SDP

Roccohljup

#47251 Re: SDP

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote:Ako su se sve dubioze ove drzave rjesavale preko privrede, nek se rijesi i ovo. Borci moraju dobiti makar taj dodatak. Drzava nek privredi olaksava na drugim poljima.
Borci su mahom vec u 5-toj deceniji oni najmladji. Stariji su vec penzioneri. Moja firma ima 150 zaposlenih i mozda 15-20 boraca medju nama.
Sa 3-5% dodatka na placu za 20 uposlenih mahom SSS i NK, nije sigurno ugrozen cashflow.
Znači rješenje SDPa je da iz ove dubioze idemo u dublju dubiozu......aferim :-) :-) :-) :-)

Taman da uniste i ovo malo privrede sto jeostalo i definitivno otjeraju sve potencijalne investitore. E vala moj glas ni pod razno necete imati......sayonara :roll:
drug_profi

#47252 Re: SDP

Post by drug_profi »

ultima_palabra wrote:Pa uskoro nećete imati privrede na koju biste tovarili.
Predlazes da se stedi na borcima, a da ostanu svi drugi nameti, da ne talasamo? Da privreda ne posustane?
E da ti kazem ovako, ako ce borci svaliti privredu, nek je svale. Da nismo krv propisali, ne bi ni te jebene privrede bilo, kao ni ove price.
Zajebite tu suplju.
ultima_palabra

#47253 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

drug_profi wrote:
Predlazes da se stedi na borcima, a da ostanu svi drugi nameti, da ne talasamo? Da privreda ne posustane?
E da ti kazem ovako, ako ce borci svaliti privredu, nek je svale. Da nismo krv propisali, ne bi ni te jebene privrede bilo, kao ni ove price.
Zajebite tu suplju.
Ja predlažem da se nameti uklanjaju, a ne da se stvaraju novi. Poznavajući naš mentalitet, eto novih hiljada boraca prve štokholmske i treće minhenske na kazanu.

Kakvi ba više borci nakon 25 godina? Svako koga znam da je ratovao radi i snalazi se, ne čeka da kane sadaka.
drug_profi

#47254 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nisi onda shvatio sta se pise.
prvo revizija i objava registra boraca. Onda ostvrivanje prava.
Svi mi radimo, tacno je, ali smo zasluzili makar nesto i od ove usrane drzave za koju smo ginuli. A to su ta boracka prava.
Imali su ih i borci NOB-a, Imaju ih branitelji iz HV. Treba da ih imamo i mi.
Mali dodatak na platu, mali dodatak na penziju. Vi ste digli hampu kao da je rijec o milijardama. Svodi se sve na sumu koja se i do sad izdvaja za finansiranje udruzenja. Prijedlgo je bio da se udruzenja vise ne finansiraju jer je to potpuno netransparentno. Da tih 20 miliona ide za ove dodatke direktno borcima, i to zaista borcima, a ne "borcima" koji su izganjali neku potvrdu iz MZ.
ultima_palabra

#47255 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Super, izborite se sa "borcima" iz udruženja... ko bude jači, njemu 20 miliona.
JThomas

#47256 Re: SDP

Post by JThomas »

kad su već tolike hiljade i hiljade ljudi nezasluženo uvedene u prava, jako je teško s vremenske distance to realno, objektivno i održivo ispraviti. dragi bog više ne odvojio borce od "boraca" 25 godina poslije. a to je onima koji su to radili bio i cilj.
drug_profi

#47257 Re: SDP

Post by drug_profi »

Kako god, potpuno je pogresno boracki dodatak predstaviti kao neku guzovacu.
Guzovaca je negdje drugdje, a ovo je debelo zaradjeno.
Roccohljup

#47258 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Malo vas jaran fahro zahebava :D :D :D
Crveni konvertiti okrenuli leđa Titi: U vrijeme zloglasne Alijanse Radončić učio Fatihu, a Bećirović kao ateista to ignorirao!
Autor: Vijesti.ba, Thebosniatimes.ba
prije 36 minuta
A
A
A
0
1 / 4

Image

Nakon što se Denis Bećirović fotografirao kako uči Fatihu ispred kamiona koji je prevozio tabute s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava i to postavio na svoju Facebook stranicu, napala ga je novinarka Merima Mulić, koja je objavila fotografiju s komemoracije Nijaza Durakovića na kojoj se vidi kako Fahrudin Radončić i Denis Zivizdić uzdignutih ruku uče Fatihu za dušu rahmetlije, dok cijelo rukovodstvo SDP-a, od Lagumdžije, Nikšića, pa i samog Bećirovića stoji ukleto opuštenih ruku niz tijelo, kaže se između ostalog u tekstu ''The Bosnia Timesa''.

Istu stvar primijetio je i Emir Suljagić. Kako prenose ''Vijesti.ba'', Suljagić je na svom Twitteru objavio fotografiju na kojoj Bećirović prije dva dana u Sarajevu pored zgrade Predsjedništva BiH pozira ispred kamiona s ostacima žrtava genocida u Srebrenici u formi učenja Fatihe.

