HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bahate

#4726 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Saka wrote:Ma nema tu ništa ilegalno, ako imaš receiver gledaš normalno jer ih nisu zaključali. Ja sam pred njima spojio, znaju to i oni sami. Samo nemaju baš svi kanali koji imaju na analognoj.
Eh to roki :D sad mi samo reci kakav ti resiver koristis i gdje mogu da kupim, kontam to sebi da nakacim :)
The Realist

#4727 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Saka wrote:Ma nema tu ništa ilegalno, ako imaš receiver gledaš normalno jer ih nisu zaključali. Ja sam pred njima spojio, znaju to i oni sami. Samo nemaju baš svi kanali koji imaju na analognoj.
Ispade da sam modul trebao kupiti i onda ne plaćati KID paket. No, mislim da ima problem kada istekne kartica, a to se desi i onda ti moraš njih zvati da ti obnove, ali ne možeš, jer te nemaju u sistemu!?
Saka

#4728 Re: HS kablovska

Post by Saka »

bahate wrote:
Eh to roki :D sad mi samo reci kakav ti resiver koristis i gdje mogu da kupim, kontam to sebi da nakacim :)
Bilo koji da podržava DVB-C. Ja imam Dreambox koji je prvenstveno satelitski box (DVB-S) ali podržava i kablovsku (DVB-C) i zemaljsku (DVB-T) digitalnu mrežu uz odgovarajući tuner modul.

A ti imaš opciju da uzmeš TV sa ugrađenim DVB-C modulom ili poseban box koji onda spojiš na TV. Evo recimo ovako nešto: http://www.pik.ba/artikal/4331505/synap ... 300-dvb-c/ ili ovaj koji podržava i HD http://www.pik.ba/artikal/4172399/dvb-c ... -receiver/

Samo moram te upozoriti, ako se HS nekad odluči da kodira sve digitalne kanale to su bačene pare jer je predviđen samo za otključane kanale.
Saka

#4729 Re: HS kablovska

Post by Saka »

The Realist wrote:
Ispade da sam modul trebao kupiti i onda ne plaćati KID paket. No, mislim da ima problem kada istekne kartica, a to se desi i onda ti moraš njih zvati da ti obnove, ali ne možeš, jer te nemaju u sistemu!?
Koliko shvatam KID paket ima preko 100 kanala. Ja hvatam tek 50-tak koji nisu kodirani i za koje ne treba kartica.
The Realist

#4730 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Saka wrote:
The Realist wrote:
Koliko shvatam KID paket ima preko 100 kanala. Ja hvatam tek 50-tak koji nisu kodirani i za koje ne treba kartica.
Da, ima preko 100.... OK, onda i nije toliki problem :D. Doduše, nevjerujem da bih to radio radi 7KM, jer samim time i oni manje novca dobijaju za unaprijeđenje usluge.
emirsarajevo

#4731 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

Pitanje:
Ako CI modul (brat ima KID paket) ubacim u svoj lcd na drugoj lokaciji u SA (imam samo analognu HS) da li ću imati otključane digitalne kanale?? Da li je modul vezan za lokaciju ili korisnika?
kakaljin

#4732 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

emirsarajevo wrote:Pitanje:
Ako CI modul (brat ima KID paket) ubacim u svoj lcd na drugoj lokaciji u SA (imam samo analognu HS) da li ću imati otključane digitalne kanale?? Da li je modul vezan za lokaciju ili korisnika?
Validna kartica se moze koristiti bilo gdje u sistemu HS-a
mixone1995

#4733 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Sta je bolje, CI modul ili HD resiver? Jel' neko koristio oboje? :D
The Realist

#4734 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

mixone1995 wrote:Sta je bolje, CI modul ili HD resiver? Jel' neko koristio oboje? :D
Svi kažu da je modul bolji. Ja samo modul koristim i zadovoljan sam (mana je da kada preskeniraš sve, moraš ponovo slagati kanale, barem kod mene na TV-u, dok na recieveru to nisam imao - nije bio HD reciever).
dmagic2

