SDP
-
putokaz1
#47201 Re: SDP
Da tačno je da su svi slabi to stoji
SDA je 2014/2016 dobijala gotov 70 K glasova
Zbog PDA NZBLOK i NBL...to nemože ponoviti
Na općinskim SDP je skupio oko 50 K Zar mogu smanjiti sad
SBB i SBIH oko 15/18 K iz 2016 definitivno manje možda i duzplo manje sad
DF 10/11 k iz 2016 manje duplo manje sad
NS oko 5/6 K 2016,da li sad može više pitanje je
NSRZB 2014 skoro 10K sad ako skupe 1/2 K je super
BPS oko 9000 uvjek,odlaskom dr Selimovića i njihov prag je upitan
HDZ 5 K ranije, da li mogu preletjeti prag
BOSS uvjek oko 4/5 K i sad isto il manje
Ja uvjek pola pogriješim-pola pogodim
Teško mi je zamisliti da neko može iznad 10 mandata u skupštini TK,eventualno SDP ako se UOZBILJE dobro pripreme dobro plate
SDA je 2014/2016 dobijala gotov 70 K glasova
Zbog PDA NZBLOK i NBL...to nemože ponoviti
Na općinskim SDP je skupio oko 50 K Zar mogu smanjiti sad
SBB i SBIH oko 15/18 K iz 2016 definitivno manje možda i duzplo manje sad
DF 10/11 k iz 2016 manje duplo manje sad
NS oko 5/6 K 2016,da li sad može više pitanje je
NSRZB 2014 skoro 10K sad ako skupe 1/2 K je super
BPS oko 9000 uvjek,odlaskom dr Selimovića i njihov prag je upitan
HDZ 5 K ranije, da li mogu preletjeti prag
BOSS uvjek oko 4/5 K i sad isto il manje
Ja uvjek pola pogriješim-pola pogodim
Teško mi je zamisliti da neko može iznad 10 mandata u skupštini TK,eventualno SDP ako se UOZBILJE dobro pripreme dobro plate
- arzuhal
#47202 Re: SDP
Sinoć kod Mate u Teleringu priča Slavko Mitrović šta se sve može uraditi u budućnosti, pa kakve je ideje imao Dodik i SNSD, pa navodi par puta dogovor sa SDP-om. I reče da je tada bilo dogovoreno ono oko zaštite domaće poljoprivrede (staviti zabranu uvoza za one plodove kojima je kod nas sezona, pa je to EU blokirala pričom o SSP i to), što sam znao da su dogovarali, ali i da se ide u doštampavanje para za koje se Dodik otkad zalaže...
SDP, ako osvoji zavidan procenat, bi išao u koaliciju sa SNSD-om, ne sa SzP?
SDP, ako osvoji zavidan procenat, bi išao u koaliciju sa SNSD-om, ne sa SzP?
-
daddy-kool
#47203 Re: SDP
Pravljenje tih dogovora sa SNSD i Dodikom i jeste bio glavni razlog raspada i pada SDP.
To je bio i de facto kraj Lagumdžijine političke karijere. Previše je otišao u tim dogovorima da je postalo nejasno da li bi to moglo kompletan sistem destabilizovati. Džaba su mu bili zaokreti na kraju, više nije bilo povjerenja u njega. (Ovo za doštampavanje para je moguće, nisam znao, ali je nerealno dok postoji currency board. A ako se kada to desi, propašće KM u sekundi.)
To je bio i de facto kraj Lagumdžijine političke karijere. Previše je otišao u tim dogovorima da je postalo nejasno da li bi to moglo kompletan sistem destabilizovati. Džaba su mu bili zaokreti na kraju, više nije bilo povjerenja u njega. (Ovo za doštampavanje para je moguće, nisam znao, ali je nerealno dok postoji currency board. A ako se kada to desi, propašće KM u sekundi.)
- drug_profi
#47205 Re: SDP
SDP je rekao da im je koalicija sa SDA bila greška koju neće ponoviti, a nedavno su opet nabrojali HDZ, SDA i SNSD kao one sa kojima neće praviti koalicije.
Da vidimo.
Da vidimo.
- vatrogasac
#47206 Re: SDP
Toliko je stranaka i takav je raspored da ne znam da će se moći napraviti jedna kantonalna vlada bez tih neprincipijelnih koalicija. Šta ako SDP na TK napravi koaliciju sa PDA, pa to su sve prebjezi od prije dva mjeseca iz SDA u kojoj su neki bili i dvije decenije. Kakva razlika?
