Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ILIR_

Post by ILIR_ »

pape wrote:

:roll: @"El-bosniaco", .... nemoj momcino, ... ne provaljuj se vise sa "zidovima piramide". :roll:
Bio sam u Egiptu, ... vidio da su zidovi piramide sasvim drukcije gradjeni, ... veliki kameni blokovi, pravilno isjeceni, ... od baze prema vrhu "smaknuto" poslagani jedan na drugi.
Na ovim slikama imamo kamene blokove, ... postavljene "ukoso" i na nacin kako nigdje i nijedna piramida nije napravljena.
Slozio bih se sa @"hrasno38", ... nesto postoji, ali .... pustite ljude neka kopaju. Svakim danom smo blize istini.
Ja ne sumnjam da imas visoki IQ, ali recimo ako ove piramide su 7 hiljada godina starije od egipatskih one ne moraju imati isti stil izgradnje.

Valjda znas du i u novijoj historiji imas:
barok, rokoko...victorian..."minder"-ian stil izgradnje itd. itd. :-D
ILIR_

Post by ILIR_ »

nobody wrote:da ozivim malo ovu diskusiju :)

Image

ne mora ovo nista znaciti ali uglovi to jest strmine meksicke piramide i naseg brda su skoro u milimetar
Izgleda ista - samo odijevena u zeleno.
Namjerno za izolacije topline.
I mozda da bi se sakrila od dusmanovog oka.
ILIR_

Post by ILIR_ »

Pospanko wrote:Ma ako je ne bude napravit cemo mi nju. Sada bar ima ovih materijala za brzu gradnju, ja cu donirati jedan kamion i radnike za ugranju. Samo Piramida ima da bude.
Ma ba, ako je nema lako je pokriti je bijelom keramickim plocama jer oblik brda je gotov.

Ma ljudi ce zaboravit:
Ajfelovu kulu, Big Ben, Keopsovu piramidu....

Turizam ce procvjat. Milioni i milioni dolara ce doci... :roll:
:kiss:
Macuser

Post by Macuser »

Penis Vam predstavlja:
kapriciozna vehabijska kita upoznaje elementarnog ilira iz Rajlovca (komsija Momcila Krajisnika - za raju Svinjogojac Krajina),

uppps, ovo je tema u vezi "piramide", sorry...
kekec

Post by kekec »

U zadnjoj izjavi o "piramidama" ima nekih nejasnih, da ne kazem "..." stvari.
Pa evo malo za procitati i razmisliti.
Mozda bi se nasao koji zainteresovani, da poslije "epohalnog otkrica piramide u Bosni,
predje malo i u Hrvatsku.
Slicnog materijala i tamo ima.
Kod staroga grada Kalnika paleogene karbonatne breče probija podloga krednih klastita oko kojih dolaze naslage miocenske starosti. Osamljeni ili obrušeni blokovi izgrađeni su od paleogenskih vapnenačko-dolomitnih breča paleogene starosti s kršjem fragmenata trijaskih vapnenaca i dolomita.
Stijene staroga grada Kalnika izgradene su od paleogenskih vapnenačko-dolomitnih krupnoklastičnih breča. Kršje je nezaobljeno, a utvrđeno je da te stijene nisu na primarnom mjestu.
Registrirana pojava blokova trijaskih vapnenaca i dolomita ili dolomitnih breča promjera i od nekoliko desetaka metara karakterizira južne padine kalničkoga grebena /prema OGK i geol. tumaču Varaždina
http://www.pdsumar.hr/staze/PSKalnik/kalnik7.htm
Kad´te jednom krene, zasto ne iskoristiti.
A Hrvatskoj bi prica o piramidi ubrzala ulazak
u EU, sto znaci da jedva cekaju kakvog "arheologa". :)
ILIR_

Post by ILIR_ »

cernica wrote:

O odluci Ministarstva za kulturu da komisija strucnjaka iz Zemaljskog Muzeja preuzme nadgledanje radova.

Zemaljski Muzej BiH je jedna pokvarena institucija kao sto je I cjelokupni drzavni aparat. Sada, kada su vidjeli da se pod “brdom” stvarno krije “nesto”, zele ukrasti inicijativu jer se stvarno radi o svjetskom znacaju. Vise intervjue za svjetsku I domacu javnost ne bi davao Semir Osmanagic nego Zilka Kujundzic (sa usiljenim zagrebackim akcentom) I Enver Imamovic.

