Sad ce ti ovi huligani sa klixa odgovoriti.fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."
Hoćemo li još nešto uništit? Šta je sutra na redu?
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
1bosna
#4726 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
x_lecter
#4727 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ako je vec pocelo, ovo treba zavrsiti i srusiti drzavu do temelja ... ako se stane na ovome, tek smo onda najebali i tek ce onda da se stvori jaz mi i oni.
- O'zone
- Globalni moderator
#4728 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Imali su danas specijalci duge cjevi_mufljuz_ wrote:najvise mi je vokri sto ovo ispade drzavni udar a ne udar na politickomafijaske korumpirane supke
EDIT cuj metak... alo metku...![]()
rodila majka metke - mislim jesmo priglup i merhametli narod al kad metak potegnes na nas i noz pretvorimo se u zvijeri i barem zbog toga mi je drago sto sam bosnjo![]()
-
weredsf
#4729 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Bas sam maloprije mislio o tome, koja firma ce raditi zgradu...dobar posaoAlfons Kauders wrote:x_lecter wrote:1. Koji god dokaz bude potreban da se neko od funkcionera sruši - IZGORIO U DEMONSTRACIJAMA !!!
2. Kroz par mjeseci pratite javne nabavke ... tek ce sad hajrovati i bogatiti se oni protiv kojih se protestuje !!!![]()
zalosno i istinito
- ExNihilo
#4730 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa kakav je to arhiv koji čuva dokumentarnu građu neprocjenjive vrijednosti u fiokama il gdje već, pa najobičniji požar proguta sve za sat vremena. Jesul se mogli nabavit kakvi sefovi, protivpožarni sistemi il šta već.fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."
- JThomas
#4731 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
a prošao voz za sve to. i da se procesuira i strpaju odgovorni u zatvor šteta se više ne može popraviti, bukvalno je svejedno, nikome se doprinosi neće uplatiti što će neko otići u zatvor. ali kakav je to spin, k'o biva - eto šta ste sad uradili, zapalili nam arhiv, a mi baš sad finalizirali optužnicu za događaje od prije 12-15 godina...don vito wrote:JThomas wrote:a dosad su ih rušili, ono intenzivno, svaki dan je poneki završavao u zatvoru...x_lecter wrote:1. Koji god dokaz bude potreban da se neko od funkcionera sruši - IZGORIO U DEMONSTRACIJAMA !!!
2. Kroz par mjeseci pratite javne nabavke ... tek ce sad hajrovati i bogatiti se oni protiv kojih se protestuje !!!
providan si.![]()
![]()
Pratim ove uhljupe vec dva dana, kako na sve moguce nacine pokusavaju razvodniti proteste, pronalaze izgovore koje Gebelsu ne bi pale na pamet, od toboznjeg ulicnog pritiska na bosnjacke politicare da popuste Hrvatima, preko stranih sluzbi, rusenja Federeacije, evo i Srbi pisu da je ovo rezija da se cijela BiH pokaze nefunkcionalnom pa da se krene u reviziju Daytona i rusenje RS
al, ovo je jedna od najmastovitijih teorija... nesvjesno zapalili dokaze o kriminalu SDA/SDP... a u ponedjeljak sa pravnom drzavom bilo planirano podizanje optuznica
hahaha
![]()
![]()
a jedino pitanje oko kojeg se apsolutno slaže cijela politička scena je - ne kopaj po privatizaciji.
- O'zone
- Globalni moderator
#4732 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
x_lecter wrote:Ako je vec pocelo, ovo treba zavrsiti i srusiti drzavu do temelja ... ako se stane na ovome, tek smo onda najebali i tek ce onda da se stvori jaz mi i oni.
-
StupskaBitanga
#4733 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
x_lecter wrote:Ako je vec pocelo, ovo treba zavrsiti i srusiti drzavu do temelja ... ako se stane na ovome, tek smo onda najebali i tek ce onda da se stvori jaz mi i oni.
Zeljković pa Vlada FBiH i onda Vijeće ministara
- tataćusak
#4734 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kaže premijer države, pa premijer federacije, pa premijer kantona, pa gradski premijer, pa premijer opštine pa premijer mjesne zajednice - a negdje između su maskote kao gradonačelnici, savjetnici, vozači, sekretarice, zamjenici..........a što se nasrah.
