Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nivelacija

#4726 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Znaci ako ima 200 zemalja mi smo medju polovinom najbogatijih 8-)
dječak sa šibicama

#4727 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dječak sa šibicama »

Mislim da je dobro stavljati ove rang liste, mogla bi se dijaspora poceti vracati nazad usljed dobrog rangiranja nase prebogate i uspjesne drzave
славянин

#4728 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

Samo da Mongoliju uzmemo i na konju smo.
swanfilter

#4729 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by swanfilter »

Dok Srbiji ne sje...mo, rahat biti necu ...
animals

#4730 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Vidi Palau gdje je..
za BiH svica..
to je ona bogata I mocna drzava kojom se Dacic hvali :D
Bullet Tooth Tony

#4731 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

dječak sa šibicama wrote:Mislim da je dobro stavljati ove rang liste, mogla bi se dijaspora poceti vracati nazad usljed dobrog rangiranja nase prebogate i uspjesne drzave
Ili da ovi sto godinama seruckaju o odlasku, da konacno jbe**o odu.. Moze i ta varijanta

usljed dobrog rangiranja nase prebogate i uspjesne drzave
славянин

#4732 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

Bullet Tooth Tony wrote:
dječak sa šibicama wrote:Mislim da je dobro stavljati ove rang liste, mogla bi se dijaspora poceti vracati nazad usljed dobrog rangiranja nase prebogate i uspjesne drzave
Ili da ovi sto godinama seruckaju o odlasku, da konacno jbe**o odu.. Moze i ta varijanta

usljed dobrog rangiranja nase prebogate i uspjesne drzave
Kupimo se vec :D
DzordzHodzic

#4733 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by DzordzHodzic »

Ja cuo najbolje majstor bit, izlaze po 3-4 milje :D
animals

#4734 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Pa BiH jeste bogata I uspjesna drzava za sve one koji se bave politikom..
za ostali 98% peh..
Ko im je kriv sto nisu politicari..
славянин

#4735 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

DzordzHodzic wrote:Ja cuo najbolje majstor bit, izlaze po 3-4 milje :D
Imamo samo problem jer pretezno imamo ekonomista,pravnika,politickih naucnika itd.. oko varenja manje vise.
DzordzHodzic

#4736 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by DzordzHodzic »

Pa zar ne bi bilo dobro na 3,5 miliona stanovnika imat pola miliona majstora
almir90

#4737 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by almir90 »

DzordzHodzic wrote:Pa zar ne bi bilo dobro na 3,5 miliona stanovnika imat pola miliona majstora
Ja sam jedini našao statistiku koliko se građevinskih dozvola izdaje i objavljivao ovdje. Taj sektor van Sarajeva čini se smijurija, za svoj grad mogu reći da jeste. I realno taj sektor ne može primiti 10,000 radnika sa trenutnim stanjem kada govorimo o gradnji i renoviranju starih objekata. I to što se radi su mahom velike kompanije povezane sa politikom, i onda samo čekaš kada ćeš im stati na žulj pa te pogaze.
Nivelacija

#4738 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Lista najsigurnijih zemalja na svijetu: BiH devet pozicija ispred Amerike.

:skoljka:
muha_sa

#4739 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

DzordzHodzic wrote:Ja cuo najbolje majstor bit, izlaze po 3-4 milje :D
dobro si cuo--3-4 milje eura
insomnia78

#4740 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Nivelacija wrote:Lista najsigurnijih zemalja na svijetu: BiH devet pozicija ispred Amerike.

:skoljka:
Mislis da nije?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4741 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Bullet Tooth Tony wrote:
duminjo wrote:

Nema izvora. Ja lupio i pogrijesio. Bosna jedna od najpozeljnijih zemalja za živjeti. Imamo najbolje, najefikasnije i najjeftinije politicare..
Eto Halalite, ako ikako Mozete, na onoj gore napisanoj gluposti.
Jesi i lupio i ppgrijesio.. Jest na listi losih zemalja ali nije najsiromasnija i najnepismenija... Ti kazes da jeste i onda ti ljudi traze izvor sto je normalno u svakoj konverzaciji.. Da si napisao da je Njemacka najbogatija ja bi ti trazi izvor i za to :)

Ovo za politicare te niko nije ni pitao
A bog sami zna koliko drzava na svijetu ima kolektivnog sefa drzave...Ukljucujuci jebenu Svicarsku gdje ih ima 9 clanova ako se ne varam :run:
muzicar_iz_parka

#4742 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muzicar_iz_parka »

muha_sa wrote:
opravdano il ono nako--nešto ti se luftiralo :?

za mladjaHnu raju---bježanje iz škole sa casova iliti nedolazak na neki od casova smo zvali luftiranje :D jel se i sad tako rece :? :D
Opravdano bolan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4743 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Cookie85 wrote: Da profesori, vaspitacice ... naravno da primaju platu sa budzeta, a taj budzet puni narod. A ja sam ti rekao da ucenik, student, roditelji te djece moraju finansirati skolovanje, a nase skolovanje nije toliko dobro kao sto ti mislis.
Djeca/Studenti kada zavrse skolu, POJMA NEMAJU o svom zvanju. Zato je i tesko da se neko zaposli u struci odmah po zavsetku skolovanja, a da ne pricam o poslovima na budzetu, bez stele ili para, nema sanse!

