FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#4726 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Sad Sevilla.
5 0 5

#4727 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

sumirprimus

#4728 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

505sCrtom wrote:Sad Sevilla.
zar nije a.madrid?
a oni nek se kolju veceras...
5 0 5

#4729 Barça’s 35th Copa del Rey final

Post by 5 0 5 »

YEAR MATCH RES.
1902 FCB-Viscaya 1-2
1910 FCB-Español Mad. 3-2
1912 FCB-Gimnástica M. 2-0
1913 FCB-R.Societat 2-1
1919 FCB-Arenas Getxo 2-5
1920 FCB-Athletic Club 2-0
1922 FCB-Real Unión 5-1
1925 FCB-Arenas Getxo 2-0
1926 FCB-Atlético Madrid 3-2
1928 FCB-R.Societat 3-1
1932 FCB-Athletic Club 0-1
1936 FCB-R.Madrid 1-2
1942 FCB-Athletic Club 4-3
1951 FCB-R.Societat 3-0
1952 FCB-Valencia 4-2
1953 FCB-Athletic Club 2-1
1954 FCB-Valencia 0-3
1957 FCB-Espanyol 1-0
1959 FCB-Granada 4-1
1963 FCB-Zaragoza 3-1
1968 FCB-R.Madrid 1-0
1971 FCB-Valencia 1-0
1974 FCB-R.Madrid 0-4
1978 FCB-Las Palmas 3-1
1981 FCB-Sporting G. 3-1
1983 FCB-R.Madrid 2-1
1984 FCB-Athletic Club 0-1
1986 FCB-Zaragoza 0-1
1988 FCB-R.Societat 1-0
1990 FCB-R.Madrid 2-0
1996 FCB-Atlético Madrid 0-1
1997 FCB-Betis 3-2
1998 FCB-Mallorca 1-1
2009 FCB-Athletic Club 4-1

Image
extraordinary

#4730 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

Entropio wrote:
extraordinary wrote:Fakat ne bih da ispadnem zlonamjeran, ali nije mi jasno kako vam ovo svršavanje na Barcelonu ne dosadi. Ne znam koga više interesuje šta je jeo Xavi, koga gu*i Pique, s kim je Messi sinoć bio i slično.
Ono što je zanimljivo je da nigdje u ovoj temi ne piše to što si ti naveo. :lol:

Mislio sam figurativno, ne shvatam poentu ovih sličica tipa ove iznad, ove curice u dresovima Barcelone. Al' eto, ako je vama interesantno svakodnevno kolektivno naprđivanje tipa : Najbolji smo i onda horski odgovor: Jesmo, visca Barca uživajte.
Vjerujte mi!

#4731 Re: FC Barcelona

Post by Vjerujte mi! »

ekstraordinarni je najpametniji na forumu. Ne suprotstavljajte se.
extraordinary

#4732 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

Baljak je samo do mene pametniji.
mrtva kokoš

#4733 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

fakat sto jes jes, nije to sto navijam za barcelonu ali smo najbolji :mrgreen:
fixer

#4734 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Splinter wrote:fakat sto jes jes, nije to sto navijam za barcelonu ali smo najbolji :mrgreen:
So jest jest pola vas ne bi ni navijalo da niste.
Charuga
Globalni moderator

#4735 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

fixer wrote:
Splinter wrote:fakat sto jes jes, nije to sto navijam za barcelonu ali smo najbolji :mrgreen:
A sto ti ne navijas (simpatises) Atletico Madrid ili Valenciu ili Bilbao ili neki drugi klub a ne bas Reala? Zar nije malo kontradiktorno pisati nekome da navija (simpatise) za Barsu a u isto vrijeme navijati (simpatisati) za Real. Ili je, u momentu kad si ti poceo navijati (simpatisati), Real bio los i prebivao na sredini tabele .. 8-)

Cisto da se zna ne govorim ti radi sebe jer ja navijam samo za JEDAN klub a taj se nalazi u BiH. Ovo okolo je nesto kao pracenje .. ;-)
fixer

#4736 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Plavih_11 wrote:
fixer wrote:
A sto ti ne navijas (simpatises) Atletico Madrid ili Valenciu ili Bilbao ili neki drugi klub a ne bas Reala? Zar nije malo kontradiktorno pisati nekome da navija (simpatise) za Barsu a u isto vrijeme navijati (simpatisati) za Real. Ili je, u momentu kad si ti poceo navijati (simpatisati), Real bio los i prebivao na sredini tabele .. 8-)

Cisto da se zna ne govorim ti radi sebe jer ja navijam samo za JEDAN klub a taj se nalazi u BiH. Ovo okolo je nesto kao pracenje .. ;-)
Evo sad nije najbolji pa opet navijam. Period u kojem sam poceo navijati nije bio najbolji. Samo ti kazem da kad dodje period lose Barcine igre, mnogo manje ce biti onih koji ce se kleti u Barcu.Takvi ljudi.
Charuga
Globalni moderator

