Nije ovo voz budalo .. Vidis da pise obucar ..dresdener78 wrote:Ima voza... ispred autobuske stanice (bivše željezničke)... samo da nije vozio niti metar zadnjih 30-40 godinadrugi profil wrote:Cuj voz u Travniku?
P. S. lokomotiva je negdje na remontu da bude spašena od korozije.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
Mustang1
#4726 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- NEOPLAN
#4727 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
po meni je rjesenje:
1. Uvesti vanredno stanje u Grasu, napraviti hitnu i temeljitu finansijsku kontrolu.
2. Uvesti kooperaciju sa Centrotransom ili nekim drugim na odredjeno vrijeme od godinu-dvije kako binse rasteretio ionako kritican vozni park Grasa.
3. Krivicno gonio odgovorne za stanje u Grasu pa makar mi rod najrodjeniji bio
4. Stavio Gras medju prioritete kantona, ulozio 100 miliona u obnovu voznog parka u periodu dvije do tri godine
5. Izvrsio popis svih radnika, pratio njihov ucinak u radu i zalaganje. Neradnike otpustio. Ljude koji su za penziju penzionisao. Na rukovodeca mjesta doveo mlade i ambiciozne ljude.
6. Ukinuo sve nepotrebne djelatnosti.
7. Odblokirao donaciju grada Istanbula za razvoj i implementaciju novog tarifnog sistema
8. Odblokirao donaciju grada Livorna za remont trolejbusa za Vogoscu
9. Donio zakon o javnom prijevozu u kojem bi definisao prava i obaveze i radnika i gradjana, sa definisanim platama, kaznama, higijeni vozila, kodeksu ponasanja, ovlastima osoblja....
10. tacno definisao ko ima pravo na povlastice pri kupovini karata, ukinuo ovaj vid subvencija, besplatan prevoz dao ucenicima, studentima, nezaposlenim i invalidima, ostale kategorije bi placale neku simbolicnu cijenu.
11. Kad bi sve ovo proveo uveo bih rigorozne kontrole rada preduzeca, ali bih im u isto vrijeme rekao: dali smo vam sve, sad idite u p.m. i zaradite sebi za zivot, ne trazite od nas nista sem ugovorenih subvencija.
Al nazalost, ovo je tako jednostavno za provesti, al je tolika utopija da to nije normalno....
Zato je rjesenje trenutnog stanja da narod uzme stvar u svoje ruke...
1. Uvesti vanredno stanje u Grasu, napraviti hitnu i temeljitu finansijsku kontrolu.
2. Uvesti kooperaciju sa Centrotransom ili nekim drugim na odredjeno vrijeme od godinu-dvije kako binse rasteretio ionako kritican vozni park Grasa.
4. Stavio Gras medju prioritete kantona, ulozio 100 miliona u obnovu voznog parka u periodu dvije do tri godine
5. Izvrsio popis svih radnika, pratio njihov ucinak u radu i zalaganje. Neradnike otpustio. Ljude koji su za penziju penzionisao. Na rukovodeca mjesta doveo mlade i ambiciozne ljude.
7. Odblokirao donaciju grada Istanbula za razvoj i implementaciju novog tarifnog sistema
9. Donio zakon o javnom prijevozu u kojem bi definisao prava i obaveze i radnika i gradjana, sa definisanim platama, kaznama, higijeni vozila, kodeksu ponasanja, ovlastima osoblja....
10. tacno definisao ko ima pravo na povlastice pri kupovini karata, ukinuo ovaj vid subvencija, besplatan prevoz dao ucenicima, studentima, nezaposlenim i invalidima, ostale kategorije bi placale neku simbolicnu cijenu.
11. Kad bi sve ovo proveo uveo bih rigorozne kontrole rada preduzeca, ali bih im u isto vrijeme rekao: dali smo vam sve, sad idite u p.m. i zaradite sebi za zivot, ne trazite od nas nista sem ugovorenih subvencija.
Al nazalost, ovo je tako jednostavno za provesti, al je tolika utopija da to nije normalno....