-
rokan
#4735 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ali kako zlogumdzija okrenu odmah na nacionalizam pa oplete po rs-u, te rs losije zivi a niko ne demonstrira, te genocid, te treci entitet, te evropa protiv nas...
koji gad jebote!
koji gad jebote!
- iPod
#4736 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Teško, već su oni okarakterizirali sve ovo kao obračun huligana protiv vlasti, već su uspjeli u drugi plan da bace sve. Izgleda ipak da mi živimo odlično i da nam ništa ne fali.StupskaBitanga wrote: ja ne bi odustao dok Zeljkoviću ne vidim leđa
-
x_lecter
#4737 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
a koja je svrha tog arhiva sviju ti ... nikakve koristi od istog1bosna wrote:Sad ce ti ovi huligani sa klixa odgovoriti.fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."
- JThomas
#4738 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
a ne dokumentacija esencijalna za "rušenje funkcionera" i dokazi o SDA i SDP kriminalu?1bosna wrote:Sad ce ti ovi huligani sa klixa odgovoriti.fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."
e drago mi je da je to na sigurnom i da će sljedeće sedmice optužnice...
-
1bosna
#4739 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Steta sto ih nisu koristili,zapalice nam ovi svu historijsku vrijednost mada oni ni ne znaju ni sta je to a vjerovatno im ni matematika nije jaca strana.Steta sto nisu televizije pitale protestante neke osnovne stvari pa bilo bi provala malo je reci.O'zone wrote:Imali su danas specijalci duge cjevi_mufljuz_ wrote:najvise mi je vokri sto ovo ispade drzavni udar a ne udar na politickomafijaske korumpirane supke
rodila majka metke - mislim jesmo priglup i merhametli narod al kad metak potegnes na nas i noz pretvorimo se u zvijeri i barem zbog toga mi je drago sto sam bosnjo![]()
- Alfons Kauders
#4740 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
sve je to meni jasno druze, i sve podrzavam (ili skoro sve), ali dzaba - opet ba nema opravdanja, barem za meneyugi wrote:Da se razumjemo, nema opravdanja za rušilački pohod ali izvalitti kako je Tuzlu neko napao je blasfemija svih blasfemijaAlfons Kauders wrote:pa druze kad neko napravi 30 miliona stete u gradu s godisnjim budzetom od 40 miliona, kako bi to trebao nazvati?yugi wrote:Veli naš faraon Tuzlanski Jasmin kako je Tuzla danas napadnutaPita novinar a ko ju je napao on poče neke floskule da frljata
U Tuzli su demonstrirali tuzlaci i iskreno ponosan sam što je iz Tuzle sve krenulo!!! Btw tebi je ok priča koja je bila na presu SDp-a o državnom udaru,genocidu,trećem entitetu etc etc
Najiskrenije mi je žao što niko od tih bitangi iz svih stranaka nije u ovim protestima makar dobio po klempu jer narednih dana ćemo opet biti u prilici slušati njihovu verbalnu prdljavinu kako iza ovoga stoji ovaj ili onaj.IZA OVOGA NE STOJI NIKO,STOJI MUKA NARODNA KOJA SE AKUMULIRALA GODINAMA!!
Pa slušamo evo večeras na medijima priče tih pacova koji se polako izvlače iz svojih rupa ito kao da smo ja i ti i ova raja sa foruma i oni koji smo bili na protestima(btw bio sam sva tri dana),kao da smo mi dakle vladali sve ove godine a ne oni!!!
Kao ako je rješenje evo podnjet ćemo svi ostavke, da bi se odma nakon toga ateriralo sa izjavom i dodalo ono famozno ali...
Niko da ponudi konkretno rješenje.Jedan od zahtjeva, slobodno mogu reći NAS demonstranata je bio da se recimo kao gesta dobre volje odma donesu odluke o ukidanju primanja plaća funkcionerima i hebenih šest mjeseci nakon napuštanja funkcije!Zar je bio problem da se to odma kolko danas izglasaOvaj smrdan Čaušević kolko juče decidno izjavljuje kako neće podnijeti ostavku i danas kad je usro gaće od straha na putu za Sarajevo ,kad je vjerovatno obavješten da gori zgrada Vlade telefonski podnosi ostavku!!!što je juče ne podnese???
