Sirija vol. 2
-
dudlov
#4726 Re: Sirija vol. 2
izgleda da je krenulo
http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... iru/340514
ako ko može, neka provjeri sa drugog izvora ovu vijest i potvrdi ove navode
- DuckZz
#4727 Re: Sirija vol. 2
NisamKikibombona wrote:@ljaksDuckZz wrote:Ti si poremecen, definitivno.
Možeš li pronaci post gdje sam ih ikad spominjao ? Ne možeš, ali ipak jesam ? Da nisi možda fulio stranicu, ovo je klix a ne gudre/forum.com
Spominjao si Burkan al-Firat. Ovi momci su dio pomenute grupe. To je ta ekipa. To je arapska komponenta u redovima SDF. I kao sto mozemo vidjeti, ne mirisu bradonje koje promoviras po internetu. Svi ovi Arapi koji se bore zajedno sa SDF su protiv bradonja koji napadaju YPG u Sejh Maksudu i Efrinu. I to tebe smeta pa si malo nervozan.
Budi mi pozdravljen druze. I nemoj sta zamjeriti.
Nisam
Nisam
Možeš li pronaci samo jedan post gdje sam to spomenuo ? Ne možeš ? Onda od*ebi u skokovima, da izvineš, nemoj šta zamjerit
- Mlohavi
#4728 Re: Sirija vol. 2
Koji naslov Boze dragidudlov wrote:izgleda da je krenulo
Sutra da ocekujemo "Sirijska avijacija usla u Palmiru"??
Last edited by Mlohavi on 05/12/2015 13:50, edited 1 time in total.
-
dudlov
#4729 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Koji naslov Boze dragidudlov wrote:izgleda da je krenulo
ako ko može, neka provjeri sa drugog izvora ovu vijest i potvrdi ove navodeCuj "Sirijska avijacija oslobađa drevni grad Palmiru"
![]()
Lahko bi oni da avijacija moze nesto osloboditi...
i meni je to zapelo za oko. jebeš avijaciju bez pješadije. ja se slabo snalazim sa izvorima, pa zato sam napisao nek neko ko prati ozbiljnije situaciju u siriji ovo provjeri.
-
sarajevoxxxx
#4730 Re: Sirija vol. 2
Ebu Maliki komandant Nusra Fronta u Kalemunu je nedavno izjavio kako je cilj Nusre osloboditi Kusajr i druga okupirana područja od strane Hezbollaha i da nemaju nikakve ciljeve unutar LibanonaKikibombona wrote:Cu' to?sarajevoxxxx wrote:
Aha, to neka nova logika. "Glavosece" iz Nusre koje se prema zarobljenicima ophode ljudski i kojima se i sami zaribljenici zahvaljuju, ne mogu za pregovarački sto, a kao pregovaračka strana mora i može se prihvatiti režim koji je na hiljade Sirijaca mučki likvidirao u zatvorima i koji su prošli kroz strahovit mučenja.
Al Kaida ne moze za pregovaracki stol??![]()
![]()
![]()
Znači ratuju u Siriji i ne zanimaju ih države u regionu.Za razliku recimo od Hezbollaha koji ulazi u druge susjedne zemlje i teroriše stanovništvo.
- Kikibombona
#4731 Re: Sirija vol. 2
A gdje su zarobili libanske vojnike?sarajevoxxxx wrote: Ebu Maliki komandant Nusra Fronta u Kalemunu je nedavno izjavio kako je cilj Nusre osloboditi Kusajr i druga okupirana područja od strane Hezbollaha i da nemaju nikakve ciljeve unutar Libanona
Znači ratuju u Siriji i ne zanimaju ih države u regionu.Za razliku recimo od Hezbollaha koji ulazi u druge susjedne zemlje i teroriše stanovništvo.
U kojoj drzavi?
I zar je bitno sta Al Kaida misli o bilo cemu?
Njih treba unistiti. I tako ce i biti, jer su teret svakome. Trenutno su korisne budale. Kada za njima ne bude potrebe, bice poubijani i pozatvarani. Prvi ce ih pustiti niz vodu njihovi sponzori.
- Arteta
#4732 Re: Sirija vol. 2
Kako ce biti bolje kad je to najjaca pobunjenicka grupa.Mlohavi wrote:Korektan odnos prema libanskim vojnicima jeste za pohvalu u tom haosu dole, ali imali su oni jos nekih zarobljenika koji nisu tako dobro prosli. Sto prije nestane Nusra to bolje po pobunjenike.sarajevoxxxx wrote:
Aha, to neka nova logika. "Glavosece" iz Nusre koje se prema zarobljenicima ophode ljudski i kojima se i sami zaribljenici zahvaljuju, ne mogu za pregovarački sto, a kao pregovaračka strana mora i može se prihvatiti režim koji je na hiljade Sirijaca mučki likvidirao u zatvorima i koji su prošli kroz strahovit mučenja.
