Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#47201 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Dr. Kuca wrote:Najneregularnije prvenstvo ikad. Svako kolo po 2 suspendovana sudca. Sto se tice derbija jebiga, zna se ko je navikao da oplakuje.
Image
ultima_palabra

#47202 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

bjelave wrote:
ultima_palabra wrote:Nije Sarajevo uslo u formu, nego ne znaju igrati pod pritiskom... sad da se ponove utakmice u istim okolnostima ne vjerujem da bi dobili Sirokog i Krupu na Kosevu.

Mada je meni smijesna generalno prica o nekom
pritisku u nasoj ligi... gdje jedan derbi gleda 6 milja.
Tacno. Mos mislit da smo u formi sta bi vam radili kad vas ovakvi polovni deremo.
A vi takvi nikakvi tvrdite da bi bili da sampioni. Samo da je postenja i obraza.
:lol:
Šta ba?
ultima_palabra

#47203 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

BTW, ono kad Hebibović obiđe Vecu identična situacija kao kad ga Zuban zabi :mrgreen:
bjelave

#47204 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

http://sport1.ba/premijer-liga-bih/vide ... cara/83252

Hocete li mu halait? Sav je hudnik otek'o od ridanja.
Red bi bio da mu oprostite. Bice bolje dogodine. Evo vec su vam vec i Sesara organizovali :D
Nadzorna_ploca

#47205 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

I ja bi se izvinjavao da zivim na tako visokoj nozi.
bjelave

#47206 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Ja mislim da je Sampras zasluzio da mu posteno isplate punu premiju za uzimanje titule.
Kaze on sinoc da nije uredu da prvenstvo odluci penal u Bijeljini.
SmokingMan

#47207 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

Tomahawk11
Globalni moderator

#47208 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Da budemo realni, bila je prica kako komsiluk ima bolji sastav, siru klupu, koraca prema tituli....istina je da se sve to guralo pod tepih i da bi tamo i ostalo da je na derbiju bio remi...
Zeba, Bekric, Kerla, Bogicevic....staro, lose, tromo...tu su se uklopili Blagojevic, Markovic....
Istina je, imamo i mi svojih aferima, al smo naucili (vecina), da i na jogurt pusemo....
Imamo i mi impotentnog Ahmeta, Hebib bi profulio da je gol 17 metara, tanku ili nikakvu klupu....ali smo bili svjesni toga i cijelo vrijeme to priznajemo. I ovo sto ultima kaze, prica o pritisku....tacno je to, to se na derbiju vidjelo, ekipa rasterecena, sasvim druga prica....dobro, odigrali smo i u Sirokom odlicnu utakmicu, ali ko moze garantovati da to nije samo trenutno, da ce to trajati i da cemo to imati i iducu sezonu?!
Ja se nadam da cemo dozivjeti situaciju da mi izmedju sebe odlucujemo ko ce biti prvak, a da ce ostale ekipe biti dotad na pristojnoj udaljenosti iza. Dotad, ostaje da se ovako hvalimo, smijemo, i gledamo kako drugi klepaju trofeje. Tako ce biti svake sezone u kojoj mislimo da mi nesto imamo, a ne vidimo da nemamo. Ovo vazi i za vas i za nas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47209 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Sesar: Širokom želim sreću, imam kontakte s nekoliko klubova među kojima je i Željezničar
vryzas

#47210 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Da budemo realni, bila je prica kako komsiluk ima bolji sastav, siru klupu, koraca prema tituli....istina je da se sve to guralo pod tepih i da bi tamo i ostalo da je na derbiju bio remi...
Zeba, Bekric, Kerla, Bogicevic....staro, lose, tromo...tu su se uklopili Blagojevic, Markovic....
Istina je, imamo i mi svojih aferima, al smo naucili (vecina), da i na jogurt pusemo....
Imamo i mi impotentnog Ahmeta, Hebib bi profulio da je gol 17 metara, tanku ili nikakvu klupu....ali smo bili svjesni toga i cijelo vrijeme to priznajemo. I ovo sto ultima kaze, prica o pritisku....tacno je to, to se na derbiju vidjelo, ekipa rasterecena, sasvim druga prica....dobro, odigrali smo i u Sirokom odlicnu utakmicu, ali ko moze garantovati da to nije samo trenutno, da ce to trajati i da cemo to imati i iducu sezonu?!
Ja se nadam da cemo dozivjeti situaciju da mi izmedju sebe odlucujemo ko ce biti prvak, a da ce ostale ekipe biti dotad na pristojnoj udaljenosti iza. Dotad, ostaje da se ovako hvalimo, smijemo, i gledamo kako drugi klepaju trofeje. Tako ce biti svake sezone u kojoj mislimo da mi nesto imamo, a ne vidimo da nemamo. Ovo vazi i za vas i za nas.
:thumbup:
vryzas

