Dešavanja u Srbiji
- kiky
#4726 Re: Desavanja u Srbiji
pozivam sve građane srbije u bih da odmah uzmu srbijanske pasoše ...
a da vrate mrske im bih pasoše ..
po mogučnosti i državljanstvo ...
-
behavac
#4727 Re: Desavanja u Srbiji
Neka zadrzace oba...uvijek bolje svega i mnogo...kiky wrote:pozivam sve građane srbije u bih da odmah uzmu srbijanske pasoše ...
- kiky
#4728 Re: Desavanja u Srbiji
pa jel korektno ...
ionako je srbija stara evropska i visoko demokratska zemlja ... a to što dosad nije član eu ... to se iz eu-a neprestano izvinjavaju i brzo če riješiti tu nepravdu ...
zato, srbi, uzimajte srbijansko državljanstvo i pasoš, idite u evropu, tamo vam je i mjesto, a bih vratite njeno i svi sretni ...
ovakva kakvu ste je unakazili i još uvijek kasapite, bih neče maknut iz trenutnog stanja ...
ionako je srbija stara evropska i visoko demokratska zemlja ... a to što dosad nije član eu ... to se iz eu-a neprestano izvinjavaju i brzo če riješiti tu nepravdu ...
zato, srbi, uzimajte srbijansko državljanstvo i pasoš, idite u evropu, tamo vam je i mjesto, a bih vratite njeno i svi sretni ...
ovakva kakvu ste je unakazili i još uvijek kasapite, bih neče maknut iz trenutnog stanja ...
-
dallton
#4729 Re: Desavanja u Srbiji
najbolje je da studenti iz bijeljine i okolnih sela studiraju u beogradu i novom sadu - ipak se svoja domovina najvise voli, pa nek djeca vide malo grada i zivota, kupe sebi stanove, stvore novu egzistenciju a bih pasos ako hoce nek zadrze za uspomenu i dugo sjecanjebehavac wrote:Neka zadrzace oba...uvijek bolje svega i mnogo...kiky wrote:pozivam sve građane srbije u bih da odmah uzmu srbijanske pasoše ...
-
behavac
#4730 Re: Desavanja u Srbiji
dallton wrote:najbolje je da studenti iz bijeljine i okolnih sela studiraju u beogradu i novom sadu - ipak se svoja domovina najvise voli, pa nek djeca vide malo grada i zivota, kupe sebi stanove, stvore novu egzistenciju a bih pasos ako hoce nek zadrze za uspomenu i dugo sjecanjebehavac wrote:Neka zadrzace oba...uvijek bolje svega i mnogo...kiky wrote:pozivam sve građane srbije u bih da odmah uzmu srbijanske pasoše ...
Svako moze ici studirati gdje hoce...
Ne znam tacno za Bijeljinu ali recimo i iz Banjaluke znam ih dosta sto su isli sudirati u Novi Sad, Beograd, Bec, Grac, itd i poslije se vratili ovdje i kupili stan...
Pa vjerujem da je slicno i za Bijeljinu samo sto oni jos idu i u samu Banjaluku na studiranje...
Jer svuda podji svojoj kuci dodji i nema potrebe za novom egzistencijom kad je ova dobra...
Znam ja da bi ti najvise volio kad bi svi Srbi sjeli na 'traktore' kako to ti volis reci pa otisli iz BIH ali kad se probudis shvatices da je to samo san...al ti nastavi sanjati, nemoj da te ometam...
-
dallton
#4731 Re: Desavanja u Srbiji
zadnji put kad sam bio u novom sadu u uredu gradonacelnika su mi rekli da tu zivi oko 150.000 uglavnom srba porijeklom iz bosne koji su doselili u periodu 98/2008...tu su cijele zgrade i naselja nova napravljena jer su ljudi kupovali stanove...a znas sta im cesto napisu na zgradama (mislim grafiti i to) - "bosanci van" (to je prva) i "srbi dodjosi napolje"...behavac wrote:dallton wrote:
najbolje je da studenti iz bijeljine i okolnih sela studiraju u beogradu i novom sadu - ipak se svoja domovina najvise voli, pa nek djeca vide malo grada i zivota, kupe sebi stanove, stvore novu egzistenciju a bih pasos ako hoce nek zadrze za uspomenu i dugo sjecanje
Svako moze ici studirati gdje hoce...
