Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

1bosna

#4726 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by 1bosna »

fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."

Hoćemo li još nešto uništit? Šta je sutra na redu?
Sad ce ti ovi huligani sa klixa odgovoriti.
x_lecter

#4727 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

Ako je vec pocelo, ovo treba zavrsiti i srusiti drzavu do temelja ... ako se stane na ovome, tek smo onda najebali i tek ce onda da se stvori jaz mi i oni.
O'zone
Globalni moderator

#4728 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

_mufljuz_ wrote:najvise mi je vokri sto ovo ispade drzavni udar a ne udar na politickomafijaske korumpirane supke

EDIT cuj metak... alo metku... :lol:

rodila majka metke - mislim jesmo priglup i merhametli narod al kad metak potegnes na nas i noz pretvorimo se u zvijeri i barem zbog toga mi je drago sto sam bosnjo 8-) 8)
Imali su danas specijalci duge cjevi
weredsf

#4729 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

Alfons Kauders wrote:
x_lecter wrote:1. Koji god dokaz bude potreban da se neko od funkcionera sruši - IZGORIO U DEMONSTRACIJAMA !!!
2. Kroz par mjeseci pratite javne nabavke ... tek ce sad hajrovati i bogatiti se oni protiv kojih se protestuje !!!
:thumbup:

zalosno i istinito
Bas sam maloprije mislio o tome, koja firma ce raditi zgradu...dobar posao
ExNihilo

#4730 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ExNihilo »

fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."

Pa kakav je to arhiv koji čuva dokumentarnu građu neprocjenjive vrijednosti u fiokama il gdje već, pa najobičniji požar proguta sve za sat vremena. Jesul se mogli nabavit kakvi sefovi, protivpožarni sistemi il šta već. :-?
JThomas

#4731 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by JThomas »

don vito wrote:
JThomas wrote:
x_lecter wrote:1. Koji god dokaz bude potreban da se neko od funkcionera sruši - IZGORIO U DEMONSTRACIJAMA !!!
2. Kroz par mjeseci pratite javne nabavke ... tek ce sad hajrovati i bogatiti se oni protiv kojih se protestuje !!!
a dosad su ih rušili, ono intenzivno, svaki dan je poneki završavao u zatvoru... :D

providan si.
:-D :-D

Pratim ove uhljupe vec dva dana, kako na sve moguce nacine pokusavaju razvodniti proteste, pronalaze izgovore koje Gebelsu ne bi pale na pamet, od toboznjeg ulicnog pritiska na bosnjacke politicare da popuste Hrvatima, preko stranih sluzbi, rusenja Federeacije, evo i Srbi pisu da je ovo rezija da se cijela BiH pokaze nefunkcionalnom pa da se krene u reviziju Daytona i rusenje RS
al, ovo je jedna od najmastovitijih teorija... nesvjesno zapalili dokaze o kriminalu SDA/SDP... a u ponedjeljak sa pravnom drzavom bilo planirano podizanje optuznica
hahaha
:lol: :lol: :lol:
a prošao voz za sve to. i da se procesuira i strpaju odgovorni u zatvor šteta se više ne može popraviti, bukvalno je svejedno, nikome se doprinosi neće uplatiti što će neko otići u zatvor. ali kakav je to spin, k'o biva - eto šta ste sad uradili, zapalili nam arhiv, a mi baš sad finalizirali optužnicu za događaje od prije 12-15 godina...

a jedino pitanje oko kojeg se apsolutno slaže cijela politička scena je - ne kopaj po privatizaciji.
O'zone
Globalni moderator

#4732 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

x_lecter wrote:Ako je vec pocelo, ovo treba zavrsiti i srusiti drzavu do temelja ... ako se stane na ovome, tek smo onda najebali i tek ce onda da se stvori jaz mi i oni.
StupskaBitanga

#4733 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

x_lecter wrote:Ako je vec pocelo, ovo treba zavrsiti i srusiti drzavu do temelja ... ako se stane na ovome, tek smo onda najebali i tek ce onda da se stvori jaz mi i oni.
Zeljković pa Vlada FBiH i onda Vijeće ministara
tataćusak

#4734 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by tataćusak »

