Ja vazda isao na Gabelu, i to na onaj malogranicni. Nigdje nikoga, plafon 3 autadrug_profi wrote: ↑27/05/2024 11:07Ko što su i na Gabelu skretali.
Zaboravljaš da Bošnjo ide samo i isključivo utabanim stazama.
Nedobog se izgubit.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Dozer
#47276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- drug_profi
#47277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A na Doljanima se čaklo po dva sata istovremeno.Dozer wrote: ↑27/05/2024 11:42Ja vazda isao na Gabelu, i to na onaj malogranicni. Nigdje nikoga, plafon 3 autadrug_profi wrote: ↑27/05/2024 11:07Ko što su i na Gabelu skretali.
Nedobog se izgubit.![]()
Eto tako će i za Mostar. Još od Višića za Gabelu nemaš gdje zalutat, a u Mostaru možeš kod anamoonih upast pa belaj.
- Dozer
#47278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tacno takodrug_profi wrote: ↑27/05/2024 12:24A na Doljanima se čaklo po dva sata istovremeno.Dozer wrote: ↑27/05/2024 11:42Ja vazda isao na Gabelu, i to na onaj malogranicni. Nigdje nikoga, plafon 3 autadrug_profi wrote: ↑27/05/2024 11:07
Ko što su i na Gabelu skretali.
Nedobog se izgubit.![]()
Eto tako će i za Mostar. Još od Višića za Gabelu nemaš gdje zalutat, a u Mostaru možeš kod anamoonih upast pa belaj.![]()
Osim sto su profesionalci znali zalutati i prema Gabeli. Vrate se u Capljinu
- nepass1
#47279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne idem bas cesto u hr na more ali nikad nisam isao na doljane, gabela ili tamo na autoput, kontam i na ljubuski ici ali ne znam koliko se to isplati?Dozer wrote: ↑27/05/2024 12:55Tacno takodrug_profi wrote: ↑27/05/2024 12:24A na Doljanima se čaklo po dva sata istovremeno.
Eto tako će i za Mostar. Još od Višića za Gabelu nemaš gdje zalutat, a u Mostaru možeš kod anamoonih upast pa belaj.![]()
Osim sto su profesionalci znali zalutati i prema Gabeli. Vrate se u Capljinu![]()
![]()
![]()
![]()
- Dozer
#47280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A gdje ides?
- drug_profi
#47281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma samo preko Zagreba na more.... 
- nepass1
- Dozer
- Ateista
#47284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Skoro sam par dana isao na jadran i najisplativije mi je bilo na doljane, nije sezona pa nije bilo guzve. Nisam godinama prosao tuda, podsjetilo me na mlade dane kad sam tamo cekao po sat i nesto u koloni. 
- Logovan
#47285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preko Doboja je najbolje.
-
zigson
- Qler
#47287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam zadnjih nekoliko godina preko Blidinja, ali kontam ove godine da probam novi most
valjda ce ga otvoriti 
- Optimist
#47288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Rekli su da ce biti otvoriti do pocetka sezone, ali nisu rekli koje. 
- Qler
#47289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To i ja kontam 
- Dozer
#47290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh, vrijeme je da se sumira sve sto me nervira, pa hajmo redom.
Kod vozaca/ica (ili ti u saobracaju), najvise me nerviraju oni/e koji/e:
- nisu sposobni pratiti tok saobracaja,
- vuku se i sveraju po cesti jer pilje u mobitel,
- koce na trepcuce zeleno, iako mogu proci kroz njega (zeleno je zeleno, jmjm), cime usporavaju saobracaj i prave guzvu,
- voze 10+ ispod ogranicenja u gradu, a i van grada, cime usporavaju saobracaj i stvaraju guzve i kolone,
- ne daju zmigavac prilikom prestrojavanja i/ili skretanja. Nisam vidovita Dzemila da znam gdje i sta neko hoce, jmjm...,
- zaustavljaju se gdje god im padne na pamet jer kontaju da su u nekoj pripizdini i da mogu stati gdje hoce, pogotovo ako upale sva 4 zmigavca,
- parkiraju u saobracajnoj traci da bi otisli na kafu (vrhunac krkanluka i papanluka, a svojstveno je vozacima BMW-a, Audija, Mecki i pripadajucih SUV-ova),
- na magistrali ne registruju da su napravili kolonu iza sebe, i ne pada im na pamet da se sklone, kad vec nisu sposobni voziti brze i ne stvarati kolonu,
- sleperi, kojima je dozvoljena voznja magistralama 24/7/365, pogotovo vikendom, a sto nije dozvoljeno nigdje, pa ni u zemljama okruzenja,
- "trkaci" koji opletu po gasu kad ih se stigne, i ne daju da ih se prestigne, pri cemu svako malo jedva ostanu na cesti jer ne znaju tako voziti,
- uhljupi/ke koji sa semafora krecu k'o da su jucer umrli, i treba im 500m da dobace do 50 kmh,
- krembili/ke koji se ne znaju parkirati izmedju dvije linije, nego uredno zauzmu 1,5-2 parking mjesta,
- sviraci na semaforima cim se upali zuto,
- "patroldzije" u "premiumima" koji voze 30-40 kmh, s rukom koja visi kroz prozor (iako mu je rame ispod linije prozora jer skoro lezi),
- voze trulje stare po 20+ godina, presle 300+ k km, ali ih prze po cesti k'o sumanuti ne kontajuci da im svakog trena moze otpasti tocak, iskociti kugla iz lafete, puci klip, itd.. Hebe mi se za njih, ali poginuce neko drugi zbog njih.
Nastavite niz.....
