BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4726 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:gledam NBA svaku noć i znam šta pišem :D
i ziv bio sta si zakljucio iz NBA......da igraju samo bekovi i da nemaju viskoh igraca. Isto kao i timovi u EL imaju najmanje jednog diva koji nije epizodista nego igra.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4727 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Ne znam jarane, pogledaj GSW zadnjih par sezona i reci mi.

Euroliga je smeće.
hrasno38

#4728 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Ako je njegov uslov da MORA da igra za U-18 repku kako bi nekada u budućnosti bio 'Bosanac' nek' odmah ide tamo odakle je i došao. Zna se i ko ga je odveo gore i zbog koga se stvara drama.

Pandža ima stil kakav ima i apsolutno je njegovo pravo da bira ekipu. Ako kiksa bit će odgovoran. Isto kao što je odgovoran za današnju povredu Sikiraša. Nepotrebna prijateljska totalno.

I baj d vej, ovog malog niko živ od nas nije gled'o i jedini adut mu je visina.
E sad je to neka druga prica ali ja nisam skontao da neko nesto MORA nego zasto NIJE??? Vidi jedini adut i Stojku Vrankovicu je bila visina....i Rasi Radovanovicu kad je poceo da igra u Bosni.....i generalno u kosarci jedan od najvaznijih faktora je visina ali nejse kad bude razvaljuvao za Sloveniju onda cete mu jebati majku sto je izdao svoju rodnu grudu. I da uzgred......ko ce zamjeniti Sikirasa????
hrasno38

#4729 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Ne znam jarane, pogledaj GSW zadnjih par sezona i reci mi.

Euroliga je smeće.
A gdje ti zivis u USA ili Evropi??? I da li nasa reprezentacija igrau USA ili Evropi. Cuj EL smece hahahahha ajde dobro amerikanac izvini ziv bio ali ja sam jadni Bosanac i gledam ove nase jadne lige diljem Evrope!!!
hrasno38

#4730 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

I zaista se ne sjecam da sam cuo da je negdje neko u nekom sportu igrao prijateljsku utakmicu dva dana prije zvanicnog meca na nekom od velikih takmicenja :? To je van svih sportskih propisa....cak se i intezitet treniga spusta da igraci ne bi usli umorni u takmicenje pa se uglavnom rade opustajuci suterski treninzi, setnje, lagana razgibavanja i opsutanja. Ili ako vec igras utakmikcu onda je igras protiv ekipe od koje si 10x bolji cisto da se malo rastrcis a ne da igras na rezultat jer znas da ces 100% dobiti!!!
It_is_a_Leclerc

#4731 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Ima ih pa su do prije neki mjesec ovdje javno dovili i molili Boga da Njegoš Sikiraš polomi "noge u koljenu" na osnovu piskaranja nekog ofucanog dupli sport portalčića. Danas ih eno nariču za Njegom.

Simpatično.
palermo

#4732 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:.....i generalno u kosarci jedan od najvaznijih faktora je visina ali nejse kad bude razvaljuvao za Sloveniju onda cete mu jebati majku sto je izdao svoju rodnu grudu. I da uzgred......ko ce zamjeniti Sikirasa????
naravno da ćemo i imati ćemo pravo....zar nije tako druže Hrasno.

Ako ovu državu može ucjenjivati svaki balavac onda niti država niti njen narod ne treba da postoje. U životu počesto stvari ne idu kako si zamislio, pa opet postoje neke stvari od kojih ne odustaješ koje su dio tebe ili nisu dio tebe.

Netko će zamijeniti Sikiraša, možda bolji možda lošiji od ovoga dečka, ali to nema nikakve veze sa ucjenom i prijetnjom kojom se maše pred našim očima
shake69

#4733 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by shake69 »

hrasno38 wrote:I zaista se ne sjecam da sam cuo da je negdje neko u nekom sportu igrao prijateljsku utakmicu dva dana prije zvanicnog meca na nekom od velikih takmicenja :? To je van svih sportskih propisa....cak se i intezitet treniga spusta da igraci ne bi usli umorni u takmicenje pa se uglavnom rade opustajuci suterski treninzi, setnje, lagana razgibavanja i opsutanja. Ili ako vec igras utakmikcu onda je igras protiv ekipe od koje si 10x bolji cisto da se malo rastrcis a ne da igras na rezultat jer znas da ces 100% dobiti!!!
Ako cemo mak na konac, nije dva nego tri dana. Igramo u petak s Izraelom a razlog za jucerasnju utakmicu su kratke pripreme pa je Pandza svjestan tog hendikepa bar odlucio da kroz jace provjere vidi s cim raspolaze i sta uraditi. Sta fali sto su samo tri dana do prve tekme na EP?
hrasno38

#4734 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:.....i generalno u kosarci jedan od najvaznijih faktora je visina ali nejse kad bude razvaljuvao za Sloveniju onda cete mu jebati majku sto je izdao svoju rodnu grudu. I da uzgred......ko ce zamjeniti Sikirasa????
naravno da ćemo i imati ćemo pravo....zar nije tako druže Hrasno.

