Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#4726 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Gle cuda i u Fr su najvise isli u Nord Pas de Calais koji je odmah pored tunela LM
Da to je bas cudno. :oops:

Nego reci napacenom narodu zasto Calais I gdje I zasto bjeze iz tako divne drzave poput Francuske. :zzzz:

Sramota je kako se Francuska odnosi prema azilantima, cak i maljoljetnima bez roditeljskog staranja.
Edin H.

#4727 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

shbc wrote:
Edin H. wrote:
U cemu? Ksenofobiji ili rasizmu?
Zasto? Jer ne zelimo da se drzava puni ljudima koji na silu, ilegalno ulaze u nju?
To sto ti ili vi ne zelite je vas problem, ova kriza ima mnogo ozbiljnije uzrok, te je vi sigurno necete zaustaviti.

Ako zelis pomognes ljudima da zarade nesto da mogu nastaviti putovanje, ako ne zelis, skloni se.

Kao prvo nije prekrsaj putovati bez dokumenata da bi sacuvao zivot, nego putovati,a koristiti krivotvorene dokumente.

Kao drugo sto se nisi bunio kada su Bosanci trazili azil u zapadnoevropskim zemljama, uglavnom putujuci bez ili sa krivotvorenim hrvatskim pasosima.
insomnia78

#4728 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Edin H. wrote:
insomnia78 wrote:Gle cuda i u Fr su najvise isli u Nord Pas de Calais koji je odmah pored tunela LM

Nego reci napacenom narodu zasto Calais I gdje I zasto bjeze iz tako divne drzave poput Francuske. :zzzz:

Sramota je kako se Francuska odnosi prema azilantima, cak i maljoljetnima bez roditeljskog staranja.
‘oce u Englesku. Jest sramota. Zato su valjda ovi tvoji visili po Fr dok ih vlast nije delozirala odozgo
insomnia78

#4729 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Edin H. wrote:
shbc wrote:
Edin H. wrote:
Zasto? Jer ne zelimo da se drzava puni ljudima koji na silu, ilegalno ulaze u nju?
To sto ti ili vi ne zelite je vas problem, ova kriza ima mnogo ozbiljnije uzrok, te je vi sigurno necete zaustaviti.

Ako zelis pomognes ljudima da zarade nesto da mogu nastaviti putovanje, ako ne zelis, skloni se.

Kao prvo nije prekrsaj putovati bez dokumenata da bi sacuvao zivot, nego putovati,a koristiti krivotvorene dokumente.

Kao drugo sto se nisi bunio kada su Bosanci trazili azil u zapadnoevropskim zemljama, uglavnom putujuci bez ili sa krivotvorenim hrvatskim pasosima.
Zar je zivot ugrozen u Alziru?
Edin H.

#4730 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:
Edin H. wrote:

‘oce u Englesku. Jest sramota. Zato su valjda ovi tvoji visili po Fr dok ih vlast nije delozirala odozgo
To je bio dogovor prosle godine sa britankim vlastima.
escobar__

#4731 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Puna podrška Bišćanima u rješavanju ovog problema. Dok se granica ne zatvori nećemo imat mira od ove pošasti.
uglavnomja

#4732 Re: Migranti u BiH

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:
insomnia78 wrote:Al ste ih i ispostovali nema govora. Kad covjek vidi onaj “centar” sve mu je jasno
Dolazak izbjeglica u krajinu nema veze sa vlastima no sa geografijom. Ta nece se valjda locirati u Visokom i odatle gledati da se prebace dalje. Gle cuda i u Fr su najvise isli u Nord Pas de Calais koji je odmah pored tunela LM
Jeste.

Inače, granica BiH i Hrvatske je duga oko 1000 kilometara, a oni se, srcad moja mila, baš u USK našli pozicionirati gdje je granica uređena i dobro čuvana. Što ne idu u K10. Tamo granice skoro i da nema :)

Nemojte nam te priče. Sve je jasno zašto dolaze, odakle i ko ih upućuje u USK. Samo više nećemo tako. Ili ćemo krizu podnijeti zajednički, ili će, kao večeras, migranti u Ripču biti skidani sa autobusa i vraćani nazad a građanske straže podno Ključa čuvati ulaz u kanton.

