palermo wrote:SaraFina wrote:
Što pa reci mi, uputi me. Dokle je povezani autoputom Mostar i ZG? Te dokle je došlo do povezivanje trase Neum - Stolac? Mislim ne autoputom, nego...
pa da pročitaš šta drugi pišu, primijetila bi da sam već odgovorio na to tvoje pitanje
pa sad, iz Međugorja do Zagreba možeš autoputem stići....izgradnjom dionice Buna-Počitelj-Zvirovići ćeš moći od Mostar do Zagreba stići autoputem. A da autoputem stigneš i Sarajeva do Mostara ćeš nažalost morati pričekati.
a što se tiče dionice Stolac-Neum, toplo ti preporučujem da odeš na temu bosanski magistralni i regionalni putevi (tako nešto) i sve ćeš znato o tom putu
Našla sam tekst od 2018 u vezi povezivanje Neuma i Stoca.
Iako su prvi radovi na izgradnji ceste Stolac-Neum pokrenuti sada već daleke 1984. godine, ona još uvijek nije završena. U dužini od 48,8 kilometara, do sada je s neumske strane završeno tek devet kilometara. Zbog toga je cesta preko Svitave, uski, krivudavi put , pun rupa, jedini koji bh. grad na obali veže s ostatakom države. Pero Matić, priča nam kako stanovnici Neuma s nestrpljenjem očekuju završetak radova.
Krajem iduće godine trebala bi biti gotova?
To je 2020?48,8 km magistrale.
Sad me živo zanima koliko će im trebati da povežu Mostar na onaj put što ide prema Međugorju iz HR..Vjerovao ili ne s HR strane sam išla na Kravice upravo tim autoputem.
Ima onaj tunel što se ekstra naplaćuje na HR strani granice. Granica pusta. Zato te bez zezanja pitam za prognoze?