- Neradnik
#4728 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tesko da ima eto pogledaj susjedne drzave kad se kod njih desilo da stane gradski prevoz pa ja mislim da se vani to negdje desi svi bi podnjeli ostavke od vrha do dna.Jok kod nas sve moze sto nije unistio ceto unistit ce bosnjo ili sandzos.fuj.Ričard wrote:.hajd' mi nadji jos jedan grad kalibra Rajvosa u bivsoj SFRJ slicne situacijeGospodin_bez_kravate wrote:Treba nama opet da nas neko zarobi 3-4 godine da budemo bez struje,vode.hrane...tad smo najbolje funkcionisali vidi sad sranja.Sto neko rece sve prodase sto je nekad bilo nesto u drzavi a ako nisu prodali onda su unistili.Ma narod je debilan nema price glasaju za debile lopovske i poslje se zale.![]()
- fatamorgana
#4729 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jest', i to onu stvar,NEOPLAN wrote:po meni je rjesenje:
- sargon
#4730 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma koji ba narod, narod je stoka (da se ne uvrijede aktivni forumaši, njih ubrajam u ovu kvalifikacijuNEOPLAN wrote:po meni je rjesenje:
Narod hapa isto koliko može (čast izuzecima)... Svako hapa koliko mu se da, kaže što kad mogu oni mogu i ja, većina bi na Biminom mjestu bila ista ili gora... A ovako svi znamo lajat za lopovluk drugoga... Konobari kradu od pazara gazdama, građevinari od građevinskog materijala, omladina utoku pa u Konzum, ovi na vrho opet na veliko itd. itd. Ima onaj vic koji nije daleko od istine: "U čemu je sličnost između Bosne i Kine? U Kini ima 4 mil. registrovanih lopova u bosni isto toliko". I mi pričamo o nekom opštenarodnom ustanku?
Da smo mi bolji i vlast bi nam bila bolja...
To što pišeš jesu potezi koje može provesti pravna država i jak sistem, da se kod nas to provede...
- NEOPLAN
#4731 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a na pitanje zasto se nisu bunili radnici protiv Bime, pa ima pjesmica
Bimo je krao
ali je i dao
ovi sad kradu
a nista ne dadu
sala... Vidite, Bimo je bio direktor 15tak godina cini mi se, i za njegovo vrijeme Gras je mnogo napredovao. Znalo se da se 10tog u mjesecu u 17 sati ide na bankomat i da te ceka plata, imao si regres, more, topli, sve. I to je funkcionisalo dok Bimo, Bimici i Sda nisu postali nezajazljivi i poceli kupiti sakom i kapom. Tad su se radnici poceli buniti, ali uvijek se desavalo da se stvar nekako rijesi, dok nije kulminiralo sa prvim strajkom.
A od tad pa na ovamo samo se obecava, a nista se ne desava i samo se tonulo dublje i dublje, dok se prekjucer nije potonulo. E sad da li ce se isplivati ne znam..... Teg je pretezak...
Bimo je krao
ali je i dao
ovi sad kradu
a nista ne dadu
sala... Vidite, Bimo je bio direktor 15tak godina cini mi se, i za njegovo vrijeme Gras je mnogo napredovao. Znalo se da se 10tog u mjesecu u 17 sati ide na bankomat i da te ceka plata, imao si regres, more, topli, sve. I to je funkcionisalo dok Bimo, Bimici i Sda nisu postali nezajazljivi i poceli kupiti sakom i kapom. Tad su se radnici poceli buniti, ali uvijek se desavalo da se stvar nekako rijesi, dok nije kulminiralo sa prvim strajkom.
A od tad pa na ovamo samo se obecava, a nista se ne desava i samo se tonulo dublje i dublje, dok se prekjucer nije potonulo. E sad da li ce se isplivati ne znam..... Teg je pretezak...
- heckler
#4732 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Subvencija javnog saboracaja DA. Subvencija GRASovog kriminala NE.
Postali ste simbol onog najgoreg u ovoj drzavi. Korupcija, otvorena kradja, nepotizam, bezobrazluk, katastrofalna kvaliteta itd.
Zasluzujete da nestanete sa mape i da se GRASovo ime izbrise i iz knjiga historije. Kao ruzan san da budete zaboravljeni. O GRASovim marifetlucima su volumeni napisani. Nije moglo do vijeka trajati. Ostalo je samo da puknete. Iskreno se nadam da je ovo taj momenat.
Bando lopovska.
Postali ste simbol onog najgoreg u ovoj drzavi. Korupcija, otvorena kradja, nepotizam, bezobrazluk, katastrofalna kvaliteta itd.
Zasluzujete da nestanete sa mape i da se GRASovo ime izbrise i iz knjiga historije. Kao ruzan san da budete zaboravljeni. O GRASovim marifetlucima su volumeni napisani. Nije moglo do vijeka trajati. Ostalo je samo da puknete. Iskreno se nadam da je ovo taj momenat.
