FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Reglan

#4726 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Reglan »

Jesam ja jedini koji je plakao u busu,jebem ti dan i nepravdu :x
JThomas

#4727 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by JThomas »

JOSEF K wrote:Kao laik mogu primjetiti da mi imamo igrace koji ne mogu igrati protiv bunkera. Imamo samo jednog spica, za svakog protivnika ista igra isti tim. Fale nam najmanje dvojica igraca. Moja vizija (u skladu sa mogucnostima) Bandovic-Belosevic-Tatomirovic-Dupovac-Torlak-Sesar-Huseinovic-Suljic-KOJASEVIC-SKORO-Hadzic. Znam da je ovo mastanje al nam trebaju dvojica (naglasenih) igraca tog tipa. Treba nam "hilti" masina za razbijanje odbrana. Protiv Levskog smo mogli igrati svoju igru jer oni preuzimaju rizik ali ekipe koje nama prepustaju tu ulogu vazda mas naguze.
e, 80 minuta si igrao protiv bunkera, a došao si sa vođstvom. a gol primio iz kontre.

u tom grmu leži zec...
amoninan

#4728 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

JThomas wrote:pa brate, kako je onda jović uzeo bugarina, tako je sad đetić njega, na skroz istu foru.

ja bih na vašem mjestu pričekao prije tjeranja jovića.

Ma vidi, ja idalj emislim da on nije loš trener. Nadigrao nas je gotovo svaki put u prošlosti, i pod Musemićem i pod ovim i pod onim. Ali u ovoj situaciji ne vidim drugo riješenje iz više razloga. Ovo su situacije u kojima puca na relaciji trener-igrači, gubi se međusobno povjerenje - ako se mogu pogledati danas u oči ubij me...
Mislim da je promjena trenera neophodna, da se prodrma ekipa, nova energija unese u ekipu i krene u novi početak.
pored toga, s obzirom da nije ispunio dato obećanje nema više ni podršku među navijačima, samim tim ni ekipa u cjelosti nema podršku. mora ići jednostavno...
Zavatoni

#4729 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Zavatoni »

amoninan wrote:
JThomas wrote:pa brate, kako je onda jović uzeo bugarina, tako je sad đetić njega, na skroz istu foru.

Ma vidi, ja idalj emislim da on nije loš trener. Nadigrao nas je gotovo svaki put u prošlosti, i pod Musemićem i pod ovim i pod onim. Ali u ovoj situaciji ne vidim drugo riješenje iz više razloga. Ovo su situacije u kojima puca na relaciji trener-igrači, gubi se međusobno povjerenje - ako se mogu pogledati danas u oči ubij me...
Mislim da je promjena trenera neophodna, da se prodrma ekipa, nova energija unese u ekipu i krene u novi početak.
pored toga, s obzirom da nije ispunio dato obećanje nema više ni podršku među navijačima, samim tim ni ekipa u cjelosti nema podršku. mora ići jednostavno...
I tako svakih 6 mjeseci...kao i ostale neozbiljne ekipe BH lige.

Joviću je ovaj dvomeč sa Zetom svakako veliki minus, i ne kažem da ne treba staviti upitnik nad njim, ali je prerano za smjena.

Njemu uprava treba da zada cilj Sarajeva do polusezone...a to mora da bude prvo mjesto ili eventualno drugo (uz minimalni zaostatak)...ako ne ostvariš, sam se pokupi i idi...
miki.ba

#4730 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by miki.ba »

Zavatoni wrote:
amoninan wrote:

Joviću je ovaj dvomeč sa Zetom svakako veliki minus, i ne kažem da ne treba staviti upitnik nad njim, ali je prerano za smjena.

Njemu uprava treba da zada cilj Sarajeva do polusezone...a to mora da bude prvo mjesto ili eventualno drugo (uz minimalni zaostatak)...ako ne ostvariš, sam se pokupi i idi...
Budimo realni to je neostvarivo. Moje mišljenje je da trener rijetko može biti krivac za lošu igru svojih igraca u jednoj tekmi.
Jvoić već ima niz loših igara zeta, celik, zeta tako da bi trebao ici.
armin071

#4731 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by armin071 »

-LIBERO- wrote:Dobro ljudi, smirite tenzije.

