Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fallen Angels

#4726 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fallen Angels »

Kinaski wrote:
Fallen Angels wrote:
forel wrote:Pod 1.Supljiras :D :D, pod 2.Oruzani list se dobija na osnov kupovine oruzija, znaci kad kupis oruzije odes u MUP, i dobijes oruzani list sa podatcima o oruziju, da bi dobio i predao za ''oruzani list'' moras imat dozvolu za nosanje oruzija :D Preskaces jedan dio opet ŠUPLJA :D 3.Prijetnje smrcu?Jel ti stvarno mislis da se policija ''plasi za tebe'' radi 30 KM :D :D pa mislim..Dva policajca?Policajci ne stite ni za malo vece stvari a ne tako djecije :D 5.Za dusevnu bol, kod nas u zakonu ne postoji :D 4.''torture'' na mobilni i na pik se ne rjesavaju na policiji nego na BH Telecomu i u administraciji Pika.

A jedan topli savjet, fino vratis liku pare, on tebi igre, i cist racun duga ljubav.Samo ne znam ko vas je naucio tako glupu ''trgovinu'', posljika u kojoj ti ''unaprijed placas postarinu''?WTF?Postar tebi vrati ?Ja sam PTT tehnicar, i moj zanat mi ne dozvoljava da iznosis takve gluposti.
Trgovina o kojoj ste radili, kada se salje posiljka, posiljka se salje kao otkupna i koristi se brza posta, sto ce reci, uzmes obrazac za otkupnu posiljku i ovome dodje, MORA se uvjerit u stanje posiljke i onda izvrsit uplatu u iznosu otkupne posiljke, u to je uracunata dostava, i sama posiljka.Te djecije prijetnje treba te Karkin branit, te te price...Decko smiri dozivljaj i smanji gledat filmove.

Doticnom koji je kupio igru, ubuduce preporucujem, da ono sto kupuje, je iskljucivo poslano brzom postom, da prije nego plati posiljku, po pravilu o vrsenju postanske djelatnosti mora se na licu mjesta uvjerit na ispravnost posiljke, po pravilu posiljku imas pravo otvorit pred postanskim radnikom koji ti urucuje posiljku i uvjeriti se u stanje.Posebno vazi za skupocjene posiljke koje se mogu ostetit tjekom transporta.Nakon toga vrsi se placanje, i preuzimanje posiljke.Realno, lik te izlevatio, i ti si preuzimanjem posiljke i potpisivanjem na prijemnicu, potvrdio da je posiljka ispravna, i sad ti jako tesko mozes nesto dokazati.Jedinu stvar mozes da podneses krivicnu prijavu, ukoliko imas dokaze za jos ''neke'' prevare, ovaj bi mogo dobro da nagrabusi.

A ovaj ''prodavatelju'' prestani gledat filmove, i to ni manje ni vise nego 2 policajca :D sta si ti umislio da si Bake? :D Hajd udji u kuhinju uzmi onu veliku kutljacu pa odvadi :D.
Prije svega hvala na svim informacijama koje si podijelio s nama. Mnogi nisu znali ni pola od toga. Dalje, zanemari ovog Kinaski-ja. Ispocetka jesam mislio da je on taj, al kasnije se vec vidi da je ovo neki poremeceni troler koji nema nista pametno da radi u svom zivotu. Lik nema nikakve veze s prevarantom s PIK-a. Ja molim moderatore da nesto poduzmu jer tip stvarno previse vrijedja.
E Cuj ja poremecen, a ti zdrav zakuho sa frajerom zbog igrice i 30 KM. Lijepo Allahami, lave moj takve stvari ti se ne kupuju preko pika naslijepo. Mogao si trazit sliku da ti posalje da vidis da li je izgreban cd. Ovako si kupio macka u vreci, sam si kriv.
Ovo ''poremecen'' ne moras bas vadit iz konteksta s obzirom na sve tvoje prethodne postove. Bezveze ti je trolati na jednu ovako ozbiljnu temu gdje ljudi zele da skrenu paznju na prevare i upozore ostale. Nisam jedini prevareni i ne kazem da se ponosim time, ali nije lako ocekivati da ce sve ici u najboljem redu. Mos ti slikat koliko hoces, al senzor ne moze pohvatati ono sto moze oko, a to su ogrebotine na DVD.
I ovo su hajmo reci samo 30 KM. Mozda postoje ljudi koji gube po 300 KM. Zato i nije lijepo trolati na ovakvoj temi jer samim kreiranjem ove teme forumas pomaze da se barem malo umanje prevare. I nije samo 30 KM kljucan dio u svemu ovome, glavni cilj je da se sprijeci skuplja prevara. Lik sutra komotno moze nekog zeznut za 100-200 KM. Tako da se ne smije sutit na ove stvari. Ziv bio trolaj al na drugim temama.
Kinaski

#4727 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kinaski »

a koji je smisao ove teme, evo recimo da sam ja taj neki prevarant. Varam ljude i vi me utefterite ovdje. Dodjem ovdje pogledam, obrisem racun sa pika otvorim novi i nastavljam po starom :izet:

Pik je sam po sebi prevara, samo ebayu vjerujem.
forel

#4728 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forel »

Kinaski wrote:
forel wrote:
Kinaski wrote:Dobro sta rekao sam da me stite dva policajca ali nisam rekao koja mozda su lezeca, sta te briga uostalom
Ti sad krsis pravila ovog foruma i trollas :)