- arzuhal
#47208 Re: SDP
Kakav god da je bio, Lagumdžija je, za razliku od Nikšića, ličio na nekakvog lidera i čovjeka koji koliko-toliko drži do sebe, makar to samo nastojao odglumiti svojim vječitim sarkazmom i podignutim obrvama, svejedno kako ga sve Dodik nije razdragano lupao po leđima i po koljenima, po tv-studijama i press-konferencijama, uz klimanje glave popraćeno "sve ćeš ti to podržati, Zlatko, polako...".
Mislim da Nikšića neće biti potrebe ni lupati...
Mislim da Nikšića neće biti potrebe ni lupati...
- Roccohljup
#47209 Re: SDP
Kakvi su ba ovo gebels alati

ŠOKANTNO Pokušaj kompromitacije političkih protivnika
Prema instrukcijama SDP-a, Komšića treba proglasiti izdajnikom, Radončića četnikom, a SDA krivcem za sve
Avaz.ba
prije 13 minuta
A
A
A
0
Plan aktivnosti za internet-propagandu, dokument je koji ovih dana iz SDP-a dijele regrutiranim „web-agentima“, kako ih nazivaju, kao uputu za „manipulaciju sadržajem koji se postavlja na internet-portale koja će odigrati krucijalnu ulogu u formiranju javnog mnijenja te percepcije javnosti prema političkim subjektima“.
"Avazov" portal u posjedu je tog Plana aktivnosti za internet-propagandu SDP-a protiv drugih političkih rivala.
Koliko su prljavo krenuli Denis Bećirović, Nermin Nikšić i Elvedin Grabovica, pročitajte sami.
Uglavnom, Željka Komšića treba predstavljati kao izdajnika građanske BiH, te osobe koja je spremna na koaliciju s najvećim političkim protivnicima.
Fahrudina Radončića treba povezivati s raznim četničkim pokretima i srpskom mafijom - uputstvo je SDP-a svojim internet ratnicima.
Konačno, i SDA treba biti glavni krivac za sadašnju situaciju u BiH.
Botovi SDP-a nisu dobili uputstvo kako braniti kriminal svojih čelnika, što je Elvedin Grabovica vjerovatno ostavio za kasnije.

-
kiligonzales
#47210 Re: SDP
Pobjedice ne zato sto su bolji od drugih jer je to kod nas prirodan tok u politici, svake 4 godine u prosjeku imamo smjenu SDA sa SDP, sada ta smjena nece biti SDA sa SDP, vec cijeli niz stranaka ljevice. Becirovic ce povuci puno vise glasova nego Dzaferovic. Komsic ce se isto tako na mala vrata uvuci u predsjednistvo. Ono sto bi moglo biti interesantno, kojim ce procentom pobjediti i koliko ce ta prednost biti velika.
Trenutna ekipa na vlasti ako pokupi 2/3 glasova sa izbora, mislim na bosnjacke stranke nek se cupka nogama u guzicu.
Trenutna ekipa na vlasti ako pokupi 2/3 glasova sa izbora, mislim na bosnjacke stranke nek se cupka nogama u guzicu.
- Capsicum
#47211 Re: SDP
Jel ovo neki fake news ili je fakat istina? Znam da je avaz spreman na sve, ali ako ima istine u ovome, onda... ne znam, nemam riječi.

https://avaz.ba/vijesti/bih/395128/prem ... cem-za-sve

-
kiligonzales
#47212 Re: SDP
Ma ovakve slike u photoshopu svaki debil moze napraviti. Prije ce biti da Fahrino glasilo mora baciti hrak na nekoga jer situacija je alarmantna, bice malo procenata za SBB ove izbore.Roccohljup wrote:Kakvi su ba ovo gebels alati![]()
![]()
![]()
ŠOKANTNO Pokušaj kompromitacije političkih protivnika
Prema instrukcijama SDP-a, Komšića treba proglasiti izdajnikom, Radončića četnikom, a SDA krivcem za sve
Avaz.ba
prije 13 minuta
A
A
A
0
Plan aktivnosti za internet-propagandu, dokument je koji ovih dana iz SDP-a dijele regrutiranim „web-agentima“, kako ih nazivaju, kao uputu za „manipulaciju sadržajem koji se postavlja na internet-portale koja će odigrati krucijalnu ulogu u formiranju javnog mnijenja te percepcije javnosti prema političkim subjektima“.