Image
Kratak Suljagićev komentar na tom statusu bio je: ''Je l' vas makar Boga strah zbog poziranja s tabutima?''
djkurt

#47259 Re: SDP

Post by djkurt »

To znači da ta privreda i ne zna radit, tj da ovisi o budžetu i budžetskim sredstvima. Vjerojatno si iz neke od ovih političkih općina, koje su skrojene nakon rata.
djkurt

#47260 Re: SDP

Post by djkurt »

drug_profi wrote:
Zajebite tu suplju.
ma to je neki papak iz doboj istoka ili juga ko da gledam.
ultima_palabra

#47261 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Image
Banksy

#47262 Re: SDP

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:Malo vas jaran fahro zahebava :D :D :D
Crveni konvertiti okrenuli leđa Titi: U vrijeme zloglasne Alijanse Radončić učio Fatihu, a Bećirović kao ateista to ignorirao!
prije 36 minuta
A
A
A
0
1 / 4

Image

Nakon što se Denis Bećirović fotografirao kako uči Fatihu ispred kamiona koji je prevozio tabute s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava i to postavio na svoju Facebook stranicu, napala ga je novinarka Merima Mulić, koja je objavila fotografiju s komemoracije Nijaza Durakovića na kojoj se vidi kako Fahrudin Radončić i Denis Zivizdić uzdignutih ruku uče Fatihu za dušu rahmetlije, dok cijelo rukovodstvo SDP-a, od Lagumdžije, Nikšića, pa i samog Bećirovića stoji ukleto opuštenih ruku niz tijelo, kaže se između ostalog u tekstu ''The Bosnia Timesa''.

Istu stvar primijetio je i Emir Suljagić. Kako prenose ''Vijesti.ba'', Suljagić je na svom Twitteru objavio fotografiju na kojoj Bećirović prije dva dana u Sarajevu pored zgrade Predsjedništva BiH pozira ispred kamiona s ostacima žrtava genocida u Srebrenici u formi učenja Fatihe.

Image
Kratak Suljagićev komentar na tom statusu bio je: ''Je l' vas makar Boga strah zbog poziranja s tabutima?''
Da, tačno tako zamišljam politiku D. Bećirovića.
Ne čudi, učio je od najboljeg.
Roccohljup

#47263 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:

nije da branim Denaru, ali nije ni suljagiću mane....on je onomad o velikom vođi i knjigu napisao :D :D :D

Image
Tara the River

#47264 Re: SDP

Post by Tara the River »

Banksy wrote:
Roccohljup wrote:Malo vas jaran fahro zahebava :D :D :D
prije 36 minuta
A
A
A
0
1 / 4

Image

Image
Last edited by Tara the River on 14/07/2018 18:57, edited 1 time in total.
svi u napad

#47265 Re: SDP

Post by svi u napad »

Politika je uvijek bila kurvaluk, no ovo sto se radi Becirovicu je sramota. Ljudi koji su 100 puta gori od njega moralisu. No to je nasa svakodnevnica i glupost. Umjesto da se patriotske snage udruze i spase BiH od raspadanja kerovi laju protiv jos uvijek neuprljanog covjeka. No sta je tu je. Bosna je takva i takva ce ostati.
putokaz1

#47266 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da li čovjek uči Fatihu ili Daje minutu šutnje je Nebitno
Bitno je kako se ponaša
Bakir se 8 godina ponašao kao ''KONJ'' i vrijeme je da tu politiku projenimo Denisom Bećirevićem
Smrt SDA Sloboda BH
kmirsad

#47267 Re: SDP

Post by kmirsad »

Ne uči se fatiha meitu, na komemoratvnim sjednicama... slici......to je klasično poziranje za kamere...
A hiljade su ljudi pred tabutima proučili fatihu... jel to Bečirević nije trebao proučiti fatihu...
Roccohljup

#47268 Re: SDP

Post by Roccohljup »

kmirsad wrote:Ne uči se fatiha meitu, na komemoratvnim sjednicama... slici......to je klasično poziranje za kamere...
A hiljade su ljudi pred tabutima proučili fatihu... jel to Bečirević nije trebao proučiti fatihu...
Pa ocigledno ako proučiš onda nevaljaš (jer ko biva to radis radi medija) a kad ne proučiš onda opet nevaljaš jer kad moze fahro sto ne mozes i ti :D :D
drug_profi

#47269 Re: SDP

Post by drug_profi »

Odvratno je što je to uopšte nekome bitno.
Crkva i država trebali su odavno biti razdvojeni, pa je stoga vjerski obred političara u kampanji trebao biti potpuno sporedan i nebitan fakt, dapače nepoželjan.
Ali ja sam samo ateista. Ko jebe mene i šta ja mislim.
Cersei Lannister je razdvojila crkvu od države po meni najprihvatljviji način. :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#47270 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

drug_profi wrote: Cersei Lannister je razdvojila crkvu od države po meni najprihvatljviji način. :mrgreen:

Želiš reći da je ta političarka lijevo orijentisana? :mrgreen:

Image
BezDlakeNaTastaturi

#47271 Re: SDP

Post by BezDlakeNaTastaturi »

E da mi je neko pričao da može neko biti toliki balija, ne bi mu vjerovao. Šta čovjek da kaže na ovo. Pa je li moguće da je neko toliko pokvaren i zlonamjeran, ili mu je surutka u glavi pa ne konta baš najbolje.

Image
moke_31

#47272 Re: SDP

Post by moke_31 »

BezDlakeNaTastaturi wrote:E da mi je neko pričao da može neko biti toliki balija, ne bi mu vjerovao. Šta čovjek da kaže na ovo. Pa je li moguće da je neko toliko pokvaren i zlonamjeran, ili mu je surutka u glavi pa ne konta baš najbolje.

Image
Wow :-) :-) :-) Ja sam bez riječi...
Capsicum

#47273 Re: SDP

Post by Capsicum »

Kakav ljigavac, Bože sačuvaj!
El_comadante

#47274 Re: SDP

Post by El_comadante »

ovo im nije trebalo. loš potez
GandalfSivi

#47275 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Ja jos uvijek ne kontam u cemu je problem?
Post Reply