Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
5 0 5

#4726 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 5 0 5 »

@photo&video:

Lako je bilo zarađivati kad je SDA bila pretplatila svaku državnu kancelariju i mišiju rupu na Avaz od '93. pa sve do juče. Pare su kapale i mislio je Šćepo da ih nikad neće nestati. Velika firma košta kad ne radi, a to mu se upravo desilo kad je okrenuo leđa SDA-u (ili SDA okrenula leđa njemu), kako god. Pored toga progledali su mu kroz prste bezbroj puta oko utaje poreza i pranja novca, kako kaže Bakir Izetbegović, "po zakonu"! "Ko drugom jamu kopa..." i "ko s đavolom tikve sadi..." a pogotovu "KO VISOKO LETI!"

Radončić je mali četnički petokolonaški pimpek koji može (još neko vrijeme) sa svojih фалуснix simbola gledati Sarajevo dok ne dođu po njega, kao ko nekad kad su poslali po Mušana Topalovića, npr.
Osim, ako nema neki skriveni džoker, s kojim bi izašao kad zagusti (ali to bi me jako iznenadilo, moram reći). Nije on toliki kalibar, pa taman da je na pamet naučio cijelu Encyclopaedia Britannica s kojom se slika u pozadini.
Gandalf

#4727 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gandalf »

nemojte mi napadat na fahrA - čovjek je oformio stranku pod nazivom za bolju budućnost BiH a nakon toga ulazi u koaliciju s dodom koji državu negira na svakom koraku - to je smišljena akcija fahrA da se kao trojanac ubaci u neprijateljske redove i zavadi ove secesioniste - to je Mission Impossible X : FahrA's Outbreak :lol:
picek

#4728 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by picek »

fahro je uplitanjem u politiku upucao sam sebe u nogu.

i sad ovim zajednickim onaniranjem sa dodikom; jos mu je preostalo samo da se upuca u glavu ;-)
5 0 5

#4729 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 5 0 5 »

bosaurin wrote:Zar taj Radončić nije bio ozbiljan kandidat za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i u tijesnoj utrci ga je pobijedio Izetbegović?
Nije! Niko nije predviđao njegovu pobjedu osim Avaza.
convict

#4730 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:39, edited 1 time in total.
nikad_vise

#4731 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

splavar šime wrote:Problem svih onih stranaka koji kritiziraju Platformu SDP-a je taj što ih je strah približiti se Europskim standardima i Europskoj integraciji pošto nebi mogli više manipulisati nad svoim narodima sa viječitom pričom o nacionalnim interesima i ugroženosti tih istih. Ako se približe Europskim standardima i onome što Europa zahtijeva onda bi se skoro svi vođe tih stranaka i većina njih našli u istoj sudbini kao Sanader, a dok god mogu na nacionalnim i samo njima poznatim bajkama i pričama hipnotisani narod držati pod njihovom kontrolom oni će se i dalje bogatiti i prati novac koji će prebacivati u inizemne banke.Svi se oni plaše pravde i sudstva, pa zbog toga svim snagama zajednički žele ukinuti sve što ima sa pravdom i objektivnim sudstvom jer u protiv njihova zajednička pijesma i himna bi bila ona ista koju pjeva sada Sanader a to je: Mala soba 3 sa 3 !
ajd konkretno gdje fahrudin kritizira platformu?
nikad_vise

#4732 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Gandalf wrote:nemojte mi napadat na fahrA - čovjek je oformio stranku pod nazivom za bolju budućnost BiH a nakon toga ulazi u koaliciju s dodom koji državu negira na svakom koraku - to je smišljena akcija fahrA da se kao trojanac ubaci u neprijateljske redove i zavadi ove secesioniste - to je Mission Impossible X : FahrA's Outbreak :lol:

to što ulazi u koaliciju sa doikom je u interesu bošnjaka,ako je vjerovati avazu
ma jok..interes bosnjaka je samo ako u vlasti ucestvuje SDP,a sve ostale stranke nemaju legitimitet i automatski su izdajnici..ajd ne baljezgaj majke ti..
nikad_vise

#4733 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

zulfo wrote:
Fahro je poltron Miškovića koji nastavlja sa idejom Slobodana Miloševića (ako je nemožemo vojno dokrajčiti možemo ekonomski poklopit)
Neka Fahro u avazu piše pozitivno(veliča ga) o Dodiku a RS sve dublje i dublje tone u finansijski krah.
Fahro je sad imao 12% glasova i više se nikad to neće ponoviti taman kad bi i bili vandredni izbori.

