Fahro je duboko u ovome, samo je pitanje treba li ga pustiti.-LIBERO- wrote:Odjebati suplju kvazi patriotsku demagogiju SDP-SDA, ali i odjebati i pokusaj kindapovanja protesta od Fahre & CO.
Zato je najinteligentnije, kao sto su utradili u Tuzli i Bihacu, Plenum i u Sarajevu. Pa hajmo svi i da na licu mjesta odjebemo sve ove politicara sto love sada u mutnom.![]()
![]()
To je poenta.![]()
![]()
![]()
https://www.facebook.com/PlenumSa?fref=ts
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- madner
#4726 Re: PROTESTI!!!
-
emmir1
#4727 Re: PROTESTI!!!
Moram da napišem par stvari koji su obilježile ove proteste.
1.Radončić koji i dalje preko Avaza potpaljuje atmosferu i stvara osjećaj nesigurnosti i haosa u gradu. Zahtjevamo ostavku Radončića jer on može da bude samo ministar nesigurnosti.
2.Totalna neorganizovanost demostranata u Sarajevu te se u zahtjevima traže i one stvari koje se ne mogu da ispune , kao što je ukidanje kantona. To je vrlo opasno i može da dovede do građanskog rata , zbog te stvari nemamo podršku Hrvata. To se može samo promjenom USTAVA da ukine , zato vas molim da prestanemo sa glupim zahtjevima.
3.Nažalost i dalje apelujem da se huligani sa fantomkama maknu sa protesta. Ne možemo dobit masovnost dok slike ljudi sa fantomkama sa protesta dolaze u javnost. Danas su otišli i korak dalje pa ih je par došlo sa pit bulom kojeg su na okupljanju pred predsjedništvom pustili sa lanca. Vrlo moguće da su ubačeni sa strane kako bi ove proteste odveli u pogrešnom pravcu
1.Radončić koji i dalje preko Avaza potpaljuje atmosferu i stvara osjećaj nesigurnosti i haosa u gradu. Zahtjevamo ostavku Radončića jer on može da bude samo ministar nesigurnosti.
2.Totalna neorganizovanost demostranata u Sarajevu te se u zahtjevima traže i one stvari koje se ne mogu da ispune , kao što je ukidanje kantona. To je vrlo opasno i može da dovede do građanskog rata , zbog te stvari nemamo podršku Hrvata. To se može samo promjenom USTAVA da ukine , zato vas molim da prestanemo sa glupim zahtjevima.
3.Nažalost i dalje apelujem da se huligani sa fantomkama maknu sa protesta. Ne možemo dobit masovnost dok slike ljudi sa fantomkama sa protesta dolaze u javnost. Danas su otišli i korak dalje pa ih je par došlo sa pit bulom kojeg su na okupljanju pred predsjedništvom pustili sa lanca. Vrlo moguće da su ubačeni sa strane kako bi ove proteste odveli u pogrešnom pravcu
-
palermo
#4728 Re: PROTESTI!!!
Vraćamo se starom dobrom polisu.-LIBERO- wrote:Odjebati suplju kvazi patriotsku demagogiju SDP-SDA, ali i odjebati i pokusaj kindapovanja protesta od Fahre & CO.
Zato je najinteligentnije, kao sto su utradili u Tuzli i Bihacu, Plenum i u Sarajevu. Pa hajmo svi i da na licu mjesta odjebemo sve ove politicara sto love sada u mutnom.![]()
![]()
To je poenta.![]()
![]()
![]()
Ne ljuti se druže , ali to je naprosto šuplja.
-
IDontCare
#4729 Re: PROTESTI!!!
Hahah koji mamlaziBreathless wrote:Ne da raspravljaju, vec od njih niko ne moze doci do rijeci.Peryton_ wrote:Jel' to stvarno ima dijasporaca koji raspravljaju o situaciji u Federaciji?![]()
- ExNihilo
#4730 Re: PROTESTI!!!
Zakon vrijedili ili za sve ili za nikoga. S obzirom da za političare već desetljećima ne vrijedi, ne vrijedi ni za protestante.Havatar wrote:"Necemo se drzati zakona kao pijan plota" = korupcija . Jel se za to boriteExNihilo wrote: Dogma je svaka apologetika, svako slijepo vjerovanje i bezumno slijeđenje. Pa i u Zakon. Da je zakon teološki, mislim da ne bi pokazivao taj stepen slijepog pokoravanja samo zato "što je zakon".
