Slovacka je mogla zabiti Grckoj, a nije htjela, Grcka ide direktno u Brazil, 100 %. BiH će imati crveni u gostima i to je 0.SaNsEo wrote:sinocna utakmica Grcka : Slovacka je pravo cudna , do polovine drugog doluvremena su slovaci imali NULA udaraca u okvir Grckog gola, nisu smjeli rizokovati da nakim slucajem neka frlja nebi usla u goli onda bi im drugarski dogovor propao...
bilo je to i za ocekivati mamu im .....
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- šrilančananin
#4726 Re: Kvalifikacije za SP 2014
- Muhamed Đakmić
#4727 Re: Kvalifikacije za SP 2014
De manite se više ovih teorija zavjere.
Ja stvarno ne mogu da vjerujem da neko misli da je čitav svijet protiv nas
-
salle_eh1986
#4728 Re: Kvalifikacije za SP 2014
nije čitav svijet protiv nasMuhamed Đakmić wrote:De manite se više ovih teorija zavjere.
čitav svijet je protiv malih država od kojih Fifa/Uefa nemaju (financijsku) korist ako one odu na prvenstvo
Još će neko opet početi priču da je svejedno da li na SP/EP igraju CR ili Misimović
- Muhamed Đakmić
#4729 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa marketinški smo mi puno jači od Grka. Njima je najveća zvijezda Samaras, nama Džeko. Ne možeš porediti. A imamo još bitnih i isplativih igrača, Begović recimo. Tako da ni po tome ne bi favorizovali Grke.
- ultima_palabra
#4730 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Još usporedi interesovanje Bosanaca za putovanje na SP sa bankrotiranim Grcima... prvi put na velikom takmičenju plus brojna dijaspora.Muhamed Đakmić wrote:Pa marketinški smo mi puno jači od Grka. Njima je najveća zvijezda Samaras, nama Džeko. Ne možeš porediti. A imamo još bitnih i isplativih igrača, Begović recimo. Tako da ni po tome ne bi favorizovali Grke.
Uostalom, jel nam sviran penal u međusobnom duelu koji je mogao i da ne svira? Ali džaba, paranoja je uzela maha u našem narodu...
- JThomas
#4731 Re: Kvalifikacije za SP 2014
samo što u ovom slučaju nije pitanje CR ili misimović, nego karagunis ili misimović.salle_eh1986 wrote:nije čitav svijet protiv nasMuhamed Đakmić wrote:De manite se više ovih teorija zavjere.
čitav svijet je protiv malih država od kojih Fifa/Uefa nemaju (financijsku) korist ako one odu na prvenstvo
Još će neko opet početi priču da je svejedno da li na SP/EP igraju CR ili Misimović
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#4732 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Grupa B: Od drugoplasiranog nema nista.
Grupa D: Nizozemska je pokazala i ako su vec na SP da igraju za svoje navijace i punom ekipom - zato ocekujem da ce Rumunija uzeti drugi plasman u toj grupi.
Grupa E: Norveska je blago receno jucer deklasirana od Slovenije. Island je trenutno drugi ali tesko da zamislim da ce Norveska reprezentacija dopustiti da zavrse predzadnji u grupi, jer zadnja utakmica Albanije je protiv Cipra. Opet, po drugoj strani Slovenija gostuje u Svicarskoj koja vec ima osiguran plasman na SP tako da je neizvjesno ali dajem od 51% Sloveniji da zavrsi na drugom mjestu.
Grupa F: Rusiji nedostaje 1 boz iz zadnje utakmice protiv Azerbajdzana i nesumljam da su u stanju da ga izbor, zato sam uvjeren da drugo mjesto pripada Portugalu.
Grupa G: Dajem BiH 49% sansu da ce zavrsiti na drugom a Grckoj 51%. Ne iskljucujem mogucnost iznenadjenja u zadnjem kolu.
Grupa H: Boj za drugo mjesto je manje vise osiguran tj. u korist Ukraine, osim ako zadnju utakmicu u gostima prokockaju porazom protiv reprezentacije San Marina.
Grupa D: Nizozemska je pokazala i ako su vec na SP da igraju za svoje navijace i punom ekipom - zato ocekujem da ce Rumunija uzeti drugi plasman u toj grupi.
Grupa E: Norveska je blago receno jucer deklasirana od Slovenije. Island je trenutno drugi ali tesko da zamislim da ce Norveska reprezentacija dopustiti da zavrse predzadnji u grupi, jer zadnja utakmica Albanije je protiv Cipra. Opet, po drugoj strani Slovenija gostuje u Svicarskoj koja vec ima osiguran plasman na SP tako da je neizvjesno ali dajem od 51% Sloveniji da zavrsi na drugom mjestu.