#4735 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

Saka wrote:Jes vala šta ste ih napali, eto zapelo oko par kanala. Ljudi imaju najjeftiniju analognu kablovsku na tržištu (11,5KM) u sklopu koje možeš gledati i digitalne kanale koji nisu zaključani (ako imaš svoj receiver). Imaju najjeftiniji internet (15KM paket jači od BH Telecomovog paketa od 30KM), imate paket kablovska+internet+telefon za 30KM mjesečno, dobiješ i tel. aparat i modem džaba i 2 mjeseca kablovska besplatno itd. itd. i opet vam ne valja.

Pa uzmite vi Telemach ili BHT, ali plaćaćete manje-više istu stvar skoro duplo više. Koliko para toliko muzike, ali po meni HS ipak nudi solidan kvalitet za dosta manju cijenu od konkurencije. :thumbup:
Mislim da to nije tacno! Ocigledno nisi pogledao sta konkurencija nudi. Ja imam kolege na poslu i cesto uz kafu razmjenimo misljenja/iskustva koje imamo sa svim operaterima! Telemach je u zadnjoj godini ponudio puno vise.
Kad se pogleda sta nude u super mix paketima,po slicnim cijenama sa HS-om tek tada vidimo koliko HS nije nista novo
uradio u zadnjoj godini! Ako ovako nastave,odrzavace se onoliko dugo koliko konkurencija bude preuzimala "njihovu" teritoriju. Meni je jasno da im je politika da ne poskupljuju osnovni analogni paket jer im je veliki broj penzionera u pretplatnicima ali me iznenadjuje koliko su inertni kad je prosirenje digitale u pitanju. Nju su potpuno zanemarili,a u njoj imaju najvise prostora da se pokazu kao ozbiljna kablovska kuca (vise paketa,korisnici biraju kanale koje ce placati dodatno,HD i sl.) O nekim 3D kanalima da i ne pricamo! :)
Saka

#4736 Re: HS kablovska

Post by Saka »

Naravno da sam pogledao šta konkurencija nudi. Ako gledaš samo kablovsku i digitalne kanale slažem se da Telemach nudi više izbora. Ali vidiš da u ranijim postovima spominjem sve usluge, ne samo televiziju. HS nudi paket internet+telefon+kablovska za 30KM. Nema nijedan operater na tržištu koji to daje po toj cijeni. Sličan (doduše malo jači) Telemachov paket je 50KM mjesečno.
dmagic2

#4737 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

Saka wrote:Naravno da sam pogledao šta konkurencija nudi. Ako gledaš samo kablovsku i digitalne kanale slažem se da Telemach nudi više izbora. Ali vidiš da u ranijim postovima spominjem sve usluge, ne samo televiziju. HS nudi paket internet+telefon+kablovska za 30KM. Nema nijedan operater na tržištu koji to daje po toj cijeni. Sličan (doduše malo jači) Telemachov paket je 50KM mjesečno.
Ako cemo pravo,taj HS-ov paket od 30KM ne ukljucuje dodatnih 6 KM najma modema.Znaci prava cijena je 36KM. Telemach np u tom paketu od 50KM ukljucuje i osnovne digitalne kanale,telefon za 0 KM pozive u fixnim mrezama u BiH
,0 KM najam wifi rutera,10 Mbps internet (za razliku od 4 Mbps u HS-ovom paketu)...tako da se o tome sta ko i po kojoj cijeni nudi da raspravljati!
Da se razumijemo,ja ne bih niposto zelio da HS propadne,jer bi nas potrosace sigurno skupo stajalo. Ako bilo ko od operatera ostvari monopol nas ce skupo kostati! Ja bih naprotiv,zelio da se HS malo ozbiljnije "bori" sa telemahom...kvalitetom a ne :"kupujmo domace" stavom. Ne prodaju mlijeko i jaja!
Aqua_S

#4738 Re: HS kablovska

Post by Aqua_S »

Saka wrote:
bahate wrote:
Bilo koji da podržava DVB-C. Ja imam Dreambox koji je prvenstveno satelitski box (DVB-S) ali podržava i kablovsku (DVB-C) i zemaljsku (DVB-T) digitalnu mrežu uz odgovarajući tuner modul.

