SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
BHF_Manijak

#4726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

I ono govno jedno balavo, ne znam ni ima li jos 18, oduze zivot ni krivom ni duznom covjeku!!! :x :x :x :x :x :x Uh kako sam se samo nakostrijesio kad sam procito info, jos kad sam balavcevo godiste vidio, uh uh! :x

Hej i ono audija voza i garga ga +100km/h! Ma palijom to treba sve po nogama, pa da mu vise ne naumpadne ni auto ni divljanje sa istim, jos moron bjezat kreno! Joj da nam je policija kakva nije, u maricu strpati i lupaj!
Sto je najzalosnije, covjek poginu, fakat ni kriv ni duzan, a ONO u audiju prodje haman bez ogrebotine!

Tragedija je mogla biti jos veca, ali hvala Uzvisenom nije, da su bili okrenuti u suprotnom pravcu tj da je ovaj dolazio iz pravca Cobanije, ne smijem ni zamislit taj scenario, jos je ondje jako blizu trolejbuska stanica, a od siline udara sigurno bi jedno od auta tamo odletilo! Hvala Bogu to je izbjegnuto!
Sreca niko ni od pjesaka nije strado!
Last edited by BHF_Manijak on 27/05/2012 20:48, edited 1 time in total.
amko76

#4727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

Gdje vi živite pa pun je grad balavaca guzonjinih sinova sa bijesnim autima i parama i naravno silom, koja iz toga proizilazi :)
tag33

#4728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

E bas me zanima koliko ce ovaj dobiti kazne :x
Bodkin

#4729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

branimir stulic wrote:
hodža wrote:Ja se nadam da ovaj nesretni mladić koji je stradao ima nekoga dovoljno pametnog u familiji, da kada ovaj majmun izađe iz zatvora (ako ikako i bude tamo) fino uzme kakvu kvalitetnu paliju, pa ga prebije tako da ostane doživotni invalid i da se hrani na slamku do kraja svog bijednog života :-x
Jedinac sin koji je izdrzavao roditelje..... nastavnik stranog jezika u jednoj osnovnoj skoli... . 28 godina, ubijen kada je cekao na semaforu da mu se upali zeleno svjetlo...
kakva tuga..svima redom koji su doveli do ovakvog stanja u gradu zelim da fasuju od ebole.
Melami

#4730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

Evo cuo sam negdje da je uhapsen ovaj sa audijem, sad me samo zanima hoce li biti na slobodi za 24 sata ili 48? Hoce li cekati na izvrsenje kazne 3 godine ili 5? Hoce li mu kazna biti 300KM i 1 uslovne ili 500 KM i 6 mjeseci uslovne? Uz kaznene bodove?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by -LIBERO- »

Melami wrote:Evo cuo sam negdje da je uhapsen ovaj sa audijem, sad me samo zanima hoce li biti na slobodi za 24 sata ili 48? Hoce li cekati na izvrsenje kazne 3 godine ili 5? Hoce li mu kazna biti 300KM i 1 uslovne ili 500 KM i 6 mjeseci uslovne? Uz kaznene bodove?

Sve zavisi ciji je i koji ce, i hoce li,neki od "bitnih" ( :roll: ) ljudi stati iza njega.
Last edited by -LIBERO- on 28/05/2012 01:34, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Ako mu je advokat onaj iz Mumijevih, vjerovatno nece dana odlezat'.
kokuz_sa

#4733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

dobice on mjesec pritvora
Comrad

#4734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Evo jada jadnog...da bog da mu cmar ne spavo u zenici...ono naslo vozit 150...
Image

Ovo se mora najstrozije kazniti da se stavi vise primjer. Inace ce sve biti po starom. Zaboli me karina za olaksavajuce okolnosti, sto je mlad, sto je vakav, nakav i poginuli je bio mlad i tu je kraj price.