Nisam uopste rekao da u BiH nema niko sposoban, nemoj izmisljati. Samo sam rekao da vecina visoko obrazovanih, pametnih, sposobnih, mladih ljudi, odlaze upravo zbog Drzave. Zar ti mislis da svi ne bi ostali u BiH da je iole kako treba ?

Opet kazem, onome kome je super u BiH on ce i ostati, onaj kome nije bas sjajno, a nije nesposoban i lijen, ce otici i uspjeti sto u BiH ne bi uspio ni za 100 godina!
Dakle budzet puni narod organizovan u formu koju nazivamo drzavom. Hocemo li se maknuti sa logickih vratolomija i sloziti da svi ovi sto idu u Svabiju istu kostaju 0 maraka a Bosnu ili ako ti je draze narod, stotine hiljada maraka.

Nase skolstvo je takvo kakvo je, da je vrhunsko nije, da je karanana nije vala ni to. Dok nasi inzinjeri, ljekari, arhitekti mogu naci posao sirom Evrope, to dovoljno govori. Ili da kao primjer uzimamo perace supaka?

Strucnost se stice radom, radom i samo radom. Ponavljanje je majka znanja i nema te skole koja ce te nauciti raditi.
muha_sa

#4744 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

_BataZiv_0809 wrote:
Cookie85 wrote: Da profesori, vaspitacice ... naravno da primaju platu sa budzeta, a taj budzet puni narod. A ja sam ti rekao da ucenik, student, roditelji te djece moraju finansirati skolovanje, a nase skolovanje nije toliko dobro kao sto ti mislis.
Djeca/Studenti kada zavrse skolu, POJMA NEMAJU o svom zvanju. Zato je i tesko da se neko zaposli u struci odmah po zavsetku skolovanja, a da ne pricam o poslovima na budzetu, bez stele ili para, nema sanse!

Nisam uopste rekao da u BiH nema niko sposoban, nemoj izmisljati. Samo sam rekao da vecina visoko obrazovanih, pametnih, sposobnih, mladih ljudi, odlaze upravo zbog Drzave. Zar ti mislis da svi ne bi ostali u BiH da je iole kako treba ?

Opet kazem, onome kome je super u BiH on ce i ostati, onaj kome nije bas sjajno, a nije nesposoban i lijen, ce otici i uspjeti sto u BiH ne bi uspio ni za 100 godina!
Dakle budzet puni narod organizovan u formu koju nazivamo drzavom. Hocemo li se maknuti sa logickih vratolomija i sloziti da svi ovi sto idu u Svabiju istu kostaju 0 maraka a Bosnu ili ako ti je draze narod, stotine hiljada maraka.

Nase skolstvo je takvo kakvo je, da je vrhunsko nije, da je karanana nije vala ni to. Dok nasi inzinjeri, ljekari, arhitekti mogu naci posao sirom Evrope, to dovoljno govori. Ili da kao primjer uzimamo perace supaka?

Strucnost se stice radom, radom i samo radom. Ponavljanje je majka znanja i nema te skole koja ce te nauciti raditi.

https://www.klix.ba/lifestyle/kako-izgl ... /160311058
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#4745 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

ponavljanje je majka navike, a ne znanja.
insomnia78

#4746 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

muha_sa wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

https://www.klix.ba/lifestyle/kako-izgl ... /160311058
To i nije neko cudo. Dolaze doktori i iz Afrike
Melbourne_Australia

#4747 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Nase osnovno i srednjeskolsko obrazovanje je toliko bolje od istih u Australiji ili u Americi ili u Njemackoj , da samo lud covjek moze tvrditi drugacije..Eh fakulteti su druga prica..
animals

#4748 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Iz BiH se u zadnji 30 god. iselila cetvrtina stanovnistva..
I kao protumjeru SDA hoce da uvede da svatko ko zeli ispisnicu iz BiH drzavljanstva mora platiti 800 km..
masala.. koja protumjera.. :-)
muzicar_iz_parka

#4749 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muzicar_iz_parka »

Zar ta taksa za ispis ne postoji već?

Opet dosta država i ne traži ispis, npr USA, Kanada, itd.
insomnia78

#4750 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ispis iz drzavljanstva se placa
Post Reply