600.000 maraka je imao na računu Dom zdravlja Velika Kladuša za obnovu pedijatrijskog odjela. Morali su ih dati za zdravstvenu zaštitu migranata. Jer niko drugi neće da snosi te troškove.
leklerk, znas citati
i guglati

pa nadji sastav vlade koja personiificira to zlo i naopako sarajevo

pa prebroj

2 su iz sarajeva
5-6 iz tk
tako nesto iz iz hercegovina, zapadne
jedan iz bihaca
...

eto, ziv bio, iiskreno reci, sta sarajevo ima sa tim ljudima i njihovim odlukama, mislim kad su zvanicne, potpisane itd ... osim sto sjede na sarajevskom asfaltu?

drugo, ne pije ti prica vode, ubi te geografija ... osim zadnjeg dijela, mislim da (f)bih treba dati pare (koliko znam i dobili su neke pare od eu :?: )

e, sad mozes i tu vladu proguglati, pa vidjeti udio sarajevaca :-?
It_is_a_Leclerc

#4733 Re: Migranti u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ono što ja znam je da migrante aktivno neko preusmjerava u USK.

Centrotrans double-deckerom vozi liniju za Bihać, na autobusnoj stanici u Sarajevu migrantima se daje prednost pri kupovini karata za Bihać, talgo voz dovozi na stotine svakodnevno.
Edin H.

#4734 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote: Zar je zivot ugrozen u Alziru?
Fraza koja se koristi je trazenje utocista zbog straha of progona, znaci teoretski moze biti, ali znas i sam da mu je nije velika sansa da dobije azil iz Alzira. Zavisi of slucaja do slucaja, ali to je zemlja u koju se ne preporucuje putovati, ogrezla u terorizam.

Al' sto Alzirci ne gotive Francuze to je cudo jedno.

Jednom sam se zatekao u Regents Parku dzamiji u Londonu kada su bili protesti Alziraca, taj nivo agresije nisam prije vidio na protestima prije. :D
insomnia78

#4735 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Jes zato ih po Fr ima na svakom cosku
animals

#4736 Re: Migranti u BiH

Post by animals »

Edin H. wrote:
Fraza koja se koristi je trazenje utocista zbog straha of progona, znaci teoretski moze biti, ali znas i sam da mu je nije velika sansa da dobije azil iz Alzira. Zavisi of slucaja do slucaja, ali to je zemlja u koju se ne preporucuje putovati, ogrezla u terorizam.

Jednom sam se zatekao u Regents Parku dzamiji u Londonu kada su bili protesti Alziraca, taj nivo agresije nisam prije vidio na protestima prije. :D
Ti ljudi su prirodno agresivni..
civilizacija je mnogo daleko od takvi..
CPT

#4737 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

animals wrote:
Edin H. wrote:

Ti ljudi su prirodno agresivni..
civilizacija je mnogo daleko od takvi..
Ja ba... i kad to neko napise iz BiH nakon 100.000 mrtvih (samo iz zadnjeg rata)
shbc

#4738 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

Edin H. wrote:
shbc wrote:
Edin H. wrote:

Ne znam kako vas koji ih toliko branite nije stid uporedjivati sa nasom situacijom. Moja porodica je i u sred rata legalno ganjala papire da ode odavdje (ostadosmo nazalost iako smo dobili papire). Sad ovdje trebam da se smilujem stoki koja se silom ugurala preko granice BiH, pa bi sad malo da krade. Jos vecina njih i nije iz ratom zahvacenih zemalja. Ugurali se preko ledja Sirije da se docepaju evropske socijale. Nemam sazaljenja ni sekunde. Da me se sta pita vojska i policija bi sa dugim cijevima granice cuvali. Kome se dokaze da je Sirijac moze uci (i to do odredjenog broja), ostali sikter.
CPT

#4739 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

shbc wrote:Kome se dokaze da je Sirijac moze uci (i to do odredjenog broja), ostali sikter.
Ti sigurno znas da samo iz Sirije imao oko 10mio izbjeglica.... I da Sirija nije jedina ratna zona?
uglavnomja