- Arteta
#4733 Re: Sirija vol. 2
Nusra je sirijski ogranak Al Qaede, ne zanimaju ih druge drzave jer bi moglo doci do sukoba zbog toga sa drugim ograncima.sarajevoxxxx wrote:Ebu Maliki komandant Nusra Fronta u Kalemunu je nedavno izjavio kako je cilj Nusre osloboditi Kusajr i druga okupirana područja od strane Hezbollaha i da nemaju nikakve ciljeve unutar LibanonaKikibombona wrote:Cu' to?sarajevoxxxx wrote:
Al Kaida ne moze za pregovaracki stol??![]()
![]()
![]()
- Mlohavi
#4734 Re: Sirija vol. 2
Pa odluci se vec jednom jbt. Postoje li pobunjenici, postoje li teroristi, jesu li svi terotisti ili su svi pobunjenici... Ovako si ipak ti zaArteta wrote:
Kako ce biti bolje kad je to najjaca pobunjenicka grupa.![]()
-
sarajevoxxxx
#4735 Re: Sirija vol. 2
Građanin Kusajra koji želi osloboditi svoj grad od stranaca koji su ga okupirali je samo to i ništa višeKikibombona wrote:A gdje su zarobili libanske vojnike?sarajevoxxxx wrote: Ebu Maliki komandant Nusra Fronta u Kalemunu je nedavno izjavio kako je cilj Nusre osloboditi Kusajr i druga okupirana područja od strane Hezbollaha i da nemaju nikakve ciljeve unutar Libanona
U kojoj drzavi?
I zar je bitno sta Al Kaida misli o bilo cemu?
Njih treba unistiti. I tako ce i biti, jer su teret svakome. Trenutno su korisne budale. Kada za njima ne bude potrebe, bice poubijani i pozatvarani. Prvi ce ih pustiti niz vodu njihovi sponzori.
Lik iz tamo nekog Bejruta dođe i ratuje u Siriji na strani jednog masovnog ubice on je kao legalan
-
RepublikanskaGarda
#4736 Re: Sirija vol. 2
Veliki Sirijski muftija posjetio je grad Deir-el-Zour, dočekalo je veliko mnoštvo ljudi a nakon druženja sa građanima posjetio je i legendarnog Issama Zahredina zvanog Brko

Četiri igrača, malo jača ....izgledaju kao da su braća, trenutna lokacija: Sarajevo , zadatak: locirati Savoxxxa

Četiri igrača, malo jača ....izgledaju kao da su braća, trenutna lokacija: Sarajevo , zadatak: locirati Savoxxxa

- Mlohavi
#4737 Re: Sirija vol. 2
Jao pa pogledajte ova 4 debela praseta
Jeb'te vi mene ako ovi nisu barem 80% invalidi.
- Arteta
#4738 Re: Sirija vol. 2
Ubijte me ako ovaj desni moze preci 100 metara, a kamoli ucestvovati u ratu.
- Co0l
#4739 Re: Sirija vol. 2
Krajnje lijevi vise nije medju zivima,ako me sjecanje dobro sluzi.
- Mlohavi
#4740 Re: Sirija vol. 2
Nisu ni ISILovci sto su nekad bili
Zarobljeni su nakon sto su pobunjenici vratili kontrolu nad selom Yarn, uz tursku granicu.
-
sarajevoxxxx
#4741 Re: Sirija vol. 2
Video:Naoružani pripadnici YPG -a na sjeveru Hasake napali na demonstrante koji su izašli na demonstracije protiv lokalne vlasti u tom kurdskom regionu zbog školskog programa, etničkog čišćenja, prisilne mobilizacije, i političkih hapšenja.
Pripadnici Al Asajiša su uhapsili novinara TV Kurdistan 24 koji je intervjuisao jednog demonstrante.
http://www.enabbaladi.org/archives/55012
Pripadnici Al Asajiša su uhapsili novinara TV Kurdistan 24 koji je intervjuisao jednog demonstrante.
-
PeppermintSA
#4742 Re: Sirija vol. 2
Misliš napali malobrojne kurdske islamiste?sarajevoxxxx wrote:Video:Naoružani pripadnici YPG -a na sjeveru Hasake napali na demonstrante koji su izašli na demonstracije protiv lokalne vlasti u tom kurdskom regionu zbog školskog programa, etničkog čišćenja, prisilne mobilizacije, i političkih hapšenja.
Neka su.