Ne znam tacno za Bijeljinu ali recimo i iz Banjaluke znam ih dosta sto su isli sudirati u Novi Sad, Beograd, Bec, Grac, itd i poslije se vratili ovdje i kupili stan...
Pa vjerujem da je slicno i za Bijeljinu samo sto oni jos idu i u samu Banjaluku na studiranje...
Jer svuda podji svojoj kuci dodji i nema potrebe za novom egzistencijom kad je ova dobra...
Znam ja da bi ti najvise volio kad bi svi Srbi sjeli na 'traktore' kako to ti volis reci pa otisli iz BIH ali kad se probudis shvatices da je to samo san...al ti nastavi sanjati, nemoj da te ometam...
-
mmostar
#4732 Re: Desavanja u Srbiji
Vidje li ti grada dođošu sa Prokletija?dallton wrote:najbolje je da studenti iz bijeljine i okolnih sela studiraju u beogradu i novom sadu - ipak se svoja domovina najvise voli, pa nek djeca vide malo grada i zivota, kupe sebi stanove, stvore novu egzistenciju a bih pasos ako hoce nek zadrze za uspomenu i dugo sjecanjebehavac wrote:Neka zadrzace oba...uvijek bolje svega i mnogo...kiky wrote:pozivam sve građane srbije u bih da odmah uzmu srbijanske pasoše ...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4734 Re: Desavanja u Srbiji
Čedomir Jovanović
"Propuštena šansa za promovisanje nove politike"
Vlast u Srbiji propustila je šansu da u susretima sa potpredsjednikom SAD-a Džozefom Bajdenom promoviše novu politiku sa jasnim planovima, kaže Čedomir Jovanović.
Predsjednik Liberalnodemokratske partije je u intervjuu za "Politiku" rekao da bi u središtu te nove politike svakako morali da budu i Kosovo i Bosna, ali i Evropa i NATO.
„Na pitanju Bosne ostali smo na frazama, koje nas dovode u Miloševićev format", navodi Jovanović, prenosi B92.
„Najveći problem smo i dalje mi i moramo prvo naći način kako da pomognemo sami sebi", ukazao je on i napomenuo da je potrebna nova politika u rješavanju problema Srba na Kosovu.
Niko ne može da nam pomogne ako nemamo sposobnost da se mijenjamo, dodao je predsjednik LDP, koji smatra da je predsjednik Srbije Boris Tadić morao Bajdenu da govori o "našim brojnim međusobnim nesporazumima, da pomene i priznanje nezavisnosti Kosova i paljenje ambasade".
„Potom je sa potpredsjednikom SAD trebalo da promoviše novu politiku da bi Bajden u Vašingtonu pričao bolje o Srbiji nego mi sami", rekao je Jovanović.
Komentarišući domaću političku scenu, Jovanović je naglasio da čak i da ga je "Tadić 10 puta izbacio iz stranke, ne bi rekao da je kao Koštunica ili Milošević".
"Ali ako svojim greškama definitivno izbaci Srbiju sa evropskog puta, onda će biti gori od Koštunice, jer je kompromitovao najvažniju ideju koja može da spasi zemlju", smatra Jovanović.
(FENA)
Čeda ....TiTo
"Propuštena šansa za promovisanje nove politike"
Vlast u Srbiji propustila je šansu da u susretima sa potpredsjednikom SAD-a Džozefom Bajdenom promoviše novu politiku sa jasnim planovima, kaže Čedomir Jovanović.
Predsjednik Liberalnodemokratske partije je u intervjuu za "Politiku" rekao da bi u središtu te nove politike svakako morali da budu i Kosovo i Bosna, ali i Evropa i NATO.