#4737 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

fixer wrote:Evo sad nije najbolji pa opet navijam. Period u kojem sam poceo navijati nije bio najbolji. Samo ti kazem da kad dodje period lose Barcine igre, mnogo manje ce biti onih koji ce se kleti u Barcu.Takvi ljudi.
Nije najbolji ali jeste drugi i jos uvijek je u borbi za titulu, kup i LP-a. Jeste uvijek u vrhu i tada kad si poceo navijati bio je vjerovatno drugi ai to je nebitno. Real je uvijek u vrhu pa si jednostavno mogao izabrati neki manji i slabiji tim. U tom slucaju mogao bi pricati tim simpatizerima (navijacima) Barse kako su svakakvi ali u slucaju kad simpatises (navijas) Reala to nije moguce. Vjerujem da ce svi oni simpatisati Barsu i kad bude druga ili treca ali mozda ne sa tolikim zarom.

Zato je rasprava o tome ko koliko i sa kojim zarom simpatise neki strani klub bezvezna. Svako ima svoje a svakako ne treba previse ozbiljno shvatati ove PDF-ove o stranim klubovima .. ;-)

Samo opusteno!
Lunizz

#4738 Re: FC Barcelona

Post by Lunizz »

Barca od ere Kluiverta i ostalih holandeza :thumbup:
fixer

#4739 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Plavih_11 wrote:
fixer wrote:Evo sad nije najbolji pa opet navijam. Period u kojem sam poceo navijati nije bio najbolji. Samo ti kazem da kad dodje period lose Barcine igre, mnogo manje ce biti onih koji ce se kleti u Barcu.Takvi ljudi.
Nije najbolji ali jeste drugi i jos uvijek je u borbi za titulu, kup i LP-a. Jeste uvijek u vrhu i tada kad si poceo navijati bio je vjerovatno drugi ai to je nebitno. Real je uvijek u vrhu pa si jednostavno mogao izabrati neki manji i slabiji tim. U tom slucaju mogao bi pricati tim simpatizerima (navijacima) Barse kako su svakakvi ali u slucaju kad simpatises (navijas) Reala to nije moguce. Vjerujem da ce svi oni simpatisati Barsu i kad bude druga ili treca ali mozda ne sa tolikim zarom.

Zato je rasprava o tome ko koliko i sa kojim zarom simpatise neki strani klub bezvezna. Svako ima svoje a svakako ne treba previse ozbiljno shvatati ove PDF-ove o stranim klubovima .. ;-)

Samo opusteno!
Barcu danas podrzavaju mnogi koji nisu ni znali da postoji prije par godina. Pa samo pogledajte koji je broj zena opredijeljen za Barcu. Jel Barca dobil Reala, ma nema svi navijaci. Tipican primijer je moja jaranica. Sad je zakleti navijac Barce, a kad smo isli u skolu samo je jedan drug za Barcu navijao. Jbg, tad su bili losi. A nije ni postojao trend navijanja za Barcelonu. Danas je prihvaceno da ukoliko navijas za Barcelonu iskazujes svoju buntovnost. Velika masa "navijaca" mrzi Madrid, a u Spaniji nisu ni bili. Barcelona je izjednacena sa Che Guevarom haman, te se na taj nacin ljudi pokusavaju deklarisat i identificirat u drustvu. Barcelona ima sve - To je trend, a protiv trendova ne mozes. Ona je masivan pokret, sto znaci da mozes naci velik broj istomisljenika - nisi sam i to pomaze. I za kraj - Barcelona ti omogucava da budes "pobunjenik","buntovnik", a to je uvijek lakse kad imas vecinu pored sebe. Tesko je biti buntovnik i na margini. A ovako si u centru i opet imas samosvijest. Ti ne razmisljas kao oni tamo, samo se postavlja pitanja "koji tamo"? Ljepota, zar ne? Masivan pokret kojim dokazujes da nisi dio mase. Pocetci Barcelone, uz svakodnevno ponavljanje krilatice da je Real Francov klub,danas su iskoristeni da se svaka njena pobjeda protiv Reala tumaci kao pobjeda dobrog nad zlom. :D Naravno ovo vazi za sve one navijace koji ne znaju zadnja tri rezultata Barcelone.
Charuga
Globalni moderator

