Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
muha_sa

#4726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Ned071 wrote:nije, srecom... svaki dan sam u autu par sati i fakat se trudim biti stroljiv, iako cesto ispizdim, al zasad ne pokazuje., pustim da se neko ukljuci, dajem zmigavac, ne gargam 100 na sat ... al sad kontam, jbt, pa pocet ce nas izgurivat s ceste jos malo.., fakat je ovo postao grad divljaka

odavno :-) :(
dadoka84

#4727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

BadBoy wrote:
Ned071 wrote:crveni golf 7, otoka prije pijace, iz pravca bosmala... idem u koloni, treci u redu. prvi takso. daje sva 4 i staje zeni s cekerima, iza nejga staje auto, pa ja. i mlada oblajhana iza mene na sirenu. meni djeca u autu. nakon tri sekunde osjetim udar. kontam djeca skacu, opomenem ih, kazu tata nismo. opet udar. pogledam,, tuka me kucka odozada, u karambolku, ko biva da se pomaknem. i tako tri puta. gledam i ne vjerujem....
Jel' napucanija malo sedmica? Zatamljena stakla, neke felge i tako to?

Inače, ja dosegnem nirvanu za volanom, nisam često u gužvi pa me zaista rijetko kad šta iživcira, ali mi fakat smeta kad im treba po 3 dana da se prestroje iz trake u traku. Ovo je naročito grozno kada se prestrojavaju u izljevne trake za skretanja lijevo/desno. Pa spusti ga na 40 km/h prije izljevne trake i onda pooooooolako se prestroji...
Ako je napucana crvena sedmica i vozi nekakva zena, onda je nedavno proletila na stupu pored mene oko 200 kmh, ganja se po gradu pa se momci krenu pokazivati pred njom, skrece iz trake za lijevo u desnu stranu, nesto kulira za volanom, nosi nekakav kacket...
BadBoy

#4728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

dadoka84 wrote:
BadBoy wrote:
Ned071 wrote:crveni golf 7, otoka prije pijace, iz pravca bosmala... idem u koloni, treci u redu. prvi takso. daje sva 4 i staje zeni s cekerima, iza nejga staje auto, pa ja. i mlada oblajhana iza mene na sirenu. meni djeca u autu. nakon tri sekunde osjetim udar. kontam djeca skacu, opomenem ih, kazu tata nismo. opet udar. pogledam,, tuka me kucka odozada, u karambolku, ko biva da se pomaknem. i tako tri puta. gledam i ne vjerujem....
Jel' napucanija malo sedmica? Zatamljena stakla, neke felge i tako to?

Inače, ja dosegnem nirvanu za volanom, nisam često u gužvi pa me zaista rijetko kad šta iživcira, ali mi fakat smeta kad im treba po 3 dana da se prestroje iz trake u traku. Ovo je naročito grozno kada se prestrojavaju u izljevne trake za skretanja lijevo/desno. Pa spusti ga na 40 km/h prije izljevne trake i onda pooooooolako se prestroji...
Ako je napucana crvena sedmica i vozi nekakva zena, onda je nedavno proletila na stupu pored mene oko 200 kmh, ganja se po gradu pa se momci krenu pokazivati pred njom, skrece iz trake za lijevo u desnu stranu, nesto kulira za volanom, nosi nekakav kacket...
Stari joj drži Crveni taksi (ili žuti zaboravio sam sad :D). Ima parking zakupljen u BBI. Stalno divlja po gradu.
dadoka84

#4729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Ma da. Tesko da ce neko bez zaledja onako divljat po gradu. Samo da ne ubije koga, a nije daleko od toga.
dgL_

#4730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

sve ovo ukazuje da je ovaj grad postao premal zasve seljake i papke koji su se nakon 959 doselili... Sarajevo je takav grad da se po infrastrukturi ne moze siriti.. jeddna uvala u brdima.... sav seljakluk se slio u Sarajevsku kotlinu i tu nema neke dileme... ubacivanja, niko cekat sekunde ne moze, svadje, odmah bi se tuko i slicne stvari su svakodevnica...

