rs osta s onu stranu drine
vjerujem protumacilo bi se kao poraz velikosrpske politike
sa bih jeste, moraju imati sporazum o granici sa svim susjedima.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 11:01Slažem se s tobom ovdje. Uslov za ulazak Srbije u EU svakako nije vezan za BiH niti RS.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 10:59
Vi mislite ako Srbija udje u EU, da će BiH postati funkcionalna država?
Ja ne vidim da su ulaskom Hrvatske u EU, bošnjačko-hrvatski odnosi uznapredovali, kako unutar BiH, tako i na medjudržavnom planu.
Šta više, opet ste im izabrali Komšića![]()
haj sto je granica nego milijarde gengela moraju isplatiti.
Dobro to, nego ovo s Kosovom je baš eliminatorni faktor.The 51st State wrote: ↑09/07/2020 11:10sa bih jeste, moraju imati sporazum o granici sa svim susjedima.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 11:01Slažem se s tobom ovdje. Uslov za ulazak Srbije u EU svakako nije vezan za BiH niti RS.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 10:59
Ja ne vidim da su ulaskom Hrvatske u EU, bošnjačko-hrvatski odnosi uznapredovali, kako unutar BiH, tako i na medjudržavnom planu.
Ne moraju, nije ni Hrvatska. Primjenjuju se odluke Badinterove komisije...The 51st State wrote: ↑09/07/2020 11:10sa bih jeste, moraju imati sporazum o granici sa svim susjedima.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 11:01Slažem se s tobom ovdje. Uslov za ulazak Srbije u EU svakako nije vezan za BiH niti RS.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 10:59
Imaš državni medijski sistem koji nema na licu mjesta novinarsku ekipu dok to imaju regionalne televzije?Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 10:08
A šta će mi više od dve televizije da gledam šta se dešava?
Najviše sam u stvari gledao preko društvenih mreža, jer masa ljudi snima uživo i objavljuje sve najinteresantnije.
Gde si ti gledao i stekao širu sliku, živo me zanima?
jesi siguran, hrvatska ima potpisan sporazum o granici sa bih, doduse neratificiran ako se dobro sjecam?zilog wrote: ↑09/07/2020 11:16Ne moraju, nije ni Hrvatska. Primjenjuju se odluke Badinterove komisije...The 51st State wrote: ↑09/07/2020 11:10sa bih jeste, moraju imati sporazum o granici sa svim susjedima.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 11:01
Slažem se s tobom ovdje. Uslov za ulazak Srbije u EU svakako nije vezan za BiH niti RS.
Ali granica na Drini stoji.
Samo sto Srbiji nema ulaska u EU bez priznanja Kosova, jer ti nema odluke BC.
Ovako je i kralj Aleksandar pred posjetu Marseju.splinter wrote: ↑09/07/2020 10:27 https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /200709041
Air Force One za sirotinju
Nisu imali ni sa Slovenijom, ni sa Srbijom...The 51st State wrote: ↑09/07/2020 11:18jesi siguran, hrvatska ima potpisan sporazum o granici sa bih, doduse neratificiran ako se dobro sjecam?zilog wrote: ↑09/07/2020 11:16Ne moraju, nije ni Hrvatska. Primjenjuju se odluke Badinterove komisije...The 51st State wrote: ↑09/07/2020 11:10
sa bih jeste, moraju imati sporazum o granici sa svim susjedima.
Ali granica na Drini stoji.
Samo sto Srbiji nema ulaska u EU bez priznanja Kosova, jer ti nema odluke BC.
Ja ne kapiram zašto vi mislite da Srbija želi raspad BiH kao države.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 11:04mozda nece. mozda hoce,ali cemo izbit jedan od najcevih aduta za rovaranje i raspad bosne kao drzave.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 10:59
prva najveca i direktna prijetnja opstojnosti bih kao drzave je srpska politika na balkanu.
to sto se hrvatska secesionisticka politika u bih preklapa sa srpskom ne iskljucuje jedno drugo.
uglavnom, nadamo se da ce vas eu umirit i upristojit.mrkovm i stapom... kad vec ne mozemo mi jelte![]()
Ne huška ga na tom nivou, mada ništa nije isključeno.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 10:35
Srbija huška Dodika? Na šta ga huška? Na lopovluk i kriminal?
Pa ko huška vaše u Federaciji na to isto?
Hrvatska nema sporazum sa Srbijom o granici na Dunavu.The 51st State wrote: ↑09/07/2020 11:10sa bih jeste, moraju imati sporazum o granici sa svim susjedima.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 11:01Slažem se s tobom ovdje. Uslov za ulazak Srbije u EU svakako nije vezan za BiH niti RS.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 10:59
Kako ne moze? Da uskrate podrsku onima koji sanjaju ujedinjenje sa Srbijom, dosta bi lakse bilo. To naravno nece nikada uraditi, kao ni Hrvatska.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 11:21 Ne može Srbija da odlučuje kako će se u BiH podeliti MMF pomoć.
Ozbiljno?Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 11:21
Ja ne kapiram zašto vi mislite da Srbija želi raspad BiH kao države.
Pa BiH je jedna odlična susedna država, ako nas u Srbiji pitate.
Mi više izvezemo u BiH, nego u Rusiju i Kinu zajedno.
Ja tu ništa ne bih menjao.
Može ovako još 1000 godina da postoji.
Unutrašnja nefunkcionalnost BiH je već nešto na šta Srbija ne može mnogo da utiče.
To neće promeniti ni ulazak Srbije u EU.
Ne može Srbija da odlučuje kako će se u BiH podeliti MMF pomoć.
Šta je objašnjeno?Škobo Habu wrote: ↑09/07/2020 11:17
Šira slika?
Pa dovoljno je otići na jedan B92 i uprediti nerede u Bogradu sa onim u Crnoj Gori. Već ti objašnjeno.
Nije realno to tražiti.Benjo34 wrote: ↑09/07/2020 11:28 Da su bar priznali da su krivi za ono što su uradili, pa bi ih malo i žalio, nego, poricanje genocida, svakojake izmišljotineo zločinima tipa ono, mi smo to sami sebi uradili kao Markale i to. Da nisu takvi, pa donekle bi im halalio a ovako, oružje bi im podijelio pa nek se klepaju.
Ne kapiram nija zašto je tako "dobar sused" imao nesebično podršku iz Srbije kada je u pitanju ratni sukob devedesetih?Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 11:21
Ja ne kapiram zašto vi mislite da Srbija želi raspad BiH kao države.
Pa BiH je jedna odlična susedna država, ako nas u Srbiji pitate.
Mi više izvezemo u BiH, nego u Rusiju i Kinu zajedno.
Ja tu ništa ne bih menjao.
Može ovako još 1000 godina da postoji.
Može Srbija dosta toga učiniti. Problem je što ne želi.Unutrašnja nefunkcionalnost BiH je već nešto na šta Srbija ne može mnogo da utiče.
To neće promeniti ni ulazak Srbije u EU.
Ne može Srbija da odlučuje kako će se u BiH podeliti MMF pomoć.
Ne razumem, kako se manifestuje to huškanje?Škobo Habu wrote: ↑09/07/2020 11:23Ne huška ga na tom nivou, mada ništa nije isključeno.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 10:35
Srbija huška Dodika? Na šta ga huška? Na lopovluk i kriminal?
Pa ko huška vaše u Federaciji na to isto?
Ali ga huška na taj način da Dodika koristi kao monetu za podkusurivanje u vezi Kosova.
Zapravo ga ne huškaju, već je to produkt zajedničke politike koja se vodi iz Srbije prema BiH i C.Gori.