Ti si, prijatelju, teški dogmatik.
Kada budu odgovarali oni što su krali, onda mogu odgovarati ovi što su palili.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4731 Re: PROTESTI!!!
-LIBERO- wrote:Odjebati suplju kvazi patriotsku demagogiju SDP-SDA, ali i odjebati i pokusaj kindapovanja protesta od Fahre & CO.
![]()
To je poenta.![]()
![]()
![]()
ps
da ne bi danas facebooka ne bi bilo ni ove informacije...svi mainstrem mediji forsiraju neprestano iste njuške protiv kojih su ljudi i izašli na ulicu Princ Neonkoa, Tornjaka, Slučajnog Prolaznika, Nerka Trenerka itd....evo tek večeras na FACE TV, po prvi put, predstavnica protestanata
-
Bodkin
#4732 Re: PROTESTI!!!
max plata 10x minimalno primanje koje je po zakonu 360 mislim. znaci ministar ne moze imati reko 3600. kad dignu minimalnu platu na 500 neka oni imaju 5kalmir90 wrote:Ne znam zašto se piše da im se smanje plate na 3-5 prosječnih, pa to su opet nenormalno visoka primanja, da se mene pita ti po kancelarijama, ministri i ostala bagra koja ne radi ništa ne bi imala veće plate od 1000 i to brutto zajedno sa svime (zdravstveno, topli obrok), a dati bolje uslove onima koji zapravo rade.
ali plate nisu toliki problem. problem su komisije koje se masno placaju, raznorazni odbori, sekretarice, zamjenici, savjetnici, prvi i drugi podpredsjednici. da ne spominjem to sto sto treba optimizirati radna mjesta u javnoj upravi. barem 25% je viska
-
StupskaBitanga
#4733 Re: PROTESTI!!!
Nerko Trenerka na FTV
-
Eniac
#4734 Re: PROTESTI!!!
Ali ne prosjecnih uopste. Nego prosjecnih plata radnika u realnom sektoru. Bez plata menadzmenta i direktora kompanija, dakle iskljucivo radnika. Sto odmah visestruko smanjuje iznosasdf1 wrote:Ja im ne bih dao vise od 2x prosjecna plata x udio zaposlenih u ukupnom broju radno sposobnih. Tako ako je prosjek 800KM puta 2 i ako je nezaposlenih 40 posto dobijes 960KM.almir90 wrote:Ne znam zašto se piše da im se smanje plate na 3-5 prosječnih, pa to su opet nenormalno visoka primanja, da se mene pita ti po kancelarijama, ministri i ostala bagra koja ne radi ništa ne bi imala veće plate od 1000 i to brutto zajedno sa svime (zdravstveno, topli obrok), a dati bolje uslove onima koji zapravo rade.
Tako svakog mjeseca imaju odlican feedback kakvo je stanje.
-
palermo
#4735 Re: PROTESTI!!!
e, pa ne hapsi se onaj ko hapsiSenf wrote:
Evo ima moju dozvolu, ako ce i njega da privedu zajedno sa njima.
- Reglan
#4736 Re: PROTESTI!!!
Kako koji pokret dolazi pred kamere svaki donese neke nove zahtjeve. 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4737 Re: PROTESTI!!!
U cemu? U Plenumu?madner wrote:Fahro je duboko u ovome, samo je pitanje treba li ga pustiti.-LIBERO- wrote:Odjebati suplju kvazi patriotsku demagogiju SDP-SDA, ali i odjebati i pokusaj kindapovanja protesta od Fahre & CO.
![]()
To je poenta.![]()
![]()
![]()
Tu nije sigurno, barem jos uvijek..Ako se ne pojavi tamo na skupu
Bez zezancije. Znam da pokusava, kao sto pokusavaju i drugi, ali u drugim smijerovima. Zato kazem, dok jos nije kasno i dok postoji momentum, da se normalna raja sto vise ukljuci i artikulise sve ovo.
Hajde i ti, barem djelujes normalan.
p.s ovo zadnje sam morao.