Avaz je kako rekoše sve tanji
..Dnevni avaz je medij koji treba da objavljuje sve i svasta a da takodje u njemu ima pravo da se oglasi i dodik i svaki drugi politicar..pa covjek se ovim probija na prostor cijele BIH..danas sutra ce ljudi poceti i u RS u sve vecoj mjeri da uzimaju novine i njemu praviti profit..jedno je pisanje avaza drugo je politika..ovo me podsjeca na ono kad demokrat na B92 ktitikuje olju zasto dovodi i prestavnike radikala u emisiju pa mu zena lijepo kaze da ljudi imaju pravo cuti i drugu stranu sta misli..mani jednoumlja..
nikad_vise

#4734 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

leffe wrote:A bogami, i stranka ima problema. Nakon pocetnog entuzijazma, sada cesto ne uspijevaju ni da okupe kvorum na opstinskim sastancima.
opstinski sastanci se jos nisu ni odrzavali..u slucaju da se odvija neka bitnija aktivnost il posjeta nekoj ugrpzenoj porodici i slicno pretezno ide predsjednik opstinskog odbora SBB.osim toga opstinski odbori trenutno i nemaju neku odredjenu potrebu da se sastaju jer se politika odvija na mnogo visem nivou..

al et da ti izadjem u susret daj mi konkretno reci koji jos problem stranka ima nakon pocetnog entuzijazma? :mrgreen:
nikad_vise

#4735 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

dragan a wrote:"jel ovo istina "

Radončić radi za finansijere Miloševića

Partneri Fahrudina Radončića, vlasnika „Avaza", u rušenju investicija u FBiH su Miroslav Mišković, jedan od finansijskih stubova režima Slobodana Miloševića te Vojin Lazarević, jedan od finansijera stranke bivšeg srbijanskog premijera Vojislava Koštunice... Cilj koji želi postići Fahrudin radončić je sasvim jasan: blokirati i srušiti najveće poslijeratne investicijske projekte u FBiH za račun ekonomskih i političkih interesa njegovih partnera iz Srbije i Republike Srpske. Početak Radončićeve kampanje protiv investicionih projekata koji trebaju biti realizirani koincidira s pokušajem njegovih poslovnih partnera da pod pritiskom „Dnevnog avaza" stvore uslove koji će Miroslavu miškoviću, Vojinu lazareviću i Vuku Hamoviću omogućiti monopol i preprodaju tržišnih viškova struje Elektroprivrede BiH.

Ovo je „San" objavio 23. januara 2008. godine postavljajući pitanje hoće li građani Sarajeva svojim parama platiti put do Radončićevog i Miškovićevog tornja?

Radončić je dva i po mjeseca nakon objavljivanja tog teksta tužio izdavača „Sana" i glavnog i odgovornog urednika uz odštetni zahtjev od 10.000 maraka navodeći da se radi o kleveti i da su mu naneseni duševni bolovi.

Općinski sud u Sarajevu jučer je donio presudu kojom je Radončićev tužbeni zahtjev u cjelosti odbijen i on je obavezan da u roku 30 dana pod prijetnjom prinudnog izvršenja nakonadi tuženim troškove parničnog postupka u iznosi ud 2.527,20 maraka. U obrazloženju presude se kaže da „San" svojim tekstom nije oklevetao Radončića.
jel ovo objavio i jedan relevantan medij osim ovog toalet papira od novine :D
hercegovac_pravi

#4736 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by hercegovac_pravi »

SARAJEVO 05. 01. 2011
PRESS RS
INTERVJU... FAHRUDIN RADONČIĆ, PREDSEDNIK SBB BIH
Pravimo vlast sa Dodikom i bez SDP i SDA
Vlast u BiH mogu da formiraju SBB, SNSD, SDS, SBiH i dva HDZ-a. Zbog maksimalističkih zahteva Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića, zemlja je sve bliže definitivnom raspadu, a to ni na koji način nećemo dozvoliti

