Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#47276 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Evo i Falke potvrdio interes:
UPDATE: There is concrete interest from Liverpool in Kabak. [@cfbayern]
Moguće da su uvidjeli da ga mogu za dobru cijenu dovesti. Schalke je retardiran klub, ne bi se začudio da ga i džaba dovedu.
Gandalf

#47277 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Gandalf »

Obzirom da ima tek 20 godina a već je zabio i desetak golova što je vrlo pohvalno za jedno defanzivca, za njega bi vrijedilo iskesirati 30 miliona, funti ili eura, to prepuštam gospodinu Edwardsu da odluči
AmiĐa_Idriz

#47278 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Echo brže bolje poletio da demantuje za Kabaka. Ja ne znam od Dijka jesu'l oni i za jednog igrača napisali da će doći, pa za Alissona su ubijeđivali do zadnjih 24 sata da neće doći.

Ne znam jel planski ovo rade, ali otkako je Pooper otišao srozali su se u transfer vijestima skroz. Dobri su za vijesti oko kluba, a za transfer pijacu od ljeta 2017-te 0 bodova.
Mustang1

#47279 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Mustang1 »

Sto se njsu dogovorili sa Salahom da placaju Lovrenu pola pola da ga nastavi zabavljati :D
Ovako sad u Rusiju kad ode zaboravit ce jedan drugog a Salahu ce opasti moral :D
aveos

#47280 Re: Liverpool FC #Champions

Post by aveos »

Mustang1 wrote: 27/07/2020 14:11 Sto se njsu dogovorili sa Salahom da placaju Lovrenu pola pola da ga nastavi zabavljati :D
Ovako sad u Rusiju kad ode zaboravit ce jedan drugog a Salahu ce opasti moral :D
Image

Salah kad ode Lovren
AmiĐa_Idriz

#47281 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#47282 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Nisam znao da će mi biti žao i on kad bude išao. Jbg, ova generacija je posebna i biće tužno kad svaki od njih bude išao.
AmiĐa_Idriz

#47283 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Pola decenije, nije to malo. Kiksara jeste bio, ali kao što Kloppo reče, uvijek je davao maksimum.

Sretno Dejo :kakoste:
Gandalf

#47284 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Gandalf »

sada će onaj novinarčić na duplom sportu napisati : " raspada se šampionska generacija Liverpoola " s podnaslovom : " Klopp zaratio s upravom kluba, Mane u Realu ? "
Plunkett

#47285 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Plunkett »

Imao je stvarno lijepih momenata u Kloppovom Liverpoolu i doprinio je mnogo. Medjutim, imao je i mnogo čudnih poteza, loših utakmica (onako iz glave Tottenham npr).
Kako god, hvala mu na svemu. Odlazi kao igrač koji je drugi na svijetu, prvak Engleske i još uvijek aktuelni osvajač lige prvaka.
vaučer

#47286 Re: Liverpool FC #Champions

Post by vaučer »

Mislim da je Lovrenov najveći doprinos taj da je karakterom i energijom pomogao izgraditi ovu ekipu. Bez obzira na njegove počeste crne minute, sate, tjedne, Dejan je bio i ostao pravi borac i igrač koji je ostavljao srce na terenu. Iskreno, da je manje srčan i impulsivan, vjerojatno bi bio bolji stoper. Hvala mu na svemu, a naročito na golu protiv Borusije koji sam proslavio glasnije nego ikad, ijedan gol otkad gledam nogomet.
no_sekirli

#47287 Re: Liverpool FC #Champions

Post by no_sekirli »

Dejo, nase gore listu, hvala ti na svemu i sretno.

Bez obzira na sve, ostavio je trag i bio jedan od dijelova mehanizma koji je poharao svijet u zadnje 2 godine.