Ako ovu državu može ucjenjivati svaki balavac onda niti država niti njen narod ne treba da postoje. U životu počesto stvari ne idu kako si zamislio, pa opet postoje neke stvari od kojih ne odustaješ koje su dio tebe ili nisu dio tebe.

Netko će zamijeniti Sikiraša, možda bolji možda lošiji od ovoga dečka, ali to nema nikakve veze sa ucjenom i prijetnjom kojom se maše pred našim očima
Pa ja ne zanm da je Mulaomerovic ucjenjivao ikoga....ako jeste moje misljenje znas i ne moram ti ga pisati. Ali ovdje pricamo o necemu sto se zove potreba za visokim igracima u kosarci. U junioprskoj reprezentaciji bar ja koliko znam nemamo sada igraca koji bi se mogao nazvati klasicnim centrom a to si nece dopustiti niti jedan trener na svijetu.
hrasno38

#4735 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

shake69 wrote:
hrasno38 wrote:I zaista se ne sjecam da sam cuo da je negdje neko u nekom sportu igrao prijateljsku utakmicu dva dana prije zvanicnog meca na nekom od velikih takmicenja :? To je van svih sportskih propisa....cak se i intezitet treniga spusta da igraci ne bi usli umorni u takmicenje pa se uglavnom rade opustajuci suterski treninzi, setnje, lagana razgibavanja i opsutanja. Ili ako vec igras utakmikcu onda je igras protiv ekipe od koje si 10x bolji cisto da se malo rastrcis a ne da igras na rezultat jer znas da ces 100% dobiti!!!
Ako cemo mak na konac, nije dva nego tri dana. Igramo u petak s Izraelom a razlog za jucerasnju utakmicu su kratke pripreme pa je Pandza svjestan tog hendikepa bar odlucio da kroz jace provjere vidi s cim raspolaze i sta uraditi. Sta fali sto su samo tri dana do prve tekme na EP?
Stvar je u tome sto se ne igraju utakmice 2-3-4 dana prije pocetka velikih takmicenja. Bar sam ja tako ucio kroz bavljenje sportom i kao sto sam vec napisao ako i igras utakmicu onda ona nikako ne smijue biti nekog takmicarskog karaktera gdje su vrlo vrlo moguce povrede igraca. Naravno povrede su moguce i na treninzima pa se zato prije samog takmicenja treninzi i ne baziraju na opterecenju nego na opsutanju i na sutevima. Mislim ovdje ispade da ja sad napadam Pandzu a vi ga kao branite. Pandza je dokazao da je odlican trener ali prije svega i odlican covjek ali to ne znaci da je idealan i da mu nema apsolutno pravo niko nista spocitati. Po meni je greska otpisivanje igraca od 214 cm pogotovo sad nakon povrede Sikirasa kao sto samtram i da je greska odigravanje utakmice protiv jedne od najjacih ekipa 3 dana prije prve zvanicne i niko me ne moze ubjediti u suprotno ali naravno moze imati drukcije misljenje.
palermo

#4736 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Pa ja ne zanm da je Mulaomerovic ucjenjivao ikoga....ako jeste moje misljenje znas i ne moram ti ga pisati. Ali ovdje pricamo o necemu sto se zove potreba za visokim igracima u kosarci. U junioprskoj reprezentaciji bar ja koliko znam nemamo sada igraca koji bi se mogao nazvati klasicnim centrom a to si nece dopustiti niti jedan trener na svijetu.
nejse kad bude razvaljuvao za Sloveniju onda cete mu jebati majku sto je izdao svoju rodnu grudu

ovo si ti napisao, nisam ja......ja samo rekoh, naravno da ćemo jer bi zaslužio to....

Priča o potrebi za visokim igračima je jedno, priča o tome kako će nas netko napustiti jer eto u jednom trenutku nije odabran je nešto sasvim drugo
hrasno38

#4737 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
nejse kad bude razvaljuvao za Sloveniju onda cete mu jebati majku sto je izdao svoju rodnu grudu

ovo si ti napisao, nisam ja......ja samo rekoh, naravno da ćemo jer bi zaslužio to....