A ti imaš opciju da uzmeš TV sa ugrađenim DVB-C modulom ili poseban box koji onda spojiš na TV. Evo recimo ovako nešto: http://www.pik ba/artikal/4331505/synaps-digitalni-kablovski-resiver-csd-300-dvb-c/ ili ovaj koji podržava i HD http://www.pik ba/artikal/4172399/dvb-c-hd-kablovski-receiver/

Samo moram te upozoriti, ako se HS nekad odluči da kodira sve digitalne kanale to su bačene pare jer je predviđen samo za otključane kanale.
jel to sa full hd tv-om mozes da imas i neke digitalne kanale a placas samo analognu i to bez kartice?? jednostavno samo preskeniras digitalne kanale kako i stoji u opcijama full hd tv-a?
mixone1995

#4739 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

The Realist wrote:
mixone1995 wrote:Sta je bolje, CI modul ili HD resiver? Jel' neko koristio oboje? :D
Svi kažu da je modul bolji. Ja samo modul koristim i zadovoljan sam (mana je da kada preskeniraš sve, moraš ponovo slagati kanale, barem kod mene na TV-u, dok na recieveru to nisam imao - nije bio HD reciever).
Meni ne moze modul na tv, treba DVB-C a ja imam DVB-T :sad: Trebali bi doci sutra da mi zamijene ovaj Dalvi za HD resiver :D
The Realist

#4740 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

dmagic2 wrote:
Saka wrote:Naravno da sam pogledao šta konkurencija nudi. Ako gledaš samo kablovsku i digitalne kanale slažem se da Telemach nudi više izbora. Ali vidiš da u ranijim postovima spominjem sve usluge, ne samo televiziju. HS nudi paket internet+telefon+kablovska za 30KM. Nema nijedan operater na tržištu koji to daje po toj cijeni. Sličan (doduše malo jači) Telemachov paket je 50KM mjesečno.
Ako cemo pravo,taj HS-ov paket od 30KM ne ukljucuje dodatnih 6 KM najma modema.Znaci prava cijena je 36KM. Telemach np u tom paketu od 50KM ukljucuje i osnovne digitalne kanale,telefon za 0 KM pozive u fixnim mrezama u BiH
,0 KM najam wifi rutera,10 Mbps internet (za razliku od 4 Mbps u HS-ovom paketu)...tako da se o tome sta ko i po kojoj cijeni nudi da raspravljati!
Da se razumijemo,ja ne bih niposto zelio da HS propadne,jer bi nas potrosace sigurno skupo stajalo. Ako bilo ko od operatera ostvari monopol nas ce skupo kostati! Ja bih naprotiv,zelio da se HS malo ozbiljnije "bori" sa telemahom...kvalitetom a ne :"kupujmo domace" stavom. Ne prodaju mlijeko i jaja!
Nema paketa od 30KM, nego od 33.90. Što se tiče modema, isti možeš kupiti (ja sam za 30KM) i onda najam ne plaćaš, tako da je prava cijena 33.90, osim ako ne želiš rentati modem, što definitivno nije isplativo.

PS
Sad vidim da nije KID paket, nego net, analogna i telefon. No, stoji ista stvar, modem se kupiti i onda ostaje 29.90KM. Samo što je skuplja oprema, ali ne mora se njihovih 99KM davati, nego se može to jeftinije nabaviti.
Last edited by The Realist on 22/10/2012 18:44, edited 1 time in total.
Saka

#4741 Re: HS kablovska

Post by Saka »

dmagic2 wrote:
Ti stvarno treba da počneš da čitaš napisano a ne da selektivno vadiš rečeno iz konteksta. Već sam 3 puta napisao da sam i modem i tel. aparat dobio džaba na upotrebu, a uz to i kablovsku gratis 2 mjeseca. Akcija za nove korisnike. Znači cijena nije 36 već 30KM.