rodjaka mi je fraer spuco sakom na semaforu zbog ubacivanja.... ubleha nekakva... to je strasno znaci... ima tome godina dana mozda... i to bas na onom semaforu u nedzaricima ... ubacio mu se fraer bez zmigavca bukvalno 5 centimetara zadja karambolka od prednje... samo blicno fraer na kocnicu, izaso i hoce se tuc.... Ubleha teska..

slicna situacija je meni bila na Vrbanji u sredbijela dana... trojica djikoša u cetvorci napucanoj spustenoj jednom rijeciju ODVRATNOJ... nesto hoce nece, stani kreni... svirnem kad stade fraer izleti njih trojica da se tuku... ma havarija :D
dadoka84

#4731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Imao sam i ja slicnu situaciju, golf i dvojica nabildanih...
Srecom mi smo sa 2 auta isli, pa kad nas je izaslo devetoro bilo je malo drugacije.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ja nikad da naletim na te sto izlaze......
dadoka84

#4733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Pogledaj malo, golf 4,5,6, bmw i pokoji audi. Vozač i suvozač ćelavi izbrijani, a kroz prozor visi ruka istetovirana. Na radiju obično vrte cece i mece, al malo glasnije da ih se čuje da su ubacili fenner zvučnike iz robota za 25KM.
hizo ramidovic

#4734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hizo ramidovic »

ja nevidim nijedan razlog dase i naovoj temi spominje eso radeljas jedini covijek koi je nesto vrijedijo u skupstini dokje bijo poslanik i jedini politicar koi je nesta uradijo zaovaj grad i njegove gradzane tek sad kadga vise nema mozese vidijet kolko je vrijedijo i jos kadje odlazijo jasam tad reko dace se spominjat eso i molit dase vrati
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

dadoka84 wrote:Pogledaj malo, golf 4,5,6, bmw i pokoji audi. Vozač i suvozač ćelavi izbrijani, a kroz prozor visi ruka istetovirana. Na radiju obično vrte cece i mece, al malo glasnije da ih se čuje da su ubacili fenner zvučnike iz robota za 25KM.
vidim ih ja redovno i cujem Buffere :lol: :lol: :lol:
Pirija

#4736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pirija »

hizo ramidovic wrote:ja nevidim nijedan razlog dase i naovoj temi spominje eso radeljas jedini covijek koi je nesto vrijedijo u skupstini dokje bijo poslanik i jedini politicar koi je nesta uradijo zaovaj grad i njegove gradzane tek sad kadga vise nema mozese vidijet kolko je vrijedijo i jos kadje odlazijo jasam tad reko dace se spominjat eso i molit dase vrati

mastkazesjatenistanerazumijembolanbolan...
zrakomlat

#4737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zrakomlat »

dadoka84 wrote:Imao sam i ja slicnu situaciju, golf i dvojica nabildanih...
Srecom mi smo sa 2 auta isli, pa kad nas je izaslo devetoro bilo je malo drugacije.
:thumbup: :lol:
hizo ramidovic

#4738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hizo ramidovic »

Pirija wrote:
hizo ramidovic wrote:ja nevidim nijedan razlog dase i naovoj temi spominje eso radeljas jedini covijek koi je nesto vrijedijo u skupstini dokje bijo poslanik i jedini politicar koi je nesta uradijo zaovaj grad i njegove gradzane tek sad kadga vise nema mozese vidijet kolko je vrijedijo i jos kadje odlazijo jasam tad reko dace se spominjat eso i molit dase vrati

mastkazesjatenistanerazumijembolanbolan...
pa znasli idze turit razmak izmedzu rjeci date ljudi razumeju sta hoces reknut koda nikad uskolu nisi iso
punosvega

#4739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by punosvega »

nellismo

#4740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nellismo »

dgL_ wrote:sve ovo ukazuje da je ovaj grad postao premal zasve seljake i papke koji su se nakon 959 doselili... Sarajevo je takav grad da se po infrastrukturi ne moze siriti.. jeddna uvala u brdima.... sav seljakluk se slio u Sarajevsku kotlinu i tu nema neke dileme... ubacivanja, niko cekat sekunde ne moze, svadje, odmah bi se tuko i slicne stvari su svakodevnica...

