SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Pacificgirl
#4726 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima INGLOT prodavnicu u Zagrebu, pa kad vas put nanese.... 
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#4727 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ima li mi ko preporuciti indigo-ljubicastu sjenu, koja je intenzivna i postojana?
(i da se ne mora narucivati sa neta)
(i da se ne mora narucivati sa neta)
- MedenoSrce
#4728 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U Loccitanu u BBI sam vidjela da prodaju prirodnu dekorativnu kozmetiku, imaju i cetkice (11KM), par nijansi sjena mi se dopalo (imaju i tu indigo - ljubičastu) ali se ne usudih da kupim bolje da provjerim da li je neko koristio i kakva su iskustva?
Sto se tice cetke za nanosenje tecnog pudera za koju sam pitala nekad na ovoj temi, kupila sam je u Sarajevu, nije bila jeftina al bar nisam sva tackasta kad se napuderisem.
Sto se tice cetke za nanosenje tecnog pudera za koju sam pitala nekad na ovoj temi, kupila sam je u Sarajevu, nije bila jeftina al bar nisam sva tackasta kad se napuderisem.
- Nadinka
#4729 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Venomous, ocarala si nas ovim okama
Ima tamno ljubicasta lijepa ona bourjois mono, mislim da sma kacila nekad, sad je to vec garant prije 20 stranica
Nisma prijavila, one mineralne sjene ELF mi se svidjaju, jeste da se citava zaspem dok ih nanesem, ali kao i sve u prahu, ipak su mnogo lijepe
uzela sm onu glamorous i confident
Ima tamno ljubicasta lijepa ona bourjois mono, mislim da sma kacila nekad, sad je to vec garant prije 20 stranica
Nisma prijavila, one mineralne sjene ELF mi se svidjaju, jeste da se citava zaspem dok ih nanesem, ali kao i sve u prahu, ipak su mnogo lijepe
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#4730 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
http://www.essence.eu/hr/proizvodi/oci/ ... i-duo.html
ovaj 07 mix it mi izgleda dobro.
alema bona, do kad vise?
ovaj 07 mix it mi izgleda dobro.
alema bona, do kad vise?
- Nadinka
#4731 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Alema prijavljujsta je sad tsiglo
Baby, kad bude opet elf narucivanje, javi
- Partizzanka
#4732 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa zeno draaagaaaa (alema) pa de pusti malo to narucivanje ... ti narucujes pa zato meni posta moje nikako da isporuci
opteretila si postu
dobro jutro moje dame
ja sam jutros smedjkasto zelena
opteretila si postu
dobro jutro moje dame
ja sam jutros smedjkasto zelena
- alica.k
#4733 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
za pocetak, l'occitane iako se furaju na taj prirodni fazon, ipak u njihovim preparatima ima i parabena i parafina, znaci nije 100% prirodno.MedenoSrce wrote:U Loccitanu u BBI sam vidjela da prodaju prirodnu dekorativnu kozmetiku, imaju i cetkice (11KM), par nijansi sjena mi se dopalo (imaju i tu indigo - ljubičastu) ali se ne usudih da kupim bolje da provjerim da li je neko koristio i kakva su iskustva?
sto se make-upa tice, onako vala, bezveze. imala sam neke sjene za oci i rumenilo l'aurore. sjene sestra nikad ne koristi njihove, nisu postojane, a rumenilo sam bacila...
imala sam i neku toniranu kremu, bila je dobra al kao sto sam vec rekla, daleko od prave prirodne kozmetike.
-
nera18
#4734 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jes aj embez_ideje wrote:Nera 18 ako se ne varamalemaa wrote:Neko je spominjao da narucije meow pa kad bude nek mi javi da narucimo zajedno zbog radi postarine.. I imal gdje kod nas INGLOT kozmetika..odusevljena sam s njihovim sjenama..tj.bojama..
![]()
Kakav je taj meow.....ja papanka,za to prvi put cujem...i koliko kosta
idi na stranicu i pogledaj... kad su minerali u pitanju meni je najbolji, s tim da treba dobro odrediti koja si macka
ja sam za, al nas zbog skupe postarine treba jos a uz sve to cekamo i njihovu akciju, na fb je okace obicno
- ALexis
#4735 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
oj i ta je ljubicasta dobra
ali to je garant ona mac... ah taj shoping preko neta...
ali to je garant ona mac... ah taj shoping preko neta...