BiH ne sme propasti... Fahrudin Radončić ističe da će učiniti sve da spreči raspad zemlje
Fahrudin Radončić, predsednik Saveza za bolju budućnost BiH, kaže da je lako moguće da vlast u BiH formiraju njegova partija, SNSD, SDS, Stranka za BiH i dva HDZ-a. On tvrdi da bi upravo takva koalicija otklonila opasnost od raspada zemlje!
Radončić je u razgovoru za Press RS optužio SDP i SDA za neodgovorno vođenje politike i stvaranje nezadovoljstva kod hrvatskog naroda, koji će zbog maksimalističkih zahteva Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića biti sve bliže ostvarenju cilja o stvaranju trećeg entiteta!
- Do 10. januara, kada je zakazan novi sastanak predstavnika političkih stranaka u Sarajevu, trebalo bi da bude jasno ko će formirati novi Savet ministara BiH - jasan je Radončić.
Mislite li da je to realno?
- Vlast u BiH mora da se formira što pre. Ako to odmah ne uradimo, predstoje nam mnogi problemi. Novu vlast čeka mnogo posla i tu prvenstveno mislim na neodložne kontakte s predstavnicima međunarodne zajednice i EU u cilju nastavka evroatlantskih integracija.
Hoće li posle 10. januara biti jasno ko će formirati novi Savet ministara BiH?
- Proces formiranja vlasti je trenutno blokiran i SBB će nastaviti da vrši stalni pritisak kako bi se vlast konačno konstituisala. Što se tiče toga ko će sačinjavati novu većinu, na nedavnom sastanku šest političkih stranaka svi smo iskazali neka dosta bliska gledišta. Do narednog sastanka, koji je zakazan za 10. januar, nastavićemo s usaglašavanjem naših stavova vezanih za pitanja o tome šta očekujemo od državnih vlasti. Mislim da je svaki rasplet moguć.
Da li će SBB biti deo vlasti?
- Još nismo definitivno odlučili da li ćemo biti vlast ili konstruktivna opozicija.
Koliko su tačne informacije da će SBB, zajedno sa Strankom za BiH Harisa Silajdžića, pristupiti koaliciji u kojoj se nalaze SNSD, SDS i dva HDZ-a.
- U poslednje vreme nisam imao direktnih kontakata s Harisom Silajdžićem, ali smatram da i njegova stranka, kao i SBB, prvenstveno misli na interese ove zemlje. Nismo vođeni mišlju o raspodeli funkcija, resora i ministarstava, već smo iskreno zabrinuti za sudbinu BiH.
Zašto mislite da je BiH u opasnosti?
- Strahujemo od raspada zemlje. Ako uđemo u vlast, to je prvenstveno zbog toga što želimo da sprečimo dalje konfrontacije i raspad zemlje.
Šta ako se Dodik i Lagumdžija u poslednjem trenutku dogovore?
- Neću imati ništa protiv! Svi znaju za moje iskrene namere i molbe koje sam upućivao i Dodiku i Lagumdžiji da još jednom sednu za isti sto i pre 10. januara razgovaraju o svim pitanjima.
BiH je slagalica tri naroda!
Zašto Lagumdžija upravo insistira na tome da bude predsedavajući Saveta ministara BiH?
- Ne znam čijom politikom se vodi Zlatko Lagumdžija, da li ga neko „gura" ili to sam radi. Ne želim da licitiram. Njegovu politiku čak neću nazvati ni arogantnom.
Nego?
- Ja to posmatram na sledeći način. BiH je slagalica od tri naroda i ta slagalica se mora poštovati. Inače, igramo se sudbinom zemlje. Ne postoji druga alternativa. U protivnom, imaćemo nemirnu zemlju u kojoj svakim danom jačaju separatističke težnje. SBB to ne može i ne sme dopustiti.
Da li je to posle svega realno?
- Idealna opcija po BiH bila bi da njih dvojica postignu dogovor, uz obavezno učešće i legitimnih predstavnika hrvatskog naroda. Međutim, pesimista sam da će doći do bilo kakvog popuštanja u odnosima između njih dvojice.
Ko je kriv za takvu situaciju?
- Ovde je na sceni izraženo maksimalističko ponašanje dve stranke, a to su Lagumdžijin SDP i SDA Sulejmana Tihića. Oni su ti koji iz vlasti u FBiH isključuju dve najveće hrvatske stranke. Ako to isto pokušaju da urade i na državnom nivou, isključujući hrvatsku komponentu iz vlasti, stvari u BiH počeće ozbiljno da se komplikuju.
Kako to mislite?
- Hrvatski narod već je zakinut po pitanju izbora svog člana Predsedništva BiH. To znači da ste jednom narodu već uzeli pravo na izbor svog člana u Predsedništvu, ne obraćajući pažnju na njegovu legitimnu želju. Zatim tom istom narodu ne dozvoljavate da učestvuje u vlasti na nivou FBiH, da bi na kraju, ne poštujući princip rotacije, taj isti narod pokušali da izbacite iz svih kombinacija i oko formiranja državne vlasti.
Kakve su posledice takvog ponašanja?
- Rezultat takve politike vodi stvaranju trećeg entiteta, a rezultat trećeg entiteta je stvaranje četvrtog entiteta i nekakve muslimansko-bošnjačke republike!
Nije li to ipak preterano?
- Postojanje jedne takve republike ne žele ni Bošnjaci, ali ni Evropa. Ovo su glavni razlozi zbog kojih SBB BiH, vođenjem umerene politike, želi da sanira stanje u zemlji. Isključivo iz ovih razloga možda i uđemo u vlast.
Ko bi trebalo da vodi Savet ministara BiH?
- Novi mandatar Saveta ministara BiH mora biti iz reda hrvatskog naroda. Ne želim se baviti tim iz koje političke stranke će on doći, jer je to isključivo pitanje dogovora između legitimnih predstavnika hrvatskog naroda.
Na primer Dragan Čović?
- Da li će to biti Dragan Čović ili neko drugi, pustimo neka se dogovore sami Hrvati.
Ko da čitam dodikov intervju
nikad_vise

