Sirija

Locked
Challenger__

#4726 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vidim da novi momenat donosi dosta žuči ne samo u Tel Avivu (AIPAC-u) i KSA (Al-Qaedi), nego i kod pojedinih forumaša. Ah, da, da kažemo i da se prva dama SAD, gđa Michelle Obama protivi intervenciji:

Image

LINK
Vijetnamac13

#4727 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Ja Sam Odavle wrote:
Vijetnamac13 wrote: {...}Istim bi srce kroz rebra izaslo da im petarda kraj prozora pukne. Jer ja se samo kroz maglu sjecam oca koji ide u rat i to nije lijepo sjecanje{...}
Jadan ti je ovaj argumenat.
Na ovoj temi barem je polovina boraca bosanskog rata. Bas zbog toga se ljudi zgrazavaju na pokusaje pravdanja zlocina nad civilima, rusenja gradova do temelja, upotrebe bojnih otrova, artiljerije i avijacije protiv civila, bombardovanja pijaca i redova za kruh.
Ali cekaj, ti si takve nazvao "ratnim huskacima", ili te nisam dobro shvatio?
A sta ja argumentiram? Neces naci moj post gdje se stavljam na neciju stranu osim sto mi je smijesno kako vecina vas polemise kako ovdje treba napast, kako ondje kao da nece ginuti obicni ljudi. Nisam bio u ratu, bio sam djecak ali mi je odbojno. I sasvim dobro mogu ocijeniti godista, nema ni pola boraca ovdje vec nadrkani klinci 70%.

A tu sto ti nabroja svakakvih zlodjela, vjerujem da i opozicijske granate ubijaju kao i americke rakete i to civile.
A kako se zovu oni koji pozivaju na rat? Ovi sto tvrde da je Basar bacio hemijsko a ima ih na temi a nemaju dokaz su huskaci, ne zato jer ja tako zelim vec je to tako. Isto tako ovi sto ga brane a zaboravljaju da je diktator su isti.

I nemoj mi smao napisat kako ce americke rakete spasiti obican narod jer ta prica kurcu ne vrijedi. Vidljivo diljem svijeta nakon intervencije SAD.
Last edited by Vijetnamac13 on 11/09/2013 00:30, edited 1 time in total.
Challenger__

#4728 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Obama naredio napad na Siriju zbog Asadove namere da im poremeti plan napada"

Read more: http://www.njuz.net/obama-naredio-napad ... z2eWvuYbRh

____

*ebeno dobar izvještaj ANNA news, sa prevodom na engleski:

Challenger__

#4729 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

JEŽA U LEĐA

Znam da nisi za intervenciju. Prestani se ponašati kao puki voajer i napiši koji širi osvrt iz prekookeanskog ugla/uglova. Hajde, ti si na izvoru (radijacije... :lol: :lol: ), u SAD.
Kikibombona

#4730 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

http://www.advance.hr/vijesti/bashar-al ... verenitet/

Asad je sve samo nije budala. Opet dobar i odmjeren nastup.
barpy

#4731 Re: Sirija

Post by barpy »

Kikibombona wrote:http://www.advance.hr/vijesti/bashar-al ... verenitet/

Asad je sve samo nije budala. Opet dobar i odmjeren nastup.
kaže tip teroristi mu uništili zemlju... :lol:
strašno bolestan tip, koji psihopata...gomila splačina na koje se čovjek može samo izbljuvati ...
Challenger__

#4732 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

WoW! “2 Million Bikers to DC” WoW!

Image

LINK

"ko drugom "proljeće" sprema, jesen mu na vrata dođe..."

I love You, SYRIA...
Challenger__

#4733 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da, da, majmuni jedni... Eto vam armije Bijelog Cara pred vratima... Hallelujah!

(ili tekbiiir, kako vam volja)
jefferson

#4734 Re: Sirija

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Da, da, majmuni jedni... Eto vam armije Bijelog Cara pred vratima... Hallelujah!

Ti fakat trebas nac neku zanimaciju u zivotu :D
barpy

#4735 Re: Sirija

Post by barpy »

zanimljiv video..

Snipers of Aleppo:

https://www.youtube.com/watch?v=y3jbNepN6kM
Avetinho

#4736 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Image

WoW! “2 Million Bikers to DC” WoW!

Image

LINK

"ko drugom "proljeće" sprema, jesen mu na vrata dođe..."

I love You, SYRIA...
Sta kazes? Fejsbuk?

Maske su pale! Joker.

LOL lik.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4737 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

.
hape

#4738 Re: AW: Sirija

Post by hape »

Challenger__ wrote:Da, da, majmuni jedni... Eto vam armije Bijelog Cara pred vratima... Hallelujah!

Ti bas nisi dobar izgleda. Prije par mjeseci sam bas rado citao tvoje postove ali kako vrijeme prolazi ti najcesce nekakve neboluze pises. Eto samo mi objasni sta ti ovo gore znaci majke ti.

@saxxxx

Sto ne stavljas izvor kad postavis tekst ili video?
sarajevoxxxx

#4739 Re: AW: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

hape_hapica wrote:

Ti bas nisi dobar izgleda. Prije par mjeseci sam bas rado citao tvoje postove ali kako vrijeme prolazi ti najcesce nekakve neboluze pises. Eto samo mi objasni sta ti ovo gore znaci majke ti.