Al ce ti se Cmoljo obradovat :D
tuzit cu i njeg :D

a realno gdje neces trollat cuj zakuho sa frajerom zbog igrice o jebem ti alija majkuuuu. Cuje mene alija ovaj bakire
Niakako da se naviknem na ove nove psovke
Cuj prijatelju, 30 KM ti nesto plaho ''malo'' ok tebi je malo netkome je danas dnevnica 30 KM.Vrijeme je tesko doslo, i obicno netko ko je strastveni zaljubljenik u nesto odvaja od neceg drugog da bi kupio u ovom slucaju igru, moglo je to biti bilo sta.Realno nije razmisljao glavom.Nije njemu trebao poslat cd da se uvjeri, nego je on imao pravo otvorit paket, otvorit igru pogledat sadrzaj.Mogao mu je fino prodat kutiju od igre :D...Brzopletost i preveliko povjerenje koje je neosnovano, s obzirom da su se ovakve prevare sve vece i vece vremenom.On se mozda ljuti, ali on ce biti samo jos jedna statistika.Ljudi nece da citaju i da razmisljaju glavom i onda im se to odbije o glavu i sad je kasno.Jedina mu je mogucnost posto ima ime i prezime istog, da provjeri na piku da li su imali/nisu slicnih prijava na istu osobu.Takodjer mu je moguce da preko pika koji blisko suradjuje sa policijom vrati svoj novac.Slanjem poruka, zivkanjem na telefon, vracanjem, naknjadanjem nista postic nece samo zivce izgubit.

Savjet za tebe :D Nemoj trolat, decko je tako izgubio zivce ne prisjedaj na muku - nije fino.Moze se desit tebi pa i mi tebi da se smijemo.

Nije prijatelju tako, ti nisi ''prevarant'', on sa tvojim imenom i prezimenom na obrascu kojim si poslao posiljku moze krivicnu prijavu da ti zaveze, prevaranta je tesko naci, ali dolijaju, to je kao lopovi kojima je to zanimanje (zaboravi filmske :D ), moraju se rijesit tog sto ukradu.Dobrar prijedlog za sve nevezano za ovo, od svih stvari koje sadrze seriski broj, bar cod, da prepisu na papir i to cuvaju u novcaniku.U slucaju kradje, ti podatci vam doslovno sluze kao dokaz o vlasnistvu.Svaki lopov krade da bi obrno lovu, jer njemu 10 televizora ne treba, nego ce ih prodat, tako ce pocet da razvija ''biznis'', i onda ce tako negdje da procuri i past ce.Sa popisom serijskih brojeva, iako ni tad nije garantovano - moguce je vratiti svoju imovinu, al i to je jako upitno. :-)

Mali edit : Primaoc (nemogu vam fatat nikove :D ) Posiljku koju si ''vratio'' procitao sam u slikama sta si napisao nikako nisi mogao predat na salteru BH Telecoma nego na salteru BH poste :D :D.Pošta i telekom su vec od 99' te godine razdvojene firme, telekom jedno, posta drugo :D pa eto cisto profesionalna deformacija :D
Last edited by forel on 25/01/2015 01:53, edited 1 time in total.
Fallen Angels

#4729 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fallen Angels »

Kinaski wrote:a koji je smisao ove teme, evo recimo da sam ja taj neki prevarant. Varam ljude i vi me utefterite ovdje. Dodjem ovdje pogledam, obrisem racun sa pika otvorim novi i nastavljam po starom :izet:

PIK je totalno slab i nesiguran posrednik u prodaji i kupovini, to stoji. A jesil siguran da mu se isplati brisat racun na kojem ima 118 pozitivnih dojmova? Ja kazem da nije, ali opet PIK mora da stvori nekakav savremeni mehanizam i poveca sigurnost. Trenutno izgleda kao amaterska stranica iz kraja 90-tih. Nema sumnje da su ti prevaranti rak rana PIK-a i da se mora nesto poduzet. Kao sto vec ranije rekoh, broj transakcija i vrsta medalje nisu nikakvo mjerilo necijeg postenja. Kako znati s kim imas posla? Nedavno sam kupio nesto od jednog lika koji ima duplo manje transakcija. Desile su se neke komplikacije i morali smo ponovo obavit razmjenu, odnosno vratiti novac i artikal jedan drugome. Lik mi bez ikakve rijeci nazad poslao pare. Jesu li njegovih 50 transakcija mjerilo postenja? Dakako da nisu, moras bit sretan da ne ubodes varalicu.

P.S. Negdje sam davno vidio da je neko imao problema sa eBayom. NIje jaro ni eBay med i mlijeko vjeruj mi. Bolji jeste i to 100 puta. Al i tamo te moze zakacit neki ''tramvajski dzeparos''. :)
Kazem ti, sve je sreca uz malo opreza da prodjes dobro.
Last edited by Fallen Angels on 25/01/2015 01:52, edited 1 time in total.
ODB

#4730 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

Smisao teme je da one koje interesuje tu budu aktivni.Ako te ne intersuje ne spamaj.
forel

#4731 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forel »

Fallen Angels wrote:
Kinaski wrote:a koji je smisao ove teme, evo recimo da sam ja taj neki prevarant. Varam ljude i vi me utefterite ovdje. Dodjem ovdje pogledam, obrisem racun sa pika otvorim novi i nastavljam po starom :izet:

PIK je totalno slab i nesiguran posrednik u prodaji i kupovini, to stoji. A jesil siguran da mu se isplati brisat racun na kojem ima 118 pozitivnih dojmova? Ja kazem da nije, ali opet PIK mora da stvori nekakav savremeni mehanizam i poveca sigurnost. Trenutno izgleda kao amaterska stranica iz kraja 90-tih. Nema sumnje da su ti prevaranti rak rana PIK-a i da se mora nesto poduzet. Kao sto vec ranije rekoh, broj transakcija i vrsta medalje nisu nikakvo mjerilo necijeg postenja. Kako znati s kim imas posla? Nedavno sam kupio nesto od jednog lika koji ima duplo manje transakcija. Desile su se neke komplikacije i morali smo ponovo obavit razmjenu, odnosno vratiti novac i artikal jedan drugome. Lik mi bez ikakve rijeci nazad poslao pare. Jesu li njegovih 50 transakcija mjerilo postenja? Dakako da nisu, moras bit sretan da ne ubodes varalicu.

