Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
shiljak

#4726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

kosmpolita wrote:I dalje kao odgovoran gradjanin sa velikom zabrinutoscu pitam i pozivam Zeljka Komsica da nam saopsti kako, odnosno, na koji nacin ce predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Generalnoj Skupstini UN-a u Njurojku?

1. Da li govori sluzbeni, engleski jezik?

2. Ako ne govori, zasto je onda prihvatio poziv da predvodi drzavnu delegaciju?

3. Ko ce onda govoriti u njegovo ime, ako on vec ne zna engleski jezik i kako ce odrzavati bilateralne razgovore?
:-)
1. Ne. Većina starijih ljudi nisu učili engleski, a neki ne govore tako dobro pa ne žele da pričaju javno.
2. Zato što je sad on došao na red da predstavlja BiH, a ona druga dva nisu
3. Nije uslov da zaš engleski, obično ko ne zna ima prevodioca
sinergija

#4727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinergija »

projekti ove expertne vlade su:
povecanje plata administraciji, vladi i poslanicima,
nezakonita smjena svih upravnih i nadzornih odbora i postavljanje svojih kadrova u svim preduzecima i javnim ustanovama.
podizanje cijena komunalija,
uvodjenje centrotransa u gradski prevoz, time direktno urusavaju svoju firmu GRAS,
postavljanje svoje najblize rodbine u uprave preduzeca i JU pa cak i vlastite zene,
dodatno narusena i uslozena sigurnosna situacija (ni prije nije bilo sjajno ali nije nikada bilo 7-8 ranjenih u pucnjavi i nikada nije bilo ovoliko pucnjava)
definitivno stavljanje univerziteta pod politicku kontrolu (omogucio marjanovic)
nikad gori izvjestaj o skupstini i vladi od strane CCI, kao o ovoj expertnoj
skupstine se nastavljaju i po 3-4 puta toliko o efikasnosti ove nove vecine,
postavili onog radeljasa za predsjednika UO ZZO-a koji ima budzet pola kantonalnog 350 miliona, prvo sto je uradio je da je povecao sebi naknadu za rad na 1.400 KM
podijelili firme izmedju sebe kao da im je babovina
itd, itd

naravno i ovo je samo za kanton druge nivoe nisam spominjao
shiljak

#4728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

300.000 ljudi podržava Komšića, a baš na ovoj (njegovoj) temi ga niko ne voli. Čudno.
Last edited by shiljak on 07/08/2013 23:15, edited 1 time in total.
pemanapemani

#4729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

sinergija wrote:
Prpa.ba wrote:
sinergija wrote:o SDP-ovim projektima mozemo na drugoj temi.
nabroj mi jedan od ove expertne vlade, ne u 100 dana, nego za 9 mjeseci. samo jedan.
Nema ih. Isto kao sto nema ni SDP-ovih projekata. :thumbup:
SDP je zavrsio centar za srce u CMB (završio)
obnovio jedan dio pruge (koji?)
kupio minibuse za 1.300.000 KM (za firmu koja propada i koja je u posljednje 3 godine najveća sramota KS)
ulozio znacajna sredstva u bjelasnicu i igman, (u šta, trovanje vrela rijeke Bosne?)
pokrenuo izmjenu ustava kantona vezano za ostale (koliko znam to je pokrenula NS)
smanjio naknade clanovima UO, NO i Skupstina
renovirana dva mosta
pokrenuta procedura i zavrsena procedura oko stupske petlje,
zatim pravac pekara AS do vrbanja mosta, (ta su sredstva bila osigurana prije, a egomanijak Zlatko je omogućio da SDP ne pokupi ni kajmak)
ima jos...
ovo je samo jedan dio od vlade KS koju je predvodio SDP (u koaliciji sa SDA koja nas je dovela do toga da je kriminal jedini model)

plus federacija, plus grad, plus opstine. (koji boljitak za građane? da penzija dolazi 9. dana u mjesecu, umjesto 5.?)

eto ja tebe opet molim da navedes samo jedan od ove nove vlade, nemoj vise samo jedan.
Mada nisam na "izvoru" informacija, a čini se da ti jesi, ali šta je SDP konkretno inicirao i završio u svojoj vladavini na svim nivoima i kako je to uticalo na bolji život građana? Pitam kao totalni laik, jer se mojoj malenkosti i ljudima koje poznajem, a koji su glasali za SDP, život u ove tri godine nimalo nije promijenio, naprotiv, postao je gori.
shiljak

