Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
LBVIEW

#4726 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:da, u pravu si, ali se sjeti i kako su oni tretirali jna, sfrj, tebe, mene...

nemoj da se zekimo, znaš dobro da smo svi pizdili zajedno zbog njihove želje da budu albanija.

možda ti veličaš josipa broza i bivšu sfrj. ako je tako, što ih ne upitaš ko je njima bio vođa, tito ili enver hodža, jesu li oni isto dijelili tvoje emocije, ili neke druge, dok igraju vujović i baždarević?

tvoja politička vizija ti nalaže takav trenutni stav, ali ja znam da je on bio suprotan prije.

to isto kosovo i prištinu što č lunga postavi spot su napravili i izgradili sfrj, srbija, bih i ostale republike, moj i tvoj babo...

sa standardima i pol. pravima daleko iznad evropskih i svjetskih.

nemam ništa protiv, tako je kako je, uostalom šta će srbija sa 2 miliona ljudi koji je ne žele.

ja bi se sa tačijem dogovorio za sat vremena, uz extra sitne, minimalne ustupke, koji njima nisu bitni, a srbima bi značilo.

ali na ovakav način, pod ovim uslovma, uz kršenje svih međunarodnih prava i dogovora potpisanog u kumanovu 1999.,a ne daš ni to sitno (jebeš sjever, nije to), e nećeš nikad dobiti priznaje, od sad pa do sudnjeg dana.

uostalom, može im se, i što je toliko bitno hoće li ih srbija priznati ili ne?
osim ako nisu i oni svjesni da im nije učk donio nezavisnost, nego nato i slobodan milošević.
i da bez navedenog su za 7-14 dana donji (ne moja, zavrzlamina procjena u nekom od svježijih postova).

i da se ovdje sve vrti u krug.

jer i mene, koji bi lako završio tu priču oko kosova, ovakvim stavovima i ponašanjem, guraju ka obrazu i dverima i njihovoj kosovskoj politici.

ovo ti je mišljenje 85 posto srbijanaca. pusti huligane i 10 procenata izgubljenih u prostoru i vremenu.

do tačija je.
a lešinari iz obraza zadovoljno trljaju ruke...
Pa znas kako ono kazu : "ne mozes lagati sve ljude svo vrijeme", kako se onomad lagalo i o Kosovu i o "zlim"Albancima, a nastavilo o "zlim" Slovencima, Hrvatima i Bosnjacima. :oops: Hebi ga, sto ste lagali lagali ste, a nije da niste bili inventivni, sto nije ni cudo s obzirom ko vam je "otac" nacije. :lol:
A to da tebe ono sto na Kosovu "rade" Albanci gura ka Obrazu i Z(D)verima, a ti k'o biva ne bi, mozes nekom drugom ko vas nije upoznao.S obzirom na stavove koji doticni zastupaju prema Bosnjacima, sto ne prozboris koju i o tome, ono da te nije strah bana. :D
strndzov

#4727 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by strndzov »

Pa znas kako ono kazu : "ne mozes lagati sve ljude svo vrijeme", kako se onomad lagalo i o Kosovu i o "zlim"Albancima, a nastavilo o "zlim" Slovencima, Hrvatima i Bosnjacima.

a vi svi lakoverni :lol:
radostan dan

#4728 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

LBVIEW wrote:
Pa znas kako ono kazu : "ne mozes lagati sve ljude svo vrijeme", kako se onomad lagalo i o Kosovu i o "zlim"Albancima, a nastavilo o "zlim" Slovencima, Hrvatima i Bosnjacima. :oops: Hebi ga, sto ste lagali lagali ste, a nije da niste bili inventivni, sto nije ni cudo s obzirom ko vam je "otac" nacije. :lol:
A to da tebe ono sto na Kosovu "rade" Albanci gura ka Obrazu i Z(D)verima, a ti k'o biva ne bi, mozes nekom drugom ko vas nije upoznao.S obzirom na stavove koji doticni zastupaju prema Bosnjacima, sto ne prozboris koju i o tome, ono da te nije strah bana. :D
izvoli, pitaj o obrazu.
ostatak posta ti je sviranje ku.cu.
vivace