Kaže premijer države, pa premijer federacije, pa premijer kantona, pa gradski premijer, pa premijer opštine pa premijer mjesne zajednice - a negdje između su maskote kao gradonačelnici, savjetnici, vozači, sekretarice, zamjenici..........a što se nasrah.
rokan

#4735 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by rokan »

ali kako zlogumdzija okrenu odmah na nacionalizam pa oplete po rs-u, te rs losije zivi a niko ne demonstrira, te genocid, te treci entitet, te evropa protiv nas...

koji gad jebote!
iPod

#4736 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

StupskaBitanga wrote: ja ne bi odustao dok Zeljkoviću ne vidim leđa
Teško, već su oni okarakterizirali sve ovo kao obračun huligana protiv vlasti, već su uspjeli u drugi plan da bace sve. Izgleda ipak da mi živimo odlično i da nam ništa ne fali.
x_lecter

#4737 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

1bosna wrote:

a koja je svrha tog arhiva sviju ti ... nikakve koristi od istog
JThomas

#4738 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by JThomas »

1bosna wrote:

a ne dokumentacija esencijalna za "rušenje funkcionera" i dokazi o SDA i SDP kriminalu? :-D

e drago mi je da je to na sigurnom i da će sljedeće sedmice optužnice... :lol:
1bosna

#4739 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by 1bosna »

O'zone wrote:
_mufljuz_ wrote:najvise mi je vokri sto ovo ispade drzavni udar a ne udar na politickomafijaske korumpirane supke

rodila majka metke - mislim jesmo priglup i merhametli narod al kad metak potegnes na nas i noz pretvorimo se u zvijeri i barem zbog toga mi je drago sto sam bosnjo 8-) 8)
Steta sto ih nisu koristili,zapalice nam ovi svu historijsku vrijednost mada oni ni ne znaju ni sta je to a vjerovatno im ni matematika nije jaca strana.Steta sto nisu televizije pitale protestante neke osnovne stvari pa bilo bi provala malo je reci.
Alfons Kauders

#4740 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

yugi wrote:
Alfons Kauders wrote:
yugi wrote:Veli naš faraon Tuzlanski Jasmin kako je Tuzla danas napadnuta :-) Pita novinar a ko ju je napao on poče neke floskule da frljata :-)
pa druze kad neko napravi 30 miliona stete u gradu s godisnjim budzetom od 40 miliona, kako bi to trebao nazvati?
Da se razumjemo, nema opravdanja za rušilački pohod ali izvalitti kako je Tuzlu neko napao je blasfemija svih blasfemija :-) U Tuzli su demonstrirali tuzlaci i iskreno ponosan sam što je iz Tuzle sve krenulo!!! Btw tebi je ok priča koja je bila na presu SDp-a o državnom udaru,genocidu,trećem entitetu etc etc :? Najiskrenije mi je žao što niko od tih bitangi iz svih stranaka nije u ovim protestima makar dobio po klempu jer narednih dana ćemo opet biti u prilici slušati njihovu verbalnu prdljavinu kako iza ovoga stoji ovaj ili onaj.IZA OVOGA NE STOJI NIKO,STOJI MUKA NARODNA KOJA SE AKUMULIRALA GODINAMA!!
Pa slušamo evo večeras na medijima priče tih pacova koji se polako izvlače iz svojih rupa ito kao da smo ja i ti i ova raja sa foruma i oni koji smo bili na protestima(btw bio sam sva tri dana),kao da smo mi dakle vladali sve ove godine a ne oni!!!
Kao ako je rješenje evo podnjet ćemo svi ostavke, da bi se odma nakon toga ateriralo sa izjavom i dodalo ono famozno ali...
Niko da ponudi konkretno rješenje.Jedan od zahtjeva, slobodno mogu reći NAS demonstranata je bio da se recimo kao gesta dobre volje odma donesu odluke o ukidanju primanja plaća funkcionerima i hebenih šest mjeseci nakon napuštanja funkcije!Zar je bio problem da se to odma kolko danas izglasa :? Ovaj smrdan Čaušević kolko juče decidno izjavljuje kako neće podnijeti ostavku i danas kad je usro gaće od straha na putu za Sarajevo ,kad je vjerovatno obavješten da gori zgrada Vlade telefonski podnosi ostavku!!!što je juče ne podnese???
sve je to meni jasno druze, i sve podrzavam (ili skoro sve), ali dzaba - opet ba nema opravdanja, barem za mene