Osim toga, ovi tipovi iz Zemaljskog Muzeja imaju namjeru preuzeti cjelokupan Projekat jer ce to donjeti… dobre, veoma dobre pare… I slavu. Kada njihova imena budu poznata (kako vremenom I piramide u svijetu budu bivale poznate) moci ce pisati knjige, bice pozivani na svjetske simpozije, tribine… I mnogo stosta drugog.
Stoga im je I glavni cilj ugasiti Fondaciju (kao konkurenciju) I preuzeti sve. Medjutim, trebat ce se dobro namuciti da ostvare svoj pokvareni naum. Zagrizli su jako, a mi im garantujemo da ce polomiti zube.
Bravo!
Legolas

Post by Legolas »

Crkava? Kakvu ti samo literaturu koristis za obrazovanje, zalosna ti majka?
Hajde, sokole "nemajušni" i krajnje neduhoviti, provjeri koji je to, osim povelje, jedini primarni izvor koji spominje Kulina bana!
ikada nemojte prepisivati ili citirati "srpskohrvatsku istoriju" (rimskocarigradsku), POSEBNO NE ONU NAJRANIJU, koja govori o Bosni i njenom narodu, jer takve istorije su jednostavno VIRUSNI KRIVOKAZI za ukupno bosansko potomstvo.
O čemu ti uopšte govoriš? Šta ti je to "rimocargigradsko"? Odakle ti je uopšte pismo ćirilično (bosančica) u Bosnu stiglo, no iz Ohrida vizanzijskog, gdje ga učenici Konstantina i Metodija stvoriše, beno benasta??? Ko bi u Bosni jezikom slovenskim riječ napisao od tih natpisa što ih spominješ, da tog "carigradskog" uticaja ne bijaše? A, u pogledu uticaja "rimskog", a što ne bi pokazao mrvu fleksibilnosti, pa recimo djelo Pave Anđelića "Bobovac i Kraljeva sutjeska" pronašao, pa saznao nešto o pravcima arhitekturalnim, što sa zapada mrskog pristigoše. O Jajcu da ne govorimo.
Pročitaj štogod, prije no što se nasereš k'o foka. Ali da... imaš ti istoriju iz "doktorata".
Izbacite iz upotrebe termine "crkva bosanska" (latinski izum "ecclesia bosniensis"), kao i podvalu "Bogumili", te pismo "ćirilica"…jer srednjovijekovna Bosna ne poznaje nikakvu vjersku instituciju - da je takva postojala, preživjelo bi… makar nešto od organizacije, ali zato na srednjovijekovnim bosanskim nekropolama prisutni BILJEZI, vrsni epitafi i raznoliki simboli na njima, nepobitno govore o apsolutnoj spiritualnoj slobodi bosanskog stanovništva.
Oh, Bože... a šta si ti, dijete, o datoj materiji pročitao da ovako kategorički možeš svoje nebuloze neoborivim faktom smatrati? Ah, da... "doktorat", i možda par "epitafa" iz Tanovićeve zbirke poezije iz '94. Bolje bi ti bilo da odeš u taj Zemaljski muzej, da virneš u biblioteku. Nešto bi valjda i naučio. I, hajde, razjasni svima, ako si ijedan BILIG ikada vidio kakvo je pismo bosančica?
Navodni predstavnici "crkve bosanske", 1460-tih na prevaru uhvaćeni, sprovedeni u Rim, saslušavani od Torquemade (inquisitia), mučeni i pogubljeni, bili su samo duhovni predstavnici večinskog bosanskog stanovništva - "heretika", a kada dokučite izvore i dubinu njihovog Učenja, bićete sasvim blizu i početku odgonetanja za sada najzamršenije evropske historijske zagonetke - porijeklu bosanskih muslimana, to jeste istinskim uzrocima i povodima islamiziranja Dobrih Bošnjana.
Cijela encikopedija gluposti u nekoliko rečenica. Masovnije prihvatanje islama od strane Bošnjana imalo je isti razlog kao masovno primanje istog u Albaniji, a to je nestanak (u bosanskom slučaju) ili nepostojanje (u albanskom) bilo kakve čvrste institucije, tj. elite koja bi sačuvala spomen na srednjovjekovnu državnu tradiciju. Crkvu Bosansku, odnosno paralelnu narodnu crkvenu hijerarhiju u Bosni, je likvidirao Stipan Tomašević da bi dao prednost fratrima i tako dobio pomoć u odbrani od Osmanlija. Većina običnog naroda na Balkanu (bilo u bosni, bilo u srbiji ili hrvatskoj), de facto su bili površno hristijanizirani pagani i smjena različitih institucija ih se nije pretjerano ticala. Katoličanstvo za vrijeme svoje kratke dominacije u Bosni, nije se stiglo u dovoljnoj mjeri etablirati, tj. ukorijeniti, a i Osmanlije su, za razliku od pravoslavlja, prema njemu gajile posebnu netrpeljivost zbog potencijalno opasnog "šefa" (pape) u inostranstvu. Stanovništvo, bez centra "sjećanja" na izgubljenu državnost, sasvim je logično našlo novi identitet u osmanskoj državi i tako je došlo do stvaranja jedne slavensko orijentalne kulture. S druge strane, jedine bosanske institucije koje su preživjele osmanski period su tri franjevačka samostana: Kreševo, Fojnica i Kraljeva Sutjeska i ujedno predstavljaju jedine institucije koje imaju direktan kontinuitet sa srednjovjekovnom državom. Nikakve vođe "heretika" nisu odvedene u Rim, već je dio njih prebjegao Herceg Šćepanu, koji je, po pitanju religije bio krajnje fleksibilan.
Last edited by Legolas on 19/04/2006 19:24, edited 4 times in total.
kekec