#4737 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

@photo&video
Meni nije jasna samo jedna stvar. Dosadasnja vlast jest katastorfalna, ali glasati za SBB je cista ludost
dosta toga tebi nije jasno pa cemo ti nastojati pomoci u ostatku posta..kao prvo malo mi je nejasno ovo tvoje da je dosadasnja vlast koja je ostavila na ulici par stotina hiljada bez posla,koja je opljackala drzavu i dovela nas na rub propasti bolje opcija od SBB-a al et..:D
. Samo jedan primjer: AVAZ medijska kuca koja je kreilrala javno mjenje priznali mi to ili ne...
istina..javno mijenje su kreirali i ftv,oslobodjene,dani,kao i svi ostali mediji..jedino ako se ne broje mediji koji svrsavaju na racun SDP-a :D to je vjerovatno onda borba za covjeka :D
ali sta se desava, masovni otkazi u avazu,
u godini recesije kad se gase mnogo vece kompanije i slicno to je normalna stvar..osim toga kakvo je to bilo masovno otpustanje u avazu? ajd potkrijepi mi ovo dokazima zacas?
pad tiraza
pad tiraza? daj mi relevantan dokaz za ovo? u suprotnom ne siri dezinformacije :zzzz:
, nema reklama
ja pak mislim da reklame ima?i to mozemo vidjeti u novinama a ti daj dokaz da ih nema?
nema love
ok..ocekujem da i ovo potkrijepis nekim dokazom :zzzz:
smanjuje se broj strana avaza
daj mi podatak koliko je avaz dosada imao stranica a koliko ima sada? na osnovu cega si donijeo ovaj zakljucak? :zzzz:
, sporta, gasi se global, na ivici gasenja sport, azra, express i ostala izdanja
isto tako za gasenje ovih medija? global je napravljen par mjeseci pred izbore kako bi se fahrudin mogao sto bolje da se reklamira jer avaz ima 3-4 lista politike a ovako je imao par duplo na kritike dosadasnje vlasti i promociju sebe..poslije izbora je taj projekat izgubio smisao i isti je ugasen :-)
plate manje
ne vidim neke masovne strajkove ispred avaza? vjerovatno imas dokaz i za ovo :zzzz:
ljudi dobijaju otkaze kao tehnoloski visak pa ih vraca da rade honorarno za 300 KM....
to ti vjerovatno pricao jedan prijatelj kojem je pricao njegov prijatelj :D znaci suplja :D
da dalje ne nabrajam.
samo ti nabrajaj..ev daj mi gore argumentaciju i dokaze za ono sto si nabrojao i nastavljamo raspravu :D
Postavlja se pitanje: Kako takav covjek moze voditi drzavu kada ne moze da vodi svoju firmu
covjek uspjesno vodi firmu i ovo gore sto si ti nabrojao je samo tvoja pusta zelja i mokri snovi..u koliko mi ne dokazes svoje tvrdnje samo ces mi dati potvrdu o uspjesnosti avaza i ocekujem da ti onda kao covjek koji cijeni dobro vodjenje firme svoj glas das SBB-u..
koga bi postavio na kljucna mjesta u drzavi,
SBB ima kadra kojim bi popunio eventualna mjesta,a osim toga i sam fahrudin je rekao da nebi imao nista protiv da na neka mjesta dodju ljudi i iz drugih stranaka ako imaju dobre rezultate..
kada mu sada u avazu misevi kolo vode, npr. Fadil Mandal koji je sada sila a prije par godina je SMS-om dobio otkaz...
nebi ja rekao da njemu bas neko u avazu kolo vodi osim njega samog :D
No comment :run:
:sax:
nikad_vise