:tooo:
AmiĐa_Idriz

#47288 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool - Dortmund, uživo :mrgreen:

liverpool-fc-champions-t11318s16500.html
zomri

#47289 Re: Liverpool FC #Champions

Post by zomri »

kod mene repriza newcastla na sk1. masterclass keite, mogao bi fakat biti bombonica iduće sezone, da ne kažem like a new signing :mrgreen: vidi se ta propulzivnost u veznom redu kada igra, sušta suprotnost "prvom do sebe" dodavanju.

ono što je super kod njega je da kad lopta ide prema njemu nikad ne znaš šta će uraditi sa njom po čemu fakat podsjeća na jednog deminutivnog katalonca bijele boje kože, a i kose :mrgreen:

a dejo ko dejo. nije mu na ruku išao sistem u kome je igrao, ali je i on propustio svaku mogućnost da mu se prilagodi. previše je igrao srcem, a premalo mozgom. kulturni englezi bi rekli da donosi loše odluke :D za njega je ekipa u kojoj će njegov "grunt" biti mali, sa što manje prostora iza sebe da ima. recimo, atletico madrid i slični.

iskreno mu želim sve najbolje u nastavku karijere :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#47290 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#47291 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#47292 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Rok je počeo i kao što možemo primjetiti počelo se i raditi. Za 2 sedmice počinju pripreme, nova sezona je na vratima maltene već i treba brzo raditi.

Da bi pričali o dolascima, moramo vidjeti prvo šta će biti sa odlascima, jer, umnogome će očito jedno da ovisi o drugom.

Za sad je situacija sljedeća:

1. Lallana - 0€
2. Lovren - 12m€

Što se tiče ostatka ekipe, najviše se pisalo o Xherdanovom odlasku, vrlo vjerovatno u Newcastle. Ako ne tamo, onda vjerujem negdje drugo. Spominjao se i Origi, ali mislim da je ta priča gotova u onom momentu kada se pojavila informacija da Divock nema problem biti rezerva i epizodni igrač, i kao takvog ga Klopp sigurno namjerava ostaviti.

Onda je tu i Gini iznad kojeg je veliki znak pitanja. Pearce kaže da su pregovori još uvijek u toku, nije isključeno da se saradnja produži, ali moraće se djelovati brzo jer u klubu žele da imaju razrješenu situaciju do kraja prelaznog roka, kako bi znali ide'l se sa Emre pričom ili će se odma prodavati. Pretpostavljam, ukoliko dođe Thiago, da se ide na prodaju kako bi se izvukla još koja novčanica. Ja se iskreno nadam da do toga neće doći i da će nastavak saradnje biti dogovoren.

Sljedeća dva momka od kojih se očekuje odlazak su vjerovatno Wilson i Grujić. Wilson je imao uspona i padova na posudbi u Bournemouthu, baš kao i čitava ekipa, ali sam odnos Kloppa i kluba prema njemu mi ne gaji nadu da ga ozbiljno planiraju koristiti. Ali eto, vidjećemo kako će se situacija razvijati sa koronom i tržištem, on je jedan od onih na kojem bi možda i mogli uzeti finu paru, pa ga tako vidim na izlaznim vratima.

Slično je sa Grujićem, oko njega je čudno sve. Ja sam nekako očekivao ljetos da ga ostave. U Herthi je odradio i više nego pristojan posao i oni su jako željni da ga ostave (imaju i keša, nova struktura je tu i sklapaju ozbiljnu ekipu) i baš kao Wilson pretpostavljam da u njemu vide potencijalni keš i zaradu. Ne znam, po meni šteta ako ga se riješe jer mislim da bi mogao ponuditi nešto korisno ekipi, i nešto mi govori da nije naš već Herthin da bi bio jedan od onih kojeg bi pratili i interesovali se.

Dalje od igrača koji su vraćaju sa pozajmica su Karius, Awoniyi, Grabara, Woodburn, Phillips i Brewster. Osim Brewstera vrlo vjerovatno svi lete i postaju sabirači keša u kasi...

Dakle, kada se odradi ta neka križaljka potencijalnih odlazaka roster bi izgledao ovako:

Image

Dakle, vidi se gdje je tanko i gdje treba podebljati. Stoper, bek, krilo.

Aj da krenemo sa stoperom. Lovrenovim odlaskom smo ostali na 3 seniora stopera od čega dvojica imaju podeblji karton u domu zdravlja. Pojačanje dakle zasigurno dolazi. Šta se spominje, pa, za sada dva mlada perspektivna stopera koja bi bila ozbiljan zalog za budućnost i jedan, kako vidim, Lovren nakon Lovrena koji bi popunio rupu.