Takođe sam napisao više puta i da analogni HS paket uključuje iste digitalne kanale za sve koji imaju svoj digitalni receiver ili modul.

Takođe sam rekao da taj Telemachov paket jeste malo jači ali oni i nemaju slabiji za manje para već te primora da plaćaš 50 maraka. Ja recimo neću internet od 10Mbita, meni je dosta i 4 ako ću manje plaćati što u Telemachu nije moguće. Pa mi pričaj o mogućnosti izbora. To sa 0KM telefona prema svim fixnim mrežama svaka čast ali opet ne koristim toliko telefon da mi se isplati 20KM razlike (to mi je još mjesečni račun mobitela).
Last edited by Saka on 22/10/2012 19:03, edited 4 times in total.
Saka

#4742 Re: HS kablovska

Post by Saka »

Aqua_S wrote:jel to sa full hd tv-om mozes da imas i neke digitalne kanale a placas samo analognu i to bez kartice?? jednostavno samo preskeniras digitalne kanale kako i stoji u opcijama full hd tv-a?
Ne nego sa TV-om koji ima DVB-C tuner. Da li je full HD ili obični HD ne igra ulogu ali mora imati tuner za digitalnu kablovsku. Znači ne DVB-T već DVB-C.
Samo FaceTV od HD kanala je otključan i može se gledati bez kartice. Ostali su u SD, oko 50 kanala možeš gledati u digitali bez kartice.
Saka

#4743 Re: HS kablovska

Post by Saka »

The Realist wrote:Sad vidim da nije KID paket, nego net, analogna i telefon. No, stoji ista stvar, modem se kupiti i onda ostaje 29.90KM. Samo što je skuplja oprema, ali ne mora se njihovih 99KM davati, nego se može to jeftinije nabaviti.
Eto imali su tu akciju za nas gdje su tek uveli usluge pa su nudili džabe modem. Inače da nije toga i ja bih razmislio da li bih plaćao 36KM, ovako 30KM se stvarno isplati.
Mantis

#4744 Re: HS kablovska

Post by Mantis »

Šta je ovo fali mi bruku kanala imam ovaj osnovni paket 11.50 KM, a nemam: HRT 1, HRT 2, VOGOŠĆA, TV 1000, PRO SIEBEN, TV SLO, RAI UNO, TV ISTOČNO SARAJEVO, CRNA GORA, OTV VALENTINOVO :x Al zato imam 3 national geographija :lol: :lol:
The Realist

#4745 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

To na analognoj? Možda nešto rade :? .
respo

#4746 Re: HS kablovska

Post by respo »

ja ocekujem da ce hs 1 marta nas obradovati zvanicno a u januaru nezvanicno kao i do sada zadnje dvije godine koliko me sjecanje sluzi
dmagic2

#4747 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

Saka wrote:
dmagic2 wrote:
Ti stvarno treba da počneš da čitaš napisano a ne da selektivno vadiš rečeno iz konteksta. Već sam 3 puta napisao da sam i modem i tel. aparat dobio džaba na upotrebu, a uz to i kablovsku gratis 2 mjeseca. Akcija za nove korisnike. Znači cijena nije 36 već 30KM.

Takođe sam napisao više puta i da analogni HS paket uključuje iste digitalne kanale za sve koji imaju svoj digitalni receiver ili modul.

Takođe sam rekao da taj Telemachov paket jeste malo jači ali oni i nemaju slabiji za manje para već te primora da plaćaš 50 maraka. Ja recimo neću internet od 10Mbita, meni je dosta i 4 ako ću manje plaćati što u Telemachu nije moguće. Pa mi pričaj o mogućnosti izbora. To sa 0KM telefona prema svim fixnim mrežama svaka čast ali opet ne koristim toliko telefon da mi se isplati 20KM razlike (to mi je još mjesečni račun mobitela).
Ako sam nesto selektivno vadio,to su samo poredjenja i cijene koje su sada na njihovim stranicama. A ti si mogao napisati i da ti je Enes licno dao modem na koristenje. To me ne interesuje. O onome sta oba operatera SADA nude i kome sta od paketa odgovara se da raspravljati. Samo vise ne stoji argument da je HS jeftin. Da,analogna im je par maraka jeftinija ali zato i ima manje kanala.