Grupa F: Rusiji nedostaje 1 boz iz zadnje utakmice protiv Azerbajdzana i nesumljam da su u stanju da ga izbor, zato sam uvjeren da drugo mjesto pripada Portugalu.
Grupa G: Dajem BiH 49% sansu da ce zavrsiti na drugom a Grckoj 51%. Ne iskljucujem mogucnost iznenadjenja u zadnjem kolu.
Grupa H: Boj za drugo mjesto je manje vise osiguran tj. u korist Ukraine, osim ako zadnju utakmicu u gostima prokockaju porazom protiv reprezentacije San Marina.
- fortaleza
#4733 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Dobit će ih Grci 1:0.Bosanski_kralj wrote:Ma kiksaće Grci protiv Lihtenštajna.
- Meho Kodro
#4734 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Mila Horvat nemilosrdno 'izrešetala' Igora Štimca
http://sportski.net.hr/nogomet/reprezen ... ora-stimca
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4735 Re: Kvalifikacije za SP 2014
jao kloca...zijani kod kuće ključnu tekmu s kojom ulazi u borbu za prvu poziciju protiv direktnog protivnika i on i dalje gusla li guslaMeho Kodro wrote:
ovo je Maminjova škola uz koju samo ide ona Čorbina pjesma " ja imam svoj mali svet i oko njega kineski zid"
utorak je zicer igrati keca na škote, a ako ovoga ne nogiraju nemaju šta tražiti u baražu
-
mistek
#4736 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Iako nije tema, je li ono novembarska lista validna za izvlačenje grupa u kvalifikacijama za Euro 2016?
S obzirom da će vjerovatno kvalifikacije igrati 53 reprezentacije, vjerovatno će biti 9 grupa (idu prve dvije i najbolja trećeplasirana, a ostale s 3. mjesta u baraž), što znači 6 jakosnih skupina. Nažalost, ako dobro računam, naše šanse za prvu skupinu ne postoje, a u drugom šeširu bi s nama trebali biti (i automatski ih izbjeći u žrijebu): Hrvatska, Francuska, Ukrajina, Belgija, Švajcarska, Danska, Češka Republika i Turska/Mađarska.
Zanimljivo, Poljska će biti 4. jakosna, kao i Latvija recimo, a Island ima još teoretsku šansu da pređe tu. Inače su 5.
S obzirom da će vjerovatno kvalifikacije igrati 53 reprezentacije, vjerovatno će biti 9 grupa (idu prve dvije i najbolja trećeplasirana, a ostale s 3. mjesta u baraž), što znači 6 jakosnih skupina. Nažalost, ako dobro računam, naše šanse za prvu skupinu ne postoje, a u drugom šeširu bi s nama trebali biti (i automatski ih izbjeći u žrijebu): Hrvatska, Francuska, Ukrajina, Belgija, Švajcarska, Danska, Češka Republika i Turska/Mađarska.
Zanimljivo, Poljska će biti 4. jakosna, kao i Latvija recimo, a Island ima još teoretsku šansu da pređe tu. Inače su 5.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4737 Re: Kvalifikacije za SP 2014
23 February 2014 je izvlaka
a evo šta kažu
a evo šta kažu
sad je pitanje jel kraj sada u oktobru ili je kraj po okončanju baraža u novembru?53 teams will chase 23 finals places to join hosts France. The seeding pots would be formed on the basis of the UEFA national team coefficients, finalised after the completion of 2014 World Cup qualification, with the Euro 2012 champions automatically top seeded.
- fantom slobode
#4738 Re: Kvalifikacije za SP 2014
To tebi kompleks od Grcke ostao kad poslase tvoju reprezentaciju u baraz.šrilančananin wrote:Slovacka je mogla zabiti Grckoj, a nije htjela, Grcka ide direktno u Brazil, 100 %. BiH će imati crveni u gostima i to je 0.SaNsEo wrote:sinocna utakmica Grcka : Slovacka je pravo cudna , do polovine drugog doluvremena su slovaci imali NULA udaraca u okvir Grckog gola, nisu smjeli rizokovati da nakim slucajem neka frlja nebi usla u goli onda bi im drugarski dogovor propao...
bilo je to i za ocekivati mamu im .....