@saxxxx

Sto ne stavljas izvor kad postavis tekst ili video?
Za izvor dogovoreno :thumbup:
sarajevoxxxx

#4740 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dera, Ateman: Režimska vojna baza ''Medrese'' , skladišta oružja, te oklopni bataljon u rukama FSA !!!

Dakle, režimska vojna baza ''Medrese'' je pala u ruke FSA. Čovjek na videu nam je poznat od ranije, imali smo priliku gledati njegove izvještaje prilikom zauzimanja grada Neve u provinciji Dera.

- Na videu govori kako se nalazi na nekadašnjoj režimskoj utvrdi ''Medrese'' te kako se nalaze kilometar od ulaza u grad Deru:

Zauzimanje režimskog bataljona u Atamanu:

Skladište oružja koje je palo u ruke FSA u ovoj akciji nazvanoj ''Bevabetu Dera'' ili ''Vrata Dere''

Sve ove video klipove i ostale informacije o dešavanjima u Atamanu, u pokrajini Dera, ko poznaje arapski može pratiti ta Tensikiji Ataman - ili ''Koordinacija Ataman''

https://www.facebook.com/ataman.news
Challenger__

#4741 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

hape_hapica. U pravu si. Niko ne treba da zatrpava forum metaforama uskog kruga ljudi, već da bude jasan. Imaću na umu tvoju primjedbu, hvala na kritiici.

_____

- evo o čemu je riječ. Polazeći od naziva knjige Zbignjeva Bžežinskog - "velika šahovska tabla", u geopolitičkoj leksici se često koristi šahovska retorika radi slikovitog prikazivanja stanja na globusu;

- Ma koliko to poricali ignoranti, u SAD rapidno raste nezadovoljstvo Obaminom politikom, kako unutrašnjom, tako vanjskom politikom. Pogledati samo ovaj grafikon:

Image

- 64% amerikanaca misli da ja vanjska politika Obame "gora ili ista od politike Busha juniora", te da je izgubio svaki kredibilitet. A kredibiliteta ga je koštala "vanjska politika prema Siriji":
However, recent polls show it is becoming clear that Obama’s push for military action in Syria is costing him credibility with the American public.

- pogledajte samo kako naglo raste stepen neodobravanja sa Obaminom vanjskom politikom ISTOVREMENO sa agresivnim pristupom prema Siriji

Image

- LINK

______

- jedno od najjačih oružja crne polovine ploče, metaforičkog "Crnog kralja" geopolitike su bile navođene revolucije: uspješne (Kijev, Tbilisi...) neuspješne (Teheran, Ankara) i u skoro vrijeme krvava, oružana, "arapska proljeća";

- svjedočimo očiglednom nezadovoljstvu jednog dijela američkih građana koja, iz daljine, miriše na autentičnu pobunu, na Impeachment...

______

U NAJKRAĆEM, dali su sve od sebe da putem "proljeća" ili pilotiranih "revolucija" svrgnu svoje globalne oponente. Poručivali su najjačem igraču s druge strane ploče "da se povuče iz politike, da se ne kandiduje na izborima", jer bi ga moglo "oduvati rusko proljeće". Sve mi se čini da je proljeće na pragu Bijele kuće, a ne na dvorima Bejruta, Damska, Bagdada, Teherana, Pekinga i Kremlja.

Image

Sve u svemu, bajkeri im se smiju... Grohotom.
sarajevoxxxx

#4742 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Snimka uništavanja režimske vojne baze ''Al Binaje'' - Ataman.

Vijetnamac13

#4743 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Niko i ne misli da bi moglo biti ozbiljnih pobuna u Americi ali zasto bi bio nemoguc jedan veci protest?
To je itekako moguce i to slabi Obamu.
Challenger__

#4744 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

To je to.
Herr Flick

#4745 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Challenger__

#4746 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dakle, zašto Hallelujah!; zašto tekbiiir? Zato što slabljenje Obame, a sa njim slabljenje ratnohušlačkih lobista u samoj Bijeloj kući (Biden, Kerry...) i u Kongresu, jeste velika šansa za mir na Bliskom istoku. Šansa za Egipat, za Liban, za Siriju, za Irak, za Iran...

Za čitav miroljubivi svijet.
Vijetnamac13

#4747 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Evo u Turskoj nemiri opet, dok Turska hoce Asada ni kod kuce ne moze upostaviti mir.
muhafuca

#4748 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dva nedavno oslobodjena Evropljana (iz zarobljenistva terorista)
tvrde da su teroristi upotrebili Hemijsko oruzje
a ne Assad

Challenger__

#4749 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vijetnamac13 wrote:Evo u Turskoj nemiri opet, dok Turska hoce Asada ni kod kuce ne moze upostaviti mir.
Da,da... "Ko se mača hvata..." I Tajipp i Obama, a tu, u svom dvorištu imaju mudrog i velikog čovjeka, senatora:
"...being a superpower means more than super-military might; it means super-diplomacy and super-restraint,"
(Joe Manchin)

Inače, riječ je o ovom čovjeku:

Image

Joe Manchin On Syria: "Russia's Proposal Moved The Ball, 'Thank God For That' " - LINK

______

Svijet, definitivno treba da se riješi psihopata koji svijet gura na rub katastrofe. To osjećaju autentični Amerikanci.
barpy

#4750 Re: Sirija

Post by barpy »

Vijetnamac13 wrote:Evo u Turskoj nemiri opet, dok Turska hoce Asada ni kod kuce ne moze upostaviti mir.
Sredio bi Tajjib stanje u drzavi da je dobar politicar kao Sisi u Egiptu, ali nije...
Locked