HvalaNaslovnica wrote:Ne ismijavam te ba, izvini.lajkujMe wrote:S obzirom da 3 ljudi oko mene nije znalo odgovora ne sramim seaj molim te umjesto da mi se ismijavas reci mi kolika je cifra to u "narodnim" brojevima
0.0250km - 2,5 feninga
0.1800km - 18 feninga
Logosoft
Moderator: Benq
-
lajkujMe
#4726 Re: Logosoft ALL ABOUT
- false
#4727 Re: Logosoft ALL ABOUT
dragonz wrote:Novost za korisnike AirTies STB-a
Od ponedjeljka, 6.5.2013. godine, svim korisnicima AirTies STB-ova dostupna je nova funkcija koja omogućava čitanje podataka sa USB flash diskova.
Na poleđini AirTies uređaja se nalazi ulaz u koji možete uključiti USB flash disk. Pristup podacima vršite tako što uđete u meni->TV->USB, gdje ćete dobiti pregled podataka na disku.
Ovim putem možete pregledavati video zapise i slušati muziku.
Radi ali kod mene nije mogao da povuče titlove u .srt formatu.
restartuj stb pa probaj, kod mene radi.
-
Naslovnica
#4728 Re: Logosoft ALL ABOUT
NP.lajkujMe wrote:HvalaNaslovnica wrote:Ne ismijavam te ba, izvini.lajkujMe wrote:S obzirom da 3 ljudi oko mene nije znalo odgovora ne sramim seaj molim te umjesto da mi se ismijavas reci mi kolika je cifra to u "narodnim" brojevima
0.0250km - 2,5 feninga
0.1800km - 18 feninga
Nisam ja džaba studir'o ETF!
- karanana
#4729 Re: Logosoft ALL ABOUT
odlicno!
jos mozda jpg-e. konto sam se zaliti da ne cita word, excel i pdf, ali i koji ce mi racku to.
jos mozda jpg-e. konto sam se zaliti da ne cita word, excel i pdf, ali i koji ce mi racku to.
-
Naslovnica
#4730 Re: Logosoft ALL ABOUT
hahha, ma no sikiriki.Lud i ponosan wrote:Joj ovog @Naslovnica, covjek mu se javi i traze podatke u pp, on ne da...Pa kog vraga onda pises i trazis pomoc, neko treba da te detektuje bacanjem graha?
![]()
Moram te kritikovati, sta da ti radim.![]()
![]()
P.S. PREVOD RADI OD DANAS!Još samo za broj veći font i eventualno crni rub dodati, jer se u nekim scenama dosta teško čita.
![]()
I da, ima još problema sa našim karakterima (š i č) konkretno, ali to mogu srediti i na računaru uz pomoć subtitle workshop-a, ne znam koliki je problem LOL-ovcima mijenjati encoding parametre.
Ne dam podatke, pa da mi zakucate na vrata i jeb*ete mater?!
-
Naslovnica
#4731 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koja je razlika između "upušćanja" USB-a preko Aira ili direkt na tv?!
- Fuzzy Dunlop
#4732 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nikakva? Samo sto nemaju svi na TVu to opciju (citanje USB).Naslovnica wrote:Koja je razlika između "upušćanja" USB-a preko Aira ili direkt na tv?!
- bankok
#4733 Re: Logosoft ALL ABOUT
zilog wrote:Vidi.Praetorious wrote:Eh, taj USB ne radi na Amino sr*nju od risivera. Doduše, obzirom da ga UVIJEK moram resetovati po paljenju i još bar jednom u slijedeća 2 sata - nisam iznenađen. Po običaju korisnici Trio Light paketa ostaju uskraćeni za ikakva poboljšanja. Već sam jednog ISP-a napustio zbog bahatog ponašanja, sad je red da i LoL pošaljem tamo gdje treba ... Ako oni s prezirom gledaju na dio korisnika, onda imaju i od mene isti odnos.
Trio Light ima samo SD kanale i ultra-spori UL - bogme ni DL nije brz - nikada nije bilo poevaćanja brzina, sad i ova usluga ne fercera ... e pa ljudi, ako se ne potrudite da zadržite korisnike ko vam je kriv. Sutra zovem konkurenciju da se raspitam za uslove prelaska, a vi se možete **** sa svojim "SuperSmećem" od risivera i takvim odnosom.
... jel' se vidi da sam ljut, ha?![]()
Sve ovo zbog 3,51 KM doplate za AirTies?