P.S. Negdje sam davno vidio da je neko imao problema sa eBayom. NIje jaro ni eBay med i mlijeko vjeruj mi. Bolji jeste i to 100 puta. Al i tamo te moze zakacit neki ''tramvajski dzeparos''. :)
Kazem ti, sve je sreca uz malo opreza da prodjes dobro.
Nije problem u Piku, nego u osobama koje kupuju/prodaju, kupovao sam, sa raznih stranica, od ebaya, pika, do nisam siguran da ne krsim pravila reklamiranja ekupi, preko oglasa u novinama.Sve je princip u dogovoru i osiguranju.Ako uzimas u istom gradu, nek nikome ne bude tesko dic spostovanu zadnjicu i licno preuzeti posiljku i tu treba osigurati, da se ne desi slucaj u Tuzli kad je decko preko pika kupio laptop, pa se nasao sa narkomanom i ovaj mu pod prijetnjom noza otudjio pare i nanio mu povredu opasnu po zivot.Javna mjesta, i uvijek u paru sa kolegom, starijim bratom cisto ono reda radi.

Kad kupujes van grada, napisao sam gore, ne bi bilo lose postavit na vrh ove teme da ljudi ne nasijedaju.Sve sto ovi ''salju'' dal' bilo da ti placas dostavu ili oni placaju dostavu.Uvijek trazi obrazac (prijemnicu), i po propisu imas pravo vidjet sadrzaj posiljke i detaljno se uvjerit da je posiljka ispravna.Sve sto uradis nakon sto se potpises, i uzmes posiljku, vise nije briga ni posiljaoca nit pika nit dostavljaca.Vece su nam oci, i previse vjerujemo ljudima :)

Edit : Znam da davim, ali nekome moze biti dobar savjet, nikad, osim ukoliko niste 1000% sigurni u sta se upustate, ne vrsite unaprijed uplatu na racun, pa ''cekate'' proizvod.Ukoliko niste sigurni sta kupujete samo uzimajte ono sto ide ''po preuzecu'' sve ostalo je relativno nesigurno.Procitao sam cesto ima na Piku : ako platite na racun dostava 3 KM, ako hocete po preuzecu 6 KM.Imam mnogo iskustva oko kupovine, dostava brzom postom manjih predmeta maximalno kosa 8 KM, zavisno od brze poste do brze poste.Placanjem putem uplatnice nije nimalo sigurno osim ako osoba kojoj placa nema otvoren racun u banci to je onda sigurno.Ako se odlucite placati preko uplatnica, placajte osobama koje imaju racun u banci, jer ono sto sam rekao gore papir, papir i samo papir, sa papirom mozete podnjeti krivicnu prijavu, tuzbu, jer vam ona sluzi kao dokaz.Naznaku na uplatnicu obavezno upisite ''Za kupovinu tog i tog'' i uplatit.Danas je INN varati, to nemojte zaboravit, prva odbrana protiv prevare je koristenjem mozga i logike, jer kad se nesto desi, upitne je sigurnosti da cete nadoknadit gubitak.Ove igrice od 30 KM su smjesna stvar, zamisli da je netko kupio neku igracu konzolu koja kosta cca 1500 KM?Mobilni aparat od 500 KM?To nije ''sica'', to su ozbijni iznosi sa kojima se ne treba igrati.
Last edited by forel on 25/01/2015 02:22, edited 2 times in total.
Lopov-eliminator

#4732 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Ovo trollanje ti uopšte nije bilo uredu, što se toga tiče @forel ti je sve objasnio. Smisao teme su Pik prevaranti, što se vidi iz naslova. Pravljenje novih profila je otežano jer uz profil inače nalaze dodatne informacije poput brojeva telefona i dr. pa bi neko ko bude suspendovan zbog ove teme morao uzimati i drugi broj telefona, a i sakrivati druge podatke. Ima na temi više primjera koji su pali zbog ove teme, a novi profili su im bili banovani u vrlo kratkom roku.

Sama Pik administracija je prepoznala kredibilitet ove teme, stalno je prate, pa se nerijetko zna desiti da neko ko je prijavljen ovdje bude istražen i po osnovanoj potrebi banovan skoro odmah nakon stavljanja posta.

Ni na eBayu ne ide nešto puno bolje, jeste uređenije mnogo ali prevara i tamo ima na bacanje.
Fallen Angels

#4733 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fallen Angels »

U potpunosti se slazem sa forelom i eliminatorom. :)
Kinaski

#4734 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kinaski »

Glup mi taj nacin placanja uplatnicom, mnogo je bolje elektronski jos te paypal stiti. Ne znam za vas ali ja ako nesto hocu da kupim, ili se nadjem sa tom osobom ili to uradim preko ebay. A sa ovim nasim lopovima nista preko poste, jednostavno vise vjerujem nekom amerikancu nego nasim ljudima. Tuzno ali istinito
forel

#4735 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forel »

