Sirija vol. 2

Locked
dudlov

#4726 Re: Sirija vol. 2

Post by dudlov »

izgleda da je krenulo

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... iru/340514

ako ko može, neka provjeri sa drugog izvora ovu vijest i potvrdi ove navode
DuckZz

#4727 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
DuckZz wrote:Ti si poremecen, definitivno.
Možeš li pronaci post gdje sam ih ikad spominjao ? Ne možeš, ali ipak jesam ? Da nisi možda fulio stranicu, ovo je klix a ne gudre/forum.com
@ljaks
Spominjao si Burkan al-Firat. Ovi momci su dio pomenute grupe. To je ta ekipa. To je arapska komponenta u redovima SDF. I kao sto mozemo vidjeti, ne mirisu bradonje koje promoviras po internetu. Svi ovi Arapi koji se bore zajedno sa SDF su protiv bradonja koji napadaju YPG u Sejh Maksudu i Efrinu. I to tebe smeta pa si malo nervozan.

Budi mi pozdravljen druze. I nemoj sta zamjeriti.
Nisam
Nisam
Nisam

Možeš li pronaci samo jedan post gdje sam to spomenuo ? Ne možeš ? Onda od*ebi u skokovima, da izvineš, nemoj šta zamjerit
Mlohavi

#4728 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

dudlov wrote:izgleda da je krenulo

Koji naslov Boze dragi :D Cuj "Sirijska avijacija oslobađa drevni grad Palmiru" :lol: :lol: LaHko bi oni da avijacija moze nesto osloboditi...

Sutra da ocekujemo "Sirijska avijacija usla u Palmiru"?? :D
Last edited by Mlohavi on 05/12/2015 13:50, edited 1 time in total.
dudlov

#4729 Re: Sirija vol. 2

Post by dudlov »

Mlohavi wrote:
dudlov wrote:izgleda da je krenulo

Koji naslov Boze dragi :D Cuj "Sirijska avijacija oslobađa drevni grad Palmiru" :lol: :lol: Lahko bi oni da avijacija moze nesto osloboditi...

i meni je to zapelo za oko. jebeš avijaciju bez pješadije. ja se slabo snalazim sa izvorima, pa zato sam napisao nek neko ko prati ozbiljnije situaciju u siriji ovo provjeri.
sarajevoxxxx

#4730 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Aha, to neka nova logika. "Glavosece" iz Nusre koje se prema zarobljenicima ophode ljudski i kojima se i sami zaribljenici zahvaljuju, ne mogu za pregovarački sto, a kao pregovaračka strana mora i može se prihvatiti režim koji je na hiljade Sirijaca mučki likvidirao u zatvorima i koji su prošli kroz strahovit mučenja.
Cu' to?
Al Kaida ne moze za pregovaracki stol?? :shock: :? :shock: :?
Ebu Maliki komandant Nusra Fronta u Kalemunu je nedavno izjavio kako je cilj Nusre osloboditi Kusajr i druga okupirana područja od strane Hezbollaha i da nemaju nikakve ciljeve unutar Libanona

Znači ratuju u Siriji i ne zanimaju ih države u regionu.Za razliku recimo od Hezbollaha koji ulazi u druge susjedne zemlje i teroriše stanovništvo.
Kikibombona

#4731 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote: Ebu Maliki komandant Nusra Fronta u Kalemunu je nedavno izjavio kako je cilj Nusre osloboditi Kusajr i druga okupirana područja od strane Hezbollaha i da nemaju nikakve ciljeve unutar Libanona

Znači ratuju u Siriji i ne zanimaju ih države u regionu.Za razliku recimo od Hezbollaha koji ulazi u druge susjedne zemlje i teroriše stanovništvo.
A gdje su zarobili libanske vojnike?
U kojoj drzavi?

I zar je bitno sta Al Kaida misli o bilo cemu?

Njih treba unistiti. I tako ce i biti, jer su teret svakome. Trenutno su korisne budale. Kada za njima ne bude potrebe, bice poubijani i pozatvarani. Prvi ce ih pustiti niz vodu njihovi sponzori.
Arteta

#4732 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Mlohavi wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Aha, to neka nova logika. "Glavosece" iz Nusre koje se prema zarobljenicima ophode ljudski i kojima se i sami zaribljenici zahvaljuju, ne mogu za pregovarački sto, a kao pregovaračka strana mora i može se prihvatiti režim koji je na hiljade Sirijaca mučki likvidirao u zatvorima i koji su prošli kroz strahovit mučenja.
Korektan odnos prema libanskim vojnicima jeste za pohvalu u tom haosu dole, ali imali su oni jos nekih zarobljenika koji nisu tako dobro prosli. Sto prije nestane Nusra to bolje po pobunjenike.
Kako ce biti bolje kad je to najjaca pobunjenicka grupa. :lol: :lol:
Arteta