Bando lopovska.
- sargon
#4733 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E drug molim te, pa šta je sa parama koje Gras dobija od Kantona, od kuda gubitak od 50 miliona, nije se to stvorilo preko noći, Bimo počeo, nastavilo se njegovim stopama a sad došlo "cara do duvara"...NEOPLAN wrote:a na pitanje zasto se nisu bunili radnici protiv Bime, pa ima pjesmica
Bimo je krao
ali je i dao
ovi sad kradu
a nista ne dadu
Isto ko kada auto ne održavaš godinama pa kad sve otkaže pričaš priču kako je bilo na početku dada je bilo novo... Svak po nešto sj.be i sad je samo za otpada ne isplati se ulagati...
- Logovan
#4734 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hahahahahaSarajevski_Marlboro wrote:
- NEOPLAN
#4735 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
to sa kantonom i njihovim parama je posebna prica kojom mazu oci javnosti.
Pricao sam vec o tome al da ukratko ponovim:
naredili su da se daju subvencije pojedinim kategorijama.
Npr, penzioneri, velika vecina se voza dzaba. Ekonomska cijena te karte je 53 marke mjesecno.
Znaci penzioner dobije mjesecnu od 53 marke dzaba.
Kanton na ime te karte Grasu plati slovom i brojem 14 maraka. Sta je sa razlikom od 39 maraka?
NEMA je!
Te subvencije, odnosno njihovo neisplacivanje predstavlja vecinu Grasovog minusa. Kad se na to doda ovo sto ukradu stranke, pa onda sindikalci, pa lopovi medju radnicima....onda cifra brzo raste.
Onda npr, kad su kupovani Ikarbusi, kanton je svjesno Gras gurnuo u lizing obavezu, obecali su da ce u budzetu obezbijediti novac za te autobuse, natjerali Gras da ih uzme putem S Leasinga,a onda dali sami jednu desetinu ukupnog iznosa, a ostatak placa Gras.
Pantarifni sistem je posebna prica. Istanbul je dao donaciju da se urede tramvajska stajalista po uzoru na Istanbul, da se ubace automati i da karta za jednu stanicu bude mislim 15-20 feninga, i da imamo stepenovani sistem nplate, tako da bi se placalo koliko stanica puta cijena po stanici. I to bi placalo 99% stanovnistva, a plan je da se takav sistem naplate prosiri u sve vidove saobracaja.
Ali ta Grasova inicijativa je stopirana od strane kantona jer su gospoda zakljucila da je prema sadasnjem stanju veci priliv novca od poreza. Samo su previdjeli cinjenicu da je sad naplata oko 30% posto a tad bi bila 99%, al hajd...strucnjaci su to...
Pricao sam vec o tome al da ukratko ponovim:
naredili su da se daju subvencije pojedinim kategorijama.
Npr, penzioneri, velika vecina se voza dzaba. Ekonomska cijena te karte je 53 marke mjesecno.
Znaci penzioner dobije mjesecnu od 53 marke dzaba.
Kanton na ime te karte Grasu plati slovom i brojem 14 maraka. Sta je sa razlikom od 39 maraka?
NEMA je!
Te subvencije, odnosno njihovo neisplacivanje predstavlja vecinu Grasovog minusa. Kad se na to doda ovo sto ukradu stranke, pa onda sindikalci, pa lopovi medju radnicima....onda cifra brzo raste.
Onda npr, kad su kupovani Ikarbusi, kanton je svjesno Gras gurnuo u lizing obavezu, obecali su da ce u budzetu obezbijediti novac za te autobuse, natjerali Gras da ih uzme putem S Leasinga,a onda dali sami jednu desetinu ukupnog iznosa, a ostatak placa Gras.
Pantarifni sistem je posebna prica. Istanbul je dao donaciju da se urede tramvajska stajalista po uzoru na Istanbul, da se ubace automati i da karta za jednu stanicu bude mislim 15-20 feninga, i da imamo stepenovani sistem nplate, tako da bi se placalo koliko stanica puta cijena po stanici. I to bi placalo 99% stanovnistva, a plan je da se takav sistem naplate prosiri u sve vidove saobracaja.
