U čemu si ga skidao? Chromu? Firefoxu? CTRL+J i otvori ga.shalla wrote:A gdje mi je skinuo ovaj file, odakle da ga open?Chuckie wrote:Telefon ti mora biti u DFU modu da ubaciš softver na njega, tj obaviš restore, a i kasnije za JB će ti trebat DFU.
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Chuckie
#4726 Re: iPhone - All about
- shalla
#4727 Re: iPhone - All about
Ama skidao mi ga direktno u itunesu kad sam kliknuo updateChuckie wrote:U čemu si ga skidao? Chromu? Firefoxu? CTRL+J i otvori ga.shalla wrote:A gdje mi je skinuo ovaj file, odakle da ga open?Chuckie wrote:Telefon ti mora biti u DFU modu da ubaciš softver na njega, tj obaviš restore, a i kasnije za JB će ti trebat DFU.
-
Chuckie
#4728 Re: iPhone - All about
Aha, mislim kada drzis shift i kliknes na Restore da ces vidjeti taj fajl a nalazi se ushalla wrote:Ama skidao mi ga direktno u itunesu kad sam kliknuo update
%Userprofile%\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
Sad telefon u DFU, pokreni iTunes, i SHIFT+Restore, i odaberi taj fajl.
- shalla
#4729 Re: iPhone - All about
Ok evo ide restoreChuckie wrote:Aha, mislim kada drzis shift i kliknes na Restore da ces vidjeti taj fajl a nalazi se ushalla wrote:Ama skidao mi ga direktno u itunesu kad sam kliknuo update
%Userprofile%\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
Sad telefon u DFU, pokreni iTunes, i SHIFT+Restore, i odaberi taj fajl.
- shalla
#4730 Re: iPhone - All about
Evo uradio mi je restore, upalio se i jel sad radim taj finalni korak (JB preko ovog redsn0w) tj ovo:
http://www.omizio.com/jailbreak/ios-5-0 ... ata-upute/
http://www.omizio.com/jailbreak/ios-5-0 ... ata-upute/
-
Chuckie
#4731 Re: iPhone - All about
Da, samo rokni JB po tom uputstvu.
evo ti najnoviji redsn0w http://www.omizio.com/wp-content/upload ... 9.10b4.zip
evo ti najnoviji redsn0w http://www.omizio.com/wp-content/upload ... 9.10b4.zip
- shalla
#4732 Re: iPhone - All about
Evo samo da odradim ovaj setup koji mi je dao prilikom paljenja telefona...Chuckie wrote:Da, samo rokni JB po tom uputstvu.
Prepoznao mi je mrežu, to je dobar znak
Skinuo sam ovaj redsnow sa linka koji je amd postavio prije 2-3 stranice...
Btw digao mi je firmware na 05.16.05, jel to ok (dakle nije mi više onaj 05.16.02)
Last edited by shalla on 01/02/2012 02:43, edited 1 time in total.
-
Chuckie
#4733 Re: iPhone - All about
shalla wrote:Evo samo da odradim ovaj setup koji mi je dao prilikom paljenja telefona...Chuckie wrote:Da, samo rokni JB po tom uputstvu.
Prepoznao mi je mrežu, to je dobar znak
-
Chuckie
#4735 Re: iPhone - All about
To je uredu, simfree ti je telefon i zaboravi na modem firmware, to samo brine nas sa zakljucanim telefonima.shalla wrote:Btw digao mi je firmware na 05.16.05, jel to ok (dakle nije mi više onaj 05.16.02)
- shalla
#4736 Re: iPhone - All about
Čekam još da odradi ovaj backup (jbg ponudio mi u itunesu i ja ga odabrah, možda sam trebao sačekati i JB) pa da mogu odraditi JB i da idem spavati
-
Chuckie
#4737 Re: iPhone - All about
Pošto ti telefon ima mrežu i bez JB, možeš i da ga ne radiš, ako ti ne treba, ja odoh u krevet. Samo laganice. 
- shalla
#4738 Re: iPhone - All about
Da ali neću moći krekovane aplikacije jel?Chuckie wrote:Pošto ti telefon ima mrežu i bez JB, možeš i da ga ne radiš, ako ti ne treba, ja odoh u krevet. Samo laganice.
p.s. HVALA VAM DO NEBA!!!!!!!
-
Chuckie
#4739 Re: iPhone - All about
Da, za krakovane aplikacije trebas JB, onda i njega odradi, nije mudro slovo imas upute.
Nema na cemu. Pozdrav
Nema na cemu. Pozdrav
- shalla
-
Chuckie
#4741 iPhone - All about
I šta bi na kraju?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- shalla
#4742 Re: iPhone - All about
Ponosan sam na sebeChuckie wrote:I šta bi na kraju?