#4729 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivace »

sherbett wrote:Sretan dan Nezavisnosti svim Kosovarima!! :dance: :dance:
evo i ja da pozdravim i cestitam dan nezavisnosti ...
CSKA

#4730 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Vivace,pa ti zeznu i Cedu :D
vivace

#4731 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivace »

CSKA wrote:Vivace,pa ti zeznu i Cedu :D

pa kazem ti,moja ekipa u ldpu se malo razlikovala od ldpa- sta,ceda nije cestitao? e moj cedo... :)

samo da dodam da je cela moja ekipa izasla iz ldpa. i to su beli listici. ali ipak i pored svega, ldp je jedina podnosljiva partija danas u srbiji i cankova isto i sdu, samo sto su ovi poslednj tako mali, da ih ne vredi ni pominjati. jedino ldp je dobar kad se gleda spolja, unutra su fals samo tako.
radostan dan

#4732 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

CSKA wrote:Vivace,pa ti zeznu i Cedu :D

moŠ misliti kakvi su, kad se i čeda ograđuje od njih...

Image

elem...

Tom Henks: Kosovo je Srbija

Slavni holivudski glumac, dvostruki oskarovac i pravoslavac Tom Henks neočekivano je stao na stranu Srbije u emisiji kablovske stanice “E”, kada je izjavio da je Kosovo uvek bilo srpsko i da će to jednog dana ponovo biti, preneo je portal “The Orthodox Church”.

On je uporedio golgotu i Jevreje sa patnjama kosovskih Srba, govoreći o snimanju novog spektakla “Istorija države Izrael” (slob.prev; History of the State of Israel), u produkciji Stivena Spilberga, a u kojem će Henks igrati glavnu ulogu.

Image

-Tokom Drugog svetskog rata i holokausta Jevreji su mnogo propatili, da ne pominjem šta im se dogodilo stotinama godina ranije. Uprkos svemu, oni nikada nisu izgubili veru i vratili su se u svoju zemlju. Oni imaju za sobom čitav milenijum u kojem su se pozdravljali sa: “Vidimo se sledeće godine u Jerusalimu”. Sličan je slučaj danas sa Kosovom. Njega su naseljavali Srbi, koji su izgradili manastire, imali svoje kraljeve, nakon čega su ih proterali Albanci. Na kraju 20. veka NATO je bombardovao Srbe, ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo nezavisna država, već ponosno kažu: “Kosovo je Srbija”, kao Jevreji koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa je možda isti slučaj i sa Srbima – rekao je Henks.

Tom Henks poznat je u Holivudu po svom zanimanju za istoriju, pa je radio zajedno sa Spilbergom na istorijskom dokumentarnom filmu o Drugom svetskom ratu.
OpusDei

#4733 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by OpusDei »

Moze li neko postaviti neki link na engleskom za ovu vijest? Cisto da znamo da nije floskula a la Djordj Kluni '08 :lol:
Samir_01

#4734 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Samir_01 »

Vraticete se radosni na Kosovo kad pocinite genocid nad Albancima. Drugog nacina nema.

Poredjenje Srba sa Kosova koji uz podrsku Beograda maltretiraju Albance jos od 1912. sa stradanjem Jevreja je totalni idiotizam koji vrijedja sve prave zrtve ovog svijeta.
CungaLunga

#4735 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

Ima ih jos @Radosni, ipak nisi sam :-D Nema potrebe uclaniti se u "Dveri" :D
Zvezde Holivuda brane Kosovo

Holivudski glumac Džordž Kluni najavio je da će, zajedno s kolegama, organizovati protest protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Uskoro ću s koleginicom i prijateljicom Šeron Stoun i njenim prijateljima iz detinjstva koji su poreklom Srbi organizovati protest zbog pokušaja da Kosovo proglasi nezavisnost - kazao je slavni američki glumac frankfurtskim "Vestima".

