Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
tvojkomsija

#4726 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Ja_Ja

#4727 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Ja_Ja »

Image
Moenx

#4728 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Moenx »

Idu na veliko progresivne snage
julisiz es grant

#4729 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by julisiz es grant »

Vidim, fino mu se prima ideja kod nebošnjaka.

:D
insomnia78

#4730 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by insomnia78 »

Vise ih ima u SDA :lol:
bunk

#4731 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

Stranka tipa ns,ove platforme koja stisne muda pa pokusa liberalne ideje prodat u dijelovima federacije gdje Bosnjaci nisu vecina ili u manjem entitetu te uspije pokupiti glasove da postane parlamentarna zasluzuje da vodi Drzavu.
A muda pod bubrege decenijama prodavat iskljucivo Bosnjacima a biti predmet ismijavanja u ocima 99,9% od ukupnog broja glasaca iz reda ostala dva naroda je u najmanju ruku podmuklo.
neon-x

#4732 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

Mnogi Bosnjacima prodaju muda pod bubrege a konzervativci daleko najvise i najuspjesnije. Hrvatima i Srbima opet jos daleko vise i uspjesnije. Vecina Srba i Hrvata u ovom trenutku su nazalost separatisti i tu se nemamo sta lagati. Kakva je geneza toga je druga prica ali jednostavno kao takvima danas im se konzervatna politika najvise svidja i najuspjesnije prodaje.

Bosnjaci navodno zele drzavu svih gradjana i naroda sa jednakim pravima a ponasaju se kao separatisti dozvoljavajuci da im konzervativci (cija sustina je konzerviranje i povlacenje u sebe) prodaju muda pod bubrege cime direktno rade protiv onoga sto navodno zele. Osim ako u stvari ne zele takvu drzavu vec samo za sebe, u kojem slucaju imaju opciju da se prihvate pusaka i pokusaju istjerat ostale ili da sebi ograde fildjan drzavu i u njoj zive u miru i rahatluku sa svim ostalim natprosjecnim Bosnjama.

Biranje liberalnih i socijalnih opcija barem u nacelu znaci ne pristajanje na status quo. To moze biti prodavanje muda pod bubrege ali ni blizu kao ono koje prodaju konzervativci. Nikakva prijetnja Bosnjacima kao vecinskom narodu u drzavi ne postoji od toga sto biraju konzervativce, liberale ili socijaliste. Osim sto biranjem konzervativaca govore da uzivaju u statusu quo i da su pristali na narative konzervativnog Zagreba i Beograda.
MarshalDodik

#4733 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MarshalDodik »

neon-x wrote:Mnogi Bosnjacima prodaju muda pod bubrege a konzervativci daleko najvise i najuspjesnije. Hrvatima i Srbima opet jos daleko vise i uspjesnije. Vecina Srba i Hrvata u ovom trenutku su nazalost separatisti i tu se nemamo sta lagati. Kakva je geneza toga je druga prica ali jednostavno kao takvima danas im se konzervatna politika najvise svidja i najuspjesnije prodaje.

Bosnjaci navodno zele drzavu svih gradjana i naroda sa jednakim pravima a ponasaju se kao separatisti dozvoljavajuci da im konzervativci (cija sustina je konzerviranje i povlacenje u sebe) prodaju muda pod bubrege cime direktno rade protiv onoga sto navodno zele. Osim ako u stvari ne zele takvu drzavu vec samo za sebe, u kojem slucaju imaju opciju da se prihvate pusaka i pokusaju istjerat ostale ili da sebi ograde fildjan drzavu i u njoj zive u miru i rahatluku sa svim ostalim natprosjecnim Bosnjama.

Biranje liberalnih i socijalnih opcija barem u nacelu znaci ne pristajanje na status quo. To moze biti prodavanje muda pod bubrege ali ni blizu kao ono koje prodaju konzervativci. Nikakva prijetnja Bosnjacima kao vecinskom narodu u drzavi ne postoji od toga sto biraju konzervativce, liberale ili socijaliste. Osim sto biranjem konzervativaca govore da uzivaju u statusu quo i da su pristali na narative konzervativnog Zagreba i Beograda.
Au, pa od ovog nema odbrane.
The 51st State

#4734 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by The 51st State »

Povrsno, egalitarno opserviranje, milion puta razvaljeno na forumu.
Kikibombona

#4735 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Ja_Ja wrote:Image
Predjesnik GO je Zukic Asim a njegov zamjenik Ceco Afan.