Priča o potrebi za visokim igračima je jedno, priča o tome kako će nas netko napustiti jer eto u jednom trenutku nije odabran je nešto sasvim drugo
Vidi drug ako te neko odjebe i pokaze da mu ne trebas onda naravno ti ne sjedis skrstenih ruku i sa suzama u ocima nego biras svoj drugi zivotni put. Ja sam napisao sta bi moglo biti i ja licno nikada momku ne bi zamjerio. On je htio ali nije dobio priliku i sutra da mu tu priliku omoguci Slovenija ne vidim po cemu bi on ispao supak.
palermo

#4738 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Vidi drug ako te neko odjebe i pokaze da mu ne trebas onda naravno ti ne sjedis skrstenih ruku i sa suzama u ocima nego biras svoj drugi zivotni put. Ja sam napisao sta bi moglo biti i ja licno nikada momku ne bi zamjerio. On je htio ali nije dobio priliku i sutra da mu tu priliku omoguci Slovenija ne vidim po cemu bi on ispao supak.
Pa ispao bi šupak zato što je odjebao svoju rođenu zemlju zarad neke druge. Ne vidim šta tu nije jasno.

Znači li to da bi i onaj ko bi otpao zbog njega, isto imao moralno pravo da isto uradi što i on. Znači li to da svatko kome se u jednom trenutku zbog nečega prevrne govno u guzici ima moralno pravo da radi ono što mu ti preporučuješ.

Zboig čega onda ova zemlja uopšte postoji ?
hrasno38

#4739 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
Pa ispao bi šupak zato što je odjebao svoju rođenu zemlju zarad neke druge. Ne vidim šta tu nije jasno.

Znači li to da bi i onaj ko bi otpao zbog njega, isto imao moralno pravo da isto uradi što i on. Znači li to da svatko kome se u jednom trenutku zbog nečega prevrne govno u guzici ima moralno pravo da radi ono što mu ti preporučuješ.

Zboig čega onda ova zemlja uopšte postoji ?
Pa eto on je izabrao svoju zemlju pa dobio nogu....i sta saad treba da ceka hoce li ga ili nece pozvati neki drugi selektor??? Ma bjezite ta vise patriotska preseravanja su mi preko glave.....ne jede se od toga a bome ni ne placaju racuni!!!
palermo

#4740 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Pa eto on je izabrao svoju zemlju pa dobio nogu....i sta saad treba da ceka hoce li ga ili nece pozvati neki drugi selektor??? Ma bjezite ta vise patriotska preseravanja su mi preko glave.....ne jede se od toga a bome ni ne placaju racuni!!!
Pa nije dobio nogu nego je samo selektor izabrao drugog momka. Uvijek ima neko viška, nekad si ti nekad je netko drugi. Takav je život. Al vidim tebi je to dovoljan razlog da odustaneš i od svoga identiteta i osjećaja pripadnosti i još se očekuje da mu to nitko ne zamjeri. Hajde...

Ne vidim uopšte kakve veze imaju računi i gulaš sa ovom pričom.

O kojim patriotskim preseravanjima ovdje pričaš ?
hrasno38

#4741 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
Pa nije dobio nogu nego je samo selektor izabrao drugog momka. Uvijek ima neko viška, nekad si ti nekad je netko drugi. Takav je život. Al vidim tebi je to dovoljan razlog da odustaneš i od svoga identiteta i osjećaja pripadnosti i još se očekuje da mu to nitko ne zamjeri. Hajde...

Ne vidim uopšte kakve veze imaju računi i gulaš sa ovom pričom.