#4738 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

hercegovac_pravi wrote:
SARAJEVO 05. 01. 2011
PRESS RS
Vlast u BiH mogu da formiraju SBB, SNSD, SDS, SBiH i dva HDZ-a. Zbog maksimalističkih zahteva Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića, zemlja je sve bliže definitivnom raspadu, a to ni na koji način nećemo dozvoliti

BiH ne sme propasti... Fahrudin Radončić ističe da će učiniti sve da spreči raspad zemlje
Fahrudin Radončić, predsednik Saveza za bolju budućnost BiH, kaže da je lako moguće da vlast u BiH formiraju njegova partija, SNSD, SDS, Stranka za BiH i dva HDZ-a. On tvrdi da bi upravo takva koalicija otklonila opasnost od raspada zemlje!
Radončić je u razgovoru za Press RS optužio SDP i SDA za neodgovorno vođenje politike i stvaranje nezadovoljstva kod hrvatskog naroda, koji će zbog maksimalističkih zahteva Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića biti sve bliže ostvarenju cilja o stvaranju trećeg entiteta!
- Do 10. januara, kada je zakazan novi sastanak predstavnika političkih stranaka u Sarajevu, trebalo bi da bude jasno ko će formirati novi Savet ministara BiH - jasan je Radončić.
- Vlast u BiH mora da se formira što pre. Ako to odmah ne uradimo, predstoje nam mnogi problemi. Novu vlast čeka mnogo posla i tu prvenstveno mislim na neodložne kontakte s predstavnicima međunarodne zajednice i EU u cilju nastavka evroatlantskih integracija.
- Proces formiranja vlasti je trenutno blokiran i SBB će nastaviti da vrši stalni pritisak kako bi se vlast konačno konstituisala. Što se tiče toga ko će sačinjavati novu većinu, na nedavnom sastanku šest političkih stranaka svi smo iskazali neka dosta bliska gledišta. Do narednog sastanka, koji je zakazan za 10. januar, nastavićemo s usaglašavanjem naših stavova vezanih za pitanja o tome šta očekujemo od državnih vlasti. Mislim da je svaki rasplet moguć.
- Još nismo definitivno odlučili da li ćemo biti vlast ili konstruktivna opozicija.
Koliko su tačne informacije da će SBB, zajedno sa Strankom za BiH Harisa Silajdžića, pristupiti koaliciji u kojoj se nalaze SNSD, SDS i dva HDZ-a.
- U poslednje vreme nisam imao direktnih kontakata s Harisom Silajdžićem, ali smatram da i njegova stranka, kao i SBB, prvenstveno misli na interese ove zemlje. Nismo vođeni mišlju o raspodeli funkcija, resora i ministarstava, već smo iskreno zabrinuti za sudbinu BiH.
- Strahujemo od raspada zemlje. Ako uđemo u vlast, to je prvenstveno zbog toga što želimo da sprečimo dalje konfrontacije i raspad zemlje.
- Neću imati ništa protiv! Svi znaju za moje iskrene namere i molbe koje sam upućivao i Dodiku i Lagumdžiji da još jednom sednu za isti sto i pre 10. januara razgovaraju o svim pitanjima.
Zašto Lagumdžija upravo insistira na tome da bude predsedavajući Saveta ministara BiH?
- Ne znam čijom politikom se vodi Zlatko Lagumdžija, da li ga neko „gura" ili to sam radi. Ne želim da licitiram. Njegovu politiku čak neću nazvati ni arogantnom.
Nego?
- Ja to posmatram na sledeći način. BiH je slagalica od tri naroda i ta slagalica se mora poštovati. Inače, igramo se sudbinom zemlje. Ne postoji druga alternativa. U protivnom, imaćemo nemirnu zemlju u kojoj svakim danom jačaju separatističke težnje. SBB to ne može i ne sme dopustiti.
- Idealna opcija po BiH bila bi da njih dvojica postignu dogovor, uz obavezno učešće i legitimnih predstavnika hrvatskog naroda. Međutim, pesimista sam da će doći do bilo kakvog popuštanja u odnosima između njih dvojice.
- Ovde je na sceni izraženo maksimalističko ponašanje dve stranke, a to su Lagumdžijin SDP i SDA Sulejmana Tihića. Oni su ti koji iz vlasti u FBiH isključuju dve najveće hrvatske stranke. Ako to isto pokušaju da urade i na državnom nivou, isključujući hrvatsku komponentu iz vlasti, stvari u BiH počeće ozbiljno da se komplikuju.
Kako to mislite?
- Hrvatski narod već je zakinut po pitanju izbora svog člana Predsedništva BiH. To znači da ste jednom narodu već uzeli pravo na izbor svog člana u Predsedništvu, ne obraćajući pažnju na njegovu legitimnu želju. Zatim tom istom narodu ne dozvoljavate da učestvuje u vlasti na nivou FBiH, da bi na kraju, ne poštujući princip rotacije, taj isti narod pokušali da izbacite iz svih kombinacija i oko formiranja državne vlasti.
- Rezultat takve politike vodi stvaranju trećeg entiteta, a rezultat trećeg entiteta je stvaranje četvrtog entiteta i nekakve muslimansko-bošnjačke republike!
- Postojanje jedne takve republike ne žele ni Bošnjaci, ali ni Evropa. Ovo su glavni razlozi zbog kojih SBB BiH, vođenjem umerene politike, želi da sanira stanje u zemlji. Isključivo iz ovih razloga možda i uđemo u vlast.
- Novi mandatar Saveta ministara BiH mora biti iz reda hrvatskog naroda. Ne želim se baviti tim iz koje političke stranke će on doći, jer je to isključivo pitanje dogovora između legitimnih predstavnika hrvatskog naroda.
Na primer Dragan Čović?
- Da li će to biti Dragan Čović ili neko drugi, pustimo neka se dogovore sami Hrvati.
i sta je pogresno rekao? :zzzz:

p.s.jesil se naspavao :D
nikad_vise

#4739 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Gandalf wrote:nemojte mi napadat na fahrA - čovjek je oformio stranku pod nazivom za bolju budućnost BiH a nakon toga ulazi u koaliciju s dodom koji državu negira na svakom koraku - to je smišljena akcija fahrA da se kao trojanac ubaci u neprijateljske redove i zavadi ove secesioniste - to je Mission Impossible X : FahrA's Outbreak :lol:
samo se ti opusti i velicaj socijaliste u vidu SDP-a :D kamo srece da uspjemo formirati drzavnu vlast i ne dovedemo BIH u jos vece sranje..sve zahvaljujuci platformisti koji radi po programu zaboravljajuci da je prije platformice otrcao karadjicevom SDS-u s namjerom da sto prije formira vlast.. :lol:
hercegovac_pravi

#4740 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by hercegovac_pravi »

nikad_vise wrote:
hercegovac_pravi wrote:
SARAJEVO 05. 01. 2011
PRESS RS

Nego?
Kako to mislite?
Na primer Dragan Čović?
i sta je pogresno rekao? :zzzz:

p.s.jesil se naspavao :D
ništa :-)
pe es jesam
ultima_palabra

#4741 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

I šta kaže Fahro, hoće li Dodik i Čović odustati od secesije i trećeg ako budemo konstruktivni :lol:
5 0 5

#4742 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 5 0 5 »

@никад_висе:

:D :? :lol: :-D :? :-? :zzzz: :lol: :cry: :zzzz: :D
nikad_vise

#4743 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

ultima_palabra wrote:I šta kaže Fahro, hoće li Dodik i Čović odustati od secesije i trećeg ako budemo konstruktivni :lol:
pa i nije nam u planu da se odustane :D mi i jesmu tu da proguramo ovu ideja o dzemahitiji al haman da cemo osim bunta na sa-x imati i nekih nesuglasica sa EU-rupom :D
neg ultima sta ti mislis jel walter malo zasrao? od onakve startne pozicije dan nakon izbora doveo je se u situaciju da mu je jedini partner onaj mesar iz krsa i uvazeni gospodin "kordic je heroj" :D mislim da je pametan politicar mogao ovo mnogo bolje odigrati :D pa gledaj mog fahre sad je dobro dosao na sve strane :D od sdp-a sad ispade kocnicar a mi ispadosmo progresivna snaga koja pokusava pomoci da se ne koci drzava :D
nikad_vise