Ja shvatam osjecaje i da je sve sada uzburkano, isti sam takav, ali mislim da treba stati na loptu pa onda hladne glave i sa manje emocija skontati sta nam je dalje.

Mada, bas se pitam sta imaju u glavama, koja su im razmisljanja, ovi nasi iz uprave i koji su im sljedeci koraci.
Pa to i jest belaj. Pola tima ti razmišlja o ino angažmanima. Zato i jesu sinoć onako "igrali". "Divovi" a ispali od Zete?? Ja da sam na njihovom mjestu od sramote ne bi mjesec dana izlazio u grad. Ali zaboli njih evropski velikani se polomiše za njima, svi su potencijalni A reprezentativci ali opet ne mogu da pobjede jebenu Zetu. Ah da kako da zaboravim "sir Jovića". Pa volio bih da čujem kakva je sinoć bila njegova taktika jer ono što sam gledao se ne bi moglo nazvati nikakvom taktikom??
tataćusak

#4732 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by tataćusak »

Jović obećao pley off, Jović slagao, Jović alahimanet - ali sam da podnese ostavku.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4733 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Jovicu ovo nije ni jedini ni rijetki kiks. Ja sam bio jedan od onih koji su se obradovali njegovom dolasku. Ja sam bio jedan od onih koji su ga do zadnjeg momenta branili. Ali Jovic iz utakmice u utakmicu pravi strukovne greske i propuste.

Nije greska izgubiti od protivnika, ali je greska ispasti zbog nesposobnosti prilagodjavanja formacije razlicitim izazovia od razlicitih protivnika.

Ovo je Jovicev poraz, u najvecoj mjeri. I ne samo ovaj...ima ih vise, u tome i jeste fazon.
frngla

#4734 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by frngla »

1946-1987 wrote:I sad kad izgubimo (ako) i od rudara, koliko će biti ljudi na Hasetu protiv Gradine? Ne smijem i zamisliti.
Kako posiješ, tako ti se vrati ;-)
amoninan

#4735 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Zavatoni wrote:
amoninan wrote:

Možda griješim, ali sam poprilčno siguran da njegov ostanak može biti samo kontraproduktivan.
hepekcina

#4736 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by hepekcina »

JThomas wrote:zbog te dvije utakmice, k'o što rekoh, ja bih ipak sačekao sa tjeranjem. jer su odigrane taktički vrhunski, protiv jače ekipe.
prvenstvo se osvaja na malim ekipama a ne na jakima...u prošloj sezoni je Sarajevo standardno bilo grozno protiv malih timova
Reglan

#4737 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Reglan »

Kakav muk,tisina ne mogu sebi da dodjem.Osjecam da ludim.
Artest

#4738 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Artest »

ja ne znam kako su otpad-igarci poput sunjevarica dosli u fk sarajevo? on, zlatkovic i tatomirovic su zesce smece..a citam da su ovog tatomirovica produzili na 3 g., valjda u strahu da ga neko ne preotme koliko je dobar...

asmir suljic je kokos bez mozga...daj boze sceri da se prodas u tursku ili cesku...to ti je plafon. od 5 solucija na terenu, mozete biti sigurni da ce asmir odabrti najgoru. lose donosenje odluka...najcesce

hadzic je najlimitiraniji napadac, poslije lazara popovica, kojeg sam gledao...ono izvlacnje sinoc na stranu a la t. henry, dijelovalo je tragikomicno...covjek ne moze pretrcat puza, refleksi ko u mrtva konja (sansa u 45-oj)

debelog trebate prodat dok je jos vruc...200.000 eura je ponuda koju ne bi trebalo odbit...seljacic je i sinoc pokazao kakav je seljacic...mislim da on i ne pomislja da smrsa. sad mu je dobro...ali pitanje je koliko ce ga naviajci tolerisat ako nasatvi sa stavom c. ronalda

mislim da ce posjeta na kosevu rapidno opasti, kao i na grbavici nakon blamaze s mariborom...sarajevo je imao sansu desetljeca, ali su se pokazali kao jako neozbiljan klub...prodaja dva rezervna napadaca tome svjedoci
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4739 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

arshavin wrote:Kakav muk,tisina ne mogu sebi da dodjem.Osjecam da ludim.
A sta da ti (nam) kaze bilo ko?