- koce na trepcuce zeleno, iako mogu proci kroz njega (zeleno je zeleno, jmjm), cime usporavaju saobracaj i prave guzvu,
- voze 10+ ispod ogranicenja u gradu, a i van grada, cime usporavaju saobracaj i stvaraju guzve i kolone,
- ne daju zmigavac prilikom prestrojavanja i/ili skretanja. Nisam vidovita Dzemila da znam gdje i sta neko hoce, jmjm...,
- zaustavljaju se gdje god im padne na pamet jer kontaju da su u nekoj pripizdini i da mogu stati gdje hoce, pogotovo ako upale sva 4 zmigavca,
- parkiraju u saobracajnoj traci da bi otisli na kafu (vrhunac krkanluka i papanluka, a svojstveno je vozacima BMW-a, Audija, Mecki i pripadajucih SUV-ova),
- na magistrali ne registruju da su napravili kolonu iza sebe, i ne pada im na pamet da se sklone, kad vec nisu sposobni voziti brze i ne stvarati kolonu,
- sleperi, kojima je dozvoljena voznja magistralama 24/7/365, pogotovo vikendom, a sto nije dozvoljeno nigdje, pa ni u zemljama okruzenja,
- "trkaci" koji opletu po gasu kad ih se stigne, i ne daju da ih se prestigne, pri cemu svako malo jedva ostanu na cesti jer ne znaju tako voziti,
- uhljupi/ke koji sa semafora krecu k'o da su jucer umrli, i treba im 500m da dobace do 50 kmh,
- krembili/ke koji se ne znaju parkirati izmedju dvije linije, nego uredno zauzmu 1,5-2 parking mjesta,
- "patroldzije" u "premiumima" koji voze 30-40 kmh, s rukom koja visi kroz prozor (iako mu je rame ispod linije prozora jer skoro lezi),
- voze trulje stare po 20+ godina, presle 300+ k km, ali ih prze po cesti k'o sumanuti ne kontajuci da im svakog trena moze otpasti tocak, iskociti kugla iz lafete, puci klip, itd.. Hebe mi se za njih, ali poginuce neko drugi zbog njih.
Nastavite niz.....
- Qler
#47291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam sinoc oko 22-23 slalom, kao Beogradski fantom, izmedju auta, provlacio se, brzi od svih, i to primjetno... nisam presao 60km/h ni u jednom trenutku...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#47292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pocesto mi se to desava
- Dozer
#47293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I garantujem zivotom da niko ne bi znao reci zasto vozi 50 ili manje kad bi ga se pitalo....
- nepass1
#47294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iskoci mi na fb nekad spoted sarajevo pa odem citati i smijati se i potajno se nadati da me kakva dobra koka zapazila
Uglavno pola oglasa djevojke iz a3 sinoc sto smo se pratili javite se, momak iz bmw crnog sto je kraj nas vozio od ilidze do carsije sladak si itd itd. Znaci to ih se okupi cetvorica naspu 40KM goriva i kruzaju do iznemoglosti uz insta, tiktok i ta sranja.
- Laplace
- Laplace
#47296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Likovi koji ti trube kad staneš dok propuštaš pješaka na pješačkom prelazu,i to nepunu sekundu nakon što se zaustavi vozilo. (Neki dan sam stao na pješačkom, doduše nisam propuštao pješaka nego mačku - pustio samje jer sam znao da bi je ovaj iza mene udario a iz suprotnog smjera nije bilo vozila. Što je još gore, to je bilo pored džamije (Koševsko brdo), vjerovatno u vrijeme namaza pa je ometao vjernike u obavljanju vjerske dužnosti.)Dozer wrote: ↑28/05/2024 11:09 Eh, vrijeme je da se sumira sve sto me nervira, pa hajmo redom.
Nastavite niz.....
- Vozači koji ti se zalijepe za gepek kad staneš na parkingu da se parkiraš vožnjom unazad i legnu na sirenu. Zar je toliki problem sačekati par sekundi da onaj ispred parkira? I to vozilo koje je očiogledno zauzelo takvu poziciju da se sa Ganimeda vidi da namjerava parkirati vožnjom unazad.
-Vozači koji se ubace sa sporednog puta na sasvim dovoljnoj udaljenosti da te ne ometaju, ali nastave voziti u prvoj toliko dugo da ih stigneš i moraš kočiti (u pravilu nemožeš preteći zbog saobraćaja ili krivine).
Neka neko drugi nastavi, ima još toga.
- Dozer
#47297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve u svemu, jedan opsti seljakluk, krkanluk i papanluk, prozet nafuranoscu i neinteligencijom.
- drug_profi
#47298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad mi gledaju sta ima u gepeku:
- Laplace
#47299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vole ljudi gurati nos gdje mu nije mjesto i to ti je.
- turbofolk
#47300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vjerovato je bilo više put, moralo je na ovoliko ispisanih stranica. Meni smeta, kad treba da se uključim na neku cestu, kad vidim da se mogu uključit nakon što prođe sljedeće auto, jer je ono koje dolazi poslije njega, veoma daleko. Eh sad, ono drugo se kreće prilično brzo, a ovo prvo se kilavi. I dok prvo prođe, nema više dovoljno dužine između njega i onog iza njega, da se ja (sigurno po druge i po sebe) ubacim. Vrhunac svega, to prvo koje se kilavi, skreće u ulicu iz koje ja dolazim, skreće bez žmigavca. A meni se recimo žuri, nije malo
Isto važi za slučaj kad trebam da se uključim u suprotnu traku. Tad ovaj prvi i dugi ne moraju nužno bit u istoj traci, al uvijek je ovaj prvi, kilavi problem