Čuvena glumica i veliki humanista Šeron Stoun odrasla je uz prijatelje iz Srbije Milicu i Dšana i njihove roditelje Milunku i Milorada. "Milica i njen brat Dušan su moji drugari iz detinjstva, njih shvatam kao najdraže prijatelje, kao brata i sestru", kaže čuvena glumica. :lol:

Teta Milunka, koja je iz Čačka, :lol: mnogo nam je pričala o Srbiji, a čika Milorad, koji je poreklom s Kosova, uvek je pričao o Kosovu. Za vreme bombardovanja nam je pokazivao i fotografiju crkve u kojoj je kršten i koja je srušena. Milica i Dušan su pre nekoliko godina bili tamo pa su mi pričali o svemu. Sada mnogo brinu. :sad:
U odbranu Kosova ustaju i Šon Koneri i Ričard Gir

Gir će se uključiti u ovu akciju, prema saznanjima "Vesti", zato što je veoma sumnjičav zašto su velike sile toliko odlučne u nameri da Kosmetu podare nezavisnost. "Mora da na tom Kosovu ima nešto, čim se tako bore za njega", kaže Gir :mrgreen: .

Na sličan način je reagovao i najpoznatiji Džejms Bond svih vremena, plemić ser Šon Koneri. On je situaciju oko Kosova odmah povezao sa svojom rodnom Škotskom.

"Škotska je u svojoj istoriji imala mnogo više prava da bude nezavisna, ali joj to nisu dozvolili. U čemu je to razlika izmedju moje domovine i Kosova da se sada čini takav presedan", zapitao se proslavljeni glumac. :lol:
Kosovo brane Dep, Henks i De Niro

NAKON što su prosvjed protiv proglašenja nezavisnosti Kosova najavile holivudske zvijezde George Clooney i Sharon Stone, njihovoj su se “borbi” priključili i Tom Hanks, Michael Douglas, Robert De Niro i Johnny Depp, javlja srpski Press.

Prema informacijama Pressa, uključivanje filmskih zvijezda u kampanju protiv odcjepljenja Kosova rezultat je jakih lobista koji u SAD-u plaćaju srpska vlada i dijaspora. :thumbup:

Tom Hanks je među žestokim protivnicima nezavisnosti Kosova, a nedavno je čak i prešao u pravoslavce zbog ženidbe s glumicom grčkog porijekla Ritom Wilson. Uključivanje Roberta De Nira u kampanju također nije nikog iznenadilo, s obzirom da je on nedavno javno podržao srpskog tenisača Novaka Đokovića :thumbup: i prisjetio se kako je u mladosti proveo “lijepe dane” u Srbiji. :mrgreen:

Srpska je vlada već ranije angažirala usluge agencije “Barbour, Griffith and Roger” da promovira srpske interese u vezi sa statusom Kosova, a sličnu inicijativu poduzelo je i Srpsko nacionalno vijeće.
CungaLunga

#4736 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

sherbett wrote:Sretan dan Nezavisnosti svim Kosovarima!! :dance: :dance:
:thumbup:
radostan dan

#4737 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

sad mi je lakše, mada su neki anonimusi, al daj šta daš.
bol ipak ostaje, glavne se nisu javile- tera, jenna, lisa, julia... :mrgreen:

coooleee

Image
Last edited by radostan dan on 18/02/2013 00:35, edited 1 time in total.
CSKA

#4738 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Ma Tom Henks se ne racuna,posto je pravoslavac :D
OpusDei

#4739 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by OpusDei »

Ali ozbiljno, ima li link? Trazio sam na netu i vijest na (vrlo losem) engleskom sam nasao na samo jednom sajtu: theorthodoxchurch.info :skoljka:
CSKA

#4740 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Ima to:

http://theorthodoxchurch.info/blog/news ... is-serbia/

Pa ima i ovo :

http://www.mfa-ks.net/?page=2,115,997&offset=30

Moguce je da radi za obje strane,dvostruki agent :D
Maverick78

#4741 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Maverick78 »

Samir_01 wrote:Vraticete se radosni na Kosovo kad pocinite genocid nad Albancima. Drugog nacina nema.