„Na pitanju Bosne ostali smo na frazama, koje nas dovode u Miloševićev format", navodi Jovanović, prenosi B92.
„Najveći problem smo i dalje mi i moramo prvo naći način kako da pomognemo sami sebi", ukazao je on i napomenuo da je potrebna nova politika u rješavanju problema Srba na Kosovu.
Niko ne može da nam pomogne ako nemamo sposobnost da se mijenjamo, dodao je predsjednik LDP, koji smatra da je predsjednik Srbije Boris Tadić morao Bajdenu da govori o "našim brojnim međusobnim nesporazumima, da pomene i priznanje nezavisnosti Kosova i paljenje ambasade".
„Potom je sa potpredsjednikom SAD trebalo da promoviše novu politiku da bi Bajden u Vašingtonu pričao bolje o Srbiji nego mi sami", rekao je Jovanović.
Komentarišući domaću političku scenu, Jovanović je naglasio da čak i da ga je "Tadić 10 puta izbacio iz stranke, ne bi rekao da je kao Koštunica ili Milošević".
"Ali ako svojim greškama definitivno izbaci Srbiju sa evropskog puta, onda će biti gori od Koštunice, jer je kompromitovao najvažniju ideju koja može da spasi zemlju", smatra Jovanović.
(FENA)
Čeda ....TiTo
- kiky
#4735 Re: Desavanja u Srbiji
skoro su ga napali ....
pred ženom i njenim roditeljima ...
jadna je država gdje napadaju ljude poput čede ...
čedo se trebao roditi u amsterdamu ....
sad bi sjedio negdje u coffe shop-u u slušao rege ...
- KIA
#4736 Re: Desavanja u Srbiji
Na ministarskom sastanku Organizacije islamske konferencije nije prihvaćen predlog rezolucije Saudijske Arabije koji poziva na priznavanje nezavisnosti Kosova.
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je za B92 da su na taj saudijski predlog amandmane podneli Sirija, Egipat, Azerbejdžan i još neke zemlje Konferencije, rekao je Jeremić.
“Uspeli smo da amandmanima - koje su države prijaetlji Srbije u okviru Organizacije islamske konferencije podnele - da tim amandmanima, praktično u rezoluciji Organizacije islamske konferencije o Kosovu, sklonimo poziv na priznavanje nezavisnosti i otklonimo bilo kakvu referencu na državnost takozvanog nezavisnog Kosova”, kaže Jeremić.
“Mogu da kažem da je to izuzetno veliki uspeh s obzirom na uticaj i snagu koji podnosilac te rezolucije u originalnoj formi – Saudijska Arabija – ima u muslimanskom svetu”, ocenio je šef diplomatije Srbije.
Hiseni u diplomatskoj ofanzivi
Ministar inostranih poslova Kosova Skender Hiseni odputovao je u Njujork gde će se sastati sa predstavnicima 30 zemalja koje još nisu priznale nezavisnost Kosova.
Ministarstvo inostranih poslova Kosova je saopštilo da poseta ima samo jedan cilj, a to je lobiranje za priznavanje države Kosova.
"Tokom posete Njujorku Hiseni će se sastati sa oko 30 delegacija zemalja koje još nisu priznavale nezavisnost Kosova a koje su akreditovane u UN", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da će Hiseni tokom sastanaka predstaviti napredak Kosova kao nezavisne države i da će tražiti od vlada tih zemalja da ubrzaju priznavanje nezavisnosti Kosova.
Nije saopšteno o delegacijama kojih zemalja se radi. Do sada Kosovo je priznalo 60 zemalja.
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je za B92 da su na taj saudijski predlog amandmane podneli Sirija, Egipat, Azerbejdžan i još neke zemlje Konferencije, rekao je Jeremić.
“Uspeli smo da amandmanima - koje su države prijaetlji Srbije u okviru Organizacije islamske konferencije podnele - da tim amandmanima, praktično u rezoluciji Organizacije islamske konferencije o Kosovu, sklonimo poziv na priznavanje nezavisnosti i otklonimo bilo kakvu referencu na državnost takozvanog nezavisnog Kosova”, kaže Jeremić.