Strpat smece u zatvor i nek truhne.
zvrk

#4735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zvrk »

neka ti je vjecni rahmet mirna duso :(
cappy_tempo

#4736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

i sta ovo ubije covjeka,drugog zamalo,pjan,150 vozi,bez vozacke i jos bjezi od policije i kulturno dolazi na sud bez lisica i jos dignute glave hoda kao da se nista nije desilo...sjetim mu se komplet familije kao i komplet vlasti . posaljite ga jos kod behmena nek mu da nagradu grada :x. kako ba niko od ovih tuzitelja,sudaca,vlasti da skonta da sutra i neko iz njihove porodice moze najebati. pa imaju i oni djecu koja se vozikaju po gradu,hodaju po kaficima i sta nece njih neki lik pokupiti na semaforu ili ih upucati jer im na celu pise da im je stari/stara tuzitelj,sudac ili sta vec. :x
ultima_palabra

#4737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ultima_palabra »

cappy_tempo wrote:i sta ovo ubije covjeka,drugog zamalo,pjan,150 vozi,bez vozacke i jos bjezi od policije i kulturno dolazi na sud bez lisica i jos dignute glave hoda kao da se nista nije desilo...sjetim mu se komplet familije kao i komplet vlasti . posaljite ga jos kod behmena nek mu da nagradu grada :x. kako ba niko od ovih tuzitelja,sudaca,vlasti da skonta da sutra i neko iz njihove porodice moze najebati. pa imaju i oni djecu koja se vozikaju po gradu,hodaju po kaficima i sta nece njih neki lik pokupiti na semaforu ili ih upucati jer im na celu pise da im je stari/stara tuzitelj,sudac ili sta vec. :x
Fakat :-) U Americi bi mu i ruke i noge za glavu svezali i takvog unijeli u zgradu suda...
drndalo

#4738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by drndalo »

Ah u P.M., kako ga samo niko odmah na Skenderiji ne zatuce kljucem za tockove, i zakotrlja u Miljacku... Ne znam da li bih se u takvoj situaciji uopste mogao iskontrolisati, a nisam konflikan po prirodi...
Chisum

#4739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

Vidi ga, fol... picn'o se za suda...

Kud ne poginu stoka, jebem li mu i mater i oca.

Kakav je ovo KURAC od zemlje... i oni satro hoce neke Evrope, horizonte, razvoj, pizdu materinu, a ne mogu izaci na kraj sa balavim govnetom koje je trebalo prvo tako ubiti od batina, da oboli i ostane bogalj, a onda ga takvog unistenog ostaviti da invalidske dane da provodi u kakvoj usranoj vlaznog celiji i krepava na tenane.
Last edited by Chisum on 28/05/2012 10:07, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

hoće li iko reći nešto što već nismo rekli x puta :cry:
Chisum

#4741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

Nema se ovdje sta novo reci.

Niti je forum mjesto gdje se ikada ista rijesilo.

Zna se kako se ove stvari rjesavaju... u normalnim zemljama... sto mi, nazalost, nismo.

Ovo je samo mazohizam. I ovaj forum, i ova nasa letargija, ovo cekanje...
novi.dan.nova.nafaka

#4742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

branimir stulic wrote:
hodža wrote:Ja se nadam da ovaj nesretni mladić koji je stradao ima nekoga dovoljno pametnog u familiji, da kada ovaj majmun izađe iz zatvora (ako ikako i bude tamo) fino uzme kakvu kvalitetnu paliju, pa ga prebije tako da ostane doživotni invalid i da se hrani na slamku do kraja svog bijednog života :-x
Jedinac sin koji je izdrzavao roditelje..... nastavnik stranog jezika u jednoj osnovnoj skoli... . 28 godina, ubijen kada je cekao na semaforu da mu se upali zeleno svjetlo...
Sjećam se dobro da sam napisao na forumu povodom slučaja kada je ona budala (iz Švedske čini mi se da je bio) autom posjekla stub od rasvjete na ČVili i poginuo, nešto ovako: "pitam se samo kad će se dogoditi slučaj da će neki idiot poput ovoga ubiti samohranu majku troje djece, koja se vraćala sa posla. Djeca će obzirom da nemaju oca završiti u Domu za nezbrinutu djecu, a idiot će nakon par godina nazad u jazbinu iz koje je izašao". :x :x :x
To je bilo prije 2-3 godine, ako se dobro sjećam. Tad su me dobro popljuvali, kako je ružno govoriti o mrtvom čovjeku na takav način i tome slično. Nisam vidovit, i ne treba biti uopšte pametan pa predvidjeti da će se sličan scenarij, ili ne daj Bože još gori, kad-tad dogoditi...
edit: najgore od svega mi je kad se u priči nađu likovi koji stanu opravdavati idiota, pa tipa ono: "čuj jarane, bio je ekstra momak, mrava ne bi zgazio..."
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 28/05/2012 10:36, edited 1 time in total.
Chisum