Kinaski wrote:Glup mi taj nacin placanja uplatnicom, mnogo je bolje elektronski jos te paypal stiti. Ne znam za vas ali ja ako nesto hocu da kupim, ili se nadjem sa tom osobom ili to uradim preko ebay. A sa ovim nasim lopovima nista preko poste, jednostavno vise vjerujem nekom amerikancu nego nasim ljudima. Tuzno ali istinito
I ebay je uplatnica, elektronska :) Nemoze tebe niko zastiti, osim tebe samog.Paypal te stiti?Hoces reci da ce Paypal zastiti momka koji je pazi sad, na ebayu vidio da Playstation4 u pola cijene, i samo isklikao kupovinu platio, a nije procitao da u oglasu pise ''slika, Playstationa 4'' i sta je narucio to i dobio :D U visokoj rezoluciji, isprintanu na fotografskom papiru sliku Playstationa 4 :D.Istina Ebay je izvrsio povrat novca, ali to je uslijedilo nakon medijskog pritiska, jer firma poput ebaya nezeli sebi dopustit takvu blamazu, i to jos u SAD-u koja joj je gotovo najvece trziste, dok smo mi ''šklj'', znas kad bi tebi vratili, da ti se tako sta desi?Nikad.Onog ko razmislja glavom i logikom tesko mozes prevarit.Placanje uplatnicom, bez broja racuna u banci, ti je ko da si nekom poslao pare a ne mu platio.Istina postoji i u tom slucaju mogucnost krivicne prijave, ali ljudi obicno zaborave napisati na uplatnicu ''Za to i to''... pa onda kome ces se zalit?

Ja u takvim stvarima ne vjerujem nikom, i ta ti konstatacija nasi lopovi, nemogu ti to potvrdit, vise puta sam kupovao iz drugi gradova, i gotovo nikad se nije desilo da me neko prevari, istina bilo je pokusaja, ali sve bi ostalo na tome.Amerikanci itekako znaju da prevare, i to posebno varaju u ovim posiljkama koje ''putuju'' ovako daleko i u zemlje poput nase.Ebay nema neki znacajan trzisni udio u prodaji kod nas, mnoge posiljke uopce se ne salju kod nas, carine su velike pa mnogi odustanu od preuzimanja proizovda (ako im nije neophodan), jer neki NN proizovd kod nas kosta 250 E, a kod nas 200 E, svatko ce logikom da ce ici na jeftiniju soluciju, ne shvatajuci da se svi predmeti vrijedniji od 100 KM kod nas podlijezu carini.I kad platis carinu na to dodje te na isto, ako ne i skuplje.
Stjui

#4736 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Stjui »

Kinaski wrote: tuzit cu i njeg :D

a realno gdje neces trollat cuj zakuho sa frajerom zbog igrice o jebem ti alija majkuuuu. Cuje mene alija ovaj bakire
Niakako da se naviknem na ove nove psovke
tema je veoma korisna.ako jaruga baš moraš trolat imaš teme poput "kaladonta","bez cenzure" itd.
seoBIH

#4737 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Stavi, što dane? Samo stavi slike kao dokaze :)
Imam mnogo iskustva oko kupovine, dostava brzom postom manjih predmeta maximalno kosa 8 KM, zavisno od brze poste do brze poste.
Ovo apsoulutno nije tačno u vezi brze pošte. Imaš fino cjenovnik, do 10 KG je izmedju 12 i 15KM + 5KM povrat novca ukoliko ima naplate. POslao ti 1 gram, ili 10KG navedena cijena ide. Preko toga, primijenjuje se novi cjenovnik.

Ovaj troler je prijavljen radi unistavanja teme.
forel

#4738 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forel »

seoBIH wrote:Stavi, što dane? Samo stavi slike kao dokaze :)
Imam mnogo iskustva oko kupovine, dostava brzom postom manjih predmeta maximalno kosa 8 KM, zavisno od brze poste do brze poste.
Ovo apsoulutno nije tačno u vezi brze pošte. Imaš fino cjenovnik, do 10 KG je izmedju 12 i 15KM + 5KM povrat novca ukoliko ima naplate. POslao ti 1 gram, ili 10KG navedena cijena ide. Preko toga, primijenjuje se novi cjenovnik.

Ovaj troler je prijavljen radi unistavanja teme.

Khm...cisto da ti kazem, to je standardni cjenovnik za fizicku osobu, znaci mene i tebe i ja tebi kad saljem nesto da mene ce kostat po cjenovniku.Takodjer veci posiljaoci, pravna lica, koja se bave prodajom (imas ih na fb tonu) imaju ugovore sa brzom postom.Ekupi na svaki artikal, da li bio tezak 100 kg ili obicna hemijska olovka naplacuje postarinu od 8 KM, jer je tako definisano ugovorom, osim u slucaju kad ekupi ima akciju i onda je dostava besplatna.

Postarina, se naplacuje po tezini, takodjer naplata se vrsi i po vrijednosti, za pakete vrijednosti do 100 KM, i preko 100 KM. U naplatu se racunaju posebne usluge (otkupna, avionsko slanje, hitnost etc).Znam ja o cemu ti govoris, ja ti govorim o prodaji manjih predmeta, cija vrijednost ne prelazi 100 KM. I tezina je samo jedan od faktora koji se uracunava u cjenu, jer ti mozes poslati zlatnu ogrlicu koja je teska (lupam 200 grama) a njena vrijednost 150 km, taj procenat na vrijednost se naplacuje kao potencijalni rizik poste, jer je to visokovrijednosna posiljka.