“Mogu da kažem da je to izuzetno veliki uspeh s obzirom na uticaj i snagu koji podnosilac te rezolucije u originalnoj formi – Saudijska Arabija – ima u muslimanskom svetu”, ocenio je šef diplomatije Srbije.
Hiseni u diplomatskoj ofanzivi
Ministar inostranih poslova Kosova Skender Hiseni odputovao je u Njujork gde će se sastati sa predstavnicima 30 zemalja koje još nisu priznale nezavisnost Kosova.
Ministarstvo inostranih poslova Kosova je saopštilo da poseta ima samo jedan cilj, a to je lobiranje za priznavanje države Kosova.
"Tokom posete Njujorku Hiseni će se sastati sa oko 30 delegacija zemalja koje još nisu priznavale nezavisnost Kosova a koje su akreditovane u UN", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da će Hiseni tokom sastanaka predstaviti napredak Kosova kao nezavisne države i da će tražiti od vlada tih zemalja da ubrzaju priznavanje nezavisnosti Kosova.
Nije saopšteno o delegacijama kojih zemalja se radi. Do sada Kosovo je priznalo 60 zemalja.
- KIA
#4737 Re: Desavanja u Srbiji
aj mali pogledaj koliko je djubreta u tvom dvorishtu - bar duplo vishe .......kiky wrote:skoro su ga napali ....
Da vam je bar JEDAN , samo JEDAN liberalan politicar u parlamentu , kao sto je Cedomir Jovanovic u Srbiji ........
- Maraschino
#4738 Re: Desavanja u Srbiji
KIA wrote:aj mali pogledaj koliko je djubreta u tvom dvorishtu - bar duplo vishe .......kiky wrote:skoro su ga napali ....
Da vam je bar JEDAN , samo JEDAN liberalan politicar u parlamentu , kao sto je Cedomir Jovanovic u Srbiji ........
u pravu si za djubre,
ali mi se trudimo da to djubre vratimo tamo gdje pripada, tamo odakle nam se prebacilo...
i nadam se da cemo to zavrsiti, a vi radite sa svojim sta god vam volja...
- KIA
#4739 Re: Desavanja u Srbiji
A jel ?Maraschino wrote:KIA wrote:aj mali pogledaj koliko je djubreta u tvom dvorishtu - bar duplo vishe .......kiky wrote:skoro su ga napali ....
u pravu si za djubre,
ali mi se trudimo da to djubre vratimo tamo gdje pripada, tamo odakle nam se prebacilo...
E pa nesto vam ne ide vec godinama ?
Zar ste toliko nesposobni da ni to djubre ne mozete da vratite ili ste toliko nesposobni da ne mozete da prihvatite cinjenicu da to u stvari nije djubre i da cete na kraju morati sa tim da zivite jos jako dugo ?
p.s. izvrnuo si mi totalno misao i istrgao iz kontexta .......
-
dallton
#4740 Re: Desavanja u Srbiji
[/quote]A jel ?KIA wrote:
u pravu si za djubre,
E pa nesto vam ne ide vec godinama ?
Zar ste toliko nesposobni da ni to djubre ne mozete da vratite ili ste toliko nesposobni da ne mozete da prihvatite cinjenicu da to u stvari nije djubre i da cete na kraju morati sa tim da zivite jos jako dugo ?
p.s. izvrnuo si mi totalno misao i istrgao iz kontexta .......