#47211 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
Sesar: Širokom želim sreću, imam kontakte s nekoliko klubova među kojima je i Željezničar

Bas ce se fino uklopiti :oops: ...nemas pojma ko je sporiji u veznom redu. :gunjastajl:
Tomahawk11
Globalni moderator

#47212 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:
Tomahawk11 wrote:

Bas ce se fino uklopiti :oops: ...nemas pojma ko je sporiji u veznom redu. :gunjastajl:
Ovi su spori (bar po onom sto sam vidio na derbiju), a ovaj je pride uz to i u ocajnoj formi :-)
Ko to dovodi, sta ljudi kontaju :roll:
bjelave

#47213 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Sta se sekirate raskinuce ugovor za par mjeseci a na zimskoj pauzi dovest novog polovnjaka.
NORMUS

#47214 Re: Premijer liga BiH

Post by NORMUS »

Tomahawk11 wrote:Da budemo realni, bila je prica kako komsiluk ima bolji sastav, siru klupu, koraca prema tituli....istina je da se sve to guralo pod tepih i da bi tamo i ostalo da je na derbiju bio remi...
Sve je to super, ali priča o pritiscima...??? Kakav ba kurčev pritisak ako sebe nazivaš pro fudbalerom? Bolan pritisak može imati mali Žerić, Osmanković, Hadžić... Ali pritisak od ,,jebača mame'' sa istoka, ili sjevera na grbavici na pro igrača koji ,,jedva čeka ino transfer''???
Što Benko ili Stevanović ne pokazaše igru ''pod pritiskom''? Jednostavno, ili znaš ili ne znaš, a i to što znaš je mizerno.
Pa jbt kamen šta Željo sebi dozvoli, a Boga mi i Sarajevo. Čaline izjave o pritiscima na AFH, Slavkine bajke o kondiciji i trkačkim sposobnostima prvog tima.... ccccc...
I čestitke konama na zasluženoj pobjedi. A moj Željo sa onakvom igrom nije zaslužio ni kup jagodičastog voća u Gradačcu, a ne prvenstvo BiH.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47215 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

NORMUS wrote: Sve je to super, ali priča o pritiscima...??? Kakav ba kurčev pritisak ako sebe nazivaš pro fudbalerom? Bolan pritisak može imati mali Žerić, Osmanković, Hadžić... Ali pritisak od ,,jebača mame'' sa istoka, ili sjevera na grbavici na pro igrača koji ,,jedva čeka ino transfer''???
Što Benko ili Stevanović ne pokazaše igru ''pod pritiskom''? Jednostavno, ili znaš ili ne znaš, a i to što znaš je mizerno.
Pa jbt kamen šta Željo sebi dozvoli, a Boga mi i Sarajevo. Čaline izjave o pritiscima na AFH, Slavkine bajke o kondiciji i trkačkim sposobnostima prvog tima.... ccccc...
I čestitke konama na zasluženoj pobjedi. A moj Željo sa onakvom igrom nije zaslužio ni kup jagodičastog voća u Gradačcu, a ne prvenstvo BiH.
Ma vidi, i meni su te price o pritisku bijedni izgovori....mislim da je vise psiha u pitanju, sa slabijim protivnicima se udje lahko cemo, pa kad pokazu zube, onda poslije trazis izgovor.
U ovim jacim utakmicama se izgubis i opet daj izgovor. I onda tu dodje prica o pritisku.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#47216 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Ma i Želju je jbalo 1. mjesto. Dok su ganjali minuse i plasman prema gore i gurali su. Kako dodjose do vrha tako i stade. Iako opet kazem najvise ih je sjeb'o "raskopcani" i 5%, samo sto nemaju muda priznati. A lijepo smo im govorili da uzvratni derbi moze o tituli odlucivati. Al' jok, zavrlo.....
Charuga
Globalni moderator

#47217 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Pitar sa Kariba wrote:Ma i Želju je jbalo 1. mjesto. Dok su ganjali minuse i plasman prema gore i gurali su. Kako dodjose do vrha tako i stade. Iako opet kazem najvise ih je sjeb'o "raskopcani" i 5%, samo sto nemaju muda priznati. A lijepo smo im govorili da uzvratni derbi moze o tituli odlucivati. Al' jok, zavrlo.....
Prvi dio posta tačan, a drugi nije. Titulu smo izgubili u Krupi, a ne na derbiju. I tada sam to rekao, kao i sada. Da smo dobili Krupu, na derbiju bi igrali rasterečeno kao i vaši igrači, i onda mi možda dobili utakmicu sa puno više golova. U Krupi imaju podršku od cca 1.000 ljudi, igraju kao pred domaćom publikom, ali oni impotentni. Da je na derbiju bilo nas 8.000 opet bi isto bilo, jer ih kurcobolja drži već neko vrijeme.
avetinja

#47218 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Pitar sa Kariba wrote:Ma i Želju je jbalo 1. mjesto. Dok su ganjali minuse i plasman prema gore i gurali su. Kako dodjose do vrha tako i stade. Iako opet kazem najvise ih je sjeb'o "raskopcani" i 5%, samo sto nemaju muda priznati. A lijepo smo im govorili da uzvratni derbi moze o tituli odlucivati. Al' jok, zavrlo.....
Kako misliš da nas je 5% sjebalo? Misliš što nismo imali podršku cijelog juga? Na derbiju smo igrali pred 12 hiljada svojih navijača, pa nismo pobijedili.