Moram priznati da ne poznajem momke ali ovako likom djeluju normalno, ako se na osnovu izgleda moze izvuci ikakav zakljucak. Dobro je da su mladi. Dosta je bilo vise ofucanih fosila.

Sreca pa su odjebali politicku prostitutku Cajlakovica koji je bio clan svake stranke koja je zabijala glogov kolac u dusu ovog naroda.

Mislim da ce iz ovoga izaci nesto pozitivno...
El_comadante

#4736 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

nakon ramazana nastavljaju se aktivnosti. formirani su općinski odbori Centar Sarajevo i Novo Sarajevo. idemo dalje...
MaksprotivMarksa

#4737 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MaksprotivMarksa »

Radi se, ali se radi sve losije.

Nakon opake borbe za cistocu odbora u Novom Sarajevu (koja je djelimicno ostvarena, glavna dva lesinara su odstranjena, a potkrao se koji neuspjeli SBB-ovac, nargila braca i nezadovoljnici iz Nase Stranke), potkralo se u Centru svasta, predsjednik odbora je Zahiragicev intimus Subasic, Maksicka se sklonila zbog trudnoce i proces osnivacke skupstine je bio zaista transparentan, ali ovaj malisa se ubacio, moralo je i to da se desi.

Olovcic je sklonjen, a to je i zasluzio jer su i ljudi iz Platforme uvidjeli sta radi, a o cemu sam ovdje vec pisao, Subasica nije nigdje bilo od pocetka, dodje na skupstinu i osvoji Centar, nece intimusi fasista Zahiragica i Serdarevica unistiti jednu ovako lijepu ideju, borit cemo se, Zenica i Novo Sarajevo su odbranjeni, idemo dalje.
studiorum_tuzlaensis

#4738 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by studiorum_tuzlaensis »

da li je Zenica pala ili odbranjena, znat će se i pričaće se... :)
MaksprotivMarksa

#4739 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Nije savrseno, ali cinjenica da je formiran bilo kakav odbor u Zenici je cudo, ko se sve tu petljao i kakvih je ideja bilo, sda 1991 fakticki.

Ako ti nesto drugo znas, ti napisi, cilj je da se to ne dopusti, a odbori i clanovi odbora nisu svete krave, mogu se i oni zamijeniti boljim, pametnijim, postenijim.

:bih:
El_comadante

#4740 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

MaksprotivMarksa wrote:Nije savrseno, ali cinjenica da je formiran bilo kakav odbor u Zenici je cudo, ko se sve tu petljao i kakvih je ideja bilo, sda 1991 fakticki.

Ako ti nesto drugo znas, ti napisi, cilj je da se to ne dopusti, a odbori i clanovi odbora nisu svete krave, mogu se i oni zamijeniti boljim, pametnijim, postenijim.

vidim da se razumiješ u ovo, šta bi u zenici? čini mi se da su poništili unutar stranačke izbore
MaksprotivMarksa

#4741 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

El_comadante wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Nije savrseno, ali cinjenica da je formiran bilo kakav odbor u Zenici je cudo, ko se sve tu petljao i kakvih je ideja bilo, sda 1991 fakticki.

vidim da se razumiješ u ovo, šta bi u zenici? čini mi se da su poništili unutar stranačke izbore
Ja sam tako isto cuo, ali sam cuo evo i drugu stranu, sad da li je posrijedi sukob interesa dva ozbiljnija covjeka ili je zaista samo jedan sam govno i da su ukinuli njegove kandidate, ne bih se zakleo. Jednog su covjeka branili ovdje, a za drugog vecina nije nikada cula, ali je visoko pozicioniran u Zenici, a i bavi se zanimljivom djelatnoscu, o kojoj sam pisao, ne bih da polemisem ipak jer nisam 100 posto upucen u desavanja u Zenici, za razliku od Sarajeva. Ono sto je sigurno je da je odlicno sto je Cajlakovic sklonjen iz Zenice, dobro je i sto je dokazano da se lose rukovodi procesom uspostave organa stranke, tako da se mozemo nadati promjenama, makar u organizaciji samog rada, nemogice je koordinirati sa 25 opstina, veliki je to zalogaj za Sarajlice, a ne za amatere, ali amateri su dobri jer nisu kompromitirani, a mozda se malo i spustimo na zemlju i pocnemo ozboljnije raditi, stihija ne moze nista dobro donijeti.
Kikibombona

#4742 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Kako SDA, koliko sam mogao vidjeti sve mladi momci i djevojke?