za tvoju informaciju: takvih kao sto je ceda imamo na pretek a u srbiji je samo jedan takav...i da, prihvatili smo cinjenicu da cemo s djubretom zivjeti jos dugo - kao sto smo sto posto sigurni da cemo to djubre da istrjebimo, jer imamo historijski dokazan track-record u razvaljivanju puno veceg djubreta nego sto je ovo s kojim danas imamo posla...a evo ti i primjer: razvalili smo velikosrpske nakane, i uspjeli smo da zapocnemo proces smanjivanja srbije u njenu prirodnu velicinu - pravedno oduzimanje kosova srbiji je velikim djelom nasih ruku djelo, a ako se budete pravili frajeri, ne moramo stati samo na kosovu vec mozemo nastaviti i dalje...93 kad je srbija bila na pragu bioloskog istrebljenja bosnjaka i kontrolisala 70% teritorije BiH, plus dijelovi hrvatske plus kosovo plus crna gora, lijepo svo vam rekli da cemo vas ako nastavite se ovako ponasati dovesti na nivo beogradskog pasaluka - danas je 2009, i vi ste jako blizu granica beogradskog pasaluka, a BiH nikako da se raspadne...po svim objektivnim kriterijima, mi svoja obecanja ispunjavamo i ako nas dovoljno dugo neko provocira vratimo 10 puta gore...danas nema ni jna vojne sile i nicega, a vi ste demoralizirani jer ne znate za sta se borite, a nemate dovoljno ni muda ni pameti da priznate sebi da ste pogrijesili i da popravite svoje ponasanje - i sve dok ne smognete snage za to, kaznjavanje ce se nastaviti....
- KIA
#4741 Re: Desavanja u Srbiji
Daltone , pre nego shto me sledeci put budes citirao , imaj u vidu da ti necu odgovoriti jer si ti jedina osoba cije postove na ovom forumu ja ne chitam ... Imas toliko toga nezdravog u svojoj glavi ........dallton wrote:
bla bla bla
av av av
-
tuzlak-x
#4742 Re: Desavanja u Srbiji
bas navratim gotovo svaki dan da procitam sta misli i pise dalton. cini mi se da je najblizi mojim pogledima sta i kako sa komsijama\susjedima. a padobranci iz sumske, koji su naprecac poceli pisati ekavski ostavljam mazohistima.
-
dallton
#4743 Re: Desavanja u Srbiji
ne moras citati, ja komentarisem tvoj post sto nije jednako tome da moramo bas polemisati...jos nesto za cedu - da te parafraziram - to sto imate JEDNOG SAMO JEDNOG liberalno demokratu kao cedu u parlamentu govori o tome da su svi ostali neliberalni i nedemokrati, sto je otprilike realan opis stanja danasnje srpske politike i svijesti generalno - a pogodi sta je suprotno od liberalno i demokratsko?KIA wrote:Daltone , pre nego shto me sledeci put budes citirao , imaj u vidu da ti necu odgovoriti jer si ti jedina osoba cije postove na ovom forumu ja ne chitam ... Imas toliko toga nezdravog u svojoj glavi ........dallton wrote:
bla bla bla
av av av
-
dallton
#4744 Re: Desavanja u Srbiji
provala dana
Deset nizozemskih vojnika se ubilo zbog Srebrenice
BEOGRAD - Bivši srbijanski ministar pravde i lider Demokrišćanske stranke Srbije Vladan Batić, danas će Skupštini Srbije predati Prijedlog rezolucije o političkoj aboliciji nizozemskog bataljuna za događaje u Srebrenici.
Vrijeme je da priznamo da za zločin u Srebrenici nije kriv nitko drugi nego snage bosanskih Srba, navodi se u Batićevom priopćenju.
U priopćenju se dodaje da je zbog navodne odgovornosti nizozemskog bataljuna u sastavu UNPROFOR-a za stradanje bošnjačkih civila, više od 10 njihovih pripadnika izvršilo samoubojstvo.
Batić navodi da zbog toga Nizozemska vlada insistira na uhićenju haškog optuženika Ratka Mladića.
-
dallton
#4745 Re: Desavanja u Srbiji
i javlja se prekodrinski cetnik bez brade
Tadić: Srbija neće zahtjevati od RS da odustane od insistiranja na poštovanju Dejtona
25.05.2009. 13:02
Predsjednik Srbije Boris Tadić izrazio je uvjerenje da će, uporedo sa slabljenjem posljedica ekonomske krize i po okončanju ovogodišnjih izbornih ciklusa u nekim državama članicama EU, proces proširenja kojim treba da budu obuhvaćene države zapadnog Balkana biti ponovo ubrzan.