#4740 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Sve ti je to u principu isto. Kad god je neki klup u usponu, kad igra lijepo za oko, kad pobjedjuje i osvaja titule automatski dobija fanove u mladjim generacijama ili onim koji do tada nisu napravili izbor kluba kojeg ce "simpatisati". Rijetki su oni koji simpatisu "manje" klubove i znaju sve o njima. Mijenjaju se Milan, Inter, Juve, Real, Manchester, Liverpool, Arsenal, Chelsea (oni su dobili dosta fanova kad je Roman poceo kupovati), City .. Sad je to Barcelona jer ima one gore adute da je mladje generacije pocinju pratiti i simpatisati. Na kraju krajeva sve se vrti oko velikih klubova. Barsa i Real u Spaniji, Milan, Inter, Juve i Roma u Italiji, United, Chelsea, Liverpool, Arsenal u Engleskoj i poneko za Bayern i to ti je to.
Ne vjerujem da je neko u zemljama van Spanije poceo simpatisati Barsu radi nekog buntovnistva ili Frankovog rezima. Ne razmislja narod tako nego jednostavno prati "brend" a Barsa je trenutno to.

Ni kod nas nije drugacije. Djeca pocinju navijati za Zelju i Sarajevo iz dva razloga. Izbor kluba moze doci na dva nacina. Prvi je ako su im roditelji ludi za jednim od ta dva kluba i jednostavno ih "nauce tradiciji" i "lijepom odgoju" .. :D
A drugi pocetak navijanja za jedan od ta dva kluba je onaj o kojem sam ti maloprije govorio. Kad dijete stasa i pocne razmisljati o jednom o dva kluba a nema ga ko "usmjeriti pravilno" jednostavno gleda ko je u tom momentu jaci i bolji i opredjeli se za taj klub. Postoje i oni koji, bez icijeg usmjeravanja, odaberu klub koji je u tom momentu losiji i to da bi isli u kontru vecini.

Zato, opet kazem, samo opusteno sto se tice klubova koji su nama predaleko da bi radi njih isli "na noz". Imamo mi i svoje, koliko god da je lose ali nase je ..
Obuca9

#4741 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Nema mi ništa mrže nego vidjeti Bosance koji se raspravljaju i što je najgore svađaju o Francu i Kataloniji :roll: :x

'bem ti globalizaciju.
Charuga
Globalni moderator

#4742 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

hz__semir wrote:Nema mi ništa mrže nego vidjeti Bosance koji se raspravljaju i što je najgore svađaju o Francu i Kataloniji :roll: :x

'bem ti globalizaciju.
Ne zna se istorija nase zemlje a raspravlja se o tamo nekoj Spaniji i njihovoj istoriji .. 8-)
sinus

#4743 Re: FC Barcelona

Post by sinus »

hz__semir wrote:Nema mi ništa mrže nego vidjeti Bosance koji se raspravljaju i što je najgore svađaju o Francu i Kataloniji :roll: :x

'bem ti globalizaciju.
Izvini molim te, ali ti koji se raspravljaju nisu Bosanci, nego Bosanski Španjolci :D
Obuca9

#4744 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

sinus wrote:

'bem ti globalizaciju.
Izvini molim te, ali ti koji se raspravljaju nisu Bosanci, nego Bosanski Španjolci :D
Izvini ti, ali "CATALONIA IS NOT SPAIN", to su bosanski Katalonci.
sinus

#4745 Re: FC Barcelona

Post by sinus »

hz__semir wrote:
sinus wrote:

'bem ti globalizaciju.
Izvini ti, ali "CATALONIA IS NOT SPAIN", to su bosanski Katalonci.
Ah da, mislio sam još raščlaniti na Katalonce, ali nešto mi nije dalo pa napisah da su ipak Španjolci... :oops:
Šibicar

#4746 Re: FC Barcelona

Post by Šibicar »

Prestao sam navijati za City,i sad sam prešao da navijam za Barsu,jer mi je bolja rezolucija Barsinih tekmi preko Sopcasta,a i od malih nogu sam Barsu gotivio i bio njihov vjerni pratilac gdje god da igraju.Ako slučajno nestane struje ili se sjebe konekcija,onda budem jako tužan i jedva dočekam da se sve vrati u normalu,pa da na YouTube vidim najzanimljivije momente utakmica.Najviše me nerviraju ovi malobrojni navijači Želje i Sarajeva,koji su to paćenici,oni prate ovaj odron od lige i lafo nešto idu na tekme i navijaju,a ne vide da su u zabludi i da im klubovi nikad neće biti u rangu moje Barse.Kupio sam na auto pijaci 3 Barsina šala i 2 dresa svog najdražeg igrača Mesija,a sad štedim repa da istetoviram na lijevom ramenu "Barsa is my life" ispod toga "independent Catalonia" a na desnom "fuck off Madrid assholes".Pošto posjedujem veliki broj snimaka sa YouTube,želio bih da se rezmjenjujem sa ostalim navijačima barse na netu koji se bave ovim hobijem.Npr.imam dupli snimak Mesijevog gola Man Unitedu u finalu Lige Prvaka,Viljin prvjenac u našem svetom dresu i paradu Valdesa protiv šupačkog Reala,ali to su samo neki od mnogobrojnih,pa eto ako neko ima isto tako zanimljivih snimaka naše Barse,neka se javi na [email protected]
Zmijuga loma