Sinoc sam malo pregledao javljanje iz Breze, mladi i obrazovani momci i djevojke, na licima se vidi da nisu pokvarene interesdzije i lopovi. Odlicno izgleda. Ima tu dosta neiskustva i neznanja, ali dosta energije i dobre namjere, sto nam je hitno potrebno.

Generalno smo los narod, totalno iskvaren. Zatrovani smo, bolesnog mentaliteta, inficiranog kriminalom, korupcijom i nepotizmom. Nemoguce je da se gomila takvih ljudi ne uvali u Platformu kada je vecina drustva bolesna. Jedina nada je da Platforma nece oslikavati drustvo i da ce Hadzikadic znati kontrolisati procese u stranci. Ako je 2/3 drustva bolesno, bice uspjeh ako u Platformi 2/3 bude zdravo.

Pred nama je dug proces ozdravljenja koji ce trajati decenijama. Vazno je da krenemo, radi nasih potomaka, ako smo mi sami promasene generacije. Tesko cemo mi dozivjeti neko bolje vrijeme. Pogledaj 20 godina unazad i vidjet ces koliko je napredak mali.

Stare konje ne mozes mijenjati. Potroseni i trajno bolesni kadrovi. Treba nam mladalacka cistoca i energija. Trebaju nam ljudi koji razmisljaju progresivno i koji zele mijenjati a ne zadrzavati postojece stanje.

Nasa stranka, Platforma i Konakovic bude odredjenu nadu. Daleko je to od idealnog ali je iskorak u odnosu na postojece. Tako treba razmisljati. Ako budemo trazili mane SDA ce vladati 1 000 godina.
El_comadante

#4743 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

Kikibombona wrote:

Sinoc sam malo pregledao javljanje iz Breze, mladi i obrazovani momci i djevojke, na licima se vidi da nisu pokvarene interesdzije i lopovi. Odlicno izgleda. Ima tu dosta neiskustva i neznanja, ali dosta energije i dobre namjere, sto nam je hitno potrebno.

Generalno smo los narod, totalno iskvaren. Zatrovani smo, bolesnog mentaliteta, inficiranog kriminalom, korupcijom i nepotizmom. Nemoguce je da se gomila takvih ljudi ne uvali u Platformu kada je vecina drustva bolesna. Jedina nada je da Platforma nece oslikavati drustvo i da ce Hadzikadic znati kontrolisati procese u stranci. Ako je 2/3 drustva bolesno, bice uspjeh ako u Platformi 2/3 bude zdravo.

Pred nama je dug proces ozdravljenja koji ce trajati decenijama. Vazno je da krenemo, radi nasih potomaka, ako smo mi sami promasene generacije. Tesko cemo mi dozivjeti neko bolje vrijeme. Pogledaj 20 godina unazad i vidjet ces koliko je napredak mali.

Stare konje ne mozes mijenjati. Potroseni i trajno bolesni kadrovi. Treba nam mladalacka cistoca i energija. Trebaju nam ljudi koji razmisljaju progresivno i koji zele mijenjati a ne zadrzavati postojece stanje.

Nasa stranka, Platforma i Konakovic bude odredjenu nadu. Daleko je to od idealnog ali je iskorak u odnosu na postojece. Tako treba razmisljati. Ako budemo trazili mane SDA ce vladati 1 000 godina.
tačno, u patformi ima dosta mladih neiskvarenih ljudi, treba im dati podršku. kakve takve promjene može donjeti platforma i eventualno NiP, ovo ostalo tu je 20+ godina. ak obudemo i ovo kudili i kukali ima SDA da još vlada, to samo njima odgovara
MaksprotivMarksa

#4744 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kikibombona wrote:

U svemu se ja slazem sa tobom, ja sam rekao da je sprijeceno SDA mesetarenje, a skupstina jeste ponistena jer su izabrani neki kandidati koji nisu prosli provjere, covjek koji nije na listi je kandidirao svoje ljude, te im obezbijedio ulazak u odbor. Za sve drugo se slazem, a Platformu vidim kao nositelja procesa promjene u politickom zivotu, ne bih inace bio tu da je drugacije.

Nazalost i mladi ljudi mogu biti lopovi, smutljivci i usko povezani sa najgorim sljamom iz SDA, u pravilo to nisu, ali je moguce, ja sta gid ovdje napisem, pisem iz samo jednog razloga, a to je da se takvi ljudi razotkriju i da sto vise korekting ljudi pristupi Platformi jer hvatamo posljednje vozove.
MaksprotivMarksa

#4745 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Formiran opcinski odbor Stari Grad, sve mladi ljudi i bez politickog iskustva, fina energija, Neira je divna i mlada djevojka, nadam se da ce se moci izboriti u mozda i najopasnijoj lokalnoj samoupravi u Federaciji, bez ikakve sumnje radi se o najslabijem odboru Platforme u Kantonu Sarajevo, vrhunski govor profesora i divna atmosfera.
El_comadante

#4746 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

MaksprotivMarksa wrote:Formiran opcinski odbor Stari Grad, sve mladi ljudi i bez politickog iskustva, fina energija, Neira je divna i mlada djevojka, nadam se da ce se moci izboriti u mozda i najopasnijoj lokalnoj samoupravi u Federaciji, bez ikakve sumnje radi se o najslabijem odboru Platforme u Kantonu Sarajevo, vrhunski govor profesora i divna atmosfera.
ma dobro samo nek se širi i nek se formiraju općinski odbori, pa vidjet čemo rezultate rada. koji je po tebi najjaći općinski odbor u KS?
MaksprotivMarksa

#4747 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

El_comadante wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Formiran opcinski odbor Stari Grad, sve mladi ljudi i bez politickog iskustva, fina energija, Neira je divna i mlada djevojka, nadam se da ce se moci izboriti u mozda i najopasnijoj lokalnoj samoupravi u Federaciji, bez ikakve sumnje radi se o najslabijem odboru Platforme u Kantonu Sarajevo, vrhunski govor profesora i divna atmosfera.
ma dobro samo nek se širi i nek se formiraju općinski odbori, pa vidjet čemo rezultate rada. koji je po tebi najjaći općinski odbor u KS?
Novi Grad i Ilidža, Novi Grad je malo bolji zbog Mehmeda Karkelje koji zaista ulaže ogromnu energiju u rad, Centar je sada tanak jer je svježe i nema Jasmine, ona je bila odličan koordinator i divna je djevojka, Hadrović na Ilidži radi solidno, on je iskusan, Advija u Vogošći radi fino i tamo su imali neke aktivnosti, ali imaju malo članstva, Novo Sarajevo se izborilo sa napadima i krenulo je ka boljem, Ilijaš skoro pa ne postoji, oni su jednom da Vogošćom nešto organizovali, ali je tanko, Stari Grad je jako malo radio i čudo je da se ovo izorganizovalo, nadam se da će pozitivna energija od sinoć podstaći odbornike da još jače rade.

Sve u svemu nije loše, može biti puno bolje, ali je početak i ja iskreno vjerujem da će se vremenom poboljšati situacija, Meša Karkelja je čovjek koji najviše radi, najbrojniji je odbor Novi Grad, tako da bih rekao da je Novi Grad trenutno najbolji odbor, a Meša jedan od najaktivnijih kadrova, kako u lokalnim odborima, tako i u organima stranke, radi se i revizija članstva, pokušava se uspostaviti bolja kontrola nad procesima, formiraju se ekspertni timovi, kada se sve to formira vijet ćemo da li će biti napredka, nadajmo se da hoće i da će se početi raditi na ozbiljnom programu, a ne na floskulama.
El_comadante

#4748 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

da, slažem se da Novi Grad najbolje radi. forimiraju se mjesni odobri u NG polagano ide sve svojim tokom i u NG se najdalje stiglo sa realizacijom planova, formirane su i komisije koje počnju sa radom... dobar je Meša radi dobar posao...
Terarij+

#4749 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Terarij+ »

gomila hoštaplera na čelu sa avdakovićem profom iz doboja, još jedna mala SDA stranka, znam da su u Mostaru sami sebe izabrali u kafanama, kad pogledam dublje ko se sve tu privalio a većinom stranke vladajuće instalirale svoj nakot odmah mi se povraća a bogami i proljev me safata, zato pokenjam se na platformu i na njihov progres.
zrakomlat

#4750 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zrakomlat »

Terarij+ wrote:gomila hoštaplera na čelu sa avdakovićem profom iz doboja, još jedna mala SDA stranka, znam da su u Mostaru sami sebe izabrali u kafanama, kad pogledam dublje ko se sve tu privalio a većinom stranke vladajuće instalirale svoj nakot odmah mi se povraća a bogami i proljev me safata, zato pokenjam se na platformu i na njihov progres.
Ko je iz Mostara, dje se mogu vidjeti clanovi?
Locked