Ludzak wrote:Ne ne mogu nikako vjerovat u evoluciju. Vise mi je logicnije da nas je Stvoritelj stvorio. Evo zbog cega to kazem, mozete se slagat ili ne. Nije moguce da je atmosfera sastavljena od tacno definisanih gasova npr kisika, CO2 ili nekih drugih, da bi ziva bica mogla zivjet. Zar je moguce da sve planete u kosmosu imaju svoju trajektoriju po kome se krecu oko Sunca, a da se ne sudare. Recite da li je logicno da je svemir nastao od Velikog praska? Meni nije !

1.U naucne teorije se ne vjeruje,naucne teorije se prihvataju od znanstvenih institucija,a to sto Huso ili Marko ne zele da u to vjeruju to je problem Marka i Huse.
2.Vise je tebi logicnije ? A ne pitas se sta je logicno objektivno,koristeci se nekom metodologijom,koju si mogao navesti,kojom si se koristio da dodjes do tih zakljucaka.
3.Nije moguce,na osnovu cega znas da nije moguce ?
4.Kako znas da su tacno definisani gasovi?
5.Sta cemo sa planetama gdje su tacno definisani gasovi ubitacni,nemoguci za zivot,a takvih je koliko sam citao 99% planeta,do sada nije nadjena planeta slicna nasoj,gdje postoje ziva bica,barem drvo ili neki mish.
Sta nam taj podatak govori,da smo upravo to sto jesmo,statistika,statisticki je ocekivano da ce pod uslovima kakvi jesu barem na nekoj planeti nastati zivot,i pogodi kako ? Sasvim slucajno.....
6.Kako znas da su ti gasovi tu da bi ziva bica mogla zivjeti ?
7.Fizika i ostale naucne grane kazu da je moguce da se planete krecu tako kako si naveo,a da se ne sudare...
8.Nauka je rekla da je logicno da je sve nastalo od velikog praska...
9.Tebi nije ? Jel se to vracamo u doba prije 2000 godina "covjek je mjerilo svih stvari".
10.Ako tebi nije logicno to ne znaci da i nauci nije logicno ili jeste...
Upravo zbog ljudi kao sto si ti,pametni ostali ljudi su rekli prije 1000 godina "pa nama treba objektivni nacin posmatranja prirode,ne smijemo dopustiti emocijama da nam kroje "logiku",jer svako malo cujemo "ovo je logicno,pa logicno je da je logicno da nije logicno nebi bilo logicno jer je logicno,logicno?"
Ako nam mozes objasniti kako se tacno zove ta logika kojom si dosao do tog zakljucka,i koju si metodologiju koristio...