Hafis wrote:
Nek' se i ja i ti jednom složimo. Ne postoji grad u BiH koji može biti pretendent za tako zvučnu titulu.
Mostar je ušao u igru zahvaljujući nekim davnim, sada mogu reći povijesnim kulturološkim događajima, ali i nekium njegovim ljudima. Danas je to sve samo prošlost, i grad je kulturološki žešća rupa.
BTW Zenice. Svaka čast gradu, porediti Mostar i Zenicu u vremenu i prostoru je smiješno.
Zenica po meni može kandidirati za eko grad, obzirom da je od nekadašnjeg - u ekološkom smislu horor grada, danas uspjela potpuno promijeniti i sve više počinje ličiti na grad u svakom smislu.
Zenica je u proteklih deset godina doživjela ogromnu transformaciju. Svako ko je pamti sa početka dvijehiljaditi i danas - zna o čemu pričam.
To opet govori da je sve moguće ako ima volje, pa se i jedan siv industrijski grad da pretvoriti u nešto sasvim suprotno od toga.
No, kad smo kod (ne)slaganja, to nije uopšte nužno.
Meni veća satisfakacija nema od činjenica da je Raguž istupio iz HNS - a, jer sam im'o neku šuhvu i nagovjestio sam to prije par dana.
To samo potvrđuje činjenicu da je HNS nužnost među hrvatskim političkim strankama ali samo do momenta kada se osjeti da pozicija HDZ - a među biračima slabi.