Jesi li razmisljao o Trio paketu? Sigurno potrosis vise od 15 KM na fiksni.
Vjerovatno tebi nije bitno sto imas AS i SK u osnovnom paketu, bruku dobrih kanala i snimalicu. Ja bih isto volio, da ovo sto imam u Trio+, dobijem za 36 KM + PDV, ali ne moze. Rado bih prijetio da cu otici sa LOL-a, ali kuda, a da sve ovo dobijem?
@bankok
Kako bi se ti osjecao da neko dobije isto sto i ti, ali za manje para? Vjerovatno bi presao na jeftiniji paket, a prije toga se naspominjao familije onima koji su to postavili.
Osjecao bi se super jer bi odmah presao na taj paket i za manje novce dobio isto
ili skoro isto, nebi imao raloga da spominjem niciju familuju, mozda preljevam vodu na tu stranu da i ja predjem na taj paket a da sve ovo sa trio plus paketom dobijem nazad
Da budem iskren ni ne znam koja je razlika u pojedinim paketima ne pratim to ali sam vise puta tu procitao da se raja sa tim trilo light paketom zali na tu neku "diskriminaciju" a ja sam veoma osjetljiv na istu
Nego htjeo sam i ja pozdraviti ovu novinu sa USB-om mada je necu nesto puno koristiti ali nek se nadje od viska glava ne boli
I dal ima ikakvih saznanja o onome da ce se uvesti ovaj bosanski novi cinemax kako li se vec zove taj kanal i oni pink kanali sto su ih najavili i na moja tv, mislim da se nesto spominjalo da bi i logosoft mogao uvesti te pakete,
znadel iko ista o tome
I da jos nesto posto sam nedavno pisao da konekcija puca stalno i da brzina u helac otisla sad bi htjeo da napisem i isto tako da se ovih zadnjih dana sve vratilo u neku normalu i da vecih problema nema vise, sve u svemu sve super frcera.
-
damir.d
#4734 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala Vam na povjerenju. Pošto nam je zaista stalo da se na svaku prijavu problema odgovori u najkraćem roku, mi smo se malo potrudili i napravili smo reviziju svih prijavljenih problema koje smo imali u rasponu od 28.4. do 2.5. te smo utvrdili da nije registoravana niti jedna prijava na koju se nije reagovalo na odgovarajući način. Kako rekoh, zaista bi pomoglo da ste nam ostavili svoj user name. Zaista apsolutno ne stoji Vaša primjedba da bismo te podatke zloupotrijebili na bilo koji način.Naslovnica wrote:Poštovani Damire,
Hvala na javljanju i izdvojenom vremenu.
Iz razumljivih razloga bih želio da razdvojim svoje lične podatke od foruma, tako da ne bih ostavljao nikakve podatke na bilo koji način.
Siguran sam da će LoL da uradi sve što je u njihovoj moći da ispravi probleme sa kojima se susrećem i da, na obostrano zadovoljstvo, sve bude OK.
Ja imam nekoliko prijatelja i članova porodice koji su na moj nagovor prešli na LoL, svi su prezadovoljni, prvo finansijskim aspektom (ušteda), a zatim i kvalitetom.
Ja zaista u zadnje vrijeme imam probleme sa kvalitetom konekcije i općenito uslugom. Kolega iz tehničke podrške je ustanovio da postoje neke smetnje i da će se tehničar javiti i pokušati ustanoviti konkretan kvar i otkloniti ga.
Moj revolt i svo ovo pisanje ne dolazi toliko od mojih problema, koliko od nekoliko forumaša koji čine kontra-uslugu LoL pokušavajući da ga idealizuju, prebace lopticu na korisnika, da dezinformišu korisnika da nije do LoL nego do korisnika (famozni "provjeri antivirus"), itd. To zaista smatram kontraproduktivnim i iritantnim.
Ja sam na sva zvona hvalio LoL, prvi put kada sam se požalio gospda su drvlje i kamenje na mene, malte ne ispadne da neko laže i da se javlja sa lošim namjerama. A ja sam strašno tvrdoglav po prirodi, i ne dam da me neko pravi budalom i neznalicom, ili da me laže bez razloga.
Prema tome, ja svakome preporučujem LoL, i znam da će se poteškoće koje trenutn postoje.
Nigdje za manje para neće naći bolju uslugu, konkretnije pakete i bolji kvalitet.
p.s. još samo da omogućite uslugu TV+Telefon, bilo bi super!