#4730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

ako ćemo već čuo-kazao, znam ja neke koji su bili jedni od boljih u SDP stranci, ali na kraju su otišli iz stranke, kažu ima velike diktature, tjeraju te da radiš po njihovom, napadaju te ako nešto nije po njihovom (od ovih što su u top poziciji) ...iz istih razloga su mnogi i otišli..
baxul

#4731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

shiljak wrote:300.000 ljudi podržava Komšića, a baš na ovoj (njegovoj) temi ga niko ne voli. Čudno.
pa po bogu brate nije stvar voljenja i nevoljenja stvar je ljudskih zivota kojima politika upravlja. čuj "voli". neJma mjesta sentimenu ni 1% al dok BiH dođe na taj civilizacijski nivo nagledat ćemo se mi svakoga ŽK je još mila majka.
shiljak

#4732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

baxul wrote:
shiljak wrote:300.000 ljudi podržava Komšića, a baš na ovoj (njegovoj) temi ga niko ne voli. Čudno.
pa po bogu brate nije stvar voljenja i nevoljenja stvar je ljudskih zivota kojima politika upravlja. čuj "voli". neJma mjesta sentimenu ni 1% al dok BiH dođe na taj civilizacijski nivo nagledat ćemo se mi svakoga ŽK je još mila majka.
Naravno, teško da se može ijedna stranka stvorti koja će biti perfektna.. to se obično dešava kad imaš konkurenciju jaku pa onda nastaju bolje i kvalitetnije stranke.. Mi nemamo konkurencije sad, jer se sve svodi na nacionalnoj osnovi i prebacivanje krivnje na druge.. SDP je trebala biti ta stranka ali nije, sada je na DF-u da pokuša.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Ja ću im dati glas, jer ako ne dam glas, ne znam ni kako vladaju ni kako se ponašaju u tom najvećem ljudskom poroku. I na ovu odluku će, naravno, a ko bi drugi nego zaskočiti plaćeni esdepeovci u strahu za novostečćena radna mjesta, a da imaju obraza, etike šutili bi kao zaliveni, jer 4 gore godine nas od rata još ne snađoše. Čak su i mene iznenadili :D

Dakle, moj glas ide DF-u, pa da vidimo. A sad neka se počne o Hanki i Esi, dugo se nije :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

kosmpolita wrote:Dajte im glas da opet Komsicev lazni Marsal moze blokirati institucije i praviti politcke dilove sa strankom Sulejmana Tihica, od kantona do federacije. :thumbup:

Šta rekoh, ko će se odmah javiti :D Uposlenici onih koji su blokirali i onemogućili sve živo i mrtvo i koji su ubjedljivo najgore vladali ...
Prpa.ba

#4735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

KatarinaKosaca wrote: Šta rekoh, ko će se odmah javiti :D Uposlenici onih koji su blokirali i onemogućili sve živo i mrtvo i koji su ubjedljivo najgore vladali ...
Situacija je za razumjeti. Veliki Vodja je danas dao intervju i pokudio DF, sto je galvaniziralo lojalno clanstvo. Evo su me vec ubijedili da je Kanton naprosto cvjetao u periodu 2010-2012 :mrgreen:
Saraba

#4736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saraba »

kosmpolita wrote:I dalje kao odgovoran gradjanin sa velikom zabrinutoscu pitam i pozivam Zeljka Komsica da nam saopsti kako, odnosno, na koji nacin ce predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Generalnoj skupstini UN-a u Njurojku?

1. Da li govori sluzbeni, engleski jezik?

2. Ako ne govori, zasto je onda prihvatio poziv da predvodi drzavnu delegaciju?

3. Ko ce onda govoriti u njegovo ime, ako on vec ne zna engleski jezik i kako ce odrzavati bilateralne razgovore?
:-)
Ne mora da govori na engleskom nego svaki predstavnik Bosne treba da govori na bosanskom a tamo imaju prevodioce i svako ko hoce da slusa ima slusalice na kojima moze da cuje
kox

#4737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

sinergija wrote:
Prpa.ba wrote:
kosmpolita wrote:Pa zar Zeljko Komsic i njegova stranka sa SDA ne cine dio najgore vlasti u Kantonu Sarajevo?
Po cemu je ova Expressna vlada ista gora od SDP-ove?
ako ne vidis razliku trebalo bi da malo odes kod ocnog. nisu ni oni prije bili bog zna sta, ali ovi su katastrofa.