Post by kekec »

ILIR_ wrote:
Pospanko wrote:Ma ako je ne bude napravit cemo mi nju. Sada bar ima ovih materijala za brzu gradnju, ja cu donirati jedan kamion i radnike za ugranju. Samo Piramida ima da bude.
Ma ba, ako je nema lako je pokriti je bijelom keramickim plocama jer oblik brda je gotov.Ma ljudi ce zaboravit:

E ovo mi se svidja. Dobiti cemo "temelj", na kojima razviti turizam.
Napraviti piramidu, nema veze sto je gradjena 2006. godine. I ona ce ostariti.
A turisti iz cijele EU ce dolaziti da se na njoj slikaju. Zasto da putuju u Egipat,
Meksiko... kad imaju piramidu "pred kucom".
Dosli bi i Rusi, garant, a o ukrajinkama da ne govorim.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Legolas napiso :
Gle, murate, ja da sam diplomirani arheolog,
aha u tom grmu lezi zec, ljubomora znaci :-)

nisi dobio dio kolaca pa ti krivo ko zilki, i imamovicu :D

Image

blokovi teski vishe tona 8) naslagani jedan na drugi

kak ovo fino izgleda 8)
ILIR_

Post by ILIR_ »

Vrata su jos otvorena za nove ideje:

Sta bi rekli vi da piramida egipatskog tipa (cijela od kamenih blokova) bude pokrivena sa jednim slojem zemlje 1m debljine, pa poslije pokrivena sa ovim plocama sto se sada otkriju i vide (i plus jedan drugi sloj zemlje od 0.5 m iznad svega toga, na primjer za toplotnu izolaciju) ??!! :? :shock: ...

... pa plus unutra jos ziva drevna civilizacija koja radi i zivi daleko od nasih ociju??!! :shock: :? :shock: :? :shock:
dzanum

Post by dzanum »

nisi dobio dio kolaca pa ti krivo ko zilki, i imamovicu
cekaj, cekaj el-bosniaco
kog kolaca?

zar nije ta lova skupljena jedino i samo za otkopavanje? :shock: :shock:

kakav se to kolac dijeli?
hoce l' dobit rudari/kopaci dio kolaca? :shock:

edit:
ej, usput, fakat sta je ispod blokova?
ti si el-bosniaco sa terena, jesu li izvadili ijedan blok cijeli da se vidi sta je ispod, il se boje da ga izvade da se piramida ne urusi??? :-? :-)
Last edited by dzanum on 19/04/2006 19:47, edited 1 time in total.
Legolas

Post by Legolas »

aha u tom grmu lezi zec, ljubomora znaci Roll
Stvarno strašno. Pogledaj cijeli upis prije nego što nesuvislo baljezgaš. Kako bih ja mogao biti ljubomoran na nekog eventualnog arheologa kada nisam ni studirao arheologiju i kada to nije moje zanimanje niti će biti, tj. apsolvent sam historije, koji barem ne tvrdi da je napisao "doktorsku disertaciju" kod "jednog" profesora kojem se ne može sjetiti imena. cccccc... tako mlad a tako maliciozan. :sad: I kakvog kolača? Ja stojim iza svoje tvrdnje.
ILIR_

