Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloody

#4726 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

bumerangss wrote:Ove reforme premijera Novalica a po zahtjevu MMF-a predvidja neko preferencijalno placanje poreza i za zanatlije samostalne obrtnike... je li to znaci da ce i taxisti morati irdavati fiskalne racune? :D joj ako to uvedu... lele se sa-taxistima :lol: nema vise da mjesecno zarade 5000KM a da drzavi plate samo 300km :run:

Danas opet moram na taxi,zvati cu one Samir-Emir,da vidim kakvi su oni.Mada me vise nista ne moze iznenaditi.
Dr.medicine

#4727 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dr.medicine »

Mene samo zanima sta bi uradili da ne daj Bože budete u Taxiju i doživite sudar?
Ako ste kod nelegalnog taxiste niste osigurani!
U Sa-taxiju pri registraciji vozila moraju platiti osiguranje putnika. Tako da sta vam god bude osigurani ste.

Ne mogu vam izdati fiskalni račun jer su niskokumulativna pausalna djelatnost i fixno plaćaju porez. A razlog tome je što nemaju nikakve povlastice pri kupovini goriva i ostalih pi.darija.

Naravno da Sa taxi nije što je nekad bio,jer su primili ološ teške kategorije. Ali sta god da se desi postoji pravno posredovanje jer su pod šapom kantona. A nelegalni da te prcne u gepeku nikom ništa XD.

Uostalom svi bi glumili gospodu za dvije markice sa Markala na vrh Bjelava. Ekonomski bi bilo isplativo da im je start petak uz dva kilometra gratis.
Al sta reći, još uvijek živimo u doba socijalizma u glavama većine.
Svi spominju privatno zdravstvo. Jedva čekam da zaživi. Tek tad bez love nema pregleda makar umro. Kad u americi moraš napustiti bolnicu ako nemaš da latis, morat ćeš i u bosnici.

.....i tako dobivamo internet, pa svaka minderpuza dobi pravo na mišljenje....
thekupus

#4728 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

Dr.medicine wrote:
volim kad ljudi sumiraju svoj post
drug_profi

#4729 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

nadrobio on nesto svasta. Poenta je da smatra da treba sto manje raditi, a sto vise naplacivati.
Kako on kao ljekar, tako i ovi soferi kao taksisti.
Dr.medicine

#4730 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dr.medicine »

Baš tako. Koliko para toliko muzike:)
razonoda

#4731 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by razonoda »

Dr.medicine wrote:Mene samo zanima sta bi uradili da ne daj Bože budete u Taxiju i doživite sudar?
U Sa-taxiju pri registraciji vozila moraju platiti osiguranje putnika. Tako da sta vam god bude osigurani ste.

Ne mogu vam izdati fiskalni račun jer su niskokumulativna pausalna djelatnost i fixno plaćaju porez. A razlog tome je što nemaju nikakve povlastice pri kupovini goriva i ostalih pi.darija.

Naravno da Sa taxi nije što je nekad bio,jer su primili ološ teške kategorije. Ali sta god da se desi postoji pravno posredovanje jer su pod šapom kantona. A nelegalni da te prcne u gepeku nikom ništa XD.

Uostalom svi bi glumili gospodu za dvije markice sa Markala na vrh Bjelava. Ekonomski bi bilo isplativo da im je start petak uz dva kilometra gratis.
Svi spominju privatno zdravstvo. Jedva čekam da zaživi. Tek tad bez love nema pregleda makar umro. Kad u americi moraš napustiti bolnicu ako nemaš da latis, morat ćeš i u bosnici.

:roll: Razlika-u USA te barem ''zakrpe''' a u BIH i kad je placeno----nista ......nema se. Idi kod privatnika(TJ . KOD MENE ) :|
Internetowska

#4732 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Internetowska »

Nedavno ispred Sloge moj prijatelj pita taksistu da ga vozi kuci, na Vratnik i ovaj mu onako bezobrazno kaze: jesi li ti normalan, cuj da te vozim gore, nisam valjda poludio. Divljak, nema TA tablice. Iskreno ne razumijem one koji ne obracaju paznju na to ko je legalno na toj cesti, a ko nije.
zubi

#4733 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

thekupus wrote:
Dr.medicine wrote:
volim kad ljudi sumiraju svoj post
:D
sunceKOtepsija

#4734 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sunceKOtepsija »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-sar ... /150706142
Image
"Danas je mom prijatelju, koji je državljanin Austrije, vozač Sarajevo Taxija naplatio 20KM za prijevoz od aerodroma do ulice Bačići bb, što je otprilike relacija od neka dva kilometra. Gospodin koji ga je vozio mu je izdao i 'račun' gdje jasno možete vidjeti sve napisano", napisao je čitatelj portala Klix.ba.
"Prijatelj mi je samo prenio da je odmah po izlazu uzeo prvi taksi na stajalištu, a jedini štand na aerodromu imaju oni. Vjerujem da će po potpisu prepoznati svog uposlenika, naravno, ako to budu htjeli, ali svakako bih želio znati kakav je ovo račun, jer, koliko znam, i oni su dobili fiskalne kase.
cuj fiskalne imaju
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4735 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabina1 »

sunceKOtepsija wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-sar ... /150706142
Image
"Danas je mom prijatelju, koji je državljanin Austrije, vozač Sarajevo Taxija naplatio 20KM za prijevoz od aerodroma do ulice Bačići bb, što je otprilike relacija od neka dva kilometra. Gospodin koji ga je vozio mu je izdao i 'račun' gdje jasno možete vidjeti sve napisano", napisao je čitatelj portala Klix.ba.
"Prijatelj mi je samo prenio da je odmah po izlazu uzeo prvi taksi na stajalištu, a jedini štand na aerodromu imaju oni. Vjerujem da će po potpisu prepoznati svog uposlenika, naravno, ako to budu htjeli, ali svakako bih želio znati kakav je ovo račun, jer, koliko znam, i oni su dobili fiskalne kase.
cuj fiskalne imaju
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bravo za transparentnost
E da vidim hoće li se "prepoznati"
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
bumerangss

