Kosuljica od 12,7 eksplozivni

Za razliku od tebe mene nije nijedan pogodio tada samo sto su me okupali geleri kako su prstali okolo
Ps ima jos 13 ovako sto manjih vecih .... i metak koji je sam isplivao

славянин wrote:Ajd kad stavljamo![]()
Kosuljica od 12,7 eksplozivni
Za razliku od tebe mene nije nijedan pogodio tada samo sto su me okupali geleri kako su prstali okolo-
Ps ima jos 13 ovako sto manjih vecih .... i metak koji je sam isplivao

Dozer wrote:Zao mi je, iskreno. A, vjeruj mi na rijec, ni on se nije borio za ovo sto imamo i zivimo danas. Ali nije tema, pa necemo dalje o ovome. Ako te zanima bilo sta, slobodno na PP.
Zao mi te je, od srca!klosar pravi wrote:Da nekoliko dana nakon što sam rođen
Brate moj, negdje sam na ovim forumskim bespucima vec pisao o tome.Dozer wrote:A bili su dobi i oni Dobrinjski golubovi...dok ih je bilo... Dvije pumpe, jedna na balkno druga u prizemlje, pola kriske hljeba i - pipipip... onda bum-Bum!, 10-15 komaTa se nafata, u lagao u serbu, pa u rernu
Jes' da je sitna sacma medju zubima ponekad kvarila uzitak, al' jbg... Varili smo i sacmu, a onda pucale wc solje
Mozda je bio eksplozivni sa kratkim sporogorecim fitiljem.Dozer wrote:Eeee, moj Hamza... Koliko i sta danas imas od drzave i SDA za sve to...
@Ramzes
Vjeruj mi da je ovo sve ovako. 33 godine zivota sam u tome
Aerodromsko?Dozer wrote:Bilo je interesantno na toj D1 tog juna '92.
Nakon prvih par dana i kvalitetnog prorjedjivanja njihovih redova koje odradismo (bilo je ocigledno da nisu ocekivali pucanje, pa se zadali u praznjenje stanova), sve se stisalo i preslo se na povremeni lov.
Sjecam se jednog jutra, s kaficom tabirim park i redom sve prozore koje vidim, a onda odjednom ugledam facu na prozoru, na nekih 150m. Ali mi nekako cudna bi, pa se malo zagledam i skontam da vidim odraz face s bradom - u ogledalcetu ne vecem od 15x15cm.
Sreco je montirao ogledalce na stok prozora tako da je okrenuto prema nasoj liniji, a on se zavalio u kontru, nama okrenut ledjima, i iza zida, i na ogledalce osmatra.
A ja, kloc, umjesto da sprasim njega kroz zid od siporeksa, opletem mu ogledalce Skroz smetnuo s uma da je zid od siporeksa
Prijatelju, imam to da me zovnes na kafu, uzmes moju kutiju od cvika, stavis u nju 100 KM i poslije kafe ja kao sumanut trcim u apoteku da kupim lijekove.Dozer wrote:Eeee, moj Hamza... Koliko i sta danas imas od drzave i SDA za sve to...
Šteta,u tebe sam se najviše pouzdao ..Dozer wrote:Jok ja...
Da, bio sam u Jablanici. Cuo sam za Oko sokolovo, ali ga nisam upoznao. Upoznao Akrepe, Kozake, Nihad mi namarisao jednog diverzanta, zasluzeno ...valjuga wrote:A jestel čuli za Avdu K. poznatijeg poslije bitke na Bokševici protiv HVO i HV-a?
Čovo je iz Jablanice.