Poredjenje Srba sa Kosova koji uz podrsku Beograda maltretiraju Albance jos od 1912. sa stradanjem Jevreja je totalni idiotizam koji vrijedja sve prave zrtve ovog svijeta.
Genocid kazes? Pa to ne bi trebalo predstavljati problem za velikosrbe :roll:

Ima jedan drugi problem... ne znam hoce li im se Albanci pustiti tako lagano. A iz proslosti znamo da bi oni to ko s poslom potrpali u kakve jame, hladnjace i td.

Helem:
"Srbija će morati da prizna Kosovo"

Obruč Kosova sve se više steže oko Srbije. U trenutku dok kreću odlučujući pregovori u okviru dijaloga s Prištinom, stižu pritisci iz zemalja koje su priznale jednostrano proglašnenu nezavisnost, kaže Oroa i ističe da bez međusobnog priznavanja na kraju evropskog puta, od članstva Srbije u EU neće biti ništa.

"Mislim da nam je svima priraslo srcu da pomognemo Srbiji da ispuni sve kriterijume. Istina, ovi kriterijumi su malo komplikovaniji, i brojni, ali verujem da Francuska, istorijski saveznik Srbije, ima ulogu da taj proces olakša", kaže predsednica Odbora za evropske poslove francuske skupštine.

Upitana da li se, praktično, od Srbije traži da se odrekne dela svoje teritorije, Oroa je rekla: "Tok stvari kakvim ste ih predočili je gledište Srbije. Koliko je meni poznato, to nije stav Kosova. Francuska i Nemačka su se dugo borile za deo zemlje koji se zove Alzas i Lorena. Sada predstavnici Bundestaga i komisije kojom predsedavam, idu zajedno u Beograd".

Prema njenim rečima, ono što je najvažnije jeste da su žitelji Alzasa i Lorene na kraju izneli svoj stav.

"Mislim da su žitelji Kosova, takođe, izneli svoje mišljenje. To nije, da tako kažem, napisan uslov, ali neće biti ulaska ni Srbije, ni, uostalom, Kosova, u EU, sve dok se u potpunosti ne budete pomirili i dok dve zemlje ne budu jasno priznale jedna drugu! :dance: I, čini mi se da Srbija u ovom trenutku u tom domenu preduzima dosta koraka", naglasila je ona.

Na opasku da takav zahtev nije formulisan u obavezama iz Brisela, Oroa je rekla: "Nije napismeno, ali jeste usmeno! Ne vidim, inače, kako bi EU prihvatila da primi zemlju koja nije priznala drugu državu".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=687741
Bice priceless slusati kmecanje kad se ovo desi :lol:
strndzov

#4742 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by strndzov »

ali neće biti ulaska ni Srbije, ni, uostalom, Kosova, u EU, sve dok se u potpunosti ne budete pomirili i dok dve zemlje ne budu jasno priznale jedna drugu!

Muslimanska drzava da udje u EU :-)
Maverick78

#4743 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Maverick78 »

SLAVNI holivudski glumac i oskarovac Tom Hanks, nedavno je završio na naslovnicama srpskih medija zahvaljujući navodnom intervjuu za "E!" u kojem je izjavio da je "Kosovo oduvijek bilo srpsko te da će to jednog dana ponovo biti".

Hanks je navodno usporedio Golgotu i Židove s patnjama kosovskih Srba, govoreći o snimanju novog filmskog projekta u produkciji Stevena Spielberga, a u kojem će Hanks igrati glavnu ulogu.

"Tijekom Drugog svjetskog rata i holokausta Židovi su doživjeli mnoge užase, a ne treba ni spominjati što im se sve događalo stotinama godina ranije. Unatoč svemu, oni nikada nisu izgubili vjeru i vratili su se u svoju zemlju. Sličan je slučaj danas s Kosovom. Njega su naseljavali Srbi, koji su tamo izgradili manastire, imali svoje kraljeve, nakon čega su ih protjerali Albanci. Na kraju 20. stoljeća NATO je bombardirao Srbe, ali oni i dalje ne žele priznati da je Kosovo nezavisna država, već ponosno kažu: 'Kosovo je Srbija', kao Židovi koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa je možda isti slučaj i sa Srbima", rekao je glumac, a prenosi The Orthodox Church odakle je vijest vjerojatno i potekla.