#4740 Re: Migranti u BiH

Post by uglavnomja »

kakvi crni krivotvoreni hrvatski pasosi ... :roll:

vecinu je iz zemlje izveo crveni krst i slicne organizacije, ostali su otisli sa yu pasosem
insomnia78

#4741 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Lijepo je to sve. Eno brko je imo onaj pateticni tekstic o onom alzircu koji sisa i igra lopte. Super je ta patetika i tjera suze na oci ali on nema nikakvog osnova za ostati u BiH
insomnia78

#4742 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:kakvi crni krivotvoreni hrvatski pasosi ... :roll:

vecinu je iz zemlje izveo crveni krst i slicne organizacije, ostali su otisli sa yu pasosem
A inace je falisifikovati pasos pickin dim. I jos sa takvim preci jedno pet granica do njemacke :lol:
shbc

#4743 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

CPT wrote:
shbc wrote:Kome se dokaze da je Sirijac moze uci (i to do odredjenog broja), ostali sikter.
Ti sigurno znas da samo iz Sirije imao oko 10mio izbjeglica.... I da Sirija nije jedina ratna zona?
Nesto ne znam da dolaze ovamo iz bilo koje ratne zone osim Sirije. A eno i u toj Siriji se u vecini zemlje situacija smirila.

Eh sad, ako vam je terorizam odgovor na to... To je vec vas problem sto ne razlikujete pojmove i sto ne kontate da terorizam, za razliku od ratom zahvacene zemlje nije zadrzan unutar granica, te nije izgovor za ovo.
insomnia78

#4744 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

I oko ovih Alziraca stvar jebeno smrdi. Znaci umjesto da izvadi turisticku vizi za Fr, sjedne na avion i dodje u Fr ili u najgorem slucaju predje u Maroko pa odatle u Spaniju on ide u Libiju, koja je ratna zona pa odatle u Grcku i zavrsi kod nas. Placa puno vise i puno vise rizikuje. Logicno
Boga pitaj odakle oni dolaze
CPT

#4745 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

shbc wrote:
CPT wrote:
Nesto ne znam da dolaze ovamo iz bilo koje ratne zone osim Sirije. A eno i u toj Siriji se u vecini zemlje situacija smirila.

Eh sad, ako vam je terorizam odgovor na to... To je vec vas problem sto ne razlikujete pojmove i sto ne kontate da terorizam, za razliku od ratom zahvacene zemlje nije zadrzan unutar granica, te nije izgovor za ovo.
Ti vrlo malo znas al siris ... Sirija, Irak i Afganistan su ratne zone i mogu traziti azil u BIH (iako to ne rade). Sam iz tog dijela ima preko 10mio tako da pazi malo sa tim "ja bi prihvatio iz Sirije".

Ono kad dovedes djecu loviti sirotinju u subotu, a u nedelju ce svi sa iste stanice kao migranti u Zapadnu Evropu.
uglavnomja

#4746 Re: Migranti u BiH

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:
uglavnomja wrote:kakvi crni krivotvoreni hrvatski pasosi ... :roll:

A inace je falisifikovati pasos pickin dim. I jos sa takvim preci jedno pet granica do njemacke :lol:

ma preci slovenacku 90-ih :D
svjezi_ustipak

#4747 Re: Migranti u BiH

Post by svjezi_ustipak »

It_is_a_Leclerc wrote:
insomnia78 wrote:Al ste ih i ispostovali nema govora. Kad covjek vidi onaj “centar” sve mu je jasno
Dolazak izbjeglica u krajinu nema veze sa vlastima no sa geografijom. Ta nece se valjda locirati u Visokom i odatle gledati da se prebace dalje. Gle cuda i u Fr su najvise isli u Nord Pas de Calais koji je odmah pored tunela LM
Jeste.