#4747 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Braćo, s Pepom do nezavisnosti! Arghh!
Obuca9

#4748 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Šibicar wrote:Prestao sam navijati za City,i sad sam prešao da navijam za Barsu,jer mi je bolja rezolucija Barsinih tekmi preko Sopcasta,a i od malih nogu sam Barsu gotivio i bio njihov vjerni pratilac gdje god da igraju.Ako slučajno nestane struje ili se sjebe konekcija,onda budem jako tužan i jedva dočekam da se sve vrati u normalu,pa da na YouTube vidim najzanimljivije momente utakmica.Najviše me nerviraju ovi malobrojni navijači Želje i Sarajeva,koji su to paćenici,oni prate ovaj odron od lige i lafo nešto idu na tekme i navijaju,a ne vide da su u zabludi i da im klubovi nikad neće biti u rangu moje Barse.Kupio sam na auto pijaci 3 Barsina šala i 2 dresa svog najdražeg igrača Mesija,a sad štedim repa da istetoviram na lijevom ramenu "Barsa is my life" ispod toga "independent Catalonia" a na desnom "fuck off Madrid assholes".Pošto posjedujem veliki broj snimaka sa YouTube,želio bih da se rezmjenjujem sa ostalim navijačima barse na netu koji se bave ovim hobijem.Npr.imam dupli snimak Mesijevog gola Man Unitedu u finalu Lige Prvaka,Viljin prvjenac u našem svetom dresu i paradu Valdesa protiv šupačkog Reala,ali to su samo neki od mnogobrojnih,pa eto ako neko ima isto tako zanimljivih snimaka naše Barse,neka se javi na [email protected]
A nemaš svoju stolicu rezervisanu u SportCaffe-u? Pa ti si nula navijač. Pravi onaj derbi navijač, gore ideš da gledaš samo kad se igra s Realom ili kad je Liga prvaka.
Šibicar

#4749 Re: FC Barcelona

Post by Šibicar »

hz__semir wrote:
Šibicar wrote:Prestao sam navijati za City,i sad sam prešao da navijam za Barsu,jer mi je bolja rezolucija Barsinih tekmi preko Sopcasta,a i od malih nogu sam Barsu gotivio i bio njihov vjerni pratilac gdje god da igraju.Ako slučajno nestane struje ili se sjebe konekcija,onda budem jako tužan i jedva dočekam da se sve vrati u normalu,pa da na YouTube vidim najzanimljivije momente utakmica.Najviše me nerviraju ovi malobrojni navijači Želje i Sarajeva,koji su to paćenici,oni prate ovaj odron od lige i lafo nešto idu na tekme i navijaju,a ne vide da su u zabludi i da im klubovi nikad neće biti u rangu moje Barse.Kupio sam na auto pijaci 3 Barsina šala i 2 dresa svog najdražeg igrača Mesija,a sad štedim repa da istetoviram na lijevom ramenu "Barsa is my life" ispod toga "independent Catalonia" a na desnom "fuck off Madrid assholes".Pošto posjedujem veliki broj snimaka sa YouTube,želio bih da se rezmjenjujem sa ostalim navijačima barse na netu koji se bave ovim hobijem.Npr.imam dupli snimak Mesijevog gola Man Unitedu u finalu Lige Prvaka,Viljin prvjenac u našem svetom dresu i paradu Valdesa protiv šupačkog Reala,ali to su samo neki od mnogobrojnih,pa eto ako neko ima isto tako zanimljivih snimaka naše Barse,neka se javi na [email protected]
A nemaš svoju stolicu rezervisanu u SportCaffe-u? Pa ti si nula navijač. Pravi onaj derbi navijač, gore ideš da gledaš samo kad se igra s Realom ili kad je Liga prvaka.
Ma skupio sam pare za polugodišnju,još samo da uplatim,a inače me nerviraju pojedini navijači u SportCaffe-u,jer ne znaju ni kad je dan državnosti Katalonije,ono baš se iznerviram kad uletim u priču sa nekim a on ne zna da je odcjepljenje blizu,a šatro omota se Barsinom zastavom,rek'o bi čovjek taj se ne skida sa neta,a ustvari veze nema o našoj Barsi.
Obuca9

#4750 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Ma pusti njih. To su ti ko ovi Sitijevci, na onoj tamo temi, danas navijaju za jedne, sutr aza druge. Nego javi se, skupićemo lovu ako treba, da se nabavi ta polugodišnja.

Visca Barca ! Visca Catalunya ! Visca Edin :D
Post Reply