Predsjednik Srbije je istakao i značaj podrške SAD-a kao najuticajnije države u većini međunarodnih finansijskih institucija na čiju podršku Srbija računa u periodu ekonomske krize.
Jedino na čemu SAD insistiraju, po Tadićevim riječima, jeste da Srbija kao centralna zemlja regiona bude garant regionalne stabilnosti i da vodi miroljubivu politiku.
Po njegovim riječima, pojedini mediji su, djelimično zbog potrebe nekih domaćih političara da se hvale podrškom koju uživaju u inostranstvu, fokus Bidenove posjete sa suštinski važnih poruka koje je uputio prebacili na zanimljivosti koje se tiču protokola i razgovora gosta iz SAD-a s nekima od domaćina.
Tadić je poručio da će Srbija, kao što EU i SAD od nje to i očekuju, nastaviti da vodi miroljubivu i principijalnu regionalnu politiku poštujući integritet svake susjedne države.
On je dodao da, s druge strane, niko ne može da očekuje od Srbije da zahtjeva od bosanskih Srba da odustanu od insistiranja na poštovanju Dejtonskog sporazuma, odnosno entitetskoj podijeli BiH.
- Ne može se dovoditi u pitanje opstanak dva entitat u BiH, a kakvi su odnosi između dva entiteta to je stvar dogovora naroda koji žive u BiH, rekao je Tadić.
Po njegovim rečima, investicije ne dolaze u prostor koji je okrenut problemima iz prošlosti, i zato su za čitav region neproduktivni potezi poput zahtjeva člana predsjedništva BiH Željka Komšića da se za Dobricom Ćosićem i Zoranom Lilićem raspišu Interpolove poternice zbog navodne odgovornosti za zločine počinjene tokom posljednjeg rata u BiH.
- To je neshvatljivo ponašanje i to nije manir u modernoj državi. Krivične prijave pokreću tužioci i ako oni tako odluče niko nije zaštićen, rekao je Tadić i dodao da je neshvatljiva i činjenica da je Branimir Glavaš, koji je u Hrvatskoj osuđen za zločine nad Srbima, sasvim javno potražio utočište u BiH.
- Kada bi se tako nešto desilo u Srbiji vjerovatno bismo imali otvorenu debatu u stranim medijima da je Srbija na starom putu, ocijenio je Tadić.
-
mmostar
#4746 Re: Desavanja u Srbiji
Ko da nekog boli qrac šta ti i "daljton" mislite o komšijamatuzlak-x wrote:bas navratim gotovo svaki dan da procitam sta misli i pise dalton. cini mi se da je najblizi mojim pogledima sta i kako sa komsijama\susjedima. a padobranci iz sumske, koji su naprecac poceli pisati ekavski ostavljam mazohistima.
-
dallton
#4747 Re: Desavanja u Srbiji
izgleda da tebe boli cim si na forumu i reagujes na moje postovemmostar wrote:Ko da nekog boli qrac šta ti i "daljton" mislite o komšijamatuzlak-x wrote:bas navratim gotovo svaki dan da procitam sta misli i pise dalton. cini mi se da je najblizi mojim pogledima sta i kako sa komsijama\susjedima. a padobranci iz sumske, koji su naprecac poceli pisati ekavski ostavljam mazohistima.![]()
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#4748 Re: Desavanja u Srbiji
Tema ,tj.zadnja stranica-očišćena. 
-
Abacija
#4749 Re: Desavanja u Srbiji
Nadam se da ce prva "zrtva" tog zakona biti Boris Tadic koji se iz peta zalaze za reviziju presude Veselinu Sljivancaninu.Skupštinski Odbor za pravosuđe
USVOJEN PREDLOG ZAKONA O ZABRANI DELOVANJA NEONACISTIČKIH I FAŠISTIČKIH ORGANIZACIJA
Objavljeno: Uto, 26. 05. 2009. 17:00
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=26487
Skupštinski Odbor za pravosuđe usvojio je amandman na predlog Zakona o zabrani delovanja neonacističkih i fašističkih organizacija, koji predviđa da će svi koji propagiraju ili opravdavaju ideje, radnje i postupke lica pravosnažno osuđenih za ratne zločine, biti krivično gonjeni
Iz predloga Zakona izbačen je deo koji se odnosi na propagiranje ideja lica koja su samo optužena pred Haškim sudom.