Ovo je jedno od TOP 3 razocarenja od kada pratim Sarajevo, a to je vec par decenija.

Nevjerica i muk....i to je to.
Zavatoni

#4740 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Zavatoni »

Ali isto tako Jović je zaista maestralno postavio taktiku protiv levskog u obje utakmice...problem jeste ta jednosmjernost i što je sa istom igrom/taktikom išao na Zetu...gdje ga je Vešović lopatom uzeo.

Siguran sam da Jović nije rekao da napadaju kada smo fasovali gol...mislim da je ono isključivo ponijelo igrače na osnovu one Saidove šanse i medijskog uzdizanja igrača i proglašavanja Zete za 'kantu za nabijanje'...

Prvi bih ja volio vidjeti Husrefa na klupi Sarajeva, ali mislim da Jović treba da ostane do zime...inače se ni po čemu ne razlikujemo od Borca, Širokog i ostalih ekipa koji trenere mjenjaju na mjesečnoj bazi.

Ako je već Jović greška, onda odgovornost treba da snosi i onaj koji je tu grešku uzrokovao, a to je uprava koja ga je odabrala...a skoro svi se još uvijek slažemo da uprava radi solidan posao.
Pitarrr82

#4741 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Zavatoni wrote:Ali isto tako Jović je zaista maestralno postavio taktiku protiv levskog u obje utakmice...problem jeste ta jednosmjernost i što je sa istom igrom/taktikom išao na Zetu...gdje ga je Vešović lopatom uzeo.

Siguran sam da Jović nije rekao da napadaju kada smo fasovali gol...mislim da je ono isključivo ponijelo igrače na osnovu one Saidove šanse i medijskog uzdizanja igrača i proglašavanja Zete za 'kantu za nabijanje'...

Prvi bih ja volio vidjeti Husrefa na klupi Sarajeva, ali mislim da Jović treba da ostane do zime...inače se ni po čemu ne razlikujemo od Borca, Širokog i ostalih ekipa koji trenere mjenjaju na mjesečnoj bazi.

Ako je već Jović greška, onda odgovornost treba da snosi i onaj koji je tu grešku uzrokovao, a to je uprava koja ga je odabrala...a skoro svi se još uvijek slažemo da uprava radi solidan posao.

A ne moze Jovic reci nekome da se vrate, ono da se malo "drekne"... :dance:
Smail Aga

#4742 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

-LIBERO- wrote:Jovicu ovo nije ni jedini ni rijetki kiks. Ja sam bio jedan od onih koji su se obradovali njegovom dolasku. Ja sam bio jedan od onih koji su ga do zadnjeg momenta branili. Ali Jovic iz utakmice u utakmicu pravi strukovne greske i propuste.

Nije greska izgubiti od protivnika, ali je greska ispasti zbog nesposobnosti prilagodjavanja formacije razlicitim izazovia od razlicitih protivnika.

Ovo je Jovicev poraz, u najvecoj mjeri. I ne samo ovaj...ima ih vise, u tome i jeste fazon.
Ma,otjerati ga ,bez velike price. Neko mora platiti ceh za neuspjeh. On je najmanje potreban a najvise kriv ionako. Da je karakter vec bi ponudio otkaz-neopozivi.
Sa ovom ekipom,koju imamo,jasno je da cemo dobiti vecinu domacih tekmi protiv 'malih' klubova,kao i nesto bodova protiv 'malih' klubova u gostima ,sto ce nam donijeti 3-4 mjesto,sa Jovicem ili sa bilo kim drugim. Tako da nema razloga da ga zadrzavamo. Nama ,inace treba dobar,jak,skup trener na duzi rok od 2-4 godine sa precizno zacrtanim planom rada i rezultatima koji se u tom periodu moraju postici a Jovic je potrosni materijal,kolateralna steta.
Artest

#4743 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Artest »