O kojim patriotskim preseravanjima ovdje pričaš ?
Pa o tim da se kod svake ove prioce gura patriotizam. Od patriotizma se ne zivi i ja ne pricam o ovom momku zato su mi se digo da pricam nego pricam sto je prava rijetkost da imas nekoga u reprezentaciji tko je visok 214cm, za kojeg jedan Seleskovic kaze da jeste talenat, da u reprezentaciji nemas vise ni jednog takvog slicnog igraca i onda ga otpises. I sta sad decko da je pristao da igra za Sloveniju sutra bi vjerovatno bio u sastavu te reprezentacije ali on je izabrao svoju zemlju i popusio!!! Da ima jos i jedan igrac slicnih karakteristika u reprezentaciji ja ne bih rekao ni rijeci a pogotovo sad kad se Sikiras povrijedio vise nego jasno je da je to bila losa odluka Pandze koja nadam se nece uticati na to da igramo onako kako znamo i da se opet borimo za titulu. I vidi cega se ponajvise bojim.....toga da je Pandza mozda imao i neke uticaje iz saveza na sastav ekipe i na nacionalnu popunjenost jer Mulaomerovic sa 214, Vuckovic sa 206 i Antunovic sa 204 su jedini centri u kompletnom rosteru prije nego sto je smanjen. Arsenije Vuckovic igra za Mladost, Sandro Antunovic za Kvarner 2010 a Mulaomerovic za Zlatorog koji je trenutacno prva ekipa slovenske lige.
Last edited by hrasno38 on 14/12/2016 14:11, edited 1 time in total.
palermo

#4742 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Pa o tim da se kod svake ove prioce gura patriotizam. Od patriotizma se ne zivi i ja ne pricam o ovom momku zato su mi se digo da pricam nego pricam sto je prava rijetkost da imas nekoga u reprezentaciji tko je visok 214cm, za kojeg jedan Seleskovic kaze da jeste talenat, da u reprezentaciji nemas vise ni jednog takvog slicnog igraca i onda ga otpises. I sta sad decko da je pristao da igra za Sloveniju sutra bi vjerovatno bio u sastavu te reprezentacije ali on je izabrao svoju zemlju i popusio!!! Da ima jos i jedan igrac slicnih karakteristika u reprezentaciji ja ne bih rekao ni rijeci a pogotovo sad kad se Sikiras povrijedio vise nego jasno je da je to bila losa odluka Pandze koja nadam se nece uticati na to da igramo onako kako znamo i da se opet borimo za titulu.
Pa naravno da se priča o patriotizmu, pa reprezentacija i patriotizam su dva vrlo usko povezana pojma. Da nije tako onda možda ni ja ne bih navijao za Bosnu i Hercegovinu, nego za Španiju. Ima valjda razlog zašto navijam za BOsnu i Hercegovinu, osjećam je svojom, dio je mene, moje ličnosti, bez nje bih bio netko drugi. To je patriotizam

A što se tiče ove igračke strane, ima čovjek odgovoran za rezultat, ako ne bude rezultata onda će on snositi krivicu. Između ostalog i za izbor igrača.

Tvoja poruka je, ucjena je legitiman i sasvim dobar način da dobiješ ono što hoćeš.
hrasno38

#4743 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
Pa o tim da se kod svake ove prioce gura patriotizam. Od patriotizma se ne zivi i ja ne pricam o ovom momku zato su mi se digo da pricam nego pricam sto je prava rijetkost da imas nekoga u reprezentaciji tko je visok 214cm, za kojeg jedan Seleskovic kaze da jeste talenat, da u reprezentaciji nemas vise ni jednog takvog slicnog igraca i onda ga otpises. I sta sad decko da je pristao da igra za Sloveniju sutra bi vjerovatno bio u sastavu te reprezentacije ali on je izabrao svoju zemlju i popusio!!! Da ima jos i jedan igrac slicnih karakteristika u reprezentaciji ja ne bih rekao ni rijeci a pogotovo sad kad se Sikiras povrijedio vise nego jasno je da je to bila losa odluka Pandze koja nadam se nece uticati na to da igramo onako kako znamo i da se opet borimo za titulu.
Pa naravno da se priča o patriotizmu, pa reprezentacija i patriotizam su dva vrlo usko povezana pojma. Da nije tako onda možda ni ja ne bih navijao za Bosnu i Hercegovinu, nego za Španiju. Ima valjda razlog zašto navijam za BOsnu i Hercegovinu, osjećam je svojom, dio je mene, moje ličnosti, bez nje bih bio netko drugi. To je patriotizam
A što se tiče ove igračke strane, ima čovjek odgovoran za rezultat, ako ne bude rezultata onda će on snositi krivicu. Između ostalog i za izbor igrača.
Tvoja poruka je, ucjena je legitiman i sasvim dobar način da dobiješ ono što hoćeš.
Koja ucjena????? Ko je koga ucjenjivao???Ja nisam rekao da je Ibrahim ikoga ucjenjivao ali da cu ga razumjeti ako izabere opciju u kojoj ce igrati i baviti se onim poslom koji je izabrao u svom zivotu. Kao sto sam rekao jebes patriotizam ja sam bio patriota kao vjerovatno i ti i svojom krvlju smo zapisavali ovu zemlju i sta??? Danas skoro i da ne smijem reci da sam bio to sto sam bio. Ja znam vjeruj mi vise nego odlicno kroz sta nasa djeca u svim sportovima prolaze u BiH tako da im dajem svu mogucu podrsku ako oni niu krivci za svoj status.
palermo