Dakle urađen update, restore i JB, nakon toga u cydiji dodao hackulo.us, sinfuliphonerepo i sl, stavio u hackulo onaj appsync 5.0+, skinuo par nekih stvari koje sam prije koristio (5 icon, bitesms i sl), radi hvala Bogu sve, rade sve krekovane aplikacije koje sam sinhronizovao sa backupom, svi kontakti, dokumenti i poruke su tu...
Ukratko, ponavljam, ponosan sam na sebe (al naravno bez vas dvojice-trojice ne bih znao NIŠTA uraditi)
E sad, ostaje ono glavno pitanje, da li će sve ovo riješiti moj problem zbog kojeg sam uradio sve ovo (dakle činjenica da se telefon gasi na 30-40% baterije), to ću znati nekad predveče dok iscrpim bateriju do tog nivoa
-
febo_acm
#4743 Re: iPhone - All about
I ja sam ponosan na tebe
A eto ti htio da bacaš pare na to
Svakako imaš noviji iOS, pa moli Bog da je bio software problem.
-
Chuckie
#4744 iPhone - All about
Svaka čast, a taj problem sa gasenjem telefona može biti i baterija koja je pri kraju, nažalost, nabaci Batteryinfo sa Cydie pa nam daj screenshot baterije.shalla wrote:Ponosan sam na sebeChuckie wrote:I šta bi na kraju?
Sent from my iPhone using Tapatalk![]()
Dakle urađen update, restore i JB, nakon toga u cydiji dodao hackulo.us, sinfuliphonerepo i sl, stavio u hackulo onaj appsync 5.0+, skinuo par nekih stvari koje sam prije koristio (5 icon, bitesms i sl), radi hvala Bogu sve, rade sve krekovane aplikacije koje sam sinhronizovao sa backupom, svi kontakti, dokumenti i poruke su tu...
Ukratko, ponavljam, ponosan sam na sebe (al naravno bez vas dvojice-trojice ne bih znao NIŠTA uraditi)![]()
![]()
E sad, ostaje ono glavno pitanje, da li će sve ovo riješiti moj problem zbog kojeg sam uradio sve ovo (dakle činjenica da se telefon gasi na 30-40% baterije), to ću znati nekad predveče dok iscrpim bateriju do tog nivoa
Last edited by Chuckie on 01/02/2012 11:31, edited 1 time in total.
- shalla
#4745 Re: iPhone - All about
Jedno pitanje, koju opciju biram u bitesms, send via mobile carrier ili send via biteSms?
-
iSwagga
#4746 Re: iPhone - All about
via Mobile Carrier.. moras kupiti 'kredit' od bitesms da bi slao preko njih.. ovo mobile carrier je tvoj carrier mtel/bht/eronet..shalla wrote:Jedno pitanje, koju opciju biram u bitesms, send via mobile carrier ili send via biteSms?
- shalla
#4747 Re: iPhone - All about
Aha, ok...iSwagga wrote:via Mobile Carrier.. moras kupiti 'kredit' od bitesms da bi slao preko njih.. ovo mobile carrier je tvoj carrier mtel/bht/eronet..shalla wrote:Jedno pitanje, koju opciju biram u bitesms, send via mobile carrier ili send via biteSms?
A šta ono unosim u postavke za net, izgleda da mi nije to setovao (mms jeste)...
- milicija
#4748 Re: iPhone - All about
pitanjac: koje sve repo koristite? za ove na ios5-ci
dajte kakvu listu da valja

- milicija
#4749 Re: iPhone - All about
u apn ukucaj active.bhmobile.ba....ako hoces net preko BHtelekoma..shalla wrote:Aha, ok...iSwagga wrote:via Mobile Carrier.. moras kupiti 'kredit' od bitesms da bi slao preko njih.. ovo mobile carrier je tvoj carrier mtel/bht/eronet..shalla wrote:Jedno pitanje, koju opciju biram u bitesms, send via mobile carrier ili send via biteSms?
A šta ono unosim u postavke za net, izgleda da mi nije to setovao (mms jeste)...
- shalla
#4750 Re: iPhone - All about
Chuckie wrote:Svaka čast, a taj problem sa gasenjem telefona može biti i baterija koja je pri kraju, nažalost, nabaci Batteryinfo sa Cydie pa nam daj screenshot baterije.shalla wrote:Ponosan sam na sebeChuckie wrote:I šta bi na kraju?
Sent from my iPhone using Tapatalk![]()
Ukratko, ponavljam, ponosan sam na sebe (al naravno bez vas dvojice-trojice ne bih znao NIŠTA uraditi)![]()
![]()