Postarina za one koji ne znaju se naplacuje po sl principu ( fizicko lice za fizicko) :

- tezina posiljke
-vrijednost posiljke (do 100 KM i preko 100KM)
-posebne usluge (avionski transport, hitnost, predaja u ruke, otkupna posiljka i ostale usluge)
-udaljenost posiljke (nije isto slati iz Sarajeva u Sarajevo i iz Sarajeva za HR)
-i carina (ukoliko posiljka prelazi necarinsku vrijednost kod nas je 100 KM, u druge drzave taj limit moze biti veci ili manji)

Brza posta takodjer ima i uslugu dostave u odredjenom vremenskom roku, pa se i na to placa postarina, tacnije, imate vremensku uslugu, pa dostava do 3 dana, do 7 dana i do 15 dana.Sto dalji rok isporuke to postarina manja.Ovo vazi za brzu postu.

Pravna lica, obicno posiljke salju po ugovoru, i kod njih je postarina definisana ugovorom.I kod nas licno pravna lica obicno postarinu placaju od 5 do 8 KM.U rijetkim slucajevima da je veca.Posiljke sa Ebaya, njihova se vrijednost konvertuje u KM, i zavisno od konvertovane vrijednosti podlijezu / ne podlijezu carini.

:) eto sad se nadam da sam bio detaljan :)
Mračajski proto

#4739 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mračajski proto »

Kinaski je opasan momak. Psuje mrtvog Aliju - i to na forumu.
quarterback

#4740 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote:Kupac iz Sarajeva mi ostao kratak 10KM (pocetna cijena bila 200, dao za 190, ona nije imala više od 180 :mrgreen: ),kaže platiće prvog, i ništa :izet:

Prošlo je već pet-šest mjeseci, slao sam poruku, odgovorila mi platiću čim stignem :D , i opet ništa. Kontam da stavim ovdje pik nick, ime i prezime, adresu, broj telefona, pročitaće neko ko je zna :mrgreen: , makar malo neprijatnosti :mrgreen:
e to je fakat ciganija, dogovoris se za cijenu tip se pojavi i kaze e ja imam toliko pa ako hoces ako neces
...

ps
ovo sto je napisano iznad za ebay je nidje veze
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4741 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

tako sam ja radio 1996 kad sam kupovao knjigu od 10 dm
prvo dam 5
pa rovim kofol po marku
i na 9.5 kaze dobro je :lol:
al me nije stid jer su to sve bile pokradene kolekcije iz rata koje su kupovali na kilo i prodavali
1000% skuplje
Muhamed Đakmić

#4742 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Muhamed Đakmić »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, trollanje”
» Kinaski

7 dana

Ostali, vratite se temi.
zippoo87

#4743 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

forel wrote:
Kinaski wrote:Anele prekuco si igricu, pa si izgrebao dvd i onda hoces da ti vratim pare. Prijavio sam te policiji nakon ovoga sto si pisao po forumu. Ne mozes tek tako nekog optuzivat, protiv tebe je pokrenut postupak zbog:
1. unistavanja robe u svrhu izvlacenja materijalne dobrobiti
2. klevete, iznosenje neistine na forumu kao javnom mediju
3. prijetnji smrcu
4. Uznemiravanja i raznih tortura putem mobilnog aparata i pik profila
5. Nanosenja dusevne boli
U zastitu sam dobio dva policajca jer sam od tvoje strane zivotno ugrozen. A sutra idem da predam papire za oruzani list
Ocekuj plavu kovertu u narednoj sedmici. Vidimo se na sudu

P.S. Preporucujem ti da uzmes Karkina da te brani

Pod 1.Supljiras :D :D, pod 2.Oruzani list se dobija na osnov kupovine oruzija, znaci kad kupis oruzije odes u MUP, i dobijes oruzani list sa podatcima o oruziju, da bi dobio i predao za ''oruzani list'' moras imat dozvolu za nosanje oruzija :D Preskaces jedan dio opet ŠUPLJA :D 3.Prijetnje smrcu?Jel ti stvarno mislis da se policija ''plasi za tebe'' radi 30 KM :D :D pa mislim..Dva policajca?Policajci ne stite ni za malo vece stvari a ne tako djecije :D 5.Za dusevnu bol, kod nas u zakonu ne postoji :D 4.''torture'' na mobilni i na pik se ne rjesavaju na policiji nego na BH Telecomu i u administraciji Pika.

A jedan topli savjet, fino vratis liku pare, on tebi igre, i cist racun duga ljubav.Samo ne znam ko vas je naucio tako glupu ''trgovinu'', posljika u kojoj ti ''unaprijed placas postarinu''?WTF?Postar tebi vrati ?Ja sam PTT tehnicar, i moj zanat mi ne dozvoljava da iznosis takve gluposti.
Trgovina o kojoj ste radili, kada se salje posiljka, posiljka se salje kao otkupna i koristi se brza posta, sto ce reci, uzmes obrazac za otkupnu posiljku i ovome dodje, MORA se uvjerit u stanje posiljke i onda izvrsit uplatu u iznosu otkupne posiljke, u to je uracunata dostava, i sama posiljka
.Te djecije prijetnje treba te Karkin branit, te te price...Decko smiri dozivljaj i smanji gledat filmove.

Doticnom koji je kupio igru, ubuduce preporucujem, da ono sto kupuje, je iskljucivo poslano brzom postom, da prije nego plati posiljku, po pravilu o vrsenju postanske djelatnosti mora se na licu mjesta uvjerit na ispravnost posiljke, po pravilu posiljku imas pravo otvorit pred postanskim radnikom koji ti urucuje posiljku i uvjeriti se u stanje.Posebno vazi za skupocjene posiljke koje se mogu ostetit tjekom transporta.Nakon toga vrsi se placanje, i preuzimanje posiljke.Realno, lik te izlevatio, i ti si preuzimanjem posiljke i potpisivanjem na prijemnicu, potvrdio da je posiljka ispravna, i sad ti jako tesko mozes nesto dokazati.Jedinu stvar mozes da podneses krivicnu prijavu, ukoliko imas dokaze za jos ''neke'' prevare, ovaj bi mogo dobro da nagrabusi.

