Pa znas kako ono kazu : "ne mozes lagati sve ljude svo vrijeme", kako se onomad lagalo i o Kosovu i o "zlim"Albancima, a nastavilo o "zlim" Slovencima, Hrvatima i Bosnjacima.radostan dan wrote:da, u pravu si, ali se sjeti i kako su oni tretirali jna, sfrj, tebe, mene...
nemoj da se zekimo, znaš dobro da smo svi pizdili zajedno zbog njihove želje da budu albanija.
možda ti veličaš josipa broza i bivšu sfrj. ako je tako, što ih ne upitaš ko je njima bio vođa, tito ili enver hodža, jesu li oni isto dijelili tvoje emocije, ili neke druge, dok igraju vujović i baždarević?
tvoja politička vizija ti nalaže takav trenutni stav, ali ja znam da je on bio suprotan prije.
to isto kosovo i prištinu što č lunga postavi spot su napravili i izgradili sfrj, srbija, bih i ostale republike, moj i tvoj babo...
sa standardima i pol. pravima daleko iznad evropskih i svjetskih.
nemam ništa protiv, tako je kako je, uostalom šta će srbija sa 2 miliona ljudi koji je ne žele.
ja bi se sa tačijem dogovorio za sat vremena, uz extra sitne, minimalne ustupke, koji njima nisu bitni, a srbima bi značilo.
ali na ovakav način, pod ovim uslovma, uz kršenje svih međunarodnih prava i dogovora potpisanog u kumanovu 1999.,a ne daš ni to sitno (jebeš sjever, nije to), e nećeš nikad dobiti priznaje, od sad pa do sudnjeg dana.
uostalom, može im se, i što je toliko bitno hoće li ih srbija priznati ili ne?
osim ako nisu i oni svjesni da im nije učk donio nezavisnost, nego nato i slobodan milošević.
i da bez navedenog su za 7-14 dana donji (ne moja, zavrzlamina procjena u nekom od svježijih postova).
i da se ovdje sve vrti u krug.
jer i mene, koji bi lako završio tu priču oko kosova, ovakvim stavovima i ponašanjem, guraju ka obrazu i dverima i njihovoj kosovskoj politici.
ovo ti je mišljenje 85 posto srbijanaca. pusti huligane i 10 procenata izgubljenih u prostoru i vremenu.
do tačija je.
a lešinari iz obraza zadovoljno trljaju ruke...
A to da tebe ono sto na Kosovu "rade" Albanci gura ka Obrazu i Z(D)verima, a ti k'o biva ne bi, mozes nekom drugom ko vas nije upoznao.S obzirom na stavove koji doticni zastupaju prema Bosnjacima, sto ne prozboris koju i o tome, ono da te nije strah bana.