Ali ta Grasova inicijativa je stopirana od strane kantona jer su gospoda zakljucila da je prema sadasnjem stanju veci priliv novca od poreza. Samo su previdjeli cinjenicu da je sad naplata oko 30% posto a tad bi bila 99%, al hajd...strucnjaci su to...
- NEOPLAN
#4736 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mislim, nebitno, smatrajte me kakvim hocete, ali mislim da nije fer cuti samo jednu stranu price i donijeti zakljucak. Nije ok osudjivati te ljude i proglasavati ih ovakvim ili onakvim. Ne strajkuju oni iz cejfa, ko da je neko do strajka na minusima, za vikend... Niti oni kasne svojevoljno (naravno ima debila, ali velika vecina samo radi svoj posao), nit su krivi sto nemaju vozila, nit su krivi sto se vozila kvare. To su neke stvari na koje radnici mogu uticati samo i iskljucivo strajkom, a to oni i cine.
- luckylaka
#4737 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
NEOPLAN wrote:Ma ne kazem da treba podrzati Gras. Ovo vise nije pitanje Grasa, Grasu je ovim desavanjima ovjerena smrtna presuda, a time i gradskom transportu u Sarajevu.
Mislim da narod treba otvoriti oci vec jednom i uciniti nesto. Jer padaju giganti ko kruske, Energoinvest, Hidrogradnja, Sarabon, Zrak, Vranica, Armature, Upi, Krivaja, Vegafruit, evo sad i Gras broji svoje posljednje dane... Ko je sljedeci? Telecom?
Jedina smo zemlja u kojoj narod gleda unistenje giganta koji zaposljava hiljade ljudi uz kaficu i mezu, ko da se to desava na Jamajci a ne u sred Bosne. I jos im je*emo mater sto se bune.
Ona narodna.... Nije meni, drugom je...nek komsiji crkne krava... Ne izadje neko, ja cu odmah za njim...
Mi smo ko narod obicne pi*ke, sutimo i trpimo, umjesto da izadjemo i razvalimo im zvalje bezobrazne i gladne.... Jbt palije u ruke pa u vladu pa pomlatiti sve, pa onda u Gras pa i njih izlemati, pa kod Bevande da da pare da se napravi gradski prijevoz dostojan 21 vijeka, pa kod Meddzide da sva ova go*na pozatvara na 100 godina... Jer oni su tu zbog nas a ne mi zbog njih....
Ali ne, pi*kice lajemo po forumu, pijemo kafice i ocjenjujemo ko je dobar radnik a ko ne na osnovu broja zuba u glavi...eto citam negdjee ranije na ovoj temi kako ismijaste malog bucmastog covjeka na slici pitajuci se sta on moze raditi u Grasu takav debeo.... E pa covjek je ljudina, BOSANAC je, vozi trolejbus sa Jordie's reklamom, hrani troje djece i suprugu i ima porodicu za primjer mnogim doktorima i inzinjerima. I covjek kaze boli me neka stvar ko je na vlasti, ko je direktor, ja trazim da radim, da vozim ispravno vozilo i da mi se plati....
- starii
#4738 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
po kojoj shemi ce danas GRAS voziti jel po nedeljnoj neradnoj 
- Hemera
#4739 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
posto su krenuli da i dalje strajkuju dzukele
ako uspostave saobracaj treba ih pomlatiti iste sekunde jer nece oni uspostavljati rezim rada neradnicki i hostaplerski
treba uvesti iz cijele BIH prevznike da voze
ako uspostave saobracaj treba ih pomlatiti iste sekunde jer nece oni uspostavljati rezim rada neradnicki i hostaplerski
treba uvesti iz cijele BIH prevznike da voze
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#4740 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad malo razmislim, sve se ovo planski odvija. Nije slučajno Bašić postavljen u petak u kasnim popodnevnim satima, baš pred vikend. Tačno je ostavljen dobar period da se može dobro izmanipulisati situacijom do ponedjeljka. Sutra do jutarnjih sati ćemo saznati cilj ove prljave igre.
Jah i da dodam, i ova pobuna radnika je nahuškana od istih onih koji su skrojili taj plan, samo što toga niko nije svjestan.
Jah i da dodam, i ova pobuna radnika je nahuškana od istih onih koji su skrojili taj plan, samo što toga niko nije svjestan.
Last edited by stetoskop on 13/01/2013 08:52, edited 1 time in total.
