Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
palermo wrote:Pa nakon utakmica sa Velsom i Kiprom mislim da ne bi trebali biti iznenađeni s ovim što se desilo u baražu. Rezultat protiv nemotivisanog Velsa i slabog Kipra je pokrio slabosti igre.
Meni je u svemu najupitnije, može li Meša bolje ??....ima li on viziju, hrabrost...
pitanje jeli do trenera ili igraca??
Do Džeke je
pitanje je ozbiljno bilo postavljeno
ozeni se musko prvi put pobjegne mu zena , dojde druga zena pa opet pobjegne jeli do zene??
Je li se još slažemo da smo Brazil za Irsku, da su oni ragbisti, poruke ko plitak potok itd ?
Dakle, Irska je bolja od nas, Irska zasluženo ide na EP, a mi zasluženo ga gledamo preko TV-a...Kraj priče
Nema potrebe o učinku igrača i igri, opšta katastrofa kada u dvije utakmice imaš po jednu pravu priliku, a u odlučujućoj tek u 92 minuti , pri tome njihov golman neocijenjen na kraju ....Moje mišljenje je da je Meša grozno spremio obje utakmice, jedno je pričati, ali drugo ono što se vidjelo na terenu, a nije se vidjelo ništa....Neka je agonija okončana
budza wrote:mehmede podnesi ostavku! castan bi t potez bio. bosna ima solidan tim i takvi kao ti ne zasluzuju da uce nad njima.
takticki si posebno razbijen i uverljivo si u dvomec izgubio od tima koji nije NITI JEDNU cestitu akciju napravio za 190 minuta igre.
+ 1. Nadam se da ce bit veci gospodin od papeta i da ce sam dat ostavku. Ovo je sve na njegov konto.. Ni taktike ni kog kurca, Irci zatvorili desnu stranu poduplali je, vidio im trener gdje promaha bila, nase lijevo krilo ko da je ograiso, cjelu tekmu oko sredine loptu nije primio kako treba. Umjesto da Viscu prebaci na lijevo krilo a uvede ili hajrovica ili hodzica desno, da malo pojebe irce on gleda sta ce mu guzni haver francuz reci. Seo dobar bek ali kad loptu dobije izgubi se, bolje da je igro na stoperu a Zuka beka...
Dzeko primi loptu nema je kome dodat. Pjanic igra duple pasove sa spahom. Spaha kakav god bio pravit cemo ga od blata..
Molim te Mesha budi gospodin, napusti sam da te ne pljujemo dzaba nakon 2 tekme kvalifikacija za Mundijal.
Bih je loše odigrala meč sa Ircima i objektivno nije zaslužila ići na EP
Pitanje je međutim, ZAŠTO je odigrala loše?
Jer igrački BIH može biti samo jača od Iraca, ili jednaka, slabija nikako.
A kad pogledaš oba meča, ispada da su se Irci relativno lako kvalificirali i to boli.
Da se hrabro poginulo, uz veliki fajt, bilo bi lakše za progutati
Realno je kriv Baždarević - taktičke pogreške i loša psihološka priprema igrača.
I ode jedna velika prilika. Ništa drugo ne ostaje nego čekati novu.
Rusija je novi izazov.
Da li je to zadatak za Baždarevića?
Očajno smo odigrali i ovu revanš utakmicu. Irci zasluženo pobijedili i plasirali se na Euro. Mi nismo stvorili tupave šanse u dvije utakmice i odigrali smo mlako. Posebno ovu u Dublinu, gdje smo u nekim momentima bili kao poplašeni. Tako ti je to kad mediji na sva zvona napuhaju atmosferu i pišu kako smo mi bolji i kako ih trebamo pregaziti, a zaboravljaju da je Irska pobijedlia jednu Njemačku i odigrala neriješeno u kvalifikacijama. Davno smo mi izgubili plasman na Euro, još kad smo izgubili od Cipra. Da smo tad pokazali izlazna vrata Papetu ili još bolje odmah nakon svjetskog, mi bi bili sad na Euru direktno. Jednostavno nismo karakter i nemamo taj pobjednički mentalitet u ovakvim utakmicama. Pjanić u repki ni blizu igre kao u Romi.
Last edited by Better Man on 16/11/2015 22:54, edited 1 time in total.
Neutralac sam, inače Bosnu i ne pratim nešto, ali evo da velim par stvari, pa vi to uzmite kako hoćete.