#4744 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:[

Koja ucjena????? Ko je koga ucjenjivao???Ja nisam rekao da je Ibrahim ikoga ucjenjivao ali da cu ga razumjeti ako izabere opciju u kojoj ce igrati i baviti se onim poslom koji je izabrao u svom zivotu. Kao sto sam rekao jebes patriotizam ja sam bio patriota kao vjerovatno i ti i svojom krvlju smo zapisavali ovu zemlju i sta??? Danas skoro i da ne smijem reci da sam bio to sto sam bio. Ja znam vjeruj mi vise nego odlicno kroz sta nasa djeca u svim sportovima prolaze u BiH tako da im dajem svu mogucu podrsku ako oni niu krivci za svoj status.
Pa šta mu smeta da igra i da se bavi svojim poslom i kao bosanac, igrač koji se opredijelio da je njegova zemlja Bosna i Hercegovina.

Mislim, niko njemu ne brani da radi šta god hoće, ali svugdje u svijetu to ima svoje ime.

Zašto ne daješ podršku onome igraču koji bi otpao zbog ovoga igrača. Možda taj nema čime ucjenjivati pa ga je lakše e.liminsati. K'o biva taj svakako nema izbora, hajmo njega liferovati
hrasno38

#4745 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:[

Pa šta mu smeta da igra i da se bavi svojim poslom i kao bosanac, igrač koji se opredijelio da je njegova zemlja Bosna i Hercegovina.

Mislim, niko njemu ne brani da radi šta god hoće, ali svugdje u svijetu to ima svoje ime.

Zašto ne daješ podršku onome igraču koji bi otpao zbog ovoga igrača. Možda taj nema čime ucjenjivati pa ga je lakše e.liminsati. K'o biva taj svakako nema izbora, hajmo njega liferovati
Da je tako kako ti pises ne bi se desavalo ovo......zato sam i napisao pusti vise supljiranja na temu patriotizam!!! Patriote ga najvise popusile poslije rata....

http://ba.n1info.com/a119205/Vijesti/Vi ... nstva.html
palermo

#4746 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Da je tako kako ti pises ne bi se desavalo ovo......zato sam i napisao pusti vise supljiranja na temu patriotizam!!! Patriote ga najvise popusile poslije rata....

I poenta je ? Ne uhvatih je, možda da ima onih kojima Bosna i Hercegovina nije važna. Pa znam to, nisi mi zato trebao stavljati ovaj link. Pitanje je, na kojoj sam ja strani, na kojoj si ti strani, i šta poručuješ drugima podržavajući momka sa porukom, ko ih jebe ti uvijek možeš igrati za Sloveniju
hrasno38

#4747 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:

I poenta je ? Ne uhvatih je, možda da ima onih kojima Bosna i Hercegovina nije važna. Pa znam to, nisi mi zato trebao stavljati ovaj link. Pitanje je, na kojoj sam ja strani, na kojoj si ti strani, i šta poručuješ drugima podržavajući momka sa porukom, ko ih jebe ti uvijek možeš igrati za Sloveniju
A koga bi trebalo da podrzavam...nase uhljupe koji upropastise i sport i generacije i generacije mladih sportista. Mozes svakome truniti o patriotizmu i ljubavi prema BiH al meni nemoj ziv bio......jer za svaku ljubav treba dvoje...dakle ja zemlji zemlja meni.....za Nurkica su strucnjaci rekli da nije perspektivan kao i za Sinanovica....sutra ce reci za nekog petog i sada ako se toj djeci ponudi drzavljanstvo i svi moguci uslovi u nekoj drzavi i ovdje im se ne ponudi nista sta bi kao trebali????? Da kazu mi smo patriote...boli nas kurac za nasu buducnost...nas razvoj bitno je da mozemo pricati da smo iz BiH. Rekao sam ti pusti puste filozofije da imas dijete koje stremi vrhunskom sportu a da ga ovdje srozavaju i odjebu drukcije bi pricao. Sad smo svi procitali prije par dana kako su nasi plivaci otisli na SP a nigdje nije pisalo da je dvoje maloljetnih plivaca moralo samo otici iz Sarajeva u Kanadu. Tamo su nastupali samo sa trenerom dok su recimo Slovenci imali doktora, masera, itd itd......dakle u prevodu imali su sve sto je potrebno vrhunskim sportistima.
Elem nebitno ovom momku ago zaigra za Sloveniju necu apsolutno zamjeriti i zelim mu svu srecu!!!
palermo