Naravno da problemi mogu da se jave, i od toga ni jedan ISP nije operisan, ali se u normalnoj komunikaciji uglavnom svi riješe na obostrano zadovoljstvo. Imamo 24 satnu podršku i slobodno se možete osloniti na nju (naravno, uz ostavljanje validnih korisničkih podataka).
Hvala i pozdrav,
Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
-
Naslovnica
#4735 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala na odgovoru i izdvojenom vremenu!damir.d wrote:Hvala Vam na povjerenju. Pošto nam je zaista stalo da se na svaku prijavu problema odgovori u najkraćem roku, mi smo se malo potrudili i napravili smo reviziju svih prijavljenih problema koje smo imali u rasponu od 28.4. do 2.5. te smo utvrdili da nije registoravana niti jedna prijava na koju se nije reagovalo na odgovarajući način. Kako rekoh, zaista bi pomoglo da ste nam ostavili svoj user name. Zaista apsolutno ne stoji Vaša primjedba da bismo te podatke zloupotrijebili na bilo koji način.Naslovnica wrote:Poštovani Damire,
Hvala na javljanju i izdvojenom vremenu.
Iz razumljivih razloga bih želio da razdvojim svoje lične podatke od foruma, tako da ne bih ostavljao nikakve podatke na bilo koji način.
Siguran sam da će LoL da uradi sve što je u njihovoj moći da ispravi probleme sa kojima se susrećem i da, na obostrano zadovoljstvo, sve bude OK.
Ja imam nekoliko prijatelja i članova porodice koji su na moj nagovor prešli na LoL, svi su prezadovoljni, prvo finansijskim aspektom (ušteda), a zatim i kvalitetom.
Ja zaista u zadnje vrijeme imam probleme sa kvalitetom konekcije i općenito uslugom. Kolega iz tehničke podrške je ustanovio da postoje neke smetnje i da će se tehničar javiti i pokušati ustanoviti konkretan kvar i otkloniti ga.
Moj revolt i svo ovo pisanje ne dolazi toliko od mojih problema, koliko od nekoliko forumaša koji čine kontra-uslugu LoL pokušavajući da ga idealizuju, prebace lopticu na korisnika, da dezinformišu korisnika da nije do LoL nego do korisnika (famozni "provjeri antivirus"), itd. To zaista smatram kontraproduktivnim i iritantnim.
Ja sam na sva zvona hvalio LoL, prvi put kada sam se požalio gospda su drvlje i kamenje na mene, malte ne ispadne da neko laže i da se javlja sa lošim namjerama. A ja sam strašno tvrdoglav po prirodi, i ne dam da me neko pravi budalom i neznalicom, ili da me laže bez razloga.
Prema tome, ja svakome preporučujem LoL, i znam da će se poteškoće koje trenutn postoje.
Nigdje za manje para neće naći bolju uslugu, konkretnije pakete i bolji kvalitet.
p.s. još samo da omogućite uslugu TV+Telefon, bilo bi super!
Naravno da problemi mogu da se jave, i od toga ni jedan ISP nije operisan, ali se u normalnoj komunikaciji uglavnom svi riješe na obostrano zadovoljstvo. Imamo 24 satnu podršku i slobodno se možete osloniti na nju (naravno, uz ostavljanje validnih korisničkih podataka).
Hvala i pozdrav,
Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Očito je da je onda problem kod operatera, jer je rekao da je zapisao i da će mi se javiti tehničari.
Kako već rekoh, doima se poprilično "high".
Nema veze, javim se ovih dana (imam previše obaveza), pa da to riješimo.
Puno uspjeha u poslu i da budete najjači!
- Qler
#4736 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa posalji mu na PP username i pass. Sta si se stisno' 
-
lajkujMe
#4737 Re: Logosoft ALL ABOUT
zvali me danas iz logosofta za telefon koji sam narucio ali sam spavao oce li zvati sutra opet ili da ih ja nazovem?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4738 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mojne u mojoj butigi prepucavanja
.Prvi koji nastavi i svi redom koji prihvate ...ŽŽŽik vam je sljedeci put
.
- edin.h
#4739 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šta je sa tim poboljšanjima i vecim brzinama?
LOL
?
LOL
-
lider
#4740 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nema povećanja brzina, pogotovo uploada, dok ne zamjene svima ADSL2+ modeme VDSL verzijama, a sumnjam da će se to uskoro desiti
-
dragonz
#4741 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jučer sam postigao rekord i snimanju koje je trajalo od 10:25 do 22:25 na RTL HR kanalu. 
