Ovo ''poremecen'' ne moras bas vadit iz konteksta s obzirom na sve tvoje prethodne postove. Bezveze ti je trolati na jednu ovako ozbiljnu temu gdje ljudi zele da skrenu paznju na prevare i upozore ostale. Nisam jedini prevareni i ne kazem da se ponosim time, ali nije lako ocekivati da ce sve ici u najboljem redu. Mos ti slikat koliko hoces, al senzor ne moze pohvatati ono sto moze oko, a to su ogrebotine na DVD.Kinaski wrote:E Cuj ja poremecen, a ti zdrav zakuho sa frajerom zbog igrice i 30 KM. Lijepo Allahami, lave moj takve stvari ti se ne kupuju preko pika naslijepo. Mogao si trazit sliku da ti posalje da vidis da li je izgreban cd. Ovako si kupio macka u vreci, sam si kriv.Fallen Angels wrote:Prije svega hvala na svim informacijama koje si podijelio s nama. Mnogi nisu znali ni pola od toga. Dalje, zanemari ovog Kinaski-ja. Ispocetka jesam mislio da je on taj, al kasnije se vec vidi da je ovo neki poremeceni troler koji nema nista pametno da radi u svom zivotu. Lik nema nikakve veze s prevarantom s PIK-a. Ja molim moderatore da nesto poduzmu jer tip stvarno previse vrijedja.forel wrote:Pod 1.Supljiras![]()
, pod 2.Oruzani list se dobija na osnov kupovine oruzija, znaci kad kupis oruzije odes u MUP, i dobijes oruzani list sa podatcima o oruziju, da bi dobio i predao za ''oruzani list'' moras imat dozvolu za nosanje oruzija
Preskaces jedan dio opet ŠUPLJA
3.Prijetnje smrcu?Jel ti stvarno mislis da se policija ''plasi za tebe'' radi 30 KM
![]()
pa mislim..Dva policajca?Policajci ne stite ni za malo vece stvari a ne tako djecije
5.Za dusevnu bol, kod nas u zakonu ne postoji
4.''torture'' na mobilni i na pik se ne rjesavaju na policiji nego na BH Telecomu i u administraciji Pika.
A jedan topli savjet, fino vratis liku pare, on tebi igre, i cist racun duga ljubav.Samo ne znam ko vas je naucio tako glupu ''trgovinu'', posljika u kojoj ti ''unaprijed placas postarinu''?WTF?Postar tebi vrati ?Ja sam PTT tehnicar, i moj zanat mi ne dozvoljava da iznosis takve gluposti.
Trgovina o kojoj ste radili, kada se salje posiljka, posiljka se salje kao otkupna i koristi se brza posta, sto ce reci, uzmes obrazac za otkupnu posiljku i ovome dodje, MORA se uvjerit u stanje posiljke i onda izvrsit uplatu u iznosu otkupne posiljke, u to je uracunata dostava, i sama posiljka.Te djecije prijetnje treba te Karkin branit, te te price...Decko smiri dozivljaj i smanji gledat filmove.
Doticnom koji je kupio igru, ubuduce preporucujem, da ono sto kupuje, je iskljucivo poslano brzom postom, da prije nego plati posiljku, po pravilu o vrsenju postanske djelatnosti mora se na licu mjesta uvjerit na ispravnost posiljke, po pravilu posiljku imas pravo otvorit pred postanskim radnikom koji ti urucuje posiljku i uvjeriti se u stanje.Posebno vazi za skupocjene posiljke koje se mogu ostetit tjekom transporta.Nakon toga vrsi se placanje, i preuzimanje posiljke.Realno, lik te izlevatio, i ti si preuzimanjem posiljke i potpisivanjem na prijemnicu, potvrdio da je posiljka ispravna, i sad ti jako tesko mozes nesto dokazati.Jedinu stvar mozes da podneses krivicnu prijavu, ukoliko imas dokaze za jos ''neke'' prevare, ovaj bi mogo dobro da nagrabusi.
A ovaj ''prodavatelju'' prestani gledat filmove, i to ni manje ni vise nego 2 policajcasta si ti umislio da si Bake?
Hajd udji u kuhinju uzmi onu veliku kutljacu pa odvadi
.
I ovo su hajmo reci samo 30 KM. Mozda postoje ljudi koji gube po 300 KM. Zato i nije lijepo trolati na ovakvoj temi jer samim kreiranjem ove teme forumas pomaze da se barem malo umanje prevare. I nije samo 30 KM kljucan dio u svemu ovome, glavni cilj je da se sprijeci skuplja prevara. Lik sutra komotno moze nekog zeznut za 100-200 KM. Tako da se ne smije sutit na ove stvari. Ziv bio trolaj al na drugim temama.