Naime, na samoj stranici magazina E! vijest je nemoguće pronaći, a navodni projekt Hanksa i Spielberga ne postoji na IMDB-u. Spomenuti intervju ne prenosi niti jedan strani medij, a neki su srpski mediji vijest već povukli sa svojih stranica.

Podsjetimo, prije pet godina također se pojavila vijest o navodnom prosvjedu protiv proglašenja nezavisnosti Kosova koje su najavile brojne holivudske zvijezde kao što su George Clooney i Sharon Stone, a njihovoj su se "borbi" tada priključili i Tom Hanks, Michael Douglas, Robert De Niro i Johnny Depp. I tada se sumnjalo da je riječ o lažnoj vijesti.

Međutim, valja spomenuti i da je Hanks prešao na pravoslavnu vjeru, a roditelji njegove supruge Rite Wilson , pravim imenom Margarita Ibrahimoff, u Ameriku su doselili tek 1949. Zanimljivo je spomenuti i da je njena majka rođena u selu Sotire koje se danas nalazi u Albaniji, a nastanjuju ga uglavnom Grci.

http://www.index.hr/black/clanak/tom-ha ... 63052.aspx
Ima li sta zvanicno o ovome ili samo jos jedna dezinformacija u nizu? :skoljka:
OpusDei

#4744 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by OpusDei »

^^Dezinformacija, razgovorili smo o tome bas na ovoj stranici threada.

Nema nikakve informacije o ovome ni na jednom news sajtu na engleskom jeziku.
radostan dan

#4745 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

šta bolan dezinformacija, lično mene henks zvao, kaže - jeS čitO, e jesam im sve rekO...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4746 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

Ako šumsko-digitalna TV na teletekstu kaže da je Hanks dao takvu izjavu o Kosovu,onda je to tako.
Reko' je i tačka. :oops: Neki nezavisni izvori navode da je čak poslije izjave zgrabio gusle i opleo
neku junačku vezano za pobjedu nad Turcima. :mrgreen:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4747 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

zoom66 wrote:
prljavi Hare wrote:Ako šumsko-digitalna TV na teletekstu kaže da je Hanks dao takvu izjavu o Kosovu,onda je to tako.
Reko' je i tačka. :oops: Neki nezavisni izvori navode da je čak poslije izjave zgrabio gusle i opleo
neku junačku vezano za pobjedu nad Turcima. :mrgreen:
iz pozadine se chula muzika i vapaj preklinjanja iz kultnog hanksovog ostvarenja: "run kosovo, run..."... :D

I parola:"LEPOSAVIĆI,FORREST GUMP IS ON YOUR SIDE!" :oops:
radostan dan

#4748 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

zoom66 wrote:
radostan dan wrote:šta bolan dezinformacija, lično mene henks zvao, kaže - jeS čitO, e jesam im sve rekO...
zaboravio si ”bre", bre radosni. :D
bwre on kaže, jesi čitO, moj hepi kako sam im rekO.
jeS tako je bilo, očiju mi...
rekO, nisam tomi, nije bilo u glasu srpske...
Bosnolog

#4749 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Maverick78 wrote:
Image

Image

Image

Priština, 17. veljače - Na središnjem trgu u Prištini je odrzana parada neovisnosti, gdje su paradirali vojnici Kosovskih sigurnosnih snaga, kosovska policija i elitne trupe za brzo djelovanje. Svečanosti su nazočili dužnosnici iz Albanije i albanskog predstavnika iz Makedonije i Pressevske doline. Svečanosti su nazočili predsjednik Republike Albanije, Bujar Nishani, predsjednik Topalli, ministar obrane Arben Imami, SP Edi Rama, u pratnji Blendi Klosi i šef Općine Draču, Vangjush Dako.

Nazočili su ambasadori raznih zemalja akreditiranih na Kosovu.

Dobar dojam mnogih sudionika koji su ispunili trg "Majka Tereza", je parada KSS snaga, njihova disciplina u povorci, njihove uniforme i vozila.