-
vitezovi
#4742 Re: Logosoft ALL ABOUT
zar imaju toliko kapaciteta da se to snimi kako treba?dragonz wrote:Jučer sam postigao rekord i snimanju koje je trajalo od 10:25 do 22:25 na RTL HR kanalu.
-
chemix
#4743 Re: Logosoft ALL ABOUT
LOL snima mislim oko 7 dana sav program na kanalima na kojima je omogućeno snimanje i snimanje od strane korisnika u stvari ne bi trebalo da znači nikakvo dodatno opterećenje za LOL nego samo kod korisnika stavlja "bookmark" na određeni kanal i vrijeme.vitezovi wrote:zar imaju toliko kapaciteta da se to snimi kako treba?dragonz wrote:Jučer sam postigao rekord i snimanju koje je trajalo od 10:25 do 22:25 na RTL HR kanalu.
-
moke_31
#4744 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nego, sve je to fino, krasno itd., ali kad će povećati upload. Mislim da je LOL jedini provider koji još ima 512 kbps upload.
Ne vidim nikakve prepreke za to iako će neki ovdje piliti kako "nemere", treba preći na VDSL i ostale gluposti.
Ja zaista ne vidim razloga zašto ne povećaju.
Ne vidim nikakve prepreke za to iako će neki ovdje piliti kako "nemere", treba preći na VDSL i ostale gluposti.
Ja zaista ne vidim razloga zašto ne povećaju.
Last edited by moke_31 on 10/05/2013 16:25, edited 1 time in total.
- Qler
#4745 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jel' ne vidiš razlog za povećanje ili bi htio da povećaju?
-
BiHovan
#4746 Re: Logosoft ALL ABOUT
[quote=]Novost za korisnike AirTies STB-a
Od ponedjeljka, 6.5.2013. godine, svim korisnicima AirTies STB-ova dostupna je nova funkcija koja omogućava čitanje podataka sa USB flash diskova.
Na poleđini AirTies uređaja se nalazi ulaz u koji možete uključiti USB flash disk. Pristup podacima vršite tako što uđete u meni->TV->USB, gdje ćete dobiti pregled podataka na disku.
Vaš LOL tim
[/quote]
Poštovani, da li je moguće dobiti informacije o tome koji su video i audio formati tačno podržani kao i formati subtitlova koji trebaju biti kako bi uređaj uredno radio? Pošaljite barem na PM ako ne smijete javno navesti. Hvala.
Vaš LOL tim
Poštovani, da li je moguće dobiti informacije o tome koji su video i audio formati tačno podržani kao i formati subtitlova koji trebaju biti kako bi uređaj uredno radio? Pošaljite barem na PM ako ne smijete javno navesti. Hvala.
-
BiHovan
#4747 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imam film u MKV + .srt prijevod (isti nazivi fajlova) - ne prikazuje titl.Lud i ponosan wrote:Testirao sam MKV i BRripove u visokim rezolucijama, rade bez problema. Ripovi slabijeg kvaliteta u avi formatu takodje rade bez problema. Format prevoda koji sam testirao je .srt.
From phone using Tapatalk 2
Isti slučaj sa AVI formatom.
Jedino ako mi nije .srt za pogrešan format filma?
-
Libertas
#4748 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zanima me šta se u praksi tačno dogodi kada se pređe download 300 GB ? I, da li se uračunava i upload u tih 300 GB. Jer evo, upload mi je izgleda nabio. Naravno, riječ je o Trio+ paketu .
-
Libertas
#4749 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma ovo je prvi put, inače je uvijek 100-150 GB mjesečno. Nabio se upload. Koja ironija.Lud i ponosan wrote:Nista se ne desava. Ako se kontinuirano generise saobracaj koji znacajno prelazi taj limit onda bi mogao dobiti opomenu. A u konacnici imaju pravo da te iskljuce sa mreze, mada ne vjerujem da se takav slucaj ikad desio (iako je sve moguce).Libertas wrote:Zanima me šta se u praksi tačno dogodi kada se pređe download 300 GB ? I, da li se uračunava i upload u tih 300 GB. Jer evo, upload mi je izgleda nabio. Naravno, riječ je o Trio+ paketu .
-
Libertas
#4750 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala ti na brzom odgovoru