ma nisi upravu, smeta mi i vise nego tebi plus me jos i razocara ali ipak i ti i ja znamo da niti je Srbija krcsanska zemlja niti Bosna islamska itd.Ali Kemal wrote:Religija jednostavno mora u potpunosti da se odvoji od drzave, da nema politickih govora u bogomoljama i da se zna mjesto vjerskim sluzbenicima, iskljucivo u oblasti religije, niks politike.nasa wrote:To je samozavaravanje, peres odgovornost sa sebe za ovako ocajno stanje balkanskih zemalja koje ipak nisu ni krscanske ni islamske koliko god ti ponavljao da jesu.
Maoca jos nije glavni gradako bude onda mozes ...u stranu i pametovati kako su drugi odgovorni...
Tebi to ocigledno ne smeta, ali pogledaj dokle to ide u slucaju muftije Zukorlica, koji ne samo da je politicar, nego i dijeli uniforme, mada bi po nekim vjerskim pravilima trebao da siri ljubav, on siri militanstvo.
Kakve to veze ima sa bilo kakvim vjerovanjem u Boga, nikakve, a radi se o vrhunskom vjerskom poglavaru.
[img]http://**%20No%20links%20**.ba/media/pictures/2014/09/05/thumbs/5409a398-5b7c-4ddd-ae6c-71885bfa64d2-muftijin-odred-previewOrg.jpg[/img]
Pravoslavci imaju Obraz, koji isto nidje veze sa vjerovanjem, cista politika i to najgora.
Mada, slazem se da nije za odbaciti ulogu religijskih vodja na Balkanu, profesionalni vjernici