jbg to je skoro jedan godisnji budzet tuzle... cijela carsija sto rinta i opstina dobije toliko... to je jedna plava bolnica... to je nekoliko kilometara novih puteva itd... godina dana znoja i zajebancije izgori danas
a ja volim pare
- Opetja033
#4741 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
u sarajevu se ne govori babo seljak idi u gorazde seljacino i stavi to na glavu i suti[/quote]madesa wrote:Ne diraj mi efendiju, mufljuzu jedan, izgleda da tebi gori pod nogama, ili ti babi, jesam li u pravi?![]()
Ne birni, za tebe cu da cuvam shibicu i litar bezina
Najjaci su ovi skorojevici.Tebi ako je BABO sljegao sa sela u grad nekad 45-70 ne znaci da je Sarajevo postalo sa vama.Pitaj nas koji smo generacijama ovdje,babo je uvijek bio i uvijek ce biti.Tebi ako smeta,eno ti Lukavice pred nosom.Kompleksas.
- damskot
#4742 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
don vito wrote:Sjoo
budzetlija pacifista, da ih na ranu privijes![]()
teska socijalna situacija zdraaooo
svima preporucuju da se zrtvuju za Bosnu
ko sto se oni zrtvuju... sudskim tuzbama protiv Bosne cim im umanje platu za 4%
jos gori je jedan sto je gujicu izmjestio u Svedsku i sad iz jedne od najuredjenijih zemalja preporucuje da trpimo, stavise da se ugledamo na Srbe koji znaju "trpit" za visu stvar.
ma marshhh uhljupi jedni (po cijenu bana)
Samo rushi!!
Svaka cast ja sam imao predpostavku da u bih nema niko da nije na budzetu ili bar nosom u pakasu nekome na budzetu ...
Nije uredu sta radite i dozvolite djeljenje slike ovog djeteta ako on nije zreo da svati posljedice trebali bi vi biti . U slucaju da je maloljetnik onda krsite i zakon s tim.
A ovi sto pale trebaju skontat da su neki vatrogasci zivot riskirali 90tih da te zgrade ocuvaju .. Nije to vlasnistvo tajkuna ..
Sve u svemu ma....
- madner
#4743 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Tsk, vidim niste baš čitali o izgledu revolucija.
-
howdy
#4744 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
jedva cekam da pocnu koristit bojevu municiju, tek onda su ga najebali1bosna wrote:Steta sto ih nisu koristili,zapalice nam ovi svu historijsku vrijednost mada oni ni ne znaju ni sta je to a vjerovatno im ni matematika nije jaca strana.Steta sto nisu televizije pitale protestante neke osnovne stvari pa bilo bi provala malo je reci.O'zone wrote:Imali su danas specijalci duge cjevi_mufljuz_ wrote:najvise mi je vokri sto ovo ispade drzavni udar a ne udar na politickomafijaske korumpirane supke
-
StupskaBitanga
#4745 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
djeca u Sarajevu nisu gladnaiPod wrote:Teško, već su oni okarakterizirali sve ovo kao obračun huligana protiv vlasti, već su uspjeli u drugi plan da bace sve. Izgleda ipak da mi živimo odlično i da nam ništa ne fali.StupskaBitanga wrote: ja ne bi odustao dok Zeljkoviću ne vidim leđa
- KAMI666
#4746 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
On samo govori one gluposti koje su do sada narodu podvaljivali i prodavali, da eto omeksa srca gradjanja i svoj bjes preusmjere na drugu stranu a ne na njega i njemu slicne.rokan wrote:ali kako zlogumdzija okrenu odmah na nacionalizam pa oplete po rs-u, te rs losije zivi a niko ne demonstrira, te genocid, te treci entitet, te evropa protiv nas...
koji gad jebote!
- Panzer_Daddy
#4747 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Joj Luciferu sta nam radis

- _mufljuz_
#4748 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
vidio sam - ali - znas li ti da je opalio rafal prema narodu sta bi bilo jarane? jebes 92-u....O'zone wrote:Imali su danas specijalci duge cjevi_mufljuz_ wrote:najvise mi je vokri sto ovo ispade drzavni udar a ne udar na politickomafijaske korumpirane supke
- area51
#4749 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
O kakvoj rezoluciji vijeća evrope Zlaja priča ?
- armin071
#4750 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hamdija Lipovača: Neću podnijeti ostavku!
Kratko i jasno .ebo li te tata Zlatko
Kratko i jasno .ebo li te tata Zlatko