-
zrakomlat
#4743 Re: Sirija vol. 2
Rampage wrote:Ja se odmah sjetim kada su Ameri, poslije terorističkih napada 11.09., pronalazili oko aerodroma s kojih su poletjeli oteti avioni priručnike tipa "How to Fly Jumbo Jet for Dummies" na arapskom jezikuNaslovnica wrote:Inside the house of terrorist killer husband & wife, Malik &Syed Rizwan Farook
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=c79_1449 ... lhwVaLi.99
http://www.liveleak.com/view?i=c79_1449262095
Pogledajte samo ovaj cirkus!
Mediji pušteni u kuću gdje su živjeli ono dvoje što izvršiše ubistva u USA.
Normalno bi bilo da su tu FBI, CIA, i koje sve agencije...da je cijeli kvart "sealed off".
Ali jok
Sve stoji kao da je namješteno za medije.
Na šta vam ovo liči?! Cirkus!
Ja sam se na temi deklarisao protiv terorizma i zla u svakom obliku, ali ovo što vidim je toliko ofirno, sumnjivo i smrdi da naprosto ne mogu da vjerujem šta se dešava!
NEVJEROVATNO.
- Kikibombona
#4744 Re: Sirija vol. 2
Koga ti saltas??sarajevoxxxx wrote: Građanin Kusajra koji želi osloboditi svoj grad od stranaca koji su ga okupirali je samo to i ništa više
Lik iz tamo nekog Bejruta dođe i ratuje u Siriji na strani jednog masovnog ubice on je kao legalanI ovaj građanin Kusajra treba da prihvati realnost koju su mu nametnuli probisvjeti, plaćenici, i bjelosvjetska ološ koja se sasvim normalno slika sa libanonskim kraljem droge i hvali se tim fotografijama.
Pitas se zasto Nusra ne sjedne za pregovaracki stol.
Ja te pitam da li si za to da Al Kaida bude za pregovarackim stolom?
Kazes da Nusra lijepo postupa sa zarobljenicima, navodeci primjer libanskih vojnika.
Ja te pitam kako su postupili sa zarobljenicima u bazi Abu Duhar?
Kazes da Nusra za razliku od Hezbolaha nema namjeru djelovati u drugim zemljama, u ovom slucaju Libanonu.
Ja te pitam gdje su zarobili libanonske vojnike?
-
zrakomlat
#4745 Re: Sirija vol. 2
Evo nabavio, ali mu @Challenger__ uvalio falšjao_situacije wrote:od sad si mi ti najdraži mod na forumuBobi wrote:Od 60-tak njemačkih aviona Tornado...operativno 30-tak...prc
@savox, nabavi si laptop

- jao_situacije
#4746 Re: Sirija vol. 2
dobarzrakomlat wrote:Evo nabavio, ali mu @Challenger__ uvalio falšjao_situacije wrote:od sad si mi ti najdraži mod na forumuBobi wrote:Od 60-tak njemačkih aviona Tornado...operativno 30-tak...prc
@savox, nabavi si laptop
- Ironmen
#4747 Re: Sirija vol. 2
Avetinho wrote:Sta kazes, jutarnji javlja. A sta javlja avaz.Kitrona wrote:AMERIKANCI PRIZNALI DA TURCI ŠVERCAJU ISIS-ovu NAFTU 'Istina, ali ta količina nafte je krajnje mala, pa čak i beznačajna. Nema brige...'
http://www.jutarnji.hr/amerikanci-prizn ... -/1472076/
Odakle vas se trolova ovoliko namnozi u zadnje vrijeme.
Mnoze se iz zdravog razuma bosanskog naroda mozda kov vas u Sandzaku nema ovakvog razmisljanja pa ti malo cudno...
- Mlohavi
#4748 Re: Sirija vol. 2
Skroz mi zanimljiv ovaj prenos... Imamo tu nekih ljudi koji su svojim superiornim razumom "dotakli istinu" i koji su nas godinama ubjedivali da je mainstream nista drugo do ispiranje mozga. Majku mu, kad i kako taj mainstream postade univerzalna istina???
Ozbiljno pitam, moze me neko uputiti na dan blize nam proslosti kad se to desilo???
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4749 Re: Sirija vol. 2
Ode 57 mm top
nemam pojma gdje 
- Challenger__
#4750 Re: Sirija vol. 2
El Kuseir je davno oslobođen i u njemu živi njegovo predratno stanovništvo. Čuj Al Qaeda (Nusra) da "oslobađa" sirijske gradove... da ide na pregovore...
Da čovjek ne povjeruje šta sve ovdje dobija status građanstva.
Da čovjek ne povjeruje šta sve ovdje dobija status građanstva.