Takođe, tim amandmanom precizirano je da se zakonom zabranjuje proizvodnja, umnožavanje, skladištenje, prezentacija i širenje propagandnog materijala, simbola i obeležja kojima se izaziva, podstiče ili širi mržnja i netrpeljivost prema slobodnim opredeljenjima građana.
Kako se navodi u Predlogu Zakona, čiji je inicijator Liga socijaldemokrata Vojvodine, u Srbiji će biti zabranjene manifestacije neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja, upotreba njihovih simbola i obeležja, ali i "bilo kakvo drugo delovanje neonacističkih ili fašističkih organizacija, kojima se na bilo koji način povređuju ustavna prava ili slobode građana."
Ko o cemu Tadic o opravdavaju ideje, radnji i postupaka lica koja su pravosnazno osudjena za ratne zlocine.
- ZZZlica
#4750 Re: Desavanja u Srbiji
Sinoć je na RTS-u u 22:05 bila emisija Upitnik o Dobrovoljačkoj, koju vodi ona usplahirena Barbika, gosti su bili Mladen Ivanić (PDP), neki Borislav Stefanović (politički direktor MIP-a) i Svetozar Pudarić iz SDP-a BiH, pa ovaj srednji reče (i ostade živ!) da nije dobro da se politika miješa u pravosuđe i da političari (pogotovo iz Predsjedništva
) komentarišu sudske procese...
Boris Tadić je više puta komentarisao hašku presudu Veselinu Šljivančaninu, podizanje optužnice protiv Milorada Dodika, itd. ali to valjda nije miješanje politike u pravosuđe
Inače, Svetozar Pudarić ih je razbio k'o zvečke argumentima o početku rata u BiH
(jer je bio, vidio, doživio)
Hehehe, šampion Kviskoteke još uvijek odlično barata činjenicama
Pričao je u procesu protiv Ilije Jurišića za Tuzlansku kolonu i kako nijedan svjedok ne zna ni ko je optuženik, a pošto su pokazali film sa SRNE kojim se kao pokazuje navodni zločin u Dobrovoljačkoj, a u stvari spaljena tijela četiri vojnika (kod Doma sindikata) poginulih u napadu na Predsjedništvo 2. maja (sa sve spaljenim tramvajima na Obali Kulina Bana), lijepo im je ispričao da je to snimak dana prije i da je to napad JNA na civilne objekte u kojima su se nalazili legalni predstavnici vlasti RBiH
Pametnom dosta
Boris Tadić je više puta komentarisao hašku presudu Veselinu Šljivančaninu, podizanje optužnice protiv Milorada Dodika, itd. ali to valjda nije miješanje politike u pravosuđe
Inače, Svetozar Pudarić ih je razbio k'o zvečke argumentima o početku rata u BiH
(jer je bio, vidio, doživio)
Hehehe, šampion Kviskoteke još uvijek odlično barata činjenicama
Pričao je u procesu protiv Ilije Jurišića za Tuzlansku kolonu i kako nijedan svjedok ne zna ni ko je optuženik, a pošto su pokazali film sa SRNE kojim se kao pokazuje navodni zločin u Dobrovoljačkoj, a u stvari spaljena tijela četiri vojnika (kod Doma sindikata) poginulih u napadu na Predsjedništvo 2. maja (sa sve spaljenim tramvajima na Obali Kulina Bana), lijepo im je ispričao da je to snimak dana prije i da je to napad JNA na civilne objekte u kojima su se nalazili legalni predstavnici vlasti RBiH
Pametnom dosta