- bingov buraz
#4739 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kako gleda Vlaovica dusmanski a pri tom je Vlaović manje kritičan prema njemu nego što je on bio prema Biliću.Meho Kodro wrote:
- BackInBlack
#4740 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Da te odma razocaram ...Muhamed Đakmić wrote:Pa marketinški smo mi puno jači od Grka. Njima je najveća zvijezda Samaras, nama Džeko. Ne možeš porediti. A imamo još bitnih i isplativih igrača, Begović recimo. Tako da ni po tome ne bi favorizovali Grke.
njima je najveca zvijezda Adidas ...
adidas je mnogo jaci marketinski nego legea.
Last edited by BackInBlack on 12/10/2013 15:29, edited 1 time in total.
- SaNsEo
#4741 Re: Kvalifikacije za SP 2014
jebo ti ovog Vlaovica ima "muda" da laprda dok je tekma u tjeku i kad je sa Milom u studiu a "prepao " se na kraju intervijua i nije smio ni pitanje postaviti StimcuMeho Kodro wrote:
"bingov buraz" vidis da ga je Igor sledio pogledom i da ovaj nije smio ni da pisne "i vlaovica bi Dzeko sad mogo nazvat misom"
- cyprus
#4742 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nije dugo trebalo da se potegne priča: ''svi nas mrze zato što smo muslimani''Havatar wrote:Da u nekoj utakmici protiv naseg konkurenta igra Turska ili Albanija oni bi odigrali u nasu korist , u svim ostalim slucajevima nema sansebingov buraz wrote:Mozemo je mi potiskati ali kad vidim one grcke nafakase koliko srece imaju tacno me strah uhvati.
Fakat je li kad ijedna reprezentacija odigrala u nasu korist kad nam je trebalo za prolaz,celavi nacisti danas pa u kosarci je svjeze Crna Gora u jednoj i Makedonija u drugoj utakmici na evropskom nedavno
- SmokingMan
#4743 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nikako da provarim onaj auto-gol 
- JThomas
#4744 Re: Kvalifikacije za SP 2014
šta bi neko pomislio da posluša ovo štimčevo obraćanje a da ne zna rezultat utakmice?
ja bi pomislio - neko ko je skroman i kulturan u pobjedi, razvalio ali se ne kurči
ja bi pomislio - neko ko je skroman i kulturan u pobjedi, razvalio ali se ne kurči
- Havatar
#4745 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Treba biti isti i u pobjedi i u porazuJThomas wrote:šta bi neko pomislio da posluša ovo štimčevo obraćanje a da ne zna rezultat utakmice?![]()
-
PeppermintSA
#4746 Re: Kvalifikacije za SP 2014
JThomas wrote:šta bi neko pomislio da posluša ovo štimčevo obraćanje a da ne zna rezultat utakmice?![]()
- Logovan
#4747 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Vjerovatno...fortaleza wrote:Dobit će ih Grci 1:0.Bosanski_kralj wrote:Ma kiksaće Grci protiv Lihtenštajna.![]()
Da im hoće Lihtenštajn zabiti gol u 92. minuti za izjednačenje ili čak poraz, da vide kako je primati golove u zadnjim sekundama.
- Edin H.
#4748 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Dobra vijest, nema sukoba izmedju igraca i STOZERASaNsEo wrote:jebo ti ovog Vlaovica ima "muda" da laprda dok je tekma u tjeku i kad je sa Milom u studiu a "prepao " se na kraju intervijua i nije smio ni pitanje postaviti StimcuMeho Kodro wrote:
"bingov buraz" vidis da ga je Igor sledio pogledom i da ovaj nije smio ni da pisne "i vlaovica bi Dzeko sad mogo nazvat misom"
- fortaleza
#4749 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Mediji nagađaju da Modrić i "veliki vođa" nisu baš u dobrim odnosima. 
- shbc
#4750 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Velikosvjetska zavjera protiv Bosne i Hercegovine na djelu! Mrze nas Grci, Slovaci, FIFA, UEFA, Blatter, Platini i Obama. Sve se radi samo da mi ne odemo u Brazil. Vjerovatno ce nam jos dati 3 crvena i ponistiti 2 gola u Litvaniji. Adidas gura svoje reprezentacije, malo mu se plasira, sta li. Prvi preduslov za plasman su Adidas dresovi. Takodjer, Platini, onako francuski mrzi muslimane, pa i on radi sve sto je u njegovoj moci da nas sjebe. I sa finansijskog aspekta su bolji Grci. Bolje bankrotirana nacija koja i nema neko interesovanje da ide dole u velikom broju, nego ova napacena koja ce dati zadnji dinar da bude dole, i vjerovatno biti jedna od najbrojnijih. Na razumijete vi to. Rizik, biznis, iluminati i masoni.