Deblokada Sarajeva???

Post Reply
90minut

#4726 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

madner wrote:
90minut wrote:Šta bi bilo?

Ako se slavi 46 žrtvi s njihove strane svake godine i tolika je panika bila s naše strane drži brani da ne prođu zamisli onda kakvu bi pometnju 15 tenkova s pješadijom napravilo..

Al' budale nisu bile svjesne toga koliko je lagano moglo sve pasti pa sve nešto malo po malo.

A spontani napad je to kad pošalješ 2 picgauera i HITNU s njima i poslije toga 3 tenka da udaraju kao odgovor što su ovi prvi pobijeni ne znam ni sam zašto evo ti mi reci zašto šta su ti 2 picgauera mogla uraditi?

A to što bježiš od pitanja kao đavo od krsta zašto nisu bar 500 ljudi poslali u napad je presmiješno.

Svo ljudstvo JNA bilo okruženo bez struje i vode nema boga da se probiju praktično samoubilacka misija bi bila, al' on opet tvrdi da su kao oni neki faktor bili.
Kojih 15 tenkova? Otkud ti ideja da je JNA imala tih 1000 ljudi da posalje uz te tenkove?

Moze i tih 500, kojih 500?
Može li 300, 250?

Ako ne može može li bar 150?

Ili eto bar u najgorem slucaju da je 100 da nije 50?

Može li?
tempuser

#4727 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Nekako s proljeća wrote:Ne, već ti zaobilaziš činjenicu da je grad Sarajevo u određenoj mjeri deblokiran još 1993., spajanjem predhodno deblokirane Dobrinje sa slobodnom teritorijom. Tako minimiziraš sve ono što se uradilo da bi ti mogao proći iz grada a da te neprijatelj ne pita ''gdje ćeš to junače''. Neće moći.
Tebi fakat nije dobro??? :-)
Gdje ja ista minimiziram?
Znas li ti sta znaci deblokiran?
Zasto se opsada Sarajeva uzima kao najduza u istoriji ako je 93-ce deblokirano?
Cemu operacije za deblokadu Sarajeva ako je ono deblokirano?
Ako cemo tako, Sarajevo nikad nije bilo blokirano jer sam ja i jos xy drugi pretrsavao pistu kako sam htio!
Dozer

#4728 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Nije.
Ja sam tebi odgovorio na sve, a ti meni ni na sta.

Evo pitanja, redom:
1. Sta su trazili ti pincgaueri tu?
2. Da li si ikad cuo za nesto sto se u vojnom zargonu zove "prethodnica", "izvidnica" i sl.? (znam da toga nema u COD-u)
3. Zasto su pokusali izaci iz bistricke kasarne?
4. Gdje su krenuli iz Doma JNA?
5. Gdje su krenuli sa Skenderije?
6. I, da ne zaboravimo najbitnije - sta je to "spontani vojni napad iz 3 pravca"? :D
madner

#4729 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by madner »

90minut wrote:
madner wrote:
90minut wrote:Šta bi bilo?

Ako se slavi 46 žrtvi s njihove strane svake godine i tolika je panika bila s naše strane drži brani da ne prođu zamisli onda kakvu bi pometnju 15 tenkova s pješadijom napravilo..

Al' budale nisu bile svjesne toga koliko je lagano moglo sve pasti pa sve nešto malo po malo.

A spontani napad je to kad pošalješ 2 picgauera i HITNU s njima i poslije toga 3 tenka da udaraju kao odgovor što su ovi prvi pobijeni ne znam ni sam zašto evo ti mi reci zašto šta su ti 2 picgauera mogla uraditi?

A to što bježiš od pitanja kao đavo od krsta zašto nisu bar 500 ljudi poslali u napad je presmiješno.

Svo ljudstvo JNA bilo okruženo bez struje i vode nema boga da se probiju praktično samoubilacka misija bi bila, al' on opet tvrdi da su kao oni neki faktor bili.
Kojih 15 tenkova? Otkud ti ideja da je JNA imala tih 1000 ljudi da posalje uz te tenkove?

Moze i tih 500, kojih 500?
Može li 300?
Ciste pjesadije ne, nije imao.
bingov buraz

#4730 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bingov buraz »

Spontani napad :lol:

Sjedili oko vatre ono dosada živa i veli jedan hajmo zauzeti predsjedništvo,mogli smo vala povikaše ostali.
90minut

#4731 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

bingov buraz wrote:Spontani napad :lol:

Sjedili oko vatre ono dosada živa i veli jedan hajmo zauzeti predsjedništvo,mogli smo vala povikaše ostali.
Pobijeni im ljudi kao zečevi u 2 picgauera i NEMOJMO HITNU ZABORAVITI.