- mayab
#4741 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jako lijepo napisano, s ovim bi se slozilo 99% ljudi, garantujem, ali oni koji to treba da provedu ne zele to, a to JE STRANKA NA VLASTI!NEOPLAN wrote:po meni je rjesenje:
Jer onda nema pljačke, "ugradnje", nepotizma , predobrih plata itd itd
-
The Realist
#4742 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisu krivi za dosta toga, ali šta je sa onima koji privatnicima prodaju dijelove koje su u firmi "pokupili", a takvih podosta....? Sam si ih spomenuo.NEOPLAN wrote:mislim, nebitno, smatrajte me kakvim hocete, ali mislim da nije fer cuti samo jednu stranu price i donijeti zakljucak. Nije ok osudjivati te ljude i proglasavati ih ovakvim ili onakvim. Ne strajkuju oni iz cejfa, ko da je neko do strajka na minusima, za vikend... Niti oni kasne svojevoljno (naravno ima debila, ali velika vecina samo radi svoj posao), nit su krivi sto nemaju vozila, nit su krivi sto se vozila kvare. To su neke stvari na koje radnici mogu uticati samo i iskljucivo strajkom, a to oni i cine.
Što se tiče štrajka, ponavljam, ne može se to ovako uraditi, tu je najveći problem.
-
Ja sam korisnik
#4743 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@@ neoplan
cisto ne mogu da vjerujem da se Bimo krivi za sadasnje stanje grasa. Vidim i tebi su oprali mozak. Bimo je imo 120 autobusa i 10 linija vise, plus sto su turisticki svaki dan isli negdje, nisu lezali u garazi. Kad je Bimo otjeran dug je iznosio cirka oko 10 miliona. Poslije njega dug je boskailo podigo na 50, a zna se da je on Himzanijin direktor. Hasan je u prvom mandatu, unormalizovo poslovanje, al to nije valjalo Himzaniji. Zato je valjo Ajdin koji u 4-5 mjeseci zaduzio gras za dodatnih 13 miliona, smjenjen je dolazi Kadic, Himzanija ga podrzava do onog trenutka kad je Kadic pokuso radit za firmu onda je smjenjen igrama SDPa. Postavljen je Sehic koji za 3 mjeseca pravi dug za dodatnih 15 mil, gdje nisu uplacene rate kr.od septembra, socijalno, penziono, pa ljudi ne mogu da se penzionisu. Da se vratim na Bimu. Pa taj coek je bio predsjednik neke asocijacije ili uduzenja saobracaja evrope, gdje je imo platu godisnju bluzu 70-80 milja na godisnjem nivou, plus je bio prof. Na saob.fakultetu Sarajeevo, napiso je preko.15-ak knjiga o saob. Sigurno da je hajrovo od dobavljaca, al siguran sam da su i ovi sindikalci uzeli vise nego on. Ako ovi pobjede i dobiju svoje, vlada treba podnijet ostavke, jer sjtra ce.taxisti.stati, bolnice, profesori itd. Toliko.
cisto ne mogu da vjerujem da se Bimo krivi za sadasnje stanje grasa. Vidim i tebi su oprali mozak. Bimo je imo 120 autobusa i 10 linija vise, plus sto su turisticki svaki dan isli negdje, nisu lezali u garazi. Kad je Bimo otjeran dug je iznosio cirka oko 10 miliona. Poslije njega dug je boskailo podigo na 50, a zna se da je on Himzanijin direktor. Hasan je u prvom mandatu, unormalizovo poslovanje, al to nije valjalo Himzaniji. Zato je valjo Ajdin koji u 4-5 mjeseci zaduzio gras za dodatnih 13 miliona, smjenjen je dolazi Kadic, Himzanija ga podrzava do onog trenutka kad je Kadic pokuso radit za firmu onda je smjenjen igrama SDPa. Postavljen je Sehic koji za 3 mjeseca pravi dug za dodatnih 15 mil, gdje nisu uplacene rate kr.od septembra, socijalno, penziono, pa ljudi ne mogu da se penzionisu. Da se vratim na Bimu. Pa taj coek je bio predsjednik neke asocijacije ili uduzenja saobracaja evrope, gdje je imo platu godisnju bluzu 70-80 milja na godisnjem nivou, plus je bio prof. Na saob.fakultetu Sarajeevo, napiso je preko.15-ak knjiga o saob. Sigurno da je hajrovo od dobavljaca, al siguran sam da su i ovi sindikalci uzeli vise nego on. Ako ovi pobjede i dobiju svoje, vlada treba podnijet ostavke, jer sjtra ce.taxisti.stati, bolnice, profesori itd. Toliko.