Image

Tijekom svog govora na svečanosti predsjednik Republike Kosovo, Atifete Jahjaga je rekla da je danas dan za pamćenje svih onih koji su se borili i radili za osnivanje države Kosovo.

"Svi ti ljudi su se borili za slobodnu i ravnopravnu zemlju. Republika Kosovo je glavni suradnik na stabilnosti u regiji s ciljem članstva u euro-atlantskim integracijama. Mi gradimo viziju za nasu novu državu, viziju o (njenoj) evro-atlantskoj buducnosti. Radimo da Kosovo postane članica Europske unije u permanentnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama ", rekla je Jahjaga.

Predsjednica je naglasila da Republika Kosovo ima sve kapacitete da bude mjesto otvoreno za članstvo u NATO, dok hvali KSS smatrajući ga jednim od ključnih snaga sigurnosti na Kosovu.

U međuvremenu, zamjenik Veleposlanika SAD-a na Kosovu, Kelly Degnan rekla da je Kosovo je ostvarilo veliki napredak na području sigurnosti procjenjujući napredak KSS. Ona je također prenijela pozdrave predsjednika SAD-a Baracka Obame za neovisnost Kosova.

"Sjedinjene Američke Države su ponosne na pomoći KSS pogotovo Nacionalna Garda Iowa-e, gdje su obučavani zajedno. SAD i Kosovo imaju mnoge projekte zajedno i jedan od tih primjera je ta suradnja i obucavanje dočasnika Kosova, a mi ćemo i dalje imati takvu suradnju ", rekla je zamjenica veleposlanika.

Ona je također ocijenila kao dobar rad kosovske policije i instaliranje multietničke policije i dodala da će SAD nastaviti pomagati ove nove snage.

U međuvremenu, premijer Kosova, Hashim Thaci rekao je da je sloboda narodu Kosova san mnogih Kosovara bila godinama, sada postala stvarnost kroz velike žrtve.

"Sloboda Kosovu je bio san naših predaka. Danas naša djeca mogu živjeti slobodno. Dakle, veliko hvala kosovskih građana ide onim ljudima koji su svojim zivotima zasluzni da smo danas ovdje, vojnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova. Danas Kosovo je ostvarilo napredak u većini područja prava, gospodarskih, ali i iz djelokruga ljudskih prava", rekao je Thaci.

"Naša vizija je da u skoroj buducnosti postanemo clanica NATO. Republika Kosovo je na pravom putu u pravcu uključenja u EU. Mi se još uvijek moramo razvijati da bi se unaprijedilo stanje na Kosovu i da bi postali moderna država integrirana u euroatlantske procese, jer naši građani to zaslužuju. Učinit ćemo to - rekao je dodatno Thaci.
Jos jednom sretno narodu nezavisne i suverene drzave Kosovo :thumbup:
:thumbup:
Kosovo je od Autonomije postalo ozbiljna drzava jer Kosovari nemaju cetouvlakace i otirace, poput Vojvoda: Tihomira, Zlatomira, Scepomira i slicnih,..

Izmedu ostalog Bosnjacko (Cericevo) lobiranje kod Arapa daje rezultate, kakao je Mustafa obecao bosnjackom zetu Azemu Vlasiju... :D

Egipat priznao nezavisnost Kosova

KAIRO - Arapska Republika Egipat priznala je danas neovisnost Kosova. Na zajedničkoj konferenciji za novinare kosovski premijer Hashim Thaci i pomoćnica predsednika Egipta Pakinam Hasan Halil El Sharkavi rekili su da je je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova.
U Prištini se procenjuje da je ovo priznanje značajno i da otvara vrata i drugim priznanjima od strane država članica organizacije islamske saradnje.
http://www.seebiz.eu/egipat-priznao-nez ... /ar-57259/
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4750 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Ilustracija Prizrena iz djela "Travels in the Slavonic provinces of Turkey-in-Europe" ("Putovanja po slavenskim zemljama Turske u Evropi"), autorica Miss Irby i Miss Mackenzie.
Post Reply