I to je rezultiralo kako ja zovem spontani napad to jest da malo tenk udara kao osveta za ubijene zar je nešto nejasno?

Nego burazcicu moj deder ti meni reci šta onda postaviti zastavu na vrh predsjedništva i kraj rata?
Last edited by 90minut on 25/09/2019 14:25, edited 1 time in total.
Dozer

#4732 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

90minut wrote: Može li 300, 250?

Ako ne može može li bar 150?

Ili eto bar u najgorem slucaju da je 100 da nije 50?

Može li?
Ne moze :lol: :lol: :lol:
Prvo, ne znam odakle si izvukao tu cifru od 50-70 ljudi... Zarobljeno Suputovih 35. Poginulo 40. To je vec 75.
Gdje su prezivjeli, gdje su oni sto nisu uspjeli izaci na Bistriku, gdje su oni sto su bili u tenkovima, gdje su oni sto su dosli naknadno u kamionima i transporterima i samo profurali i pobjegli nazad kad su vidjeli kako si prosli oni prije njih?

Opet ti kazem - to je bilo planirano s vise od dvije cete ljudi. Znam da znas koliko je to ljudi, nemoj me razocarati sad :D

P.S. Cekam odgovore na ona pitanja gore, prije nego sto kidnes :P
Last edited by Dozer on 25/09/2019 14:27, edited 1 time in total.
Dozer

#4733 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

K'o da je spontani napad bubrega, jbt...
Cuj - "Nije pravi, nego spontani napad" :lol: :lol: :lol:
bingov buraz

#4734 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bingov buraz »

90minut wrote:

I to je rezultiralo kako ja zovem spontani napad to jest da malo tenk udara kao osveta za ubijene zar je nešto nejasno?

Nego burazcicu moj deder ti meni reci šta onda postaviti zastavu na vrh predsjedništva i kraj rata?
Konfuzno ti je pitanje,de to malo ispravi nemam mogućnost čitanja misli.
90minut

#4735 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

Odgovor neces dobiti jer si sam sebe poništio za bilo kakav odgovor kad si postavio prvo pitanje jer znamo obojica da je uopšte smijesna rasprava šta mogu 2 picgauera konkretno uraditi.

Izvidnica s HITNOM?
hahahahahahaha!
Pa ti ono rece da nešto znaš o vojnom djelovanju. :lol:
Još ima obraza spomenuti COD! hahaha

Ko je pokušao izaci i kad?
Da su pokušali izaci bilo bi hiljadu mrtvih opet nebuloza.
Iskljucili im struju, vodu.
O cemu pricamo?

Dakle suma sumarum vojska koja nas je sve držala u blokadi da mrdneš bilo gdje nije imala ni 500 ljudi za napad te iste 92.

Pošteno mitovi su uradili plodom :thumbup:
bingov buraz

#4736 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bingov buraz »

Treba imati cojones ko kontejner da bi ušao u bitku u naseljenom mjestu a tvoje te vlastita propaganda uvjerila da i nane od 70 godina imaju po puškomitraljez.
90minut

#4737 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

bingov buraz wrote:Treba imati cojones ko kontejner da bi ušao u bitku u naseljenom mjestu a tvoje te vlastita propaganda uvjerila da i nane od 70 godina imaju po puškomitraljez.

Znaci tvoje objašnjenje je da su jedini hrabri iz njihove vojske bili u ta 2 picgauera drugi nisu smjeli sjesti u još 15tak istih?
bingov buraz

#4738 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bingov buraz »

90minut wrote:
bingov buraz wrote:Treba imati cojones ko kontejner da bi ušao u bitku u naseljenom mjestu a tvoje te vlastita propaganda uvjerila da i nane od 70 godina imaju po puškomitraljez.

Znaci tvoje objašnjenje je da su jedini hrabri iz njihove vojske bili u ta 2 picgauera drugi nisu smjeli sjesti u još 15tak istih?
To su bekani koji nisu imali pojma,imali su i oni zavala svojih.
madner

#4739 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by madner »

90minut wrote:Odgovor neces dobiti jer si sam sebe poništio za bilo kakav odgovor kad si postavio prvo pitanje jer znamo obojica da je uopšte smijesna rasprava šta mogu 2 picgauera konkretno uraditi.