Prva stvar - Bosna ima samo jednog igrača koji bi mogao igrati u većini europskih timova, i to je Džeko. To što mu tepate da je najbolja devetka u Europi je naravno notorna glupost, ali svejedno, Bosna se šverca na Džekinu klasu već godinama. Kad njemu uđe koji šut, uđe, ako ne, nema drugog rješenja. Opet, naravno, nije klasa za Real i Bayern i slične, ali je u odnosu na ostale bosanske igrače avion.
Pjanić - lik dobro igra u sustavu u svom klubu u kojem ima točno određene zadaće i gdje su oko njega sve redom vrhunski igrači koji i za njega nešto odigraju, trče bez lopte i slično, van toga sustava lik je nemoćan. Prvo je fizički inferioran, tehnika mu nije nešto, ima solidan udarac, pa i solidan osjećaj za zadnji pas, opet, kada ima jako jako dobre igrače pored sebe. Ne bi imao mjesto u većini vrhunskih europskih ekipa. Ne bi u Realu, Barceloni, Manchesterima, PSG-u, Juventusu, Bayernu itd. Ove ostale srednje bi.
Treća stvar - ciganluk. Fakini ala Spahić i Bešić su bili popularni valjda u nogometu šezdesetih i sedamdesetih godina kada su grubosti i fakinluk prolazili. Takve se danas udaljava iz klubova i reprezentacija, da su ne znam kakvi igrači, a nisu. Takvih ima stotine po Europi, i bolje je da ih se makne da ne štete ekipi i zamijeni gorima, nego da ono rade.
Ostali nisu vrijedni spomena, jer su ih Irci sabili taktički, trkački, tehnički i psihološki. I to ti isti Irci čijem su se golmanu ovdje na forumu smijali, iako je ove sezone što je odigrao branio odlično za West Ham, o ostalim ismijavanjima tih profesionalaca koji to ničim nisu zaslužili neću ni govoriti.
I na kraju, namjerno cijelo vrijeme govorim Bosna, a ne Bosna i Hercegovina, jer brate, ono zviždanje na minutu šutnje je ne sramota, nego strahota, i za vašu dobrobit, bilo bi najbolje, kada su tako nastrojeni, da ih se izbaci u kakve bliskoistočne kvalifikacije, a ne europske, jer to europa nije. Neki će reći manjina, ali bilo je i 50 000 irskih navijača na tribini, pa među njima nije bio niti jedan koji je zviždao. A među bošnjačkim nije bio jedan, ono je bilo glasno zviždanje, uvreda civiliziranoj Europi, uvreda osnovnim ljudskim vrijednostima koje zapad gaji, i od sramim se što mi na osobnoj iskaznici piše mjesto rođenja koje dijelim s tom populacijom.
Jadna zemljo, ako mi je do sada pogled bio neutralan, sad te se odričem!
Idemedosumom wrote:Treba neko ko će nam objasniti zašto smo ispali?
Jeli do selektora(a) ili igrača?
Gdje su oni igrači što su prošle kvale skoro pa pregazili?
Pored naše loše igre, treba svakako spomenuti sreću kurvićku
Nemamo kreativne igre, Pjanic nemoze sam, fali mu neko da se dodaje. Medunjanin je ogranicen igrac.
Moze, kad izadju svi sa terena pa on protiv stativa Kakav bolan Pjanic i repka, lako je u Romi kad ima Salaha i Gervinha da trce i hvataju lopte i Naingollana da ga pokriva po sredini. Hajd sa panjevima u reprezentaciji igraj ako si mangup. Miske je njima svima otac sredine terena.
a sad nije do trenera???? pa ima isti skupinu delikvenata ko trener prije?
a da do mene,hrkljus .....
Da samo sto je morao ispraviti sve dubioze trenera kojeg je nasljedio na pola kvalifikacija.....I ISPRAVIO JE SVE I DOVEO DO BARAZA kojeg ovdje 99% forumasa nije ni sanjalo....a da sam 100% u pravu bujrum pretrazite forumi citajte sta ste pisali nakon utakmice sa Izrelom i katastrofalnog poraza.
north wrote:Je li se još slažemo da smo Brazil za Irsku, da su oni ragbisti, poruke ko plitak potok itd ?
Dakle, Irska je bolja od nas, Irska zasluženo ide na EP, a mi zasluženo ga gledamo preko TV-a...Kraj priče
Nema potrebe o učinku igrača i igri, opšta katastrofa kada u dvije utakmice imaš po jednu pravu priliku, a u odlučujućoj tek u 92 minuti , pri tome njihov golman neocijenjen na kraju ....Moje mišljenje je da je Meša grozno spremio obje utakmice, jedno je pričati, ali drugo ono što se vidjelo na terenu, a nije se vidjelo ništa....Neka je agonija okončana