A ovaj ''prodavatelju'' prestani gledat filmove, i to ni manje ni vise nego 2 policajca :D sta si ti umislio da si Bake? :D Hajd udji u kuhinju uzmi onu veliku kutljacu pa odvadi :D.
za ovo boldirano
u BH posti nema otvaranja posiljke dok se ne plati ukupan iznos,a iznos postarine obicno bude uracunat na otkupnici
tako da ovo sto ti pises da se prvo pregleda roba pa onda placa,totalna nebuloza,barem za BH postu...ne znam kakva je situacija u drugim postama...ovo govorim iz iskustva
ja sam par puta trazio da otvorim i kazu,nema otvaranja dok ne platis...jednom sa se pravo bio utripovao,jer sam kupio mobitel i proleti mi misao...gledaj sada komadic drveta :D
forel

#4744 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forel »

zippoo87 wrote:
forel wrote:
Kinaski wrote:Anele prekuco si igricu, pa si izgrebao dvd i onda hoces da ti vratim pare. Prijavio sam te policiji nakon ovoga sto si pisao po forumu. Ne mozes tek tako nekog optuzivat, protiv tebe je pokrenut postupak zbog:
1. unistavanja robe u svrhu izvlacenja materijalne dobrobiti
2. klevete, iznosenje neistine na forumu kao javnom mediju
3. prijetnji smrcu
4. Uznemiravanja i raznih tortura putem mobilnog aparata i pik profila
5. Nanosenja dusevne boli
U zastitu sam dobio dva policajca jer sam od tvoje strane zivotno ugrozen. A sutra idem da predam papire za oruzani list
Ocekuj plavu kovertu u narednoj sedmici. Vidimo se na sudu

P.S. Preporucujem ti da uzmes Karkina da te brani

Pod 1.Supljiras :D :D, pod 2.Oruzani list se dobija na osnov kupovine oruzija, znaci kad kupis oruzije odes u MUP, i dobijes oruzani list sa podatcima o oruziju, da bi dobio i predao za ''oruzani list'' moras imat dozvolu za nosanje oruzija :D Preskaces jedan dio opet ŠUPLJA :D 3.Prijetnje smrcu?Jel ti stvarno mislis da se policija ''plasi za tebe'' radi 30 KM :D :D pa mislim..Dva policajca?Policajci ne stite ni za malo vece stvari a ne tako djecije :D 5.Za dusevnu bol, kod nas u zakonu ne postoji :D 4.''torture'' na mobilni i na pik se ne rjesavaju na policiji nego na BH Telecomu i u administraciji Pika.

Trgovina o kojoj ste radili, kada se salje posiljka, posiljka se salje kao otkupna i koristi se brza posta, sto ce reci, uzmes obrazac za otkupnu posiljku i ovome dodje, MORA se uvjerit u stanje posiljke i onda izvrsit uplatu u iznosu otkupne posiljke, u to je uracunata dostava, i sama posiljka
.Te djecije prijetnje treba te Karkin branit, te te price...Decko smiri dozivljaj i smanji gledat filmove.

za ovo boldirano
u BH posti nema otvaranja posiljke dok se ne plati ukupan iznos,a iznos postarine obicno bude uracunat na otkupnici
tako da ovo sto ti pises da se prvo pregleda roba pa onda placa,totalna nebuloza,barem za BH postu...ne znam kakva je situacija u drugim postama...ovo govorim iz iskustva
ja sam par puta trazio da otvorim i kazu,nema otvaranja dok ne platis...jednom sa se pravo bio utripovao,jer sam kupio mobitel i proleti mi misao...gledaj sada komadic drveta :D
U BH posti rade diletanti koji osnove ne znaju, radio sam prakticnu nastavu u BH posti (glavna posta na Zeljeznickoj stanici), dole jedan jedini covjek zna kako se vrsti postanska djelatnost i poznaje pravilnik za istoimenu djelatnost (BH posta radi po starom Jugoslovenskom pravilniku jer novi nije usvojen).Salterski radnici uopce ne znaju sta rade, sta im je duznost, kakav je nacin ophodjenja sa posiljkama, postanske vrece se uopce ne zatvaraju kako treba.Postoji fizicki radnik koji ''voza te posiljke'' na teretnim kolicima kako on hoce itd.Razlog sto ti ne daju da otvoris posiljku da se uvjeris, je taj jer ne znaju postupak, ne znaju da po pravilniku moras imat pravo otvaranja posiljke ako je na posiljci napisano ''vrijednosna posiljka''.Upravo se iz tog razloga i desavaju stvari tipa ''narucio mob dobio kamen''.U privatnim brzim postama, Vip24, Euro Expres, DHL, Fedex, ABC Expres...da ne reklamiram :D mozes traziti otvaranje posiljke tj uvida u sadrzaj, ja sam skoro narucio neki sat za braticnu, stigao, trazio posiljku da otvorim, uvjerio se da sam dobio sto sam narucio - platio i svak svojim poslom.BH posta i njihova brza posta je da te Bog dragi sa cuva.Za obicnu pismonosnu posiljku u BH posti traje veoma dugo, svi se sjecaju skolskih dana i kad su iz susjedne nam Hrvatske slali razglednice kuci, pa bi dosli kuci pa tek narednu sedmicu istu dobili :D.BH posti veliki je manjak sto samo jedna posta ima sorting masinu(glavna posta), dok ostala sredista nemaju (nisam siguran za B.Luku), tako da ''sortiranje posiljki ide jako dugo.Brza posta je nefleksibilna i nekonkurentna bilo kojoj privatnoj kompaniji, tako da toplo preporucujem da ono sto je vrijedno ne saljete uopce BH postom.Ako mislis da je nebuloza ovo sto sam ti napisao, otidji na internet, i pronadji Pravilnik o postanskim uslugama bivse Jugoslavije i vidjet ces pravila da ti vrijednosne, paketske, usluge brze poste moraju dozvoliti uvid u posiljku prije placanja.Jer kad se obavi placanje nemoguce je stornirati (ako se placa gotovinom, banka uvijek moze da ponisti placanje).
zippoo87