#4744 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

505sCrtom wrote:@никад_висе:

dodje to tako kad pijes one bobe sa crvenom zvijezdom na njoj :D iliti ga pentagram :D
nek gdje ti je taj diler ajd baci broj :D
ultima_palabra

#4745 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

nikad_vise wrote:
ultima_palabra wrote:I šta kaže Fahro, hoće li Dodik i Čović odustati od secesije i trećeg ako budemo konstruktivni :lol:
pa i nije nam u planu da se odustane :D mi i jesmu tu da proguramo ovu ideja o dzemahitiji al haman da cemo osim bunta na sa-x imati i nekih nesuglasica sa EU-rupom :D
neg ultima sta ti mislis jel walter malo zasrao? od onakve startne pozicije dan nakon izbora doveo je se u situaciju da mu je jedini partner onaj mesar iz krsa i uvazeni gospodin "kordic je heroj" :D mislim da je pametan politicar mogao ovo mnogo bolje odigrati :D pa gledaj mog fahre sad je dobro dosao na sve strane :D od sdp-a sad ispade kocnicar a mi ispadosmo progresivna snaga koja pokusava pomoci da se ne koci drzava :D
Nisam insider pa da znam šta je očekivao "Valter", ali ovako s vana mi izgleda da gura tačno po planu ;-) Jel odmah poslije izbora rekao: zapadna i istočna :D Nije stvar biti ili ne biti dobrodošao... kad si pobjednik izbora dobrodošao si svugdje... fol je napraviti okruženje u kojem ćeš moći napraviti nešto i opravdati očekivanja birača.
Nego jel ovo Fahro prepisiva od Tihića, čuj "umerena politika" :D
nikad_vise

#4746 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

ultima_palabra wrote:
nikad_vise wrote:
Nisam insider pa da znam šta je očekivao "Valter", ali ovako s vana mi izgleda da gura tačno po planu ;-) Jel odmah poslije izbora rekao: zapadna i istočna :D Nije stvar biti ili ne biti dobrodošao... kad si pobjednik izbora dobrodošao si svugdje... fol je napraviti okruženje u kojem ćeš moći napraviti nešto i opravdati očekivanja birača.
Nego jel ovo Fahro prepisiva od Tihića, čuj "umerena politika" :D
ma daj ultima ozbiljno pricamo :D pa nije valjda plan bio da ga ispali SDS,da ga ispali HDZ90,da udje u koaliciju s mesarom i uvazenim zastitnikom haskog osudjenika :D ako su ocekivanja biraca bila ovo,jos tome dodati koaliciju sa SDA koja je najveci krivac svega ovoga, onda ce sigurno uraditi nesto samo neznam sta i koliko dobro za nas :D
ja pak mislim da je se walter malo zajebao..dobio je podrsku glasaca u BIH,hrvatski SDP je ga simpatisao,vjerovatno je imao i simpatije medju odredjenim EU krugovima al ovim je sve uprskao :D a fahro ko fahro,znas onu "dogovorili smo se da cemo se dogovarati" :D bas mi naupade da je skoro i knjizicu iz avaza povukao mogao bi se u kakvo ministarstvo uhljebit :D uhar je koja hiljada na racun :D

p.s.zaboravi onog ahbaba sto izda mesara i ne glasa za sdp-ovog kondidata za dom naroda :D i to je valjda po planu bilo :D meni je stvarno zlatko naivno odigrao sve ovo..neznam zasto HDZ90 ne ponudi veci dio kolaca i neka ih uvuce u ovu sadasnju koaliciju i nebi se zajebavali bezze..
nosara