rodjaka mi je fraer spuco sakom na semaforu zbog ubacivanja.... ubleha nekakva... to je strasno znaci... ima tome godina dana mozda... i to bas na onom semaforu u nedzaricima ... ubacio mu se fraer bez zmigavca bukvalno 5 centimetara zadja karambolka od prednje... samo blicno fraer na kocnicu, izaso i hoce se tuc.... Ubleha teska..

slicna situacija je meni bila na Vrbanji u sredbijela dana... trojica djikoša u cetvorci napucanoj spustenoj jednom rijeciju ODVRATNOJ... nesto hoce nece, stani kreni... svirnem kad stade fraer izleti njih trojica da se tuku... ma havarija :D
Kod domova u nedžarićima, kedi iz lijeve trake ubacuje se ispred mene, na semaforu, da skrene prema sunce osiguranju. I polako me gura sa ceste, hladno očekuje da ja zakocim i pustim gospodina.
Ja nedam, naravno jer je papak prestigao 5 auta i na semaforu bio "najpametniji" i bez čekanja odmah skrenuo.
Epilog lik izlazi da se tuče jer sam ja vozio svojom putanjom, i nisam htio biti uljudan i njega pustiti iz lijeve trake da skrene desno u ulicu.
dadoka84

#4741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Lopata u gepeku rjesava mnoge nesuglasice.
direstraits0078

#4742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

dadoka84 wrote:Lopata u gepeku rjesava mnoge nesuglasice.
Ali otvara potencijalno pitanje, da li je tvoja lopata veća od njegove.
l33t

#4743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by l33t »

direstraits0078 wrote:
dadoka84 wrote:Lopata u gepeku rjesava mnoge nesuglasice.
Ali otvara potencijalno pitanje, da li je tvoja lopata veća od njegove.
mislis stoljpi
supercali

#4744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ipak mislim da je u pitanju kalibar
dadoka84

#4745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Naravno pun je grad nelegalnog oruzja.
Optimist

#4746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Veceras od Vogosce prema gradu uz K. Glavu lola sa bijelim BMW X1 stize iza mene preticuci kolonu. Kako mi se nalijepio tako je poceo da svira, ko biva da mu se maknem (ispred mene jos dva auta). Trebam li napominjati da nas je sve troje pretekao na punoj pri cemu je blicao i svirao ovima ispred da valjda uspore jer mu je islo auto u susret a on uletio u makaze?

I na kraju stade u Barama na Gasprom pumpi. :shock:
direstraits0078

#4747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

Možda je bio na rezervi, žurilo se čovjeku da natoči.
dadoka84

#4748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Halal mu bandera.
MOSALJOZE

#4749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Optimist wrote:Veceras od Vogosce prema gradu uz K. Glavu lola sa bijelim BMW X1 stize iza mene preticuci kolonu. Kako mi se nalijepio tako je poceo da svira, ko biva da mu se maknem (ispred mene jos dva auta). Trebam li napominjati da nas je sve troje pretekao na punoj pri cemu je blicao i svirao ovima ispred da valjda uspore jer mu je islo auto u susret a on uletio u makaze?

Mogao si i prikočiti pa zamjeniti komplet zadnji dio :skoljka: Ako vidim da će me prestići onda se sklonim,ako se bez razloga zalijepi,onda lagano po kočnici,a to je dovoljno da se odlijepi
l33t

#4750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by l33t »

MOSALJOZE wrote:
Optimist wrote:Veceras od Vogosce prema gradu uz K. Glavu lola sa bijelim BMW X1 stize iza mene preticuci kolonu. Kako mi se nalijepio tako je poceo da svira, ko biva da mu se maknem (ispred mene jos dva auta). Trebam li napominjati da nas je sve troje pretekao na punoj pri cemu je blicao i svirao ovima ispred da valjda uspore jer mu je islo auto u susret a on uletio u makaze?

Mogao si i prikočiti pa zamjeniti komplet zadnji dio :skoljka: Ako vidim da će me prestići onda se sklonim,ako se bez razloga zalijepi,onda lagano po kočnici,a to je dovoljno da se odlijepi
jah pa ti izadje kabadahija i sve ti po spisku uz prijetnje :D a mozda je i mafiozo kakav
Post Reply