#4733 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Cu' to?
Al Kaida ne moze za pregovaracki stol?? :shock: :? :shock: :?
Ebu Maliki komandant Nusra Fronta u Kalemunu je nedavno izjavio kako je cilj Nusre osloboditi Kusajr i druga okupirana područja od strane Hezbollaha i da nemaju nikakve ciljeve unutar Libanona

Nusra je sirijski ogranak Al Qaede, ne zanimaju ih druge drzave jer bi moglo doci do sukoba zbog toga sa drugim ograncima.
Mlohavi

#4734 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Arteta wrote:
Kako ce biti bolje kad je to najjaca pobunjenicka grupa. :lol: :lol:
Pa odluci se vec jednom jbt. Postoje li pobunjenici, postoje li teroristi, jesu li svi terotisti ili su svi pobunjenici... Ovako si ipak ti za :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#4735 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Ebu Maliki komandant Nusra Fronta u Kalemunu je nedavno izjavio kako je cilj Nusre osloboditi Kusajr i druga okupirana područja od strane Hezbollaha i da nemaju nikakve ciljeve unutar Libanona

A gdje su zarobili libanske vojnike?
U kojoj drzavi?

I zar je bitno sta Al Kaida misli o bilo cemu?

Njih treba unistiti. I tako ce i biti, jer su teret svakome. Trenutno su korisne budale. Kada za njima ne bude potrebe, bice poubijani i pozatvarani. Prvi ce ih pustiti niz vodu njihovi sponzori.
Građanin Kusajra koji želi osloboditi svoj grad od stranaca koji su ga okupirali je samo to i ništa više
Lik iz tamo nekog Bejruta dođe i ratuje u Siriji na strani jednog masovnog ubice on je kao legalan :-) I ovaj građanin Kusajra treba da prihvati realnost koju su mu nametnuli probisvjeti, plaćenici, i bjelosvjetska ološ koja se sasvim normalno slika sa libanonskim kraljem droge i hvali se tim fotografijama.
RepublikanskaGarda

#4736 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Veliki Sirijski muftija posjetio je grad Deir-el-Zour, dočekalo je veliko mnoštvo ljudi a nakon druženja sa građanima posjetio je i legendarnog Issama Zahredina zvanog Brko

Image
Image

Četiri igrača, malo jača ....izgledaju kao da su braća, trenutna lokacija: Sarajevo , zadatak: locirati Savoxxxa

Image
Mlohavi

#4737 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Jao pa pogledajte ova 4 debela praseta :lol: Jeb'te vi mene ako ovi nisu barem 80% invalidi.
Arteta

#4738 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Ubijte me ako ovaj desni moze preci 100 metara, a kamoli ucestvovati u ratu.
Co0l

#4739 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Krajnje lijevi vise nije medju zivima,ako me sjecanje dobro sluzi.
Mlohavi

#4740 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Nisu ni ISILovci sto su nekad bili :lol:

Zarobljeni su nakon sto su pobunjenici vratili kontrolu nad selom Yarn, uz tursku granicu.
sarajevoxxxx

#4741 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video:Naoružani pripadnici YPG -a na sjeveru Hasake napali na demonstrante koji su izašli na demonstracije protiv lokalne vlasti u tom kurdskom regionu zbog školskog programa, etničkog čišćenja, prisilne mobilizacije, i političkih hapšenja.

Pripadnici Al Asajiša su uhapsili novinara TV Kurdistan 24 koji je intervjuisao jednog demonstrante.

http://www.enabbaladi.org/archives/55012
PeppermintSA

#4742 Re: Sirija vol. 2

Post by PeppermintSA »

sarajevoxxxx wrote:Video:Naoružani pripadnici YPG -a na sjeveru Hasake napali na demonstrante koji su izašli na demonstracije protiv lokalne vlasti u tom kurdskom regionu zbog školskog programa, etničkog čišćenja, prisilne mobilizacije, i političkih hapšenja.

Pripadnici Al Asajiša su uhapsili novinara TV Kurdistan 24 koji je intervjuisao jednog demonstrante.

http://www.enabbaladi.org/archives/55012
Misliš napali malobrojne kurdske islamiste?