-
sijedi
#4744 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bravo, i forumasi su poceli razmisljati...stetoskop wrote:Kad malo razmislim, sve se ovo planski odvija. Nije slučajno Bašić postavljen u petak u kasnim popodnevnim satima, baš pred vikend. Tačno je ostavljen dobar period da se može dobro izmanipulisati situacijom do ponedjeljka. Sutra do jutarnjih sati ćemo saznati cilj ove prljave igre.
-
sijedi
#4745 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
[..... Ako ovi pobjede i dobiju svoje, vlada treba podnijet ostavke, jer sjtra ce.taxisti.stati, bolnice, profesori itd. Toliko.[/quote]
apsolutno se slazem sa izrecenim u ovoj recenici.
apsolutno se slazem sa izrecenim u ovoj recenici.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#4746 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I šta misliš, raspustiti sve radnike, dovesti nove, valjda će oni bit pošteni, a ni slučajno uvesti režim kontrole radnika da se spriječi krađa, kao što se to svugdje u normalnom svijetu radi.The Realist wrote:Nisu krivi za dosta toga, ali šta je sa onima koji privatnicima prodaju dijelove koje su u firmi "pokupili", a takvih podosta....? Sam si ih spomenuo.NEOPLAN wrote:mislim, nebitno, smatrajte me kakvim hocete, ali mislim da nije fer cuti samo jednu stranu price i donijeti zakljucak. Nije ok osudjivati te ljude i proglasavati ih ovakvim ili onakvim. Ne strajkuju oni iz cejfa, ko da je neko do strajka na minusima, za vikend... Niti oni kasne svojevoljno (naravno ima debila, ali velika vecina samo radi svoj posao), nit su krivi sto nemaju vozila, nit su krivi sto se vozila kvare. To su neke stvari na koje radnici mogu uticati samo i iskljucivo strajkom, a to oni i cine.
Što se tiče štrajka, ponavljam, ne može se to ovako uraditi, tu je najveći problem.
- Gradski
#4747 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Šta ova policija radi ?
Ako je tražena asistencija imaju li oni suzavce i šmrkove da rastjreaju tu bandu i pokrene se konačno taj gradski saobraćaj, nema tu čekanja to se odmah riješava ako neće milom onda se može upotrijebiti sva moguća dopuštena sila, pa dići policiju iz drugih kantona sve to rastjerati i pozatvarati.
Ako je tražena asistencija imaju li oni suzavce i šmrkove da rastjreaju tu bandu i pokrene se konačno taj gradski saobraćaj, nema tu čekanja to se odmah riješava ako neće milom onda se može upotrijebiti sva moguća dopuštena sila, pa dići policiju iz drugih kantona sve to rastjerati i pozatvarati.
-
palamuda
#4748 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Za početak ne treba ništa osim dobre marisane onim pijanim idiotima tamo, nisu oni radnika vidjeli na mapi, to su Himzanijini grebatori, likovi koji bi za karton pive rođenu djecu stavili da ih milicija mlati.
Samo sila, dosta je meni više GRAS - a i njihovih šarenih laža o subvencijama i sl. gluposti.
Sjedi i vozi, ako nećeš razguli, ima ko hoće, uvijek su sve i jednu platu dobili, sa zakašnjenjem al su je dobili i to priličnu preko milje svaka. Meni je bivši gazda dužan već deset godina 4.000 km pa nikom ništa.
Samo sila, dosta je meni više GRAS - a i njihovih šarenih laža o subvencijama i sl. gluposti.
Sjedi i vozi, ako nećeš razguli, ima ko hoće, uvijek su sve i jednu platu dobili, sa zakašnjenjem al su je dobili i to priličnu preko milje svaka. Meni je bivši gazda dužan već deset godina 4.000 km pa nikom ništa.
-
The Realist
#4749 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I kako si ti to sada zaključio?stetoskop wrote:
I šta misliš, raspustiti sve radnike, dovesti nove, valjda će oni bit pošteni, a ni slučajno uvesti režim kontrole radnika da se spriječi krađa, kao što se to svugdje u normalnom svijetu radi.
- Gradski
#4750 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovaj je Bašić glupan ono sranje na Ilidži napravio da mora svaki revizor stajati na onom aparatu za kontrolu novca i klikati na svakog putnika da mu otvori onu rampicu.