#4745 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

forel wrote:
U BH posti rade diletanti koji osnove ne znaju, radio sam prakticnu nastavu u BH posti (glavna posta na Zeljeznickoj stanici), dole jedan jedini covjek zna kako se vrsti postanska djelatnost i poznaje pravilnik za istoimenu djelatnost (BH posta radi po starom Jugoslovenskom pravilniku jer novi nije usvojen).Salterski radnici uopce ne znaju sta rade, sta im je duznost, kakav je nacin ophodjenja sa posiljkama, postanske vrece se uopce ne zatvaraju kako treba.Postoji fizicki radnik koji ''voza te posiljke'' na teretnim kolicima kako on hoce itd.Razlog sto ti ne daju da otvoris posiljku da se uvjeris, je taj jer ne znaju postupak, ne znaju da po pravilniku moras imat pravo otvaranja posiljke ako je na posiljci napisano ''vrijednosna posiljka''.Upravo se iz tog razloga i desavaju stvari tipa ''narucio mob dobio kamen''.U privatnim brzim postama, Vip24, Euro Expres, DHL, Fedex, ABC Expres...da ne reklamiram :D mozes traziti otvaranje posiljke tj uvida u sadrzaj, ja sam skoro narucio neki sat za braticnu, stigao, trazio posiljku da otvorim, uvjerio se da sam dobio sto sam narucio - platio i svak svojim poslom.BH posta i njihova brza posta je da te Bog dragi sa cuva.Za obicnu pismonosnu posiljku u BH posti traje veoma dugo, svi se sjecaju skolskih dana i kad su iz susjedne nam Hrvatske slali razglednice kuci, pa bi dosli kuci pa tek narednu sedmicu istu dobili :D.BH posti veliki je manjak sto samo jedna posta ima sorting masinu(glavna posta), dok ostala sredista nemaju (nisam siguran za B.Luku), tako da ''sortiranje posiljki ide jako dugo.Brza posta je nefleksibilna i nekonkurentna bilo kojoj privatnoj kompaniji, tako da toplo preporucujem da ono sto je vrijedno ne saljete uopce BH postom.Ako mislis da je nebuloza ovo sto sam ti napisao, otidji na internet, i pronadji Pravilnik o postanskim uslugama bivse Jugoslavije i vidjet ces pravila da ti vrijednosne, paketske, usluge brze poste moraju dozvoliti uvid u posiljku prije placanja.Jer kad se obavi placanje nemoguce je stornirati (ako se placa gotovinom, banka uvijek moze da ponisti placanje).
slazem se ja sa svim sto si ti napisao,stalno saljem i primam postu i pakete ali ne mogu se ja svadjati sa onim radnicima
ja jednom govorio,pa to nema logike,mogu mi poslati sta god hoce...kaze mi tu ne mozemo nista,ako vas prevare,to se dogovarajte sa prodavacem...kontam nisu normalni :D

e sada,da li oni znaju svoj posao ili ne,to je druga prica...jer ja prvi ne poznajem te unutarnje propise poste

a znam da se u ovim privatnim brzim postama otvara...medjutim,tri puta su skuplje od BHposte ali opet,zavisno od cijene posiljke...isplati se i to platiti i provjeriti artikal,nego platiti komad drveta ili plastike :D
seoBIH

#4746 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

oji fizicki radnik koji ''voza te posiljke'' na teretnim kolicima kako on hoce itd.Razlog sto ti ne daju da otvoris posiljku da se uvjeris, je taj jer ne znaju postupak, ne znaju da po pravilniku moras imat pravo otvaranja posiljke ako je na posiljci napisano ''vrijednosna posiljka''.
Molim te da citiraš član zakona koji dozvoljava otvaranje paketa PRIJE PLAĆANJA u državnim poštama. Ukoliko to ne učiniš, ti si obični lažov koji pojma nema i koji blati druge.
t, i pronadji Pravilnik o postanskim uslugama bivse Jugoslavije
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: BIH nije Jugoslavija :lol: Ako je neki od Zakona prepisan, isti stoji sa GRBOM i NAZIVOM BIH. Na tebi je da dokažeš navedeno.
U privatnim brzim postama, Vip24, Euro Expres, DHL, Fedex, ABC Expres...da ne reklamiram :D mozes traziti otvaranje posiljke tj uvida u sadrzaj
U prve dvije nabrojane, mozes traziti, da li ce odobriti (vecinom odobre), je njihova stvar. U ostale tri nabrojane NIJE MOGUCE OTVARANJE PAKETA prije placanja.
forel

#4747 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forel »

seoBIH wrote:
oji fizicki radnik koji ''voza te posiljke'' na teretnim kolicima kako on hoce itd.Razlog sto ti ne daju da otvoris posiljku da se uvjeris, je taj jer ne znaju postupak, ne znaju da po pravilniku moras imat pravo otvaranja posiljke ako je na posiljci napisano ''vrijednosna posiljka''.
Molim te da citiraš član zakona koji dozvoljava otvaranje paketa PRIJE PLAĆANJA u državnim poštama. Ukoliko to ne učiniš, ti si obični lažov koji pojma nema i koji blati druge.
t, i pronadji Pravilnik o postanskim uslugama bivse Jugoslavije
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: BIH nije Jugoslavija :lol: Ako je neki od Zakona prepisan, isti stoji sa GRBOM i NAZIVOM BIH. Na tebi je da dokažeš navedeno.
U privatnim brzim postama, Vip24, Euro Expres, DHL, Fedex, ABC Expres...da ne reklamiram :D mozes traziti otvaranje posiljke tj uvida u sadrzaj
U prve dvije nabrojane, mozes traziti, da li ce odobriti (vecinom odobre), je njihova stvar. U ostale tri nabrojane NIJE MOGUCE OTVARANJE PAKETA prije placanja.