-
Eniac
#4738 Re: PROTESTI!!!
Predsjednik drzve maksimalno 5xprosjecna plata radnika u realnom sektoru. Svi ostali manje. I tu je sve, nema nista dodatno, nema naknada ni za sta.Bodkin wrote:max plata 10x minimalno primanje koje je po zakonu 360 mislim. znaci ministar ne moze imati reko 3600. kad dignu minimalnu platu na 500 neka oni imaju 5kalmir90 wrote:Ne znam zašto se piše da im se smanje plate na 3-5 prosječnih, pa to su opet nenormalno visoka primanja, da se mene pita ti po kancelarijama, ministri i ostala bagra koja ne radi ništa ne bi imala veće plate od 1000 i to brutto zajedno sa svime (zdravstveno, topli obrok), a dati bolje uslove onima koji zapravo rade.
ali plate nisu toliki problem. problem su komisije koje se masno placaju, raznorazni odbori, sekretarice, zamjenici, savjetnici, prvi i drugi podpredsjednici. da ne spominjem to sto sto treba optimizirati radna mjesta u javnoj upravi. barem 25% je viska
- Janjicar
#4739 Re: PROTESTI!!!
Evo intelektualca, osjetio je potrebu da se javi narodu
:smajlikojipovraca:
http://kameleon.ba/site/besim-spahic-no ... ipremljen/
Dobar si ti Besime, dobar komad budale.
- O'zone
- Globalni moderator
#4740 Re: PROTESTI!!!
Goraždani su beton
A evo nam i Kojovica suzdržanog na Face TV
A evo nam i Kojovica suzdržanog na Face TV
- Havatar
#4741 Re: PROTESTI!!!
Pozivas narod da rusi i sttavljas lazne informacije a uvijek si tu da pises bas u vrijeme protesta. samo huskas kako bi pala mrtva glava a nijednom nisi bio na protestima.hhaarree wrote:halo europejac, znamo da je lahko drkat kurac kad zivis u zapadnom zakonskom sistemu, ohani malo hljeba ti vise etHavatar wrote: "Necemo se drzati zakona kao pijan plota" = korupcija . Jel se za to borite
i jos ima obraza rec "jel se za to boriTE" ma da ti jebem potomak
- agnostic_front
#4742 Re: PROTESTI!!!
Samo se na ovo fokusirati, kako da se ovo riješi, izbori su u oktobru svakako.Bodkin wrote:max plata 10x minimalno primanje koje je po zakonu 360 mislim. znaci ministar ne moze imati reko 3600. kad dignu minimalnu platu na 500 neka oni imaju 5kalmir90 wrote:Ne znam zašto se piše da im se smanje plate na 3-5 prosječnih, pa to su opet nenormalno visoka primanja, da se mene pita ti po kancelarijama, ministri i ostala bagra koja ne radi ništa ne bi imala veće plate od 1000 i to brutto zajedno sa svime (zdravstveno, topli obrok), a dati bolje uslove onima koji zapravo rade.
- BegA_
#4743 Re: PROTESTI!!!
Evo nam Nikse na FTV. 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4744 Re: PROTESTI!!!
ovo je tek najporaznije da, pazite samo, likovi poput Nerka Trenerka na FTV-u, Tornjaka na Hayatu tumače šta se ovdje dešava
vjerovatno je i princ Neonko na nekoj trećoj televiziji
I oni sad tumače ljudima na ulici što su gladni, što nemaju posla, djeci što nemaju životne perspektive a ovi zbog njih i izašli na ulice.
Narode prvo zauzmite TV stanice i škole inače ništa promjeniti nećete
I oni sad tumače ljudima na ulici što su gladni, što nemaju posla, djeci što nemaju životne perspektive a ovi zbog njih i izašli na ulice.