jbg to je skoro jedan godisnji budzet tuzle... cijela carsija sto rinta i opstina dobije toliko... to je jedna plava bolnica... to je nekoliko kilometara novih puteva itd... godina dana znoja i zajebancije izgori danas

a ja volim pare :D
Opetja033

#4741 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Opetja033 »

madesa wrote:Ne diraj mi efendiju, mufljuzu jedan, izgleda da tebi gori pod nogama, ili ti babi, jesam li u pravi? :D
Ne birni, za tebe cu da cuvam shibicu i litar bezina :lol:
u sarajevu se ne govori babo seljak idi u gorazde seljacino i stavi to na glavu i suti[/quote]
Najjaci su ovi skorojevici.Tebi ako je BABO sljegao sa sela u grad nekad 45-70 ne znaci da je Sarajevo postalo sa vama.Pitaj nas koji smo generacijama ovdje,babo je uvijek bio i uvijek ce biti.Tebi ako smeta,eno ti Lukavice pred nosom.Kompleksas.
damskot

#4742 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by damskot »

don vito wrote:Sjoo
budzetlija pacifista, da ih na ranu privijes :mrgreen:
teska socijalna situacija zdraaooo

svima preporucuju da se zrtvuju za Bosnu
ko sto se oni zrtvuju... sudskim tuzbama protiv Bosne cim im umanje platu za 4%

jos gori je jedan sto je gujicu izmjestio u Svedsku i sad iz jedne od najuredjenijih zemalja preporucuje da trpimo, stavise da se ugledamo na Srbe koji znaju "trpit" za visu stvar.

ma marshhh uhljupi jedni (po cijenu bana)
Samo rushi!!

Svaka cast ja sam imao predpostavku da u bih nema niko da nije na budzetu ili bar nosom u pakasu nekome na budzetu ...

Nije uredu sta radite i dozvolite djeljenje slike ovog djeteta ako on nije zreo da svati posljedice trebali bi vi biti . U slucaju da je maloljetnik onda krsite i zakon s tim.

A ovi sto pale trebaju skontat da su neki vatrogasci zivot riskirali 90tih da te zgrade ocuvaju .. Nije to vlasnistvo tajkuna ..

Sve u svemu ma....
madner

#4743 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madner »

Tsk, vidim niste baš čitali o izgledu revolucija.
howdy

#4744 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by howdy »

1bosna wrote:
O'zone wrote:

Steta sto ih nisu koristili,zapalice nam ovi svu historijsku vrijednost mada oni ni ne znaju ni sta je to a vjerovatno im ni matematika nije jaca strana.Steta sto nisu televizije pitale protestante neke osnovne stvari pa bilo bi provala malo je reci.
jedva cekam da pocnu koristit bojevu municiju, tek onda su ga najebali
StupskaBitanga

#4745 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

iPod wrote:
StupskaBitanga wrote: ja ne bi odustao dok Zeljkoviću ne vidim leđa
Teško, već su oni okarakterizirali sve ovo kao obračun huligana protiv vlasti, već su uspjeli u drugi plan da bace sve. Izgleda ipak da mi živimo odlično i da nam ništa ne fali.
djeca u Sarajevu nisu gladna :(
KAMI666

#4746 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by KAMI666 »

rokan wrote:ali kako zlogumdzija okrenu odmah na nacionalizam pa oplete po rs-u, te rs losije zivi a niko ne demonstrira, te genocid, te treci entitet, te evropa protiv nas...

koji gad jebote!
On samo govori one gluposti koje su do sada narodu podvaljivali i prodavali, da eto omeksa srca gradjanja i svoj bjes preusmjere na drugu stranu a ne na njega i njemu slicne.
Panzer_Daddy

#4747 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Panzer_Daddy »

Joj Luciferu sta nam radis :D

Image
_mufljuz_

#4748 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by _mufljuz_ »

O'zone wrote:

vidio sam - ali - znas li ti da je opalio rafal prema narodu sta bi bilo jarane? jebes 92-u....
area51

#4749 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by area51 »

O kakvoj rezoluciji vijeća evrope Zlaja priča ?
armin071

#4750 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by armin071 »

Hamdija Lipovača: Neću podnijeti ostavku!

Kratko i jasno .ebo li te tata Zlatko :twisted:
Locked