Nije prepisan, nego Pravilnik nikada nije donesen, nego se koristi pravilnik Jugoslavije.Ne postoji zakon, nego su sva pravila o postanskoj usluzi definisana tim Pravilnikom.I po tom Pravilniku moras dobiti uvid u stanje posiljke koja je oznacacena kao vrijednosna, otkupna ili hitna.Za obicne posiljke otvaranje nije dozvoljeno.Obicne posiljke su one posiljke za koje nije trazena dodatna usluga, i za koje u slucaju ostecenja, nestanka Posta ne odgovara.Netacno da ne dozvoljavaju moraju ti dozvoliti, ili na drugi nacin omoguciti osiguranje posiljke, ili primati reklamaciju.Takodjer brzom postom se moze slat i obicna posiljka, u tom slucaju ni privatna posta nema obavezu da ti dozvoli otvaranje posiljke.Niti koga blatim niti imam potrebu, ko mi ne vjeruje, ili nece da vjeruje glavna BH posta se nalazi na Zeljeznickoj stanici i neka trazi Pravilnik.Pravila iz pravilnika nisu ''prepisana'' nego je to isti pravilnik iz bivse Jugoslavije, jer se nikad poslije osamostaljenja nije uveo novi.To sto ti pricas ima naziv i grb BiH, to je ''ambalaza''.Pravila koja se primjenjuju su ona iz Jugoslavije.Zakonom je definisano da postanska djelatnost se odvija po pisanom Pravilniku.A ti ako meni ne vjerujes sam se uvjeri i provjeri koji se pravilnik koristi i koja su pravila.Necu da idem u off topic, jer nije rijec o BH posti, nego o piku.Koga sta zanima ima glavnu postu i moze da pita.
seoBIH

#4748 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

izvini molim te, ali pises gluposti. Nije dovoljno napisati tekst, bez pokrica. Taj pravilnik je morala odobriti ova država, bez dileme.

Fino ti kažem, daj taj pravilnik pa da vidimo što nas godinama u mozak jebu. Ja cu ti reci da ga NEMA! Obične, preporučene, vrijednosne, ma bilo kakve pošiljke NE MOŽEŠ, ponavljam NE MOŽEŠ preuzeti prije nego platiš. Kada platiš, radi šta hoćeš. Čuj molim te, da ja sada zovem poštu, ili da idem lično, jer je neki anonimus na forumu naveo kako oni rade mimo pravila. :lol:

Ti si naveo, to i potvrdi dokazom. Ako ne potvrdis, pričaš u prazno, samim time lažeš i blatiš slžbenike pošte, koji da se razumijemo vecinom jesu neznalice.
forel

#4749 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forel »

Tvoja stvar sta ti zelis/ne zelis vjerovat, Pravilnik imas u posti ako te zanima, posto te ne zanima, e bas cu ja tebi da ga skeniram evo sad trcim.Ja sam iz te struke i znam o cemu pricam.Blatit nemam namjeru, na koncu konca u ovoj drzavi slabo da sta mozes blatit, obicno je sve negativno izreceno obicno i tacno.Da rade mimo pravila, jer ako ti onemogucuju preuzimanje posiljke, postoji šef koji sve to mnogo bolje zna.Uostalom generacije su prosle na prakticnoj obuci u BH posti, pa zna odlicno o radu/ne radu BH poste.Ono sto je Europski standard kod nas nije itd.Taj je Pravilnik odobren od drzave i samo je preuzet, djeca u srednjim skolama koja se nalazi u Velešičima uče iz njega.Ne mislim ici u off topic sto ti meni ne vjerujes, to je opca stvar koju mozes saznat prilikom preuzimanja posiljke, ako hoces insistirat na tome da ti pokazu pravilnik.S obzirom da sam ja to ucio dovoljno godina a ti si lajik tvoj problem hoces vjerovat neces.Ja ovdje pisem ljudima da znaju sta su njihova prava, da ne bi izvisili i placali ''kamenje''.Tvoj izbor hoces meni vjerovat ''anonimcu'' il slusat neznalicama na šalterima BH pošte.

Recimo paketi se u BH posti poslane redovnom linijom, ne urucuju na kucnu adresu, nego ostavljaju ''obavjest o prispjecu'', obavjest koja se ostavlja samo u slucaju da primaoc nije kuci.Al eto :) Ja sam ''anonimac'' a ti se nadji sa nekim drugim raspravljat.Hoces mi vjerovat neces - tvoja stvar.Ako hoces dokaz imas ga u posti :)

http://www.posta.ba/ dio toga imate i ovdje :)
http://www.posta.ba/stranica/1/24/41.html#Reklamacije
Last edited by forel on 26/01/2015 22:53, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4750 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by _BataZiv_0809 »

Za ovog postanskog sluzbenika jedna napomena:

BiH je pravni slijednik/sukcesor Jugoslavije sto stvara "pravnu fikciju" da je to ista drzava.
Post Reply