Izvidnica s HITNOM?
hahahahahahaha!

O cemu pricamo?

Dakle suma sumarum vojska koja nas je sve držala u blokadi da mrdneš bilo gdje nije imala ni 500 ljudi za napad te iste 92.

Ti nikako da skontas razliku. 02.05. nije jos bilo nikakve vojske koja je drzala bilo koga o okruzenju. Tamo gdje su Srbi bili vecina i imali SDS vodstvo, tu su bile barikade. JNA je bila u totalnom rasulu, kada su izvlacili tehniku iz kasarni isti vozaci su se vracali jer su imali totalni manjak ljudstva.

To sto je na Grbavici SDS imao 1000 ljudi kojima je podjelio oruzje tog dana nije igralo nikakvu ulogu, jer niti su im mogli sta narediti niti su ih ovi slusali. Niti su tih 1000 bili vojna jedinica koja je mogla nastupiti kao takva.

Ono sto je JNA imala od aktivne pjesadije su bile jedinice vojne policije. Ovaj 65. zastitni sto je nagrabusio od Dozera ti je sastavljen od korpusne cete VP i diverzantnskog odreda. Ti sto su dosli u ispomoc su bili isto vojna policija. Ostatak JNA su bili uglavnom oficiri, logistika, veza itd... Sto je i logicno to je bila komanda vojne oblasti, ne pjesadijska brigada.

Kada je formirana VRS, onda je tih 1000 ljudi popunilo brigadu, pa onda vise nisu bili tigar od papira.
90minut

#4740 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

Nadam se da je sad drugima jasno s kim diskutujem i ko stavlja smajlija na moj post.
sumirprimus

#4741 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by sumirprimus »

pa dobro, mislim da im je dugorocno plan i bio ako vec nisu upali u predsjednistvo a i aliju su vratili zivog, da drze sarajevo u kljestima, da bi u ostatku bih rahat radili sto su uradili.
nisu se puno ni u dejtonu bunili na teritorij.
90minut

#4742 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

madner wrote:
90minut wrote:Odgovor neces dobiti jer si sam sebe poništio za bilo kakav odgovor kad si postavio prvo pitanje jer znamo obojica da je uopšte smijesna rasprava šta mogu 2 picgauera konkretno uraditi.

Izvidnica s HITNOM?
hahahahahahaha!

O cemu pricamo?

Ti nikako da skontas razliku. 02.05. nije jos bilo nikakve vojske koja je drzala bilo koga o okruzenju. Tamo gdje su Srbi bili vecina i imali SDS vodstvo, tu su bile barikade. JNA je bila u totalnom rasulu, kada su izvlacili tehniku iz kasarni isti vozaci su se vracali jer su imali totalni manjak ljudstva.

To sto je na Grbavici SDS imao 1000 ljudi kojima je podjelio oruzje tog dana nije igralo nikakvu ulogu, jer niti su im mogli sta narediti niti su ih ovi slusali. Niti su tih 1000 bili vojna jedinica koja je mogla nastupiti kao takva.

Ono sto je JNA imala od aktivne pjesadije su bile jedinice vojne policije. Ovaj 65. zastitni sto je nagrabusio od Dozera ti je sastavljen od korpusne cete VP i diverzantnskog odreda. Ti sto su dosli u ispomoc su bili isto vojna policija. Ostatak JNA su bili uglavnom oficiri, logistika, veza itd... Sto je i logicno to je bila komanda vojne oblasti, ne pjesadijska brigada.

Kada je formirana VRS, onda je tih 1000 ljudi popunilo brigadu, pa onda vise nisu bili tigar od papira.
:thumbup:

Šta je tvoje objašnjenje oko 2 picgauera da li i ti smatraš da su trebali zauzeti njih 10tak predsjednistvo postaviti zastavu na vrh i time bi rat bio završen?
90minut

#4743 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

sumirprimus wrote:pa dobro, mislim da im je dugorocno plan i bio ako vec nisu upali u predsjednistvo a i aliju su vratili zivog, da drze sarajevo u kljestima, da bi u ostatku bih rahat radili sto su uradili.
nisu se puno ni u dejtonu bunili na teritorij.
Ma gdje ce se buniti imaju 49 posto teritorije, jeste da je Sarajevo otišlo samo 49 je 49.

Da danas pitaš iste da li bi isto napravili rekli bi sigurno nema šanse i ostali bi gdje jesu.
zigson

#4744 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zigson »

Izvidnica s HITNOM?
hahahahahahaha!

O cemu pricamo?

Ma kako te nije stid vise, ako nikog nego tvojih poginulih i ranjenih (iz porodice). Poklopi se vise
madner

#4745 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by madner »

To je bio plan, s tim da su oni smatrali da imaju vec neka naselja jer tu ima puno Srba sa oruzjem. Kosevo, Ciglane itd...
Medjutim to je bio plan bez ikakvog pokrica, ljudi su se ispalili ili su bili tu ali nisu zauzeli svoje haustore.

Tako da je sto se Kukanjca tice on mislio da ima Grbavicu, Kosevo, Ciglane, Vojnu Bolnicu, Dom JNA i Bistrik i samo je to trebalo spojiti.
Dozer

#4746 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

90minut wrote:

De, pokazi mi tu hitnu i te sanitetlije, tamo od 4:00..
https://www.youtube.com/watch?v=83xUSd0 ... e=youtu.be

Slobodno potrazi i druge snimke i nadji to sanitetsko vozilo... Usput, pogledaj i sta su sve uradili oni u tom "spontanom napadu"...
Last edited by Dozer on 25/09/2019 15:09, edited 4 times in total.
90minut

#4747 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

madner wrote:To je bio plan, s tim da su oni smatrali da imaju vec neka naselja jer tu ima puno Srba sa oruzjem. Kosevo, Ciglane itd...
Medjutim to je bio plan bez ikakvog pokrica, ljudi su se ispalili ili su bili tu ali nisu zauzeli svoje haustore.

Tako da je sto se Kukanjca tice on mislio da ima Grbavicu, Kosevo, Ciglane, Vojnu Bolnicu, Dom JNA i Bistrik i samo je to trebalo spojiti.
Tvoje več i ima debelog smisla Dozeru je bolje da se uhvati ove tvoje priče jer jedina ima smisla iako je naravno daleko od istine zna se kakav je omjer bio nas i njih u strogom gradu. :D

Da Dozeru znam šta su uradili, al' činjenica je činjenica prvo su 2 picgauera sastavljena s zemljom i tek poslije tenkovi dolaze i četnički ordiniraju bez da gledaju u šta pucaju.
Dozer

#4748 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Ti ili si glup, ili si fakat glup...sta je od ovo dvoje?
Last edited by Dozer on 25/09/2019 15:13, edited 1 time in total.
Tromblon

#4749 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

I poštu su slučajno minirali 2. maja? Oni su imali plan sa iznenadnim diverzantakim upadima zauzeti, onesposobiti predsjedništvo, poštu, televiziju, vodovod na vrbanji.

Krenula su i 2 tenka tranzitom. Onemogućen im je izlaz uz Jusuf Džonlić tog dana.

Kako li Babuka uđe u Rajvosa usred sranja i pojavi se na malim ekranima.

Mali, to im je i bio plan. Zauzmu predsjefništvo, instaliraju Babu za prezidenta. U gradu muk nema telefona, komunikacije. Kontali to će bit gotovo za 2 dana. Još im sam Alija skoči u ruke.

Da su uspjeli uzeti predsjedništvo vidio bi trke sa Pofalića i Vraca i tenkovske napade iz Rajlovca i Lukavice.

Ne seri mali kad pelena nemaš.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4750 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

madner wrote:To je bio plan, s tim da su oni smatrali da imaju vec neka naselja jer tu ima puno Srba sa oruzjem. Kosevo, Ciglane itd...

:thumbup: a od pofalica spojiti marsalku i grbavicu... upravo i tim pravcem iz vogosce preko koseva ciglana trebao je da ide tenkovsko-pjesadijski napad prema skenderiji i predsjednistvu sadejstvujuci iz pravca poljine-kromolj prema kosevu i ulicom kralja tomislava izbiti na predsjenistvo, ovaj pravac sa grbavice je bio vise bleferski medjutim nesto im se uzjebalo onda su podcijenili i ljude koji su drzali barikade i te pravce, porodiliste su napali cini mi se 25-26 maja... baba bilja drzala mater u stanu u sutjeski misleci da ce to biti gotovo za jedan dan, kasnije su je razmjenili ima i snimak toga.

https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... ecu/226994
meni je tad zveknula tekovska u sobu do mene i izbila mi zrak iz pluca, desno uho mi i dan danas zvoni...
Post Reply