Od mladih su to White iz Brightona (sezonu kod Bielse proveo na pozajmici) i Kabak iz Schalkea. Ovaj novi Lovren bi bio onaj Alžirac iz Betisa. Ima već godina, ne neka karijera iza sebe, ne znam baš. Prije bi se odlučio za nekog od prve dvojice, pa makar i malo skuplja investicija bila. Mladi momci koji bi uz ovakvu okolinu stasali zasigurno u vrhunske igrače koji bi bili nosioci neke nove generacije odlaskom Virgila jednog dana. White je zaista zaista dobar igrač ali Brighton je poprilično čvrst u stavu da ga ne prodaju, što je i razumljivo. Neka ga ostave jednu sezonu i iduće ljeto već mogu opasnu sumu novca zaraditi na njemu, iako, i to uvijek može biti kocka.

Što se tiče turčina, od jutros sam zaista dosta dobrog i pozitivnog o njemu pročitao. Ne libe se stavljati ga u koš onih najtalentovanijih, što me i ne čudi jer sam kao što rekoh sinoć čuo za njega i malo gledao u Stuttgartu i bio je jedan od onih koji obećavaju. Prošlo ljeto vrlo blizu Milana i Juventusa, ali na kraju Juve dovede drugog turčina a njemu se baš i nije napuštala Njemačka. Uz sve to tek mu je 20 ljeta, i mogao bi biti vođa te neke nove odbrane u budućnosti. Dodati i to da mu je Virgil idol :D Schalke je spreman pregovarati, malo i sa Wagnerom obaviti koji poziv, šta fali.

Za lijevog beka, stoji opcija Milnera ali, nećemo se lagati, nije to baš najsretnija opcija. Ove sezone je u par navrata tu završio, i nije to baš bilo ko nekad, zato i ne čudi što se spominju nove mlade opcije za dijeljenje minutaže sa Robbom. Kao što smo pisali, Jamal Lewis i Lloyd Kelly. Ko god da dođe, biće ok dodatak mada mi Lewis izgleda kao nešto što bi se prije prilagodilo ovome što igramo, Kelly je malo defanzivnije orijentisan igrač.

Tu opet nešto mlado a dovoljno dobro da zamijeni Robertsona je po meni ok, taj neko i Williams desno bi rasteretili dosta taj bekovski tandem u nekim manje bitnim utakmicama, jer suludo je pričati koliko su nam te pozicije bitne, i održavati svježinu kod Andya i Trenta je itekako važno.

Onda to krilo. Aj dobro, hajmo reći da DIvock može po potrebi uletiti (ne može, reći će nas 99%) ali mislim da je krajnje vrijeme da dovedemo neko pravo krilo koje će opet rasteretiti malo Manea i Salaha. Pogledajte ovu i prošlu sezonu, zimski i proljetni period je redovito praćen jednom rupom u kontinuitetu i formi, prošle smo u toj rupi popušili titulu, a ove ispali iz LP (ok, Adrian i bolesni Atletiko su krivci glavni, ali se i promašivalo svašta). U obje te rupe se mogu primjetiti iste stvari, Maneu treba 10 prilika do pogodi mrežu, a Salah svoim forsiranjem na kraju ne napravi ništa, plus se jedva vuku po terenu. Nikakvo čudo, s obzirom da su aktivni 95% sezone. Kupove redovno žrtvujemo, jer bi bio istinski zločin forsirati ih i u tim utakmicama, pa smo onda primorani gledati neke čudne rokade i redovno ispadati iz istih. Da smo imali prošle zime i ovo proljeće neko pravo krilo da uleti protiv Leicestera, West Hama i City-a neki dan bi možda slavili 20-tu titulu a danas letili za Lisabon na završnicu LP. Naravno, to ne mora biti istina, ali razumijete šta hoću reći. Treba nam krilo. Za sada se Sarr spominje, i bio bi zaista sretan kada bi ga doveli jer jer upravo igrač krojen za ovaj sistem i igru, a ima fizikalije koje se istina još trebaju brusiti, ali kada se izbruse siguran sam da bi bio fantastičan. Watford je ispao, pretpostavljam da bi se mogao dovesti za pristojnu cifru. Pozitivno je i to što može pokriti oba krila. Još se neko počeo protezati po medijima ko tu može uskočiti, Leicesterov Barnes, ali cijenim da bi Leicester tražio nenormalne pare pa mi to nekako otpada.