#4736 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Pa stvarno ljudi ja ne znam kako vise dozvolite da vas tako levate ti sarajevski taxipapci?! :-) Haj što uzimaju lopatom nekog stranca koji nikad cuo nije za sa-taxi ali da sarajlije i dalje koriste Sa taxi... to je mazohizam! Idite kod ljekara :D
Jim Smorrison

#4737 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jim Smorrison »

Ja sam prekjuče vozio iza SarajevoTaxi-ste koji je upravo kupio cigare. Naredniih 200 metara je bacao papire kroz prozor otvarajući kutiju.
Neki tamno sivi mercedes karavan.

Seljačina Par Excellence !!!
zubi

#4738 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

bumerangss wrote:Pa stvarno ljudi ja ne znam kako vise dozvolite da vas tako levate ti sarajevski taxipapci?! :-) Haj što uzimaju lopatom nekog stranca koji nikad cuo nije za sa-taxi ali da sarajlije i dalje koriste Sa taxi... to je mazohizam! Idite kod ljekara :D
:thumbup:
Tegla ajvara

#4739 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Tegla ajvara »

Sad ispada da je svaki vozač u SA Taxiju ološ, što nije istina. Milion puta sam se vozio sa odličnim ljudima i gospodinima. Sa njima se fino ispričam o svemu i sve regularno. Pogotovo jedan koji stoji na štandu kod Katedrale i još jednog sam ufatio sa ulice, znam da se zove Halid. Gromada od čovjeka.
Adriatic

#4740 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

Tegla ajvara wrote:Sad ispada da je svaki vozač u SA Taxiju ološ, što nije istina. Milion puta sam se vozio sa odličnim ljudima i gospodinima. Sa njima se fino ispričam o svemu i sve regularno. Pogotovo jedan koji stoji na štandu kod Katedrale i još jednog sam ufatio sa ulice, znam da se zove Halid. Gromada od čovjeka.
Izuzeci koji potvrđuju pravilo.
anonimni clan

#4741 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimni clan »

I ja isto ...... kad nemam s kim da se ispricam, fino pozovem taxi i malo se provozam,popricam .......ma ljepota.
Sve fina gospoda ovi taxisti. Sta bi mi bez njih....da ih ukinu ne bi nam nista drugo preostalo vec kod psihijatra...pa se tamo ispricavaj.
azdralovic

#4742 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

A GDJE JE PECAT?

na racunu ofkors :run:
Michun

#4743 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Michun »

Covjek je dosao iz Austrije i sigurna sam da nema broj crvenog. Bas su pretjerali ovaj put. Nemaju fiskalne taxisti, jos uvijek ne.

I ja sam skoro dosla s puta, padala kisa, te da ne cekam, ja mahnem onom na shtandu na aerodormu.
Upali ciko taximetar koji se ne vidi, mirise mu auto, popricali o njegovoj djeci i fakultetima, omladini i sl.
Dosli do moje kuce na drugom kraju grada...kaze on joooooj ma puno ti je ovo, kod nas je ovo skupo!!! Na taximetru 27 otkucalo...tarifa za levate. Eto ako ti nije puno daj mi 20. I to je puno jer ne kosta toliko ali dam ja 20 jer mi je potezak kofer bio a i mirise mu auto.

Dakle, sta reci?! Dogovor je da kradu bez obzira na tarifu. Kradu jbga, tako ispada. Ako naplatis nesto puno (ma i malo) vise nego to zaista kosta, onda je to kradja.
rumenige_brajtner

#4744 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rumenige_brajtner »

Dr.medicine wrote:Mene samo zanima sta bi uradili da ne daj Bože budete u Taxiju i doživite sudar?

jo frajera, i doktor i ekonomista i filozof... prijavi se u neki show gdje traže multitalente, pobjeda zagarantovana
Michun

#4745 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Michun »

rumenige_brajtner wrote:

jo frajera, i doktor i ekonomista i filozof... prijavi se u neki show gdje traže multitalente, pobjeda zagarantovana
Zaradjuju nevidjeno!!!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4746 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabina1 »

Inače minderpuze ne misle....oni samo plaćaju.... :roll:
Bojdom

#4747 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bojdom »

Zna li neko da li ijedna taxi firma u Sarajevu ima vozilo sa dječjom sjedalicom?
Pryda

#4748 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Pryda »

Samo da ih pljunem.. Sinoc kod kina Radnik usli neki momci i izbaci ih 10 metara poslije i fol se dere na njih nesto, kaze kako vas nije stid. Malo mu vozit do Koseva, sve im pogano :izet:
mudrac2

#4749 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mudrac2 »

Pryda wrote:Samo da ih pljunem.. Sinoc kod kina Radnik usli neki momci i izbaci ih 10 metara poslije i fol se dere na njih nesto, kaze kako vas nije stid. Malo mu vozit do Koseva, sve im pogano :izet:
ma đubrad na ignor. Ima konkurencija.
bull21

#4750 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

1522

Najbrže dođu, uvijek imaju vozilo relativno blizu, nikada ne kasne i nikada ne smrde, ne prde i ne pjevaju (kao što je lik iz SA-taxija nedavno uzeo pjevati na sav glas kada smo sjeli iako mu je rečeno da idemo na žalost... :| ).
Post Reply