Warhead wrote:Dragi sugradjani. Zao mi je sto se nervirate oko fudbala. Moje je misljenje da bi dekretom trebalo zabraniti ovu vrstu sporta u BiH. Do sada se dokazalo da bi bilo pametnije resurse i energiju usmjeriti u nesto drugo jer za ovo nismo stvoreni. Uvijek fali nesto malo i nikad nismo makli dalje od svoje mahale. Kako klubovi, tako i reprezentacija. Odkako je BiH dobila priznaje prije dvadeset godina. Dakle, pametnom dosta. Treba znati kad povuci liniju i odustati. :run:
podrazavam...jedsnotavno, mi smo najgora sportska nacija u evropi

samo bih pohvalio Ivana Sesara...momak ima ono sto nema vecina igraca sarajeva...MOZAK
zasluzen poziv u A repku...koja ce nas takodjer osramotit uskoro :D
Unbelievable

#4744 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Unbelievable »

Nije to toliko sto je Sarajevo ispalo koliko cinjenica da ce se ovakva prilika tesko ponoviti....Dobili smo ekipu protiv koje se moralo bolje odigrati. Kada se jos uzme u obzir da je i protiv Celika bila slicna igra, ostaje samo nada da ne nastave istu tokom citave sezone... :roll:
Donau

#4745 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Donau »

Kako je sinoć veseliji povratak mogao biti, samo da smo ozbiljnije odigrali. A ne onakva tišina...

Jović je obećavao play-off i nije to obećanje ispunio. Šta sada?
-LIBERO-
Čiča Gliša

#4746 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Sada kada hladnije glave malo vise razmislim, mi smo fakticki ispali onog momenta kada nismo uspjeli materijalizovati jos jednim golom onih 30 minuta sa igracom vise na Kosevu.

Sve ovo drugo stoji. I kiksevi odbrane i neracionalno donesene odluke u i oko sesnesterca kada smo u napadu..ali kapitalni momenat je bilo tih 30setak minuta sa igracem vise na Kosevu.
zlajapravaraja

#4747 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by zlajapravaraja »

VfB Stuttgart, PSV Eindhoven, Steaua Bukarest, PAOK Saloniki, Dnipro Dnipropetrowsk i...pazi sad: KRC Genk su MOGUCI protivnici koji su nam izmakli.

Nista spektakularno.
Last edited by zlajapravaraja on 10/08/2012 13:26, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#4748 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

zlajapravaraja wrote:VfB Stuttgart, PSV Eindhoven, Steaua Bukarest, PAOK Saloniki, Dnipro Dnipropetrowsk i...pazi sad: KRC Genk su protivnici koji su nam izmakli.

Nista spektakularno.

Osim dobre love za TV prava...
zlajapravaraja

#4749 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by zlajapravaraja »

Pitarrr82 wrote:
zlajapravaraja wrote:VfB Stuttgart, PSV Eindhoven, Steaua Bukarest, PAOK Saloniki, Dnipro Dnipropetrowsk i...pazi sad: KRC Genk su protivnici koji su nam izmakli.

Nista spektakularno.

Osim dobre love za TV prava...
Ma tjesim se nekako covjece :|
north

#4750 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

Nema šta, apsolutna greška trenera je prevelika otvorenost od prve minute, lijepo je kad ekipa tome teži, to i jeste draž fudbala, za gol više jel de, ali kad imaš pravu ekipa koja to ZNA igrati u SVAKOJ situaciji...Jednostavno, nije bilo potrebe od prve minute za onolikom otvorenošću, jer su oni ti koji su morali napasti, a na kraju ljudi na svom terenu daju ti gol iz kontre, gdje kompletna zadnja linija se uopšte ne nalazi na našoj polovici, svi krenuli junački u njihov šesnesterac kod našeg prekida da se proslave...Naivno naivno, malo je reći...i naravno da je to propust trenera....zašto kod prekida nisu ostala oba štopera na našoj polovici koja bi udvajala njihovog isturenog napadača ko što se uvijek radi..ZAŠTO?????.......koliko god je njegova zasluga i uspjeh protiv Levskog, to je i njegov odgovornost sinoć, a što je najtužnije nije prvi put, a zna se kakvo je povjerenje uživa/o kod većine..

Sad molimo boga da Zeta ne izvuče Liverpul ili tako nekoga atraktivnog, da još više ne bi pojeli svoja muda, nego kakkve gadne rumune ili ukrajince...nije naravno utjeha, ali eto....

Kakvu šansu mi propuštamo jebo te...tuga golema....
Post Reply