-
baby24
#4736 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hehe, sta si to sad namislila da ti treba??? ja uvijek nesto mogu naruciti, pa ako ti je sta hitno samo reci.... i da, ipak je onaj sjaj Camilia ljepsi, nekako njezniji.... ali ja preko onog Pink stavim malo pudera u prahu da "smirim" onu roze boju... (da ne budem ko snasa rumenaNadinka wrote:Alema prijavljujsta je sad tsiglo![]()
P.S. @ Venomous - ja ne znam kako muskici na tebe reaguju, ali koliko mogu ovako parcijano procijeniti, ti si upis zenske ljepote!!! Obrve, usne - ma luce si pravo
- Nadinka
#4737 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hoce kolegica cetkice za sjene- blending i crease, a sta cu onda moracu i ja opet nestobaby24 wrote:hehe, sta si to sad namislila da ti treba??? ja uvijek nesto mogu naruciti, pa ako ti je sta hitno samo reci.... i da, ipak je onaj sjaj Camilia ljepsi, nekako njezniji.... ali ja preko onog Pink stavim malo pudera u prahu da "smirim" onu roze boju... (da ne budem ko snasa rumenaNadinka wrote:Alema prijavljujsta je sad tsiglo![]()
Baby, kad bude opet elf narucivanje, javi)
P.S. @ Venomous - ja ne znam kako muskici na tebe reaguju, ali koliko mogu ovako parcijano procijeniti, ti si upis zenske ljepote!!! Obrve, usne - ma luce si pravo
nego kakav ti je onaj set za obrve?? mnei treba netso za obrve pod hitno
i vjerovatno cu opet neku od ovih praskastih sjenica, lijepe su, jesi li otvaral da vidis??
-
baby24
#4738 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nisam otvarala, djeluju i meni ok, nego se ja tim praskastim sva zamazem
a sto se seta za obrve tice, nisam narucila onaj, nego danas idem u cm da trazim onaj sa kalupom... posto sam ja nesto sama "sisala" obrve, uzas napravila... ako mi onaj kalup ne pomogne, hitno kod neke kozmeticarke da mi ovo sredi... je li ono ti ides u Plazu u BBI, jesi li zadovoljna, cijena???
- Nadinka
#4739 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U Plazi su mi uvijek naplacivale 5 km za obrve, u La Meru su me jednom zavalile-kao oblikovanje obrva, a samo me pocupala skrozbaby24 wrote:nisam otvarala, djeluju i meni ok, nego se ja tim praskastim sva zamazema sto se seta za obrve tice, nisam narucila onaj, nego danas idem u cm da trazim onaj sa kalupom... posto sam ja nesto sama "sisala" obrve, uzas napravila... ako mi onaj kalup ne pomogne, hitno kod neke kozmeticarke da mi ovo sredi... je li ono ti ides u Plazu u BBI, jesi li zadovoljna, cijena???
Meni je Plaza inace ok, cista, sve nekako higijenski i kulturno. La mer mi se ne svidja, nekako mi djeluje zaguzvano
- VenomousV
#4740 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sabah morgen zene, jeste se naspavale, i jos bitnije nasminkale? =)
ja evo tek kafenisem
eh sad da budem kulturna, @boracha & Nadinka: tenkju veri mac
@ALexis: imas indigo ljubicastu catrice, jako su im dobre sjene, svrati do CM-a ili Kozma pa vidi jel' ti odgovara
@baby24: pravo da ti kazem ne znam kako reaguju jer ja to stvarno ne primjecujem =)
a eto, kaze mi neki dan buduci svekar kad sma komentarisala da sam totalni mix tate i mame - ti si sretni mix, reko sta to treba da znaci, kaze on pa lijepo si pokupila, imas ljude koji su skroz nesretni mix, reko hvala
@alemaa: svidja mi se tvoj uradak, vise nego onaj od neki dan, jer nisi stavljala puno surme/olovke/tusa ispod oka
(inace mi je ljubicasta fejvrit boja)
i skontah da imas maltene istu boju ociju k'o moja mama ^^
ja evo tek kafenisem
eh sad da budem kulturna, @boracha & Nadinka: tenkju veri mac
@ALexis: imas indigo ljubicastu catrice, jako su im dobre sjene, svrati do CM-a ili Kozma pa vidi jel' ti odgovara
@baby24: pravo da ti kazem ne znam kako reaguju jer ja to stvarno ne primjecujem =)
a eto, kaze mi neki dan buduci svekar kad sma komentarisala da sam totalni mix tate i mame - ti si sretni mix, reko sta to treba da znaci, kaze on pa lijepo si pokupila, imas ljude koji su skroz nesretni mix, reko hvala
@alemaa: svidja mi se tvoj uradak, vise nego onaj od neki dan, jer nisi stavljala puno surme/olovke/tusa ispod oka
i skontah da imas maltene istu boju ociju k'o moja mama ^^
- ALexis
#4741 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
odem da vidim, taman danas nemam sta radit 
- Partizzanka
#4742 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
veno - a gdje je meni pozdrav??