Inače, granica BiH i Hrvatske je duga oko 1000 kilometara, a oni se, srcad moja mila, baš u USK našli pozicionirati gdje je granica uređena i dobro čuvana. Što ne idu u K10. Tamo granice skoro i da nema :)

Nemojte nam te priče. Sve je jasno zašto dolaze, odakle i ko ih upućuje u USK. Samo više nećemo tako. Ili ćemo krizu podnijeti zajednički, ili će, kao večeras, migranti u Ripču biti skidani sa autobusa i vraćani nazad a građanske straže podno Ključa čuvati ulaz u kanton.

600.000 maraka je imao na računu Dom zdravlja Velika Kladuša za obnovu pedijatrijskog odjela. Morali su ih dati za zdravstvenu zaštitu migranata. Jer niko drugi neće da snosi te troškove.
Samo u USK žive muslimani koji se granice sa Hrvatskom. Migranti idu samo na teritorije gdje su muslimani većina, gdje su Srbi i Hrvati ih uopće i nema. Isto kao što je istočni Mostar preplavljen Romima, u hrvatskom dijelu ih nema. Bošnjaci su očito magnet za manjine :)

Dom zdravlja Velika Kladuša iz svojih vlastitih sredstava plaćao liječenje migranata i sad se žalis na to? To je greška menadžmenta te ustanove, radi te odluke su za suda i zatvora.

Druže vi ste se jedini u BiH prostrli i požurili da ugostite migrante. Dali im dom u centru, sve redom stavljate na kazan i vodite doktoru. Sami ste od sebe poletili i sad vam Sarajevo krivo što mjesecima pomazete trgovce ljudima i što ste dobrovoljni han na proputovanju azijske sirotinje ka Evropi...

Suhret se obradovao kad je čuo da će IOM obnoviti Djacki dom, reče da je to dobro i da će ostati gradu kad migranti odu. Samo se zeznnuo jer je ovo tek početak problema i neće migranti nigdje otići, uvijek će polagano biti priliva. Ubilo je Bihać najvise taktiziranje vaših lokalnih političara i naivni pristup lokalnih humanitaraca.

Ko vam reče da bez ikakve koordinacije i konzultacija otvorite centar za njih i stavite ih na kazan bez ikakvih ograničenja? Ne znam kome ste time pomogli, ali znam da ste sebi najviše odmogli...
swanfilter

#4748 Re: Migranti u BiH

Post by swanfilter »

Samarati sve redom, vracati nazad nogom u guzicu. Stvarno. Dosta je bilo ---
shbc

#4749 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

CPT wrote:
Ti vrlo malo znas al siris ... Sirija, Irak i Afganistan su ratne zone i mogu traziti azil u BIH (iako to ne rade). Sam iz tog dijela ima preko 10mio tako da pazi malo sa tim "ja bi prihvatio iz Sirije".

Ono kad dovedes djecu loviti sirotinju u subotu, a u nedelju ce svi sa iste stanice kao migranti u Zapadnu Evropu.
U Iraku nije rat. Da li im je zemlja sigurna i stabilna? Nije. Ali nije ni rat.

Svejedno. Ne mijenja cinjenicu da vecina ovih nije iz ratom zahvacenih zemalja.

Ustvari... I boli me neka stvar. Poslije svega sto se desava ne zelim ih ovdje, Biscanima puna podrska, a vi sto ste se zabrinuli za toboznja ljudska prava ekonomskih migranata... Znate vec sta mozete
CPT

#4750 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

shbc wrote:
CPT wrote:

U Iraku nije rat. Da li im je zemlja sigurna i stabilna? Nije. Ali nije ni rat.

Svejedno. Ne mijenja cinjenicu da vecina ovih nije iz ratom zahvacenih zemalja.

Ustvari... I boli me neka stvar. Poslije svega sto se desava ne zelim ih ovdje, Biscanima puna podrska, a vi sto ste se zabrinuli za toboznja ljudska prava ekonomskih migranata... Znate vec sta mozete
Gdje je rat, kakvi su kriteriji, itd, ne odlucujes ti, pogotovo tako ofrlje. Samo Sirija je "proizvela" 10mio izbjeglica, do danas u EU doslo manje od 2mio (svih skupa). Vecina nije iz ratom zahvacenih drzava kazes? Matematika da nije bas jaca strana?
Locked