Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
johnnykola wrote:
Gledao sam ono na Nešnl geografik Sekands bifor dizaster. Jaki su bili oni što su oko šipki deverali s onim ala pekarskim kapicama na glavama. Ko da će ih one odbraniti od Gajgera.:ppp
Ja sam gledao kad idu praviti reportažu i onaj vodič ih upozorava da ima lokacija koje su izrazito radioaktivne, a ima ono normala, sa malim nivoom radijacije.
Gledo sam ovo jednom davno. U nedostatku filmova sa sličnom tematikom ja sam malo uživao u filmu. Kao i onaj film Devils Pass, blago rađen prema misterioznoj smrti Dyatlova i ekipe.
Od režisera Goluba koji sjedi na grani i promišlja egzistenciju, Vi, živućih i Pjesama s drugog kata filmski debi. Protagonisti, koje tumače An Sofi Kajlin i Rolf Solman, su petnaestogodišnja djevojčica i četrnaestogodišnji dječak, koji se upoznaju i zaljube za vreme ljetnog raspusta. Njihova čista i nevina ljubav sudara sa cinizmom njihovih roditelja i drugih odraslih, koji su umorni od životnih problema, i ne shvataju mladi par ozbiljno kada govore o ljubavi i nadama za budućnost. Oni pokušavaju očuvati nadu u ciničnom svijetu odraslih, koji ih obeshrabruju, pokušavaju da se izdignu iznad oblaka očaja kreiranog od strane njihovih roditelja.
Švedska ljubavna priča je film velikim dijelom inspiriran tada aktuelnim generacijskim jazom, i postigao je izuzetan komercijalni uspjeh, osvojio glavnu švedsku filmsku nagradu Guldbagge, a u anketi švedskih filmskih kritičara iz 2012. godine je proglašen četvrtim najboljim švedskim filmom svih vremena.
Selam svima, preporučio bih francuski film "Ne reci nikome" (eng. Tell No One), fantastičan film, cijelo vrijeme drži pažnju. Ako Vam se svidio španski film El Curpo (bos. Tijelo), i ovaj će Vam se svidjeti.
Charles Rane vojni je veteran i heroj rata u Vijetnamu koji, po povratku iz ratnog zarobljeništva, od zahvalnih sugrađana primi niz nagrada, uključujući i vrijedne srebrne novčiće. Nažalost, to privuče pažnju grupe pohlepnih pljačkaša koji provale u Raneov dom i, tokom pljačke koja pođe po krivu, ubiju njegovu ženu i sin. Bijesan zbog nepravde Rane odluči uzeti pravdu u svoje ruke.
Prvi film iz radionice Jean-Pierre Jeuneta i Marc Caroa priča je kanibalističkim stanovnicima zgrade kojom vlada ubojiti mesar. Već se u njihovom prvom filmu primjeti stil kojega će slijediti i u ostalim dijelima (The City of Lost Children, Amelie).
U postapokaliptičnoj Francuskoj, hrana, a posebno meso, postala je toliko vrijedan proizvod da se koristi umjesto novca. No stanovnici zgrade, čiji je vlasnik mesar, često uživaju u ukusnim kobasicama i odrescima. Mesar nabavlja toliko potrebno meso tako svake sedmice-dvije zaposli novog vratara, kojega na kraju ubije, izreže i servira, uvijek vjernim stanovnicima zgrade. No kada se između novog vratara i mesarove kćeri razvije ljubav, dolazi do promjene plana.
Redakcija dokumentarnog programa FTV-a emitirat će u četvrtak premijerno dokumentarni film Bosna, u povodu četrdesetogodišnjice najvećeg uspjeha u istoriji bh. klupske košarke. Autorica projekta je novinarka Arijana Saračević Helać.
TV premijera je na FTV-u u 20.30 sati.
5. aprila navršava se punih 40 godina otkako je KK Bosna postala prvak Evrope. Bilo je to 1979. godine u francuskom gradu Grenoblu. Pred 12 hiljada navijača KK Bosna je pobijedila italijanskog šampiona Emersona s rezultatom 96:93. Bio je to najveći uspjeh bosanskohercegovačke, ali i jugoslovenske klupske košarke.
"Rekonstruirajući taj, naoko, neočekivan trijumf sarajevskih košarkaša protiv višestruko nadmoćnijih Italijana, Španaca, Rusa, dokazujemo da tu, u zauzimanju evropskog trona, ništa slučajno, i spontano nije bilo. Da bi se uopće pomislilo, da bi se usudilo igrati protiv, recimo, Maccabija u Tel Avivu, trebalo je imati ozbiljnu logističku podršku koja je iza kluba, stajala i u moralnom i u materijalnom smislu. Konkretno, prednjačio je Energoinvest i njegov vizionar i ekonomski mag Emerik Blum. Kada se Bosna približavala četvrtfinalu Kupa, animirane su i sve druge velike privredne organizacije iz cijele BiH da se uključe u ovaj "put uspjeha". Dva dana prije Grenobla, direktori uspješnih firmi i bankari bili su na nogama. Telefoni nisu prestajali raditi. Tadašnji gradonačelnik Sarajeva, pokojni Ante Sučić, bio je zadužen za stambeno i materijalno obezbjeđenje sarajevskih studenata", kaže Saračević-Helać.
Evo baš sličajno naletio na "Einstein's God Model". Inaće, obožavam SF i moram priznati da ovaj nije baš u rangu s večinom Nema efekata, loša gluma, priča možda mrvicu šuplja, ali tema jako zanimljiva za ljubitelje teorijske fizike. Usprkos lošim ocjenama, meni je pravo osvježenje, čista desetka..