#4747 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

nikad_vise wrote: ma daj ultima ozbiljno pricamo :D pa nije valjda plan bio da ga ispali SDS,da ga ispali HDZ90,da udje u koaliciju s mesarom i uvazenim zastitnikom haskog osudjenika :D ako su ocekivanja biraca bila ovo,jos tome dodati koaliciju sa SDA koja je najveci krivac svega ovoga, onda ce sigurno uraditi nesto samo neznam sta i koliko dobro za nas :D
ja pak mislim da je se walter malo zajebao..dobio je podrsku glasaca u BIH,hrvatski SDP je ga simpatisao,vjerovatno je imao i simpatije medju odredjenim EU krugovima al ovim je sve uprskao :D a fahro ko fahro,znas onu "dogovorili smo se da cemo se dogovarati" :D bas mi naupade da je skoro i knjizicu iz avaza povukao mogao bi se u kakvo ministarstvo uhljebit :D uhar je koja hiljada na racun :D

p.s.zaboravi onog ahbaba sto izda mesara i ne glasa za sdp-ovog kondidata za dom naroda :D i to je valjda po planu bilo :D meni je stvarno zlatko naivno odigrao sve ovo..neznam zasto HDZ90 ne ponudi veci dio kolaca i neka ih uvuce u ovu sadasnju koaliciju i nebi se zajebavali bezze..
Moram se slozit sa ovim...

Ako SDP ne stavi parlament Federacije (DN) pod kontrolu, ne vidim svrhu ovog natezanja... Zao mi je sto to kazem, ali tako je... Ako, u suprotnom, ova neprirodna i meni licno odvratna koalicija sa sda, uspostavi kontrolu nad PFBiH, ocjenjivacu samo njene rezultate...

Dakako, ulazak sda u vlast na drzavnom nivou ne dolazi u obzir...
Adriatic

#4748 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adriatic »

Jel ovo Fahri opet dobar Silajđić? hahahaha
Koji retardant moraš biti pa da možeš slušati ovog gusinjskog čobana a kamoli vjerovati u ono što baljezga.
ultima_palabra

#4749 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

nikad_vise wrote:ma daj ultima ozbiljno pricamo pa nije valjda plan bio da ga ispali SDS,da ga ispali HDZ90,da udje u koaliciju s mesarom i uvazenim zastitnikom haskog osudjenika ako su ocekivanja biraca bila ovo,jos tome dodati koaliciju sa SDA koja je najveci krivac svega ovoga, onda ce sigurno uraditi nesto samo neznam sta i koliko dobro za nas
ja pak mislim da je se walter malo zajebao..dobio je podrsku glasaca u BIH,hrvatski SDP je ga simpatisao,vjerovatno je imao i simpatije medju odredjenim EU krugovima al ovim je sve uprskao a fahro ko fahro,znas onu "dogovorili smo se da cemo se dogovarati" bas mi naupade da je skoro i knjizicu iz avaza povukao mogao bi se u kakvo ministarstvo uhljebit uhar je koja hiljada na racun

p.s.zaboravi onog ahbaba sto izda mesara i ne glasa za sdp-ovog kondidata za dom naroda i to je valjda po planu bilo meni je stvarno zlatko naivno odigrao sve ovo..neznam zasto HDZ90 ne ponudi veci dio kolaca i neka ih uvuce u ovu sadasnju koaliciju i nebi se zajebavali bezze..
Šta znači ispalio ga SDS i HDZ 90... koliko znam da su razgovarali sa svima i onda ponudili Platformu onima koji se slažu sa njom... Federalne vlade će biti, ako neće 90tka uvijek se može nagurati Hrvata iz DNZ-a :D
Kakva mu je finansijska situacija za uhar je Fahri i marka sa vidikovca 8-)
Da vidimo dalje, hrvatski SDP, krugovi EU...nebitno totalno...
Pa kad je toliko zajebao, što su onda svi na nogama i deru se na sav glas, osim SDP i SDA... najveća pobjeda SDP-a je što je regrutovao nove probosanske snage... eno Dodik i Čović se zaklinju u državu :-D
5 0 5

#4750 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 5 0 5 »

nikad_vise wrote:
505sCrtom wrote:@никад_висе:

dodje to tako kad pijes one bobe sa crvenom zvijezdom na njoj :D iliti ga pentagram :D
nek gdje ti je taj diler ajd baci broj :D

Извини, мислио сам да ћеш се снаћи с обзиром да користиш ове смајлије на крају сваке реченице. Знам да је то у Прибоју на Лиму много популарно међу вама Србима муслиманске вероисповести.

Што се тиче боба са четири С (пардон, звездом пентаграмом) то најбоље потражи од својих земљака. Они су много способни у трговини такве робе. Алахиманет.
Post Reply