?id=com.antispycell.ussdfix&hl=en
Del_Boy1

#47320 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

nightvision wrote:
oldtajmer wrote:jutros otkljucam mob kad mi izleti poruka "mmi kod je uspjesno promijenjen" i onda poslije toga kada zovem bilo koga iskace mi poruka "omoguceno je uvjetno prosljedjivanje poziva"
u cemu li je caka sa tim
provjeri je li ti mimo tvog dopustenja ukljucen call forwarding. koji ti je tel, ako ti je handroid na telefonu probaj moze li ti pomoci aplikacija protiv zlonamjernog pokretanja mmi koda na telefonu h**ps://play.google.com/store/apps/details?id=com.antispycell.ussdfix&hl=en
Uključeno ti je preusmjerenje u slučaju kad si nedostupan (na govornu poštu).
Ako ga isključiš neće vise izbacivati tu poruku.
sarajevo-x.com

#47321 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevo-x.com »

Je li neko priključivao bht adsl u Sarajevu u skorije vrijeme, da mi kaže koliko im treba vremena od dana podnošenja zahtjeva pa do njihovog dolaska i sve to ? Ovdje u Tz kada sam priključivao nekad davno trebalo skoro 2 mjeseca :mrgreen:
HB_BHF

#47322 Re: BHTelecom All About

Post by HB_BHF »

Šta je fazon sa ovim internetom? Prebacio sam se na mojatv full (imao sam odvojeno netflat i mojatv phone), i u postavkama rutera su mi parametri za onaj VPI/VCI ili kako već bili 8/35 za internet i 8/40 za tv. Tako mi je bilo već par mjeseci i danas mi gori crveno svjetlo na lampici za Internet. Odem u postavke i prebacim na 8/60 za internet i radi ali mi je brzina znatno manja nego prije, oko 7-8 Mb/s, a inače bude 18-20...

U ruteru piše: klix Rate (Up/Down) 829/13311 kbps... Attainable Rate (Up/Down) 1130/27864 kbps ... Mislim da je klix rate jučer bio dosta veći.
jarobot

#47323 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

HB_BHF wrote:Šta je fazon sa ovim internetom? Prebacio sam se na mojatv full (imao sam odvojeno netflat i mojatv phone), i u postavkama rutera su mi parametri za onaj VPI/VCI ili kako već bili 8/35 za internet i 8/40 za tv. Tako mi je bilo već par mjeseci i danas mi gori crveno svjetlo na lampici za Internet. Odem u postavke i prebacim na 8/60 za internet i radi ali mi je brzina znatno manja nego prije, oko 7-8 Mb/s, a inače bude 18-20...

U ruteru piše: klix Rate (Up/Down) 829/13311 kbps... Attainable Rate (Up/Down) 1130/27864 kbps ... Mislim da je klix rate jučer bio dosta veći.
Po defileu im je tako. Sad se mora se žaliti ili još bolje zamoliti miru sa foruma da ti poveća brzinu. Lopovi puste svima isto i onda stupa na scenu natezanje s njima. I Svima nam je tako

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
HB_BHF

#47324 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by HB_BHF »

jarobot wrote:
HB_BHF wrote:Šta je fazon sa ovim internetom? Prebacio sam se na mojatv full (imao sam odvojeno netflat i mojatv phone), i u postavkama rutera su mi parametri za onaj VPI/VCI ili kako već bili 8/35 za internet i 8/40 za tv. Tako mi je bilo već par mjeseci i danas mi gori crveno svjetlo na lampici za Internet. Odem u postavke i prebacim na 8/60 za internet i radi ali mi je brzina znatno manja nego prije, oko 7-8 Mb/s, a inače bude 18-20...

Po defileu im je tako. Sad se mora se žaliti ili još bolje zamoliti miru sa foruma da ti poveća brzinu. Lopovi puste svima isto i onda stupa na scenu natezanje s njima. I Svima nam je tako

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
Ko je taj Miro i kako se može do njega? :D Ne vjerujem da mogu objasniti onoj gospodi na 1444...
niho92

#47325 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Fala telekomu pa od juce ni interneta ni televizije, cekamo da me se ko sjeti jer one sto se javljaju ne mogu nista uciniti. Bezze zauzimaju radno mjesto, razgovor se ionako snima dakle mogao sam reci ja sam taj i taj, user, moj problem i snimljeno, odma usteda 1-2 milje na onoj jednoj hanumi
Locked