It_is_a_Leclerc wrote:insomnia78 wrote:Al ste ih i ispostovali nema govora. Kad covjek vidi onaj “centar” sve mu je jasno
Dolazak izbjeglica u krajinu nema veze sa vlastima no sa geografijom. Ta nece se valjda locirati u Visokom i odatle gledati da se prebace dalje. Gle cuda i u Fr su najvise isli u Nord Pas de Calais koji je odmah pored tunela LM
Jeste.
Inače, granica BiH i Hrvatske je duga oko 1000 kilometara, a oni se, srcad moja mila, baš u USK našli pozicionirati gdje je granica uređena i dobro čuvana. Što ne idu u K10. Tamo granice skoro i da nema
Nemojte nam te priče. Sve je jasno zašto dolaze, odakle i ko ih upućuje u USK. Samo više nećemo tako. Ili ćemo krizu podnijeti zajednički, ili će, kao večeras, migranti u Ripču biti skidani sa autobusa i vraćani nazad a građanske straže podno Ključa čuvati ulaz u kanton.
600.000 maraka je imao na računu Dom zdravlja Velika Kladuša za obnovu pedijatrijskog odjela. Morali su ih dati za zdravstvenu zaštitu migranata. Jer niko drugi neće da snosi te troškove.
Samo u USK žive muslimani koji se granice sa Hrvatskom. Migranti idu samo na teritorije gdje su muslimani većina, gdje su Srbi i Hrvati ih uopće i nema. Isto kao što je istočni Mostar preplavljen Romima, u hrvatskom dijelu ih nema. Bošnjaci su očito magnet za manjine
Dom zdravlja Velika Kladuša iz svojih vlastitih sredstava plaćao liječenje migranata i sad se žalis na to? To je greška menadžmenta te ustanove, radi te odluke su za suda i zatvora.
Druže vi ste se jedini u BiH prostrli i požurili da ugostite migrante. Dali im dom u centru, sve redom stavljate na kazan i vodite doktoru. Sami ste od sebe poletili i sad vam Sarajevo krivo što mjesecima pomazete trgovce ljudima i što ste dobrovoljni han na proputovanju azijske sirotinje ka Evropi...
Suhret se obradovao kad je čuo da će IOM obnoviti Djacki dom, reče da je to dobro i da će ostati gradu kad migranti odu. Samo se zeznnuo jer je ovo tek početak problema i neće migranti nigdje otići, uvijek će polagano biti priliva. Ubilo je Bihać najvise taktiziranje vaših lokalnih političara i naivni pristup lokalnih humanitaraca.
Ko vam reče da bez ikakve koordinacije i konzultacija otvorite centar za njih i stavite ih na kazan bez ikakvih ograničenja? Ne znam kome ste time pomogli, ali znam da ste sebi najviše odmogli...