#4743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
branimir stulic wrote:
Sjećam se dobro da sam napisao na forumu povodom slučaja kada je ona budala (iz Švedske čini mi se da je bio) autom posjekla stub od rasvjete na ČVili i poginuo, nešto ovako: "pitam se samo kad će se dogoditi slučaj da će neki idiot poput ovoga ubiti samohranu majku troje djece, koja se vraćala sa posla. Djeca će obzirom da nemaju oca završiti u Domu za nezbrinutu djecu, a idiot će nakon par godina nazad u jazbinu iz koje je izašao". :x :x :x
To je bilo prije 2-3 godine, ako se dobro sjećam. Tad su me dobro popljuvali, kako je ružno govoriti o mrtvom čovjeku na takav način i tome slično. Nisam vidovit, i ne treba biti uopšte pametan pa predvidjeti da će se sličan scenarij, ili ne daj Bože još gori, kad-tad dogoditi...

Sta je ba ruzno govoriti??

Svakom ovakvom majmunu, divlj'o on na motoru ili u autu, koji pogine ubivsi pored sebe i nekog ni krivog ni duznog, jebem mezar u koji legne! I da - boli me kurac sto je mrtav! Prema ovakvom smecu, kojem se naduva mudo kad mu babo kupi auto za koje se nije ni sageo - a i babo, mogu mislit kako ga je zaradio - pa pocne da divlja, dovodeci iz dana u dan ostale ljude u opasnost, nemam ni trunke postovanja, zavrsio on mrtav ili ziv.

Kakvo postovanje i obziri...

U ovakvim situacijama zaljenje i postovanje mogu osjetiti samo prema nesretnim ljudima i unistenim porodicama, koje, NI KRIVE NI DUZNE, moraju da zive kraj ovakve stoke.
strong69

#4744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by strong69 »

Chisum wrote:Vidi ga, fol... picn'o se za suda...

Kud ne poginu stoka, jebem li mu i mater i oca.

Kakav je ovo KURAC od zemlje... i oni satro hoce neke Evrope, horizonte, razvoj, pizdu materinu, a ne mogu izaci na kraj sa balavim govnetom koje je trebalo prvo tako ubiti od batina, da oboli i ostane bogalj, a onda ga takvog unistenog ostaviti da invalidske dane da provodi u kakvoj usranoj vlaznog celiji i krepava na tenane.
Nemam sta dodati. Nemam sta ni uraditi. Jednostavno kao sto Chisum rece letargija... I tuga za poginulim mladicem.
novi.dan.nova.nafaka

#4745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Chisum wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Sjećam se dobro da sam napisao na forumu povodom slučaja kada je ona budala (iz Švedske čini mi se da je bio) autom posjekla stub od rasvjete na ČVili i poginuo, nešto ovako: "pitam se samo kad će se dogoditi slučaj da će neki idiot poput ovoga ubiti samohranu majku troje djece, koja se vraćala sa posla. Djeca će obzirom da nemaju oca završiti u Domu za nezbrinutu djecu, a idiot će nakon par godina nazad u jazbinu iz koje je izašao". :x :x :x
Sta je ba ruzno govoriti??

Svakom ovakvom majmunu, divlj'o on na motoru ili u autu, koji pogine ubivsi pored sebe i nekog ni krivog ni duznog, jebem mezar u koji legne! I da - boli me kurac sto je mrtav! Prema ovakvom smecu, kojem se naduva mudo kad mu babo kupi auto za koje se nije ni sageo - a i babo, mogu mislit kako ga je zaradio - pa pocne da divlja, dovodeci iz dana u dan ostale ljude u opasnost, nemam ni trunke postovanja, zavrsio on mrtav ili ziv.Kakvo postovanje i obziri...