Post by ILIR_ »

kekec wrote:
ILIR_ wrote:
Ma ba, ako je nema lako je pokriti je bijelom keramickim plocama jer oblik brda je gotov.Ma ljudi ce zaboravit:

E ovo mi se svidja. Dobiti cemo "temelj", na kojima razviti turizam.
Napraviti piramidu, nema veze sto je gradjena 2006. godine. I ona ce ostariti.
A turisti iz cijele EU ce dolaziti da se na njoj slikaju. Zasto da putuju u Egipat,
Meksiko... kad imaju piramidu "pred kucom".
Dosli bi i Rusi, garant, a o ukrajinkama da ne govorim.
...Ukrajinke naprijed, rusi - stop!
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

cekaj, cekaj el-bosniaco
kog kolaca?

zar nije ta lova skupljena jedino i samo za otkopavanje?

kakav se to kolac dijeli?
hoce l' dobit rudari/kopaci dio kolaca?
pa neki arhelozi u svijetu bi lizali guzu samo da budu dio projekta odkopavanja mozda najvecih piramida, i to jos u evropi

to je cast i ponos pa makar i ne bio iz bosne
shin

Post by shin »

Meni je ovo zapalo za oko:
Image
Image

Nesta je ogromno :?
ILIR_

Post by ILIR_ »

El-bosniaco wrote:Legolas napiso :
Gle, murate, ja da sam diplomirani arheolog,
aha u tom grmu lezi zec, ljubomora znaci :-)

nisi dobio dio kolaca pa ti krivo ko zilki, i imamovicu :D

Image

blokovi teski vishe tona 8) naslagani jedan na drugi

kak ovo fino izgleda 8)

Vazno i interesantno je - i vidi se - da su ovi kameni pravilnog oblika, i da su naslagani jedan do drugog da pokriju nesto u toj kosini.

To se ne moze negirati.
Vidjecemo sta ce dalje izlaziti u svijetlo dana.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

shin dobro si to primjetio , interesantno, ja nisam primjetio

joj golemo bi bilo kad bi tolike kockice nasli preko cijelog brda e onda stvarno niko nebi mogao osporit piramidu
ILIR_

Post by ILIR_ »

shin wrote:Meni je ovo zapalo za oko:
Image
Image

Nesta je ogromno :?

Code: Select all

Izgleda da ce ovako biti pokrivena cijela povrsina piramidastog brda - to jest piramide (ne zaboravimo unutra je mreza kanal).
Vrlo uzbudljivo. Ne mogu cekati na svaki novi slijedeci dan pa da vidim sta izlazi na svjetlo dana. :)  
cernica

Post by cernica »

PODSJETNIK

Zelio bih da se ovom prilikom malo podsjetimo na ostre reakcije koje su dolazile od Zilke Kujundžić-Vejzagić iz Zemaljskog muzeja BiH (1.11.2005.) i prof. Envera Imamovića sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu (3.11.2005.) upucene Semiru Osmanagicu, a danas bi da oni budu jedini ti koje ce voditi cijeli Projekat ekskavacije I restauracije piramidalnog kompleksa u Visokom?!

1. Gospođa Kujundžić-Vejzagić hipotezu o postojanju piramide naziva “spekulacijama bez ikakve naučne podloge i naučne odgovornosti”, te da nisam “našao nikakve konkretne dokaze”, a prof. Imamović otkriće piramide ocjenjuje “nešto potpuno irealnim”.
Nažalost, oni nisu posjetili lokalitet tokom geološkog iskopavanja niti su tražili rezultate dosadašnjih istraživanja. To je nedopustivo u komunikaciji među naučnicima, a važni zaključci se ne donose iz kancelarijskih fotelja”

2. Svi naši dokazi su objavljeni javno:

3. Prof. Imamović sasvim pogrešno tvrdi da ja “rušim jednu srednjevjekovnu nekropolu” i da “nepovratno uništavam nacionalnu baštinu”. Riječ je o podmetanju bez dokaza. Istina je da se 500 metara, od zaštićenog grada Visoki nalazi gomila iskopane zemlje i kamenih blokova. Vlasnik parcele, lokalna porodica u Visokom, je između avgusta i oktobra 2005., u neznanju, bagerom prekopala oko 700 kvadratnih metara i uništila dio pristupnog platoa piramidi. Na tu pojavu devastacije sam javno upozorio gradonačelnika Visokog (na promociji knjige 25.10.2005.), premijera Zeničko-Dobojskog kantona (posjeta Visočici 31.10.2005.) i nadležnog federalnog ministra (kabinet 1.11.2005.). Budući da ta zona dosada nije ni bila zaštićena zakonom, uputio sam zahtjev da se to zemljište privremeno proglasi od državnog interesa.