I da dodam jos,posto je tema foruma uglavnom bila oko sporosti uvodjenja novih kanala. Pogledao sam kanale koje Telemach ima u analognoj ponudi. Za tu razliku od 3.5 KM za koju se HS toliko hvali da je jeftin oni imaju ove:
CineStar TV
SK Prime
Crime & Investigation
Sport Klub
Sport Klub +
Viasat Nature
Travel
FOX Movie
Comedy Central
Fox su izgleda dobili umjesto Fox Crime pa ga nisam ni naveo,VH1 classic umjesto VH1,i da, HS ima jednu arenu. Da li ovi kanali vrijede 3.5 KM? Ja bih im rado platio za to!
Last edited by dmagic2 on 23/10/2012 10:47, edited 1 time in total.
Aqua_S

#4748 Re: HS kablovska

Post by Aqua_S »

Saka wrote:
Aqua_S wrote:jel to sa full hd tv-om mozes da imas i neke digitalne kanale a placas samo analognu i to bez kartice?? jednostavno samo preskeniras digitalne kanale kako i stoji u opcijama full hd tv-a?
Ne nego sa TV-om koji ima DVB-C tuner. Da li je full HD ili obični HD ne igra ulogu ali mora imati tuner za digitalnu kablovsku. Znači ne DVB-T već DVB-C.
Samo FaceTV od HD kanala je otključan i može se gledati bez kartice. Ostali su u SD, oko 50 kanala možeš gledati u digitali bez kartice.
grazie... :thumbup: još mi samo ostane da provjerim imal ovaj moj taj tuner...
Saka

#4749 Re: HS kablovska

Post by Saka »

dmagic2 wrote:Ako sam nesto selektivno vadio,to su samo poredjenja i cijene koje su sada na njihovim stranicama. A ti si mogao napisati i da ti je Enes licno dao modem na koristenje. To me ne interesuje. O onome sta oba operatera SADA nude i kome sta od paketa odgovara se da raspravljati. Samo vise ne stoji argument da je HS jeftin. Da,analogna im je par maraka jeftinija ali zato i ima manje kanala.

I da dodam jos,posto je tema foruma uglavnom bila oko sporosti uvodjenja novih kanala. Pogledao sam kanale koje Telemach ima u analognoj ponudi. Za tu razliku od 3.5 KM za koju se HS toliko hvali da je jeftin oni imaju ove:
CineStar TV
SK Prime
Crime & Investigation
Sport Klub
Sport Klub +
Viasat Nature
Travel
FOX Movie
Comedy Central
Fox su izgleda dobili umjesto Fox Crime pa ga nisam ni naveo,VH1 classic umjesto VH1,i da, HS ima jednu arenu. Da li ovi kanali vrijede 3.5 KM? Ja bih im rado platio za to!
Vjerovatno da vrijede za one koji vole da gledaju TV. Meni lično je na prvom mjestu bio internet, da zamijenim ADSL od BH Telecoma koji sam plaćao 30KM samo internet a slabiji je od HS-ovog. I usput za iste pare dobijem i kablovsku i riješim se telefonske pretplate od 11KM a zadržim telefon, još s istim brojem.

Dakle nesporna je ušteda. Sa Telemachom bi dobio više ali bi opet plaćao 50KM umjesto 30 i ušteda ne bi bila moguća. Dakle sve je individualno, šta kome treba.
plemba

#4750 Re: HS kablovska

Post by plemba »

da i ja priupitam...

naime, imam onaj hema resiver, ali nema mi arenasport hr...

morel se to đe naći?
Locked