U ovakvim situacijama zaljenje i postovanje mogu osjetiti samo prema nesretnim ljudima i unistenim porodicama, koje, NI KRIVE NI DUZNE, moraju da zive kraj ovakve stoke.
Evo, ko jučer se sjećam te rasprave - na kraju tipu pukao film i napiše: http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 5#p4206339
JThomas wrote:pa eto kako se odnosimo kad ga lola nabra 213 po gradu. i đavo mu kriv što je poginuo. a pojedinci traže izgovore, mladost-ludost, trenutak nepažnje (koliko treba zaleta da i najbjesnijeg audija natjeraš na 213?), aha...
Sjećam se da je bilo prijedloga u smislu da bi protiv trkača trebalo angažovati snajperiste po gradu - upucati prvog koji proleti...
JThomas

#4746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

ne treba pretjerivati, za početak bi veliki napredak bio primijeniti i važeći zakon kako treba.
Erzsebet

#4747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Erzsebet »

O nepouzdanosti i surovosti medija

Autor: Aida Hadžimusić

Osvrt na medijsko informisanje o tragediji u Miljacki i automobilskoj nesreći na Skenderiji, tj. pisanju tabloida klix.ba i drugih medija

Mediji su tu da bi nam pružili nove, tačne i na svaki način neutralne informacije. Upravo potraga za njima tjera nas da otvaramo dnevne novine ili svoj omiljeni portal, čim se pretraživač pokrene. Međutim, odgovori na šest slavnih novinarskih pitanja: who, what, where, when, why i how, nisu uvijek pouzdani. Nekoga ko preko recepta iz Avazove Panorame i crne hronike pređe sa istom dozom interesovanja ta činjenica namjanje uzbuđuje. Ali, ako se slučajno dogodi da ste poznavali nekoga o kojem se piše u najozloglašenijem dijelu dnevnih novina, onda je (dez)informacija u stanju da vam dan u nekoliko trenutaka pretvori u pakao. Ovaj tekst možda pretenduje na to da bude kritički, ali uzevši u obzir tačnost ovoga što ćete pročitati nadalje, slobodno ga smatrajte informativnim.

Image

Klix.ba informisao je o prekjučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na Skenderiji, koja se dogodila oko 21 sat. Vozač Peugouta je poginuo, a „djevojka koja je bila s njim je teško povrijeđena“. Kasnije sa radija Stari Grad saznajem da djevojka ima povrede pluća i mozga i da se sa njom ne može uspostaviti kontakt. I dalje mi je bilo žao sudionika događaja, ali su oni za mene bili anonimni, pa nisam dalje razmišljala o ovoj nesreći. Nastavila sam se spremati za odlazak na probu u španski teatar, koji vodi Sonia, lektorica sa mog fakulteta. Malo prije izlaska iz kuće, prijateljica mi je poslala poruku. Danas nema proble, Sonia je sinoć doživjela saobraćajnu nesreću na Skenderiji, oko 21 sat (?!).

U nedostatku bilo kakvih drugih informacija, grčevito sam se uhvatila onih koje su mi ponudili mediji. Jedino što je bilo moguće je povjerovati im. Sa dvoje prijatelja, otišla sam razgovarati sa doktorima i vidjeti šta će biti sa životom naše prijateljice i poznanice, koju su mediji već skoro prekrižili. Na naše iznaneđenje i veliku sreću, ona nije bila u tako teškom stanju. Imala je potres mozga i treba ostati u bolnici još tri dana, nakon čega će najvjerovatnije biti puštena kući. Doktor lično rekao, „Bit će sve uredu!“ Mediji također informišu kako se sa njom ne može uspostavii kontakt. Nasuprot tome, osobe koje sa njom dijele bolesničku sobu kažu kako su uspjeli razgovarati, iako teško, zbog jezika.