4. Gospođa Kujundžic-Vejzagić i prof. Imamović me proglašavaju “neznalicom” i “amaterom”. S obzirom da ja imam više godina visokoškolskog obrazovanja nego njih dvoje zajedno, vjerujem da će se oni složiti da se isti atribut može primijeniti i na njih.

5. Gospođa Kujundžic-Vejzagić me naziva “laikom” a prof. Imamović autorom “totalno nerealnih tvrdnji” da se na ovoj lokaciji nalazi piramida. Dosada sam obišao stotine piramida od džungli Čiapasa, Jukatana i Kvintana Roa u Meksiku, preko Petena u Gvatemali, do Hondurasa, Perua, Salvadora, Belizea… O korelaciji (geometrijskoj, astronomskoj, matematičkoj) među svjetskim piramidalnim kompleksima, sam pisao u svojim knjigama. One su objavljene u SAD (izdavač je jedna od pet najuglednijih svjetskih kuća iz oblasti arheologije i historije Gorgias Press iz New Jersey-a), Estoniji, Turskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini… Budući da pomenuta gospođa i profesor nemaju iskustva u iskopavanju piramida, bilo je ambiciozno nazvati me potpunim laikom, a da se prethodno ne upoznaju sa mojim referencama.

6. Prof. Imamović smatra da sam “zanesenjak” koji ima “finansijske mogućnosti da putuje po svijetu”. Moja putovanja nisu turistička. Rezultati istraživanja su dati na sud javnosti u obliku knjiga i web sajta, za razliku od većine stručnjaka u BiH.

7. Gospođa Kujunžić-Vejzagic tvrdi da sam ja “mešetar” koji “zarađuje na naivnosti ljudi” i čiji je cilj “bolja prodaja knjiga”. Za svojih osam knjiga objavljenih u BiH nisam tražio, niti dobio ijednu marku autorskog honorara. To se lako može provjeriti kod tri izdavača (Šahinpašić, Svjetlost, Klepsidra). Naprotiv. Uvijek sam tražio da se, umjesto isplate honorara, spusti cijena knjige kako bi bila dostupnija čitaocu. Uostalom, sve moje knjige se mogu čitati besplatno na mom web sajtu: http://www.alternativnahistorija.com.

8. Gospođa Kujundžic-Vejzagić i prof. Imamović upozoravaju na prisustvo kraljevskog grada Visoki na vrhu brda Visočice. Niko ne osporava notornu činjenicu da se na vrhu Visočice nalazi potpuno zapušteno malo naselje od izvanrednog značaja za razvoj sredovjekovne bosanske drzave. U dosadašnjim istraživanjima mi smo se fokusirali na brdo izvan zaštićene zone grada Visoki. Bilo bi logično da kao krajnji cilj ekskavacija i rekonstrukcije bude predstavljanje svijetu svih kultura na Visočici: sredovjekovne, rimske, ilirske i same kolosalne piramide, koja je najznačajniji arheološki spomenik u Evropi.

9. Prof. Imamović upućuje neopravdane kritike na adrese tri nivoa institucija (općinski, kantonalni i federalni) koji su izdali dozvole i saglasnosti za izvođenje radova. S obzirom da radovi nisu vršeni na zaštićenoj lokaciji, njegove kritike nemaju osnova. Kritika nedostatka stručnosti državnih organa i istraživačkog tima, također je bez osnova. Projektni tim ima iskusnog geologa, diplomiranog arheologa, izvršene su laboratorijske, mineroloske i petrografske analize od strane iskusnog sedimentologa. Svi koraci su izvedeni u skladu sa zakonskom procedurom, a investitor je sklopio ugovorni odnos sa institucijom koja zakonski skrbi o gradu Visoki i koja ja odobrila program istraživanja. Ovim odgovoram i na njegov stav o “amateru koji vrši iskopavanja”.