navedi mi samo jedan njihov projekat, u ovih 9 mjeseci. eto samo jedan.
SDP-ova vlada Fikreta Musića je apsolutno najgora vlada u Kantonu Sarajevo ikada.
Poskupljenje vode za 25% i grijanja za 33% koje je ova vlada usvojila a spriječeno je protestima gradjana:
http://www.radiosarajevo.ba/novost/67357
Pokušaj stavljanja policije pod političku kontrolu i finansijske malverzacije:
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/12260 ... rmama.html
Štrajk GRAS-a koji je prošao bez bilo kakve reakcije Vlade osim floskula o 'reorganizaciji' :
http://informer.ba/tekstovi/vijesti/fik ... d-90-dana/
Upravo tadašnje nedjelovanje je dovelo do nove sedmodnevne obustave rada GRAS-a i svega što je uslijedilo.
Dizanje tenzija oko vjeronauke pa onda prodaja ministra Suljagića je posebna priča. A tek koga je SDP postavio za njegovog nasljednika na mjestu ministra obrazovanja:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/533 ... ulena.html
Ukratko, nerad i javašluk, osim u izazivanju skandala. Tu su bili nenadmašni.
TheWatcher

#4738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by TheWatcher »

isto govno kao i lagumdzija :oops: fuujjj
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Musiceva vladavina je bila losa, ocajna..ali zato Zeljkovic & hajducka druzina ga je ipak uspjela nadmasiti. Trenutna vlada je ucinila skoro pa nemoguce, nadmasila je onu prethodnu. Trenutna vlada je katastrofalna.
kox

#4740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

-LIBERO- wrote:Musiceva vladavina je bila losa, ocajna..ali zato Zeljkovic & hajducka druzina ga je ipak uspjela nadmasiti. Trenutna vlada je ucinila skoro pa nemoguce, nadmasila je onu prethodnu. Trenutna vlada je katastrofalna.
Musićeva vlada uglavnom nije ništa konkretno ni radila tako da su im šanse da bilo šta zeznu bile male (ali su se svojski potrudili). I ova vlada je loša, tu bih se složio sa tobom, uz izuzetak Damira Marjanovića koji bar pokušava da nešto uradi. Takodje, za razliku od svih dosadašnjih vlada poduzeli su nešto konkretno po pitanju GRAS-a, a vidjećemo kako će to završiti.
pemanapemani

#4741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

-LIBERO- wrote:Musiceva vladavina je bila losa, ocajna..ali zato Zeljkovic & hajducka druzina ga je ipak uspjela nadmasiti. Trenutna vlada je ucinila skoro pa nemoguce, nadmasila je onu prethodnu. Trenutna vlada je katastrofalna.
Slažem se.
Problem nastaje kada partijski vojnici SDP-a optužuju DF za tu katastrofu, a Marjanović je daleko najbolja karika ove užasne Vlade.
Ponavljam se, ali taj isti SDP je najveća politička prostitutka u historiji zemaljske kugle. Stvarno ne znam slučaj da je neko za pola četverogodišnjeg mandata, hej za pola :shock: , koalirao skoro sa svim strankama koje su prešle cenzus, mijenjajući koalicione partnere kao čarape.

SDP je za dvije godine pogazio sve za šta se kao zalagao, ali bukvalno sve. To ni kleptomaskoj bagri iz SDA nije pošlo za rukom u dva desetljeća.
Onda ono uzme za pravo nekome spočitavati uhljupluk. :-)
Zlatko se fura na SDA, pa ko veli ako je njima polazilo za rukom da manipulišu građanima 20 godina, što ne bi i mi ove 4 godine. Zaboravlja da SDP ni u snu ne može džematile pobjediti, kako je to fino sročio Turkovićev susjed Zukić nakon lokalnih izbora mlatarajući zelenon kravatom.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

@kox,@pemanapemani ..u sustini se slazem sa obojicom. To je to.
Marjanovic je izuzetak, kada sam pominjao trenutnu ocajnu hajducku vladu.

Isto tako, posto smo na temi DF-a, mene jako zalosti, cak me dovodi u stadij da ne mogu vjerovati, Hanka Vajzovic, i sinhronizovana glasanja za sve ono sto SDA predlozi i podrzi. Kako u KS tako i u DN, ukljucujuci i to povlacenje vitalnoga nacionalnoga interesa, za sve i svasta. Zapravo, dovodi me u sumnju zbog cega vrh strank dozvoljava takvo njeno ponasanje zbog licne koristi i njemo promatraju sve to.

Pod hitno, expresno, DF se mora distancirati od nje, a recimo Marjanovica gurnuti sto vise u prvi plan.

Vajzovicka vec radi ogromnu stetu imidzu DF, a Marjanovic jako dobar posao na promociji DF. To treba iskoristiti.
pemanapemani

#4743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

-LIBERO- wrote:@kox,@pemanapemani ..u sustini se slazem sa obojicom. To je to.