Prekjučerašnja nesreća, nažalost, nije bila jedina. U Miljacki se utopio Adnan Ćatić, kojega su svi manje – više poznavali kao neustrašivog alpinistu. Adnana sam upoznala 2006. godine, kada sam preko ljeta zarađivala radeći u jednom internet centru na Čaršiji. Tamo je dolazio sa drugom i razgledao nešto u vezi sa sportom kojim se bavio. Vidjevši koliko sam se zainteresovala za to, Adnan je ponudio da me nekad povede na Darivu i nauči me nešto o tome. Tako smo ostali u kontaktu i jednom išli zajedno na trčanje. Naravno, čak i onoga ko je o njemu znao samo preko njegovih sportskih uspjeha, nije mogao ostati ravnodušan na subotnju tragediju. Iako nismo bili mnogo bliski, slike koje su objavljene na klix.ba za mene su bile stravične. Zapitala sam se kako se moraju osjećati njegovi najbliži dok su na klix.ba gledali slike Adnana koji se utapao. Na jednoj od slika, Adnan grčevito pokušava isplivati, a čak iz daljine se vidi da je bio modar u licu dok se pokušaao spasiti. Još je potresnija slika iz Dnevnog avaza na kojoj se vidi kako se njegovo mrtvo tijelo izvlači iz Miljacke. Danas sam čula (i ne usuđujem se da provjerim) da je snimak cijelog događaja objavljen na Youtube. Mediji ne zaboravljaju da se pohvale da su „bili u srcu događaja i da su sve snimili“. Možda je pitanje objavljivanja ovakvih sadržaja stvar senzibiliteta, ali ne bi li poštovanje prema Adnanovim najbližim trebalo biti važnije od isticanja sposobnosti novinara koji je sve snimio? Činjenica da smo izgubili strastvenog sportistu, ljubaznu, prijatnu i mladu osobu je sama po sebi dovoljno tragična, čak i bez objavljivanja snimaka pojedinosti tragičnog događaja.

Mediji su sami po sebi surovi. Šaljiva dosjetka ili golotinja se nalaze stranicu ili dvije poslije najgorih događaja iz crne hronike. Ipak, način na koji mediji informišu o događajima samo dodatno pojavača tu surovost i pokazuje da je smrt u medijima važna jedino kao spektakl.
tag33

#4748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

Ovaj slino slinavi ima 18 godina,znaci punoljetan je, ako ne bude u zenici lezao, poserem se i na drzavu i na sistem i na sve i fakat treba organizovati proteste :x ja cu prvi doci, poginuo momak od 28 godina ni kriv ni duzan a ovome ni stidne dlake nisu pocele rasti i nesto se nasao da kurci.. :x :x :x
novi.dan.nova.nafaka

#4749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Erzsebet wrote:

Osvrt na medijsko informisanje o tragediji u Miljacki i automobilskoj nesreći na Skenderiji, tj. pisanju tabloida klix.ba i drugih medija
Mediji su tu da bi nam pružili nove, tačne i na svaki način neutralne informacije. Upravo potraga za njima tjera nas da otvaramo dnevne novine ili svoj omiljeni portal, čim se pretraživač pokrene. Međutim, odgovori na šest slavnih novinarskih pitanja: who, what, where, when, why i how, nisu uvijek pouzdani...
---
Mediji su sami po sebi surovi. Šaljiva dosjetka ili golotinja se nalaze stranicu ili dvije poslije najgorih događaja iz crne hronike. Ipak, način na koji mediji informišu o događajima samo dodatno pojavača tu surovost i pokazuje da je smrt u medijima važna jedino kao spektakl.
Dobro, šta bi sad mediji trebali da rade - da danima pišu o nastradalom, ili o svakom pojedinom događaju!? Pa i ovako je previše informacija iz Crne hronike, nedavno je baš Goran Milić na TV debati o tome govorio. Nije mi jasna poenta teksta nikako...
Erzsebet

#4750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Erzsebet »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Erzsebet wrote:

Mediji su tu da bi nam pružili nove, tačne i na svaki način neutralne informacije. Upravo potraga za njima tjera nas da otvaramo dnevne novine ili svoj omiljeni portal, čim se pretraživač pokrene. Međutim, odgovori na šest slavnih novinarskih pitanja: who, what, where, when, why i how, nisu uvijek pouzdani...
---
Dobro, šta bi sad mediji trebali da rade - da danima pišu o nastradalom, ili o svakom pojedinom događaju!? Pa i ovako je previše informacija iz Crne hronike, nedavno je baš Goran Milić na TV debati o tome govorio. Nije mi jasna poenta teksta nikako...
Ne radi se o tome, nego baš o prikazivanju smrti uživo, što je van svake novinarske prakse i forme... Tabloid sa-x je odavno haške optuženike počeo zvati zločincima, a mrtvu djecu nam servirati na naslovnicama. O tome se radi, a gole žene su druga priča.
Locked