ja sam se jutros nasminkala i kasnili smo na posao
ali ko ga sisa
stavila sam podlogicu i cekala da se malo suhne - i nista se ne kupiii
mah nije se ni juce kupilo ali eto
sjene su u skladu sa garderobom opet smedjkasto blago sa maaalo zelene
ali ko ga sisa
stavila sam podlogicu i cekala da se malo suhne - i nista se ne kupiii
- VenomousV
#4743 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
draga moja pogledaj prethodnu stranicu, promak'o ti je moj pozz od sinoc =)Partizzanka wrote:veno - a gdje je meni pozdrav??![]()
ali ko ga sisa![]()
stavila sam podlogicu i cekala da se malo suhne - i nista se ne kupiii![]()
ustvari 208. str
-
Eli05
#4744 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Drage zene, pozdravcic. Pocitala sam postove od prvog do zadnjeg i navukla se na ovu temu skroz, naravno vec sam narusila i kucni budzet ozbiljno al sta se moze, sve za ljepotu:).
Mnoge od vas su za pohvaliti, kako ste lijepe i divno se sminkate:), moram reci da sam i ja pravila nekoliko slika ( inace se mrzim slikati) al eto vi ste me inspirisale:D, al sam ih brzo izbrisala jer nije to to ne vidi se dobro. Sada skuplajm hrabrosti da zamolim muza da me lijepo uslika kad se nasminkam, al me strah da ce reci da nisam dobro:D.
Usput i ja sam se njemu smijala kad se za sve sto treba kupiti, praviti i sl konsultuje sa Sa-xom, kazem ja njemu sad nam forum diktira stil zivota al evo sad i mene:)
Vidim da se organizujete za Elf, popust je 20% do veceras do 12 pa navalite:)
Mnoge od vas su za pohvaliti, kako ste lijepe i divno se sminkate:), moram reci da sam i ja pravila nekoliko slika ( inace se mrzim slikati) al eto vi ste me inspirisale:D, al sam ih brzo izbrisala jer nije to to ne vidi se dobro. Sada skuplajm hrabrosti da zamolim muza da me lijepo uslika kad se nasminkam, al me strah da ce reci da nisam dobro:D.
Usput i ja sam se njemu smijala kad se za sve sto treba kupiti, praviti i sl konsultuje sa Sa-xom, kazem ja njemu sad nam forum diktira stil zivota al evo sad i mene:)
Vidim da se organizujete za Elf, popust je 20% do veceras do 12 pa navalite:)
- VenomousV
#4745 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
velkam
zene, narucuje li ko sta s elfa?

zene, narucuje li ko sta s elfa?
-
baby24
#4746 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
evo i nadinka se javila, pa bi nesto mogli skontati zajedno.... meni treba samo jedna stvar, ali mi nije mrsko i vama naruciti sta treba:-)VenomousV wrote:velkam![]()
zene, narucuje li ko sta s elfa?![]()
![]()
![]()
![]()
- Nadinka
#4747 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel na m bolje ici na ovo 20% ili na free shipping?
- VenomousV
#4748 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
odoh malo pogledat' (po ko zna koji put) ipak je 20% popusta... i mariella ce htjet'...
baby,divna si
baby,divna si
-
baby24
#4749 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako je veca narudza pa ce tih 20% biti vece nego shipping , onda bolje 20%.... ako je mala narudzba onda shippingNadinka wrote:Jel na m bolje ici na ovo 20% ili na free shipping?
je li na sve 20% popust ili samo na minerale??
- Nadinka
#4750 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
baby nam je glavni elf dobavljac..joj sad ako odem na sajt garant cu opet neku sjenu naruciti
dokle ovako 
odoh vidjeti, a za pocetak znaci te dvije cetke baby, one od 1,5 funti, blending i crease
odoh vidjeti, a za pocetak znaci te dvije cetke baby, one od 1,5 funti, blending i crease