Na kraju je ostao famozni Thiago, ma šta ko mislio o njemu mislim da bi bio najelitniji igrač kojeg bi doveli u ko zna koliko godina. Svako Kloppovo iole skuplje pojačanje je bilo sa velikim znakom pitanja i sa još dokazivanja ispred sebe, za Alcantaru ja to mislim nije potrebno. Njegova karijera dovoljno govori o njemu. Možda kada se pogleda ova formacija i roster gore potreba i nije velika, ali ipak je situacija vrlo izgledna ispala i vrijedi probati. Vjerujem da tako i Edwards razmišlja. A, ako pogledamo, ovom složićemo se perfektnom veznom redu fali još upravo nešto poput Thiaga. Dovođenjem njega, imali bi spreman scenario za apsolutno svaku situaciju i protivnika.

Tako da, za kraj ovog poširokog posta, ukoliko je neko uopšte stigao do njegovog kraja, ono što očekujem i čemu se nadam bi izgledalo nekako ovako:

- Kabak/White, eventualno kao treća opcija Mandi
- Lewis, Kelly kao druga opcija
- Sarr
- Thiago

Ništa spektakularno na prvu, a mislim da bi dobili na popunjavanju rupa koje su nas često znale koštati. A moglo bi, uz sve prodaje na početku posta najavljene, sa finansijske strane biti vrlo izvodivo. Oko Kabaka pregovarati, 30m bi Schalke tražio, ali kažu da bi se moglo spuštati. Lewis, Kelly i Sarr su drugoligaši i to je uvijek dodatak koji obara cijenu, a kada ti šampion dođe sa ponudom onda se i igraču pobudi mašta i uradiće sve da ode. I na kraju Thiago, znamo već sve, zadnja godina ugovora, otvoreno želi ići, sve preduslovi za jedan, za ovakvog igrača, usudiću se reći jeftin posao.

Kloppo i Edwards ako popune ovo, idemo komotno na sve ponovno. Nemojte nas razočarati opet jednim dosadnim ljetom.
drug_profi

#47293 Re: Liverpool FC #Champions

Post by drug_profi »

Samo da dodam, mislim da i Mino moze igrati krilo.
AmiĐa_Idriz

#47294 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Može, ali su ga očito projektovali kao nekog ko bi se trebao rotirati sa Firminom.
no_sekirli

#47295 Re: Liverpool FC #Champions

Post by no_sekirli »

Otisla nam 2 igraca? Je li ko dosho?
saint_mirad

#47296 Re: Liverpool FC #Champions

Post by saint_mirad »

Zvao Klopp Fergija u pola 4 ujutru da se hvali kako je osvojio ligu haha. Kakav jebeni car! :-D
drug_profi

#47297 Re: Liverpool FC #Champions

Post by drug_profi »

Hahaha, ovo me podsjeti na Sheldon Coopera kad se napio pa zvao Steven Hawkinga u gluho doba da ga zajebava.
Ali mislim da Fergi ovo malo trola Klopa.
AmiĐa_Idriz

#47298 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Nisam glasao.

Virgil
Naby
Milner

Ako još neko hoće da glasa produžićemo i za Chelsea i za Newcastle, pošto niste baš prevelik uzorak za analizu dali :mrgreen:
skafiskafsnjak

#47299 Re: Liverpool FC #Champions

Post by skafiskafsnjak »

Ako je ovo istina. :thumbup:
Koji kralj :lol: cuj, probudio ga u 3.30 :lol:

Ferguson: Klopp me probudio u 3:30 ujutro, ali spreman sam mu oprostiti
http://www.klix.ba/clanak/200728017
saint_mirad

#47300 Re: Liverpool FC #Champions

Post by saint_mirad »

skafiskafsnjak wrote: 28/07/2020 10:04 Ako je ovo istina. :thumbup:
Koji kralj :lol: cuj, probudio ga u 3.30 :lol:

Ferguson: Klopp me probudio u 3:30 ujutro, ali spreman sam mu oprostiti
http://www.klix.ba/clanak/200728017
Sigurno je tu noć kad se slavila titula popio neku čašicu više i došao na ideju. :lol:

A i Fergie je reagovao kulerski, nije zamerio.
Post Reply