#4748 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
A koga bi trebalo da podrzavam...nase uhljupe koji upropastise i sport i generacije i generacije mladih sportista. Mozes svakome truniti o patriotizmu i ljubavi prema BiH al meni nemoj ziv bio......jer za svaku ljubav treba dvoje...dakle ja zemlji zemlja meni.....za Nurkica su strucnjaci rekli da nije perspektivan kao i za Sinanovica....sutra ce reci za nekog petog i sada ako se toj djeci ponudi drzavljanstvo i svi moguci uslovi u nekoj drzavi i ovdje im se ne ponudi nista sta bi kao trebali????? Da kazu mi smo patriote...boli nas kurac za nasu buducnost...nas razvoj bitno je da mozemo pricati da smo iz BiH. Rekao sam ti pusti puste filozofije da imas dijete koje stremi vrhunskom sportu a da ga ovdje srozavaju i odjebu drukcije bi pricao. Sad smo svi procitali prije par dana kako su nasi plivaci otisli na SP a nigdje nije pisalo da je dvoje maloljetnih plivaca moralo samo otici iz Sarajeva u Kanadu. Tamo su nastupali samo sa trenerom dok su recimo Slovenci imali doktora, masera, itd itd......dakle u prevodu imali su sve sto je potrebno vrhunskim sportistima.
Elem nebitno ovom momku ago zaigra za Sloveniju necu apsolutno zamjeriti i zelim mu svu srecu!!!
da se poslužim tvojim rječnikom, de bolan pusti filozofiranje. Pitanje je vrlo jednostavno, zašto je perspektiva ovaj momak a nije onaj ko ga će on zamijeniti. Zašto je tvoja ocjena vrijednija od onoga koji je stručniji od tebe. I nisu li nas upravo kriteriji koje ti zastupaš, dakle voluntaristički, proizvoljni, mahalski i komšijski, kriteriji koji su zamijenili stručnost, i doveli do ovoga stanja.

A ja ću mu naravno zamjeriti, i poručiti mu, niko te neće moći spriječiti da postugneš uspjeh, ako imaš talenat i volju za rad. Ne treba ti Slovenija za to........i još samo ovo, ja sreću svakome želim, ali da ću biti njegov navijač ako se odluči za Sloveniju, ne neću
hrasno38

#4749 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
da se poslužim tvojim rječnikom, de bolan pusti filozofiranje. Pitanje je vrlo jednostavno, zašto je perspektiva ovaj momak a nije onaj ko ga će on zamijeniti. Zašto je tvoja ocjena vrijednija od onoga koji je stručniji od tebe. I nisu li nas upravo kriteriji koje ti zastupaš, dakle voluntaristički, proizvoljni, mahalski i komšijski, kriteriji koji su zamijenili stručnost, i doveli do ovoga stanja.

A ja ću mu naravno zamjeriti, i poručiti mu, niko te neće moći spriječiti da postugneš uspjeh, ako imaš talenat i volju za rad. Ne treba ti Slovenija za to........i još samo ovo, ja sreću svakome želim, ali da ću biti njegov navijač ako se odluči za Sloveniju, ne neću
214cm....18 godina...preporuka od trenera koji zna dosta toga o kosarci....igranje u ligi koja je za nasu vasiona.....meni dosta a tebi ako nije sta da ti radim!!!
palermo

#4750 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
214cm....18 godina...preporuka od trenera koji zna dosta toga o kosarci....igranje u ligi koja je za nasu vasiona.....meni dosta a tebi ako nije sta da ti radim!!!

Meni je dosta da je trener ove reprezentacije, inače trener reprezentacije koja je jedina u bilo kojem ekipnom sportu i u bilo kojoj starosnoj konkurenciji (osim naravno sjedeće odbojke) donijela evropsko zlato ovoj zemlji, odlučio da u ovom trenutku taj momak nema mjesta u reprezentaciji. Ne znam zbog čega takvo omalovažavanje toga čovjeka.

Ali to čak nije ni bitno, bitno je da ti savjetuješ momku da ostavi reprezentaciju, promijeni domovinu, promijeni sebe samo zbog toga što trener nije odlučio u ovom trenutku da je za reprezentaciju.

Sjajno....... :D
Post Reply