To gdje je Željo izgubio titulu je diskutabilno, odnosno sve zavisi iz kojeg ugla se gleda. Meni je titula najviše izgubljena kući od Viteza. Jebote, zijaniš od najlošije ekipe u ligi. Meni najlošije, jer mislim da Olimpic bolje igra od Viteza. Onda imaš Slobodu koja je jednom šutnula u okvir gola i pogodila. Imaš i Krupu koja nas je nadigrala. Mislim, Sarajevo jeste među ekipama koje su Želji uzele bodove, Sarajevo jeste vjerovatno zadnji tim koji je Želju udaljio od titule, svjesni smo šta je taj poraz učinio, ali opet kažem sve zavisi iz kojeg ugla gledaš.
vicious

#47219 Re: Premijer liga BiH

Post by vicious »

Charuga wrote:
Prvi dio posta tačan, a drugi nije. Titulu smo izgubili u Krupi, a ne na derbiju. I tada sam to rekao, kao i sada. Da smo dobili Krupu, na derbiju bi igrali rasterečeno kao i vaši igrači, i onda mi možda dobili utakmicu sa puno više golova. U Krupi imaju podršku od cca 1.000 ljudi, igraju kao pred domaćom publikom, ali oni impotentni. Da je na derbiju bilo nas 8.000 opet bi isto bilo, jer ih kurcobolja drži već neko vrijeme.
Ali kako može biti kurcobolja, u dvije najvažnije utakmice koje ti odlučuju o tituli? Ne mogu to da shvatim nikako.
Pitar sa Kariba

#47220 Re: Premijer liga BiH

Kad je u bod, svaka se pika. Prvi derbi j jbg bio kalkulantski, morala su oba trenera igrati onako. I mi se na Calu ljutimo sto nije napao kad ste bez Kerle (Bog mu zdravlje dao :) ) ostali. Ne znam, kontam da se mi sa vama na Kosevu godinama mučimo i zbog Manijaka i ostali košpa. I ovaj zadnji derbi mi smo par puta pali, ali ih je sjever i istok uspio dići da izvuku još malo snage. Ja sam se baš bio bojao zadnjih dvadesetak minuta da ćemo stati skroz i da ide ona vaša "na mišiće". A možda mi se samo čini jbg.
Logovan

#47221 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

- Dan 2: kone se još nisu oporavile, jedan dio njih kmeči što ih nismo pustili.

- Prošlo tri sata, a ja i dalje plačem zbog onako emotivnog Fudinog posta.
Charuga
Globalni moderator

#47222 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Ko kmeči? Negdje kod tebe u mahali ili na poslu? Reci im slobodno da ne moraju dolaziti više nikada na Grbavicu, ako ikako i dolaze, jer su se nadali da će neko nekoga u derbiju pustiti. Ili nemoj sa njima uopšte pričati o fudbalu, oni to prate samo onako da mogu nešto pričati ...
Charuga
Globalni moderator

#47223 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

vicious wrote:
Charuga wrote:
Ali kako može biti kurcobolja, u dvije najvažnije utakmice koje ti odlučuju o tituli? Ne mogu to da shvatim nikako.
E to ne znam, to moraš pitati igrače. Oni su ti koji su statirali u posljednjih 180 minuta.
Logovan

#47224 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Charuga wrote:Ko kmeči? Negdje kod tebe u mahali ili na poslu? Reci im slobodno da ne moraju dolaziti više nikada na Grbavicu, ako ikako i dolaze, jer su se nadali da će neko nekoga u derbiju pustiti. Ili nemoj sa njima uopšte pričati o fudbalu, oni to prate samo onako da mogu nešto pričati ...
Ovdje se smirila situacija, ali na drugim mjestima nije. 8-) Vi realni ste ih nadglasali. :mrgreen:
Tomahawk11 wrote:
Ne mogu da vjerujem da komšije žele ovu ublehu.

Osim što je ubleha, on je i pokvaren igrač. Voli zajebati klub.
Pitar sa Kariba

#47225 Re: Premijer liga BiH

Dobar je Sesar

za Želju! :D
Last edited by Pitar sa Kariba on 22/05/2017 15:19, edited 1 time in total.
Locked