"Avazov" portal u posjedu je tog Plana aktivnosti za internet-propagandu SDP-a protiv drugih političkih rivala.
Koliko su prljavo krenuli Denis Bećirović, Nermin Nikšić i Elvedin Grabovica, pročitajte sami.
Uglavnom, Željka Komšića treba predstavljati kao izdajnika građanske BiH, te osobe koja je spremna na koaliciju s najvećim političkim protivnicima.
Fahrudina Radončića treba povezivati s raznim četničkim pokretima i srpskom mafijom - uputstvo je SDP-a svojim internet ratnicima.
Konačno, i SDA treba biti glavni krivac za sadašnju situaciju u BiH.
Botovi SDP-a nisu dobili uputstvo kako braniti kriminal svojih čelnika, što je Elvedin Grabovica vjerovatno ostavio za kasnije.
- Roccohljup
#47213 Re: SDP
Meni šega jer se ocigledno radi o privatnoj email poruci a odštampano na memorandumu SDPa
al haj ti znaj...... 
- ultima_palabra
#47214 Re: SDP
Zar ovo nije bilo prije 4 godine?
- vatrogasac
#47215 Re: SDP
Oba? Po kojoj matematici jer mogu samo po matematici?kiligonzales wrote: Becirovic ce povuci puno vise glasova nego Dzaferovic. Komsic ce se isto tako na mala vrata uvuci u predsjednistvo.
- Roccohljup
#47216 Re: SDP
Pojma nemam.....maloprije na avazovom portalu objavljeno.ultima_palabra wrote:Zar ovo nije bilo prije 4 godine?
Sta ono gore na vrhu pise lagumdžija loš vaspitač
- JThomas
#47217 Re: SDP
bilo pravo ili ne jasno je da svi to rade u stvarnosti...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47218 Re: SDP
jeste, meni bilo mrsko tražiti.ultima_palabra wrote:Zar ovo nije bilo prije 4 godine?
a i glupi su, memorandum je drugačiji. vjerovatno stari...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /180619030
mogo je ovaj Kemo taman i napisati koje inkriminirajuće djelo, kako ga je krenulo...
- Roccohljup
#47219 Re: SDP
Kad može trump sto ne bi i našiJThomas wrote:bilo pravo ili ne jasno je da svi to rade u stvarnosti...
- ultima_palabra
#47220 Re: SDP
Ko kroz maglu se sjećam da je bila neka zajebancija sa Kemom... 
- Chmoljo
#47221 Re: SDP
ne sjećam se bgm 
samo ovo koincidira sa Fahrinom objavom kandidature za Predsjedništvo. očito da mu je Bećirević takmac.
samo ovo koincidira sa Fahrinom objavom kandidature za Predsjedništvo. očito da mu je Bećirević takmac.
- Roccohljup
#47222 Re: SDP
Realno najveći protivnik mu je denara. Šefko nema sanse, pa ce se sad svi snage tame okrenuti na bećirovića i SDPChmoljo wrote:ne sjećam se bgm
- ultima_palabra
#47223 Re: SDP
Pa vidi ovu zadnju stavku... šta se ima stvarati percepcija kad SDP stvarno nema nikakvog utjecaja na procese itd itd.
A u prošlom mandatu je imao. Ovo je dokument iz 2014.
- Chmoljo
#47224 Re: SDP
ma pazi, ako je ovo stvaran dokument, od bilo kada, onda jedino što je sigurno jeste to da je Kemo glup ko qrtz
čudilo bi me da nije svoj matični broj stavio
čudilo bi me da nije svoj matični broj stavio
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#47225 Re: SDP
SDP vodi Tuzlu.ultima_palabra wrote:Pa vidi ovu zadnju stavku... šta se ima stvarati percepcija kad SDP stvarno nema nikakvog utjecaja na procese itd itd.
SDP je na vlasti u Gračanici i Kiseljaku u koaliciji sa SDA.
SDP je u Sarajevu do lokalnih izbora na vlasti bio u koaliciji sa SDA.
Iako u mnogo manjoj mjeri nego ranije , SDP ima uticaj na procese.
SDP ima upravljačku strukturu u brojnim javnim preduzećima iako je SDA većina.
(uopšte ne sporim da je dokument iz 2014)