Isto tako, posto smo na temi DF-a, mene jako zalosti, cak me dovodi u stadij da ne mogu vjerovati, Hanka Vajzovic, i sinhronizovana glasanja za sve ono sto SDA predlozi i podrzi. Kako u KS tako i u DN, ukljucujuci i to povlacenje vitalnoga nacionalnoga interesa, za sve i svasta. Zapravo, dovodi me u sumnju zbog cega vrh strank dozvoljava takvo njeno ponasanje zbog licne koristi i njemo promatraju sve to.

Pod hitno, expresno, DF se mora distancirati od nje, a recimo Marjanovica gurnuti sto vise u prvi plan.

Vajzovicka vec radi ogromnu stetu imidzu DF, a Marjanovic jako dobar posao na promociji DF. To treba iskoristiti.
Slažem se.

Meni također nije jasno ovako defektno djelovanje DF na samom početku.
Imaju bruku prostora. Postojeća garnitura im svakodnevno nabacuje na volej hipten stvari, a oni ne reaguju. Totalno neshavtljivo i pogodno za različite teorije zavjere kojima je narod vrlo sklon.
mikasa

#4744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mikasa »

-LIBERO- wrote:@kox,@pemanapemani ..u sustini se slazem sa obojicom. To je to.

Ona je izmedju dvije velike vatre...
Last edited by mikasa on 08/08/2013 17:24, edited 1 time in total.
Mastermind30

#4745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

KatarinaKosaca wrote:Ja ću im dati glas, jer ako ne dam glas, ne znam ni kako vladaju ni kako se ponašaju u tom najvećem ljudskom poroku. I na ovu odluku će, naravno, a ko bi drugi nego zaskočiti plaćeni esdepeovci u strahu za novostečćena radna mjesta, a da imaju obraza, etike šutili bi kao zaliveni, jer 4 gore godine nas od rata još ne snađoše. Čak su i mene iznenadili :D

Dakle, moj glas ide DF-u, pa da vidimo. A sad neka se počne o Hanki i Esi, dugo se nije :lol:
Zar vi stvarno mislite da ima razlike izmedju SDP-a u kome je proveo svoj cijeli politicki zivot (do gubitka uticaja od strane mladih lavova) i Komsica, rarlike izmedju SDP-a 2010 koji je parolom Drzava za covjeka izmanipulisao i slagao tolike glasace i samog Komsica koji je bio lider tog projekta sve do gubitka utjecaja, gdje vidite i nalazite optimizan i toliki kapaciteta u nekome tko je SDP od glave do pete, koji je do juce bio personifikacija same partije??
Mastermind30

#4746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

Genije wrote:
TheWatcher wrote:isto govno kao i lagumdzija :oops: fuujjj
bakir?
jes vala :)
Image

Uploaded with ImageShack.us

Tito :D :D
vee-jay

#4747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Komsic je najpozitivnija licnost na politickoj BiH sceni. Pored gamadi koja vec godinama zari i pali to i nije tesko, ali cinjenica je cinjenica. DF ce nakon izbora biti jedna od pet relevantnijih stranaka na podruciju Federacije.
Revoltage

#4748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Revoltage »

vee-jay wrote:Komsic je najpozitivnija licnost na politickoj BiH sceni. Pored gamadi koja vec godinama zari i pali to i nije tesko, ali cinjenica je cinjenica. DF ce nakon izbora biti jedna od pet relevantnijih stranaka na podruciju Federacije.
Trebala bi biti najjača stranka, da smo normalna država. Bar na prvim izborima.
Corto Maltese

#4749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Mastermind30 wrote:Zar vi stvarno mislite da ima razlike izmedju SDP-a u kome je proveo svoj cijeli politicki zivot (do gubitka uticaja od strane mladih lavova) i Komsica, rarlike izmedju SDP-a 2010 koji je parolom Drzava za covjeka izmanipulisao i slagao tolike glasace i samog Komsica koji je bio lider tog projekta sve do gubitka utjecaja, gdje vidite i nalazite optimizan i toliki kapaciteta u nekome tko je SDP od glave do pete, koji je do juce bio personifikacija same partije??
Riječ "lider" se na naš jezik prevodi sa "Vođa". Maskota je nešto sasvim drugo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Revoltage wrote:
vee-jay wrote:Komsic je najpozitivnija licnost na politickoj BiH sceni. Pored gamadi koja vec godinama zari i pali to i nije tesko, ali cinjenica je cinjenica. DF ce nakon izbora biti jedna od pet relevantnijih stranaka na podruciju Federacije.
Trebala bi biti najjača stranka, da smo normalna država. Bar na prvim izborima.
Zašto ?
Post Reply