10. Gospođa Vejzagić i prof. Imamović insistiraju da su arhitektonski blokovi pješćara od kojih je popločan plato piramide, zapravo “nekropolja stećaka”. Ovu tezu su ubjedljivo negirali eksperti različitih struka uvidom na licu mjesta: iskusni geolog (25 godina iskustva), predstavnik ugledne međunarodne organizacije za zaštitu spomenika (građevinac po struci), arheolog iz Zemaljskog muzeja zadužen za Srednji vijek i dipl. arheolog (Arheološki fakultet iz Zadra). Poznato je da je Kosta Čurić u prvoj polovini XX stoljeća, vidjevši jednu kamenu ploču pješćara, u neznanju je nazvao “položenim stećkom”. Bez ikakve kritičke provjere ta se informacija već decenijama prenosi u stručnoj literature i pogrešno se uče nove generacije.

11. Prof. Imamović tvrdi da su u periodu prije 5.000 i 10.000 godina “ljudi još živjeli u pećinama” i da nisu “bili u intelektualnom stadiju da naprave piramidu”. U poslednjih desetak godina se dešavaju revolucionarne promjene u istraživanju historije civilizacija i arheologije. Pronađeno je 15 podvodnih gradova između Japana i Tajvana, a ovaj drevni megapolis je bio povezan kamenim putevima dužine 500 km. Riječ je o pronađenim hramovima, piramidama, ceremonijalnim objektima. U tom području svijeta nije bilo tektonskih poremećaja u poslednjih
12.000 godina da spusti te gradove na 80 metara dubine. Ko ih je onda pravio prije 12.000 godina? Japanski pećinski ljudi? U Kineskoj provinciji Šensi se nalazi nekoliko stotina velikih piramida koje se pokušavaju skrivati od svjetske javnosti. Kineski arheolog koji je dešifrirao hijeroglife na diskovima, objavio je na naučnoj Konferenciji u Japanu 1967. da je riječ o piramidama koje datiraju 12.500 godina u prošlost. Ko je njih pravio? Kineski pećinski ljudi?

12. BiH struka mora ići ukorak sa svjetskim otkrićima i metodama. Znanje ne smiju zaustavljati povrijeđene sujete.

13. Treba iskoristiti ovaj momenat u kome čitav svijet piše o piramidama u BiH. Napokon, umjesto informacija o ratu, nasilju i korupciji, Bosna i Hercegovina ima šansu da kreira pozitivne vijesti. Stoga ne gubimo vrijeme na osporavanja bez naučne argumentacije i fokusirajmo se da se zakonski i organizacijski pripremimo za nastavak istraživanja na proljeće.

Semir Osmanagić
6.11.2005.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Vrijeme je da se ponovo nastavi ova diskusija :oops: :D ,tek je 200 stranica 8-)
Macuser

Post by Macuser »

Ako bude piramida, cetnici ce to da razvale u buducem ratu, jer ne moze biti muslimanska piramida na svetoj srpskoj zemlji. Ako bude pod zastitom UNESKA, onda ce je prisvojiti, jer se zna da su Srbi najstariji narod na planeti, stariji i od neandertalca.
Macuser

Post by Macuser »

Srbija do Visokog! Osmanagic je srbin. Uuuuf, trebali smo traziti da Visoko udje u RS.
shin

Post by shin »

"Ako bude trebalo izgradicemo ljepsi i stariji Dubrovnik"
Bozidar Vucurevic -Dubrovnik 1991 god
Ovo samo srbin moze, sto dokazuje da su najstariji narod na zemlji.
cernica

Post by cernica »

Macuser wrote:
Ako bude piramida, cetnici ce to da razvale u buducem ratu, jer ne moze biti muslimanska piramida na svetoj srpskoj zemlji. Ako bude pod zastitom UNESKA, onda ce je prisvojiti, jer se zna da su Srbi najstariji narod na planeti, stariji i od neandertalca.
komentar
Oooo, macuser. Nije te odavno bilo.
Ovo tvoje “ako” izgleda kao da sad vec I nesto vjerujes? Nije valjda da se toliko vec iskopalo. Sta ce tek biti za 6 mjeseci?

A sjecate li se vi kako ste pricali da nece radovi zapocet ni za pet godina? :lol: E hajde sad! Ko je ce od vas to priznat? Ko ima obraza, da cujemo?
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Postaje sve zanimljivije....jedva cekam sutra dan :-)
Locked