Narode prvo zauzmite TV stanice i škole inače ništa promjeniti nećete
-
Bodkin
#4745 Re: PROTESTI!!!
pretjerujes mada mislim da je to tu negdje sto sam ja rekao. uglavnom konkretni zahtjevi, a ne gluposti tipa ostavke ili socijalni problemiEniac wrote:Predsjednik drzve maksimalno 5xprosjecna plata radnika u realnom sektoru. Svi ostali manje. I tu je sve, nema nista dodatno, nema naknada ni za sta.Bodkin wrote:max plata 10x minimalno primanje koje je po zakonu 360 mislim. znaci ministar ne moze imati reko 3600. kad dignu minimalnu platu na 500 neka oni imaju 5kalmir90 wrote:Ne znam zašto se piše da im se smanje plate na 3-5 prosječnih, pa to su opet nenormalno visoka primanja, da se mene pita ti po kancelarijama, ministri i ostala bagra koja ne radi ništa ne bi imala veće plate od 1000 i to brutto zajedno sa svime (zdravstveno, topli obrok), a dati bolje uslove onima koji zapravo rade.
Last edited by Bodkin on 10/02/2014 19:42, edited 1 time in total.
- madner
#4746 Re: PROTESTI!!!
Baš ti hvala 
Evo jedan konkretan prijedlog, koji ništa ne košta.
Natjerati bagru da ljude ne drže na odredjeno 10 godina.
Evo jedan konkretan prijedlog, koji ništa ne košta.
Natjerati bagru da ljude ne drže na odredjeno 10 godina.
- madridist
#4747 Re: PROTESTI!!!
Na šta li će ovo ličit kad se bude morala prva rata mmf kredita vratit neće se moći vječno stari kredit zatvarat novim aranžmanom.Vojska nezaposlenih i vojska onih koji su bespotrebno zaposleni u javnom sektoru (posao koji može jedan čovjek raditi kod nas po kancelarijama gurajući se obavlja troje ili četvoro prekoštelnih uposlenika) a fabriku niko ni u snu ne planira otvoriti(mislim na privatni kapital nebitno strani ili domaći).
- O'zone
- Globalni moderator
#4748 Re: PROTESTI!!!
Havatar, nije 19 vijek niti era dial up-a.Havatar wrote:Pozivas narod da rusi i sttavljas lazne informacije a uvijek si tu da pises bas u vrijeme protesta. samo huskas kako bi pala mrtva glava a nijednom nisi bio na protestima.hhaarree wrote:halo europejac, znamo da je lahko drkat kurac kad zivis u zapadnom zakonskom sistemu, ohani malo hljeba ti vise etHavatar wrote: "Necemo se drzati zakona kao pijan plota" = korupcija . Jel se za to borite
i jos ima obraza rec "jel se za to boriTE" ma da ti jebem potomak
-
Breathless
#4749 Re: PROTESTI!!!
Mislim da su narodni plenumi optimum za sada i najveca opasnost prijeti od onih koji ce pokusati da ukradu ovu borbu radnicke klase i drugih ponizenih. Svima im jasno treba staviti do znanja da maknu ruke dalje. Bojim se da je to najteza borba koja predstoji.
Sada ce krenuti i ove neoliberalne elite da otimaju borbu i predstavljaju je kao borbu naroda za jos dublje ponizenje i pljacku koje bi dobili ulaskom u EU, a do sada se nigdje nije cuo ni jedan zahtjev u tom pravcu. Njima to nece smetati, jer stalno barataju s nekim ciframa i procentima od 80% onih koji zele EU, a da nikada nije provedeno izjasnjavanje naroda po tom pitanju.
Sada ce krenuti i ove neoliberalne elite da otimaju borbu i predstavljaju je kao borbu naroda za jos dublje ponizenje i pljacku koje bi dobili ulaskom u EU, a do sada se nigdje nije cuo ni jedan zahtjev u tom pravcu. Njima to nece smetati, jer stalno barataju s nekim ciframa i procentima od 80% onih koji zele EU, a da nikada nije provedeno izjasnjavanje naroda po tom pitanju.
- Goldenhand
#4750 Re: PROTESTI!!!
Janjicar wrote:Evo intelektualca, osjetio je potrebu da se javi narodu:smajlikojipovraca:
“Turci su Bosnu podijelili na bosanski i hercegovački i sandžački pašaluk i od tada se nikada više nije sastavila, ali muslimani to ne vide. Samo čujete – sve što je tursko dobro je. Najvažnije je da navijamo za tursku reprezentaciju kada igra protiv Hrvatske, a u hrvatskoj reprezentaciji 85 % fudbalera je iz Bosne”, izjavio je profesor.
Ova mu je dobra