Neka su.
zrakomlat

#4743 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Rampage wrote:
Naslovnica wrote:Inside the house of terrorist killer husband & wife, Malik &Syed Rizwan Farook
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=c79_1449 ... lhwVaLi.99

http://www.liveleak.com/view?i=c79_1449262095

Pogledajte samo ovaj cirkus!
Mediji pušteni u kuću gdje su živjeli ono dvoje što izvršiše ubistva u USA.
Normalno bi bilo da su tu FBI, CIA, i koje sve agencije...da je cijeli kvart "sealed off".
Ali jok
Sve stoji kao da je namješteno za medije.
Na šta vam ovo liči?! Cirkus!
Ja sam se na temi deklarisao protiv terorizma i zla u svakom obliku, ali ovo što vidim je toliko ofirno, sumnjivo i smrdi da naprosto ne mogu da vjerujem šta se dešava!
NEVJEROVATNO.
Ja se odmah sjetim kada su Ameri, poslije terorističkih napada 11.09., pronalazili oko aerodroma s kojih su poletjeli oteti avioni priručnike tipa "How to Fly Jumbo Jet for Dummies" na arapskom jeziku :lol:
:lol:
Kikibombona

#4744 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote: Građanin Kusajra koji želi osloboditi svoj grad od stranaca koji su ga okupirali je samo to i ništa više
Lik iz tamo nekog Bejruta dođe i ratuje u Siriji na strani jednog masovnog ubice on je kao legalan :-) I ovaj građanin Kusajra treba da prihvati realnost koju su mu nametnuli probisvjeti, plaćenici, i bjelosvjetska ološ koja se sasvim normalno slika sa libanonskim kraljem droge i hvali se tim fotografijama.
Koga ti saltas?? :D :D

Pitas se zasto Nusra ne sjedne za pregovaracki stol.

Ja te pitam da li si za to da Al Kaida bude za pregovarackim stolom?

Kazes da Nusra lijepo postupa sa zarobljenicima, navodeci primjer libanskih vojnika.

Ja te pitam kako su postupili sa zarobljenicima u bazi Abu Duhar?

Kazes da Nusra za razliku od Hezbolaha nema namjeru djelovati u drugim zemljama, u ovom slucaju Libanonu.

Ja te pitam gdje su zarobili libanonske vojnike?
zrakomlat

#4745 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

jao_situacije wrote:
Bobi wrote:Od 60-tak njemačkih aviona Tornado...operativno 30-tak :D...prc :D

@savox, nabavi si laptop :D
od sad si mi ti najdraži mod na forumu :mrgreen:
Evo nabavio, ali mu @Challenger__ uvalio falš

Image
jao_situacije

#4746 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

zrakomlat wrote:
jao_situacije wrote:
Bobi wrote:Od 60-tak njemačkih aviona Tornado...operativno 30-tak :D...prc :D

@savox, nabavi si laptop :D
od sad si mi ti najdraži mod na forumu :mrgreen:
Evo nabavio, ali mu @Challenger__ uvalio falš

Image
dobar :lol: :lol:
Ironmen

#4747 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Avetinho wrote:
Kitrona wrote:
AMERIKANCI PRIZNALI DA TURCI ŠVERCAJU ISIS-ovu NAFTU 'Istina, ali ta količina nafte je krajnje mala, pa čak i beznačajna. Nema brige...'

http://www.jutarnji.hr/amerikanci-prizn ... -/1472076/
Sta kazes, jutarnji javlja. A sta javlja avaz.

Odakle vas se trolova ovoliko namnozi u zadnje vrijeme.

Mnoze se iz zdravog razuma bosanskog naroda mozda kov vas u Sandzaku nema ovakvog razmisljanja pa ti malo cudno...
Mlohavi

#4748 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Skroz mi zanimljiv ovaj prenos... Imamo tu nekih ljudi koji su svojim superiornim razumom "dotakli istinu" i koji su nas godinama ubjedivali da je mainstream nista drugo do ispiranje mozga. Majku mu, kad i kako taj mainstream postade univerzalna istina??? :lol: Ozbiljno pitam, moze me neko uputiti na dan blize nam proslosti kad se to desilo???
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4749 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Ode 57 mm top :D nemam pojma gdje :D
Challenger__

#4750 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

El Kuseir je davno oslobođen i u njemu živi njegovo predratno stanovništvo. Čuj Al Qaeda (Nusra) da "oslobađa" sirijske gradove... da ide na pregovore... :-)